• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
valla arkadaslar ben ole sık sık emzirice göguslerm dolmuyr bebek de az emdığı ıcın kıde bir acıkıyrdu. ama artk 2.5 saatten once emzrmyrm ole doluyo goguslerm. zaten 1 saatten once de emzirilmemesi gerekyrms.

ben de kızımı 23:00 de kaldırıyor emziriyrm. o da 5-6 gıbı kalkıyr tekrardan . sonrada 7 de uyanıyor. ben de gece her tuvalete kalktgmda su ıcıyormmm

valla arkadaslar ben ole sık sık emzirice göguslerm dolmuyr bebek de az emdığı ıcın kıde bir acıkıyrdu. ama artk 2.5 saatten once emzrmyrm ole doluyo goguslerm. zaten 1 saatten once de emzirilmemesi gerekyrms.

ben de kızımı 23:00 de kaldırıyor emziriyrm. o da 5-6 gıbı kalkıyr tekrardan . sonrada 7 de uyanıyor. ben de gece her tuvalete kalktgmda su ıcıyormmm

haklısn cnm bi saatten önce emzirmemk lazımda ben böle cözdm napim:52:

oyun halısı olan arkidişler.
bebelernz oynuyor mu orada
benm kız ole yatmayı hıc sevmıyuoor
alsam da durmaz orada
:emir_bebek:

haklısn cnm bi saatten önce emzirmemk lazımda ben böle cözdm napim:52:

oyun halısı olan arkidişler.
bebelernz oynuyor mu orada
benm kız ole yatmayı hıc sevmıyuoor
alsam da durmaz orada
:emir_bebek:

valla benimki ooynuyo cekio falan ama oyuncakta aynı işi görür merak etme bizim oturma odası dar cok yer kapladı ama sen bilrsn zaten emeklerler yakında

bu arada bir haftadr rejmdeym
500 gr vermşm:46::46::46:

ne yaopıosn banada anlattttttt:46:

ya ben hiç bitki cayı içmiorum sadece su oda icebilrsem normal caysz yapamam ama aksamları:1::ssz:
ben dr.uma çok güveniyorum rotayı yaptırayım mı diye değil kendi çocuğunuza yaptınız mı diye sordum.bana ilkinde bu aşı yoktu 2 gün hastanede yattık ne çektiğimizi ben bilirim 2.de tabiki yaptırdık dedi.bir kaç yakınım dr.la görüştükten sonra yaptırdık

canımmmm öpüldünnn:)

:54::54::54:

ya su bebeler bi oturmayı ogrensede rahatlsam yahu
yemek bile yaptrmıyor
ama allhtan aksam erken uyuyor da rahatlıorz
gerci babası bıle göremyr aksamları
o gelmden biz coktaaaan uykuya gdyrzzz
yani gun boyu tm çileyı bn cekyrm
eskıden esm uyutrdu aksamları
ama artk erkn uyuttgm için o iş de bana kaldıı:50::50::50:

ben dr.uma çok güveniyorum rotayı yaptırayım mı diye değil kendi çocuğunuza yaptınız mı diye sordum.bana ilkinde bu aşı yoktu 2 gün hastanede yattık ne çektiğimizi ben bilirim 2.de tabiki yaptırdık dedi.bir kaç yakınım dr.la görüştükten sonra yaptırdık

doktorun dogru sölüodur benmkide en bilirsn dedi galiba kesinliği kanıtlanmadı herkes farklı sey söylüo ben yaptırmıcam hem bu cocuk elbet ishalde olcak ben kücückken cok hasta oldum şimdi cok direncliyim hiç hastalanmıom tabi hastalanack dediğim tedbir almıo deilim ama cok korumacı deilim :10:

evet spreycm ben daha once de acmstm bu konuyu
ben de bebkken ıshal olmsm hem de cok uzun bi zaman
keske o zmanlar da olsayms bu ası
hem musahade isteyen durumlar olablıyr ıshalde
ben de yaptrmaktan yanaym

