• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Canım ya benim göğsüm aşırı yara oldu kanıyordu artık aden emerken ya da sağmaya çalıştığımda kan gelıyordu makineye. Doymuyordu bir de çocuk ben de evde yanlızdım yemek de yemıyordum.Butun bu etkenler bırlesınde bu sonuc cıktı ortaya malesef. Bakıcımıza 500 lıra verıcem daha bu ay ılk ayımız ayın 15 de verıcem:) Yengem buldu. Şansıma Allah'a şükür iyi denk geldi. Aden de büyüdü cimcimelik yapıyor artık:) Senin bebişin nasıl?, işe başlayacak mısın?
bu sene düşünmüorum cnm rapor falan bitcek inş

offbu oğlan uyumuyo yaa...sizinkiler napıo...gece kaçta yatıyorlar...

9 yatakta finish kalkıyo 2 kere uykuya devam emio devam edio

ne çok konuşmuşsunuz yaaa anca bitti
ocak 83 bende netten filreyi alırkan tracy de alacam çok mu kalın kitap o da benle gezsin bari:53:

geçmiş olsn cnm üzldm gercekten. neyse bebşn keyfi yernde ıse hc onemlı dgl. bu bakıcı ucreti cok uygun geldı bana. ank.da 800 den aşağı bakmıyorlar. eve temzlğe gelenlerde 100 lıra alıyorlar kısacası soyuyorlar:52:

aynen ank. da çok yüksek istiyorlar.geçen görüşmeye gelen bi teyze kafamın tasını attırdı 800 TL yi az buldu kaldıki ben ayrıca 2 haftada bir temizlikçi alacağımı söyledim, dedim bu ülkede nice üniversite mezunları asgari ücrete çalışıyor, sıcacık evde çocuk bakacaksın, masum bir bebek dışında kimseyle muhatap olmayacaksın. yok ben bu insanları anlamıyorum açız iş arıyorum diye dört koldan haber yollarlar sonrada vay efendim bilmem kim 1000 Tl ye çocuk bakıyormuşta buralarda böyleymişte falan filan. ben vakti zamanında ücretli öğretmenlik yapıyordum altındağda 2 dolmuşla gidiyordum aldığım paranın yarısınıda yol parasına veriyordum. ank memur şehri mecbur bunlar falan diyemi düşünüyorlar anlamadım:)

Canımm geldim :)) Ya işe başlayınca biriken bir sürü şey vardı onları toparla, Aden'le uğraş,bakıcıya alış falan baya bir koşturmacalı geçti zaman. Ama bu arada hep aklımdaydınız. Umarım herkes iyidir şimdi okumaya başlıycam forumu. Sen nasılsın neler yapıyosun Tubacım

kız kulakların mı çınladı.. demek arada çınlatmak lazımmış..:52: ay valla özledim ya.. Sanki Aden i görmüşümde sevmişimde onu bile özledim.. ay çalışmaya başlamana sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.. memeyi bırakmasına da.. :14: neyseki anne sütü almadan büyüyen bebeklerde turp gibi oluyolar çok şükür.. ay yavrum benim büyümüşte bakıcı teyzelerle mi kalıyo.. çok iyi bulmuşun bakıcı teyzesini, inşallaaah sevgi pıtırcığıdır..
Emir de iyi çok şükür.. artık herşeyimiz düzenli bizimde.. bende çalışacak olsam çok rahat bakılacakmış yani, çok uslu maşallaaahh.. :nazar::nazar: büyüdü adam oldu benim minik yakışıklım.. iyiki doğurmuşuz biz bu yavruları ya, şimdi düşünüyom da ne yapmışız şimdiye kadar bilemedim.. :52:
neyse, arada uğra da bi halini hatrını soralım bari.. Aden'ciğin de.. anlıyorum seni, koştur koştur şimdi hayat senin için.. biz buradayız, müsait oldukça gel.. keşke burda olsaymışım sen geldiğinde, ama kısmet.. bi dahaki sefere inşallah.. öpüldünüz ikinizde.. :54:

offbu oğlan uyumuyo yaa...sizinkiler napıo...gece kaçta yatıyorlar...

adaşım benimki gece 10-11-12 gibi uyuyor daha sabitliyemedik bi saate saat başı kalkıp önce gaz çıkarıp sonra tekrar emmek isteyip, 1-2 dakika emdikten sonra tekrar gazını çıkaramadan uyuyor, tam bi saat sonra gene aynı süreç bu böyle sabaha kadar gidiyor. Ne tam doyuyor ne tam uykusunu alıyor kısacası.Tabi ben zombi olup geziyorum çünki uykularım o kadar bölünüyor ki bazen gece hayal ile gerçeği karıştırıyorum:)

aynen ank. da çok yüksek istiyorlar.geçen görüşmeye gelen bi teyze kafamın tasını attırdı 800 TL yi az buldu kaldıki ben ayrıca 2 haftada bir temizlikçi alacağımı söyledim, dedim bu ülkede nice üniversite mezunları asgari ücrete çalışıyor, sıcacık evde çocuk bakacaksın, masum bir bebek dışında kimseyle muhatap olmayacaksın. yok ben bu insanları anlamıyorum açız iş arıyorum diye dört koldan haber yollarlar sonrada vay efendim bilmem kim 1000 Tl ye çocuk bakıyormuşta buralarda böyleymişte falan filan. ben vakti zamanında ücretli öğretmenlik yapıyordum altındağda 2 dolmuşla gidiyordum aldığım paranın yarısınıda yol parasına veriyordum. ank memur şehri mecbur bunlar falan diyemi düşünüyorlar anlamadım:)

ayne cnm... bzm de mecbur oldgmuzu bıldklerı ıçin pazarlığa bile girmezler coğu zamn. tamm bebk bakmk kolay bır iiş degl belki ama onlr bu işin piysasını yapmşşşş. ben seneye işe baslycm. biraz arastrdk. bzm içerde kres var kucuk bebeler için. bakıcılara