2. heyetin mi cnm ben doğum öncesi iznimi de aktaramadım.daha önce 1 ay almıştım şimdi 2.heyeti aldım canım

anladm cnm 30 güne yatış yaptılar mı biz tek seferde aldık 2 aylık yani daha vermedi 15 gün yatıs bitince vercek olmadı bi tanıdık dah var ondan da bu bitince isticem ama daha mazereti kullanmadım normal rapordan da 15 gün kullanmıstım ondn da var

anladm cnm 30 güne yatış yaptılar mı biz tek seferde aldık 2 aylık yani daha vermedi 15 gün yatıs bitince vercek olmadı bi tanıdık dah var ondan da bu bitince isticem ama daha mazereti kullanmadım normal rapordan da 15 gün kullanmıstım ondn da var
seninki daha iyi olmuş canım fazladan 15 günün ve yine fazladan 1 ayın olcak zaten bir kere de buna yakın alabilrsen yaz gelmiş olcak senin adına sevindim bebğinle güle güle kullan canım

ne yaopıosn banada anlattttttt:46:[/QUOTE]

aslında bir sey yapmadım ole cok can sıkıcı bir diyet de degllll
sabah kahvaltımı yapyrm. istedgnı yıyebılırsın. ancaaaaaaaaaaaaaaaaakkk bal pekmez gıbı içinde seker olan seyler yenmeyecek. ama gercekten doğal bir bal bulabılırsen yıyebılırsın

sabah ıle oğle arasında bir bardak sut yanında bir kucuk kase kuruyemiş.( sut yapımında da etkılı)

oğlen yemeğinde de 2 dılım ekmek yanında ne yersen yıyebılırsın.

ikindide de ya kuruyemiş ye yada 1-2 butun meyve yıyebılırsın.

akşam yemeğinde de istediğini yiyebilsın. et- balık- tereyağ serbest. tum yemeklerde zeytnyağı kullan.. akşam ekmek yememeye calış

püfffffffffffffffff noktalarıııııııııııııııı

1. pirinç kesinlikle yenmeyecek
2. akşam yemeği en gec 8:30 da bitmş olacak.
3. akşam yemeğinden sonra hiçbirsey meyve bile yenmeyecek...çünkü yağların yakılmasını sağlayan hormonun salgılanması için. meyve bile yense içindeki şeker bu hormonun salgılanmasını önlüyormussss. o yuzden akşam yemeğnden sonra yemek yok ama acık lımonlu cay ıcılebılırrr.
4. kuryemiş istedgn kadar yıyebılırsn
5. taze sıkılmıs olsa bıle meyve suları hıcbır zaman insulun dırencını kıramaz. bunlar da yokkk. cok cann isterse meyvenn kendısı. gunde 1-2 adet.
6. veeeeeeeeeee suu

bnm yaptklerm bunlar.e skıden her aksam bi tatlı yapardm. artk yapmıyrmmm:50:

kesinlikle şekerli seyler yenmeyecek. belimiz kalçamz ve basenlerdeki yağlanmanın tek sebebi şekermiş. yağ değil. o yuzden tereyağ ve zeytnyağı fındıkyağı serbest. diğer yağlarn nasıl yapldını öğrenmek bile istemezsn

bizimki konaklı bir oğlan ya, kızımda hiç olmamıştı pis pis geliyor kıyamoyorum da. artık misafirliğe falan birisi gelince şapka takıp çıkartıyorum, eşim geçen misafirlerin yanında evde sıcak niye şapka taktın diyo, kaş göz yaptım anlamadıi bi baktım şapkayı çıkarmış:)

:9::9::9::9::9::9::9::9:

mrb kızlar
nasılsınız umarım herkes iyidir iki gündür bende giremedim geçmişi okudum da edibe başınız sağolsun allah ailesine sabırlar versin bebeklerine güzel uzun bir ömür nasip etsin inşallah rabbim hiç bi bebeğide anasız babasız bırakmasın.

kızlar şöyle bi baktımda galiba bu aralar hepimizde aynı sorunlar var egemende durmuyo bu günlerde çok kısa uyuyor gündüz uykularımız en fazla 45 dakika bende ne yapacağımı şaşırdım bi tracy uygulayıp saatli emzireyim diyorum ama o kadar kısa emiyor ki en fazla 5 dakika doğal olarak çabuk acıkıyor bende düzensiz emzirmek zorunda kalıyorum bizmde gaz hala bitmedi özellikle gece 4 ten 5 ten sonra ıkınarak uyanıyor sürekli ne zaman kakasını yaparsa ozaman rahatlıyo egemende de konak var bizim doktorda badem yağı sürüp tarayın dedi 2 sefer yaptım ama tam geçmedi hala. benimde beşikte bir ip sallayıp duruyorum bütün gün:)) başka türlü uyutmayı beceremedim daha....

Back
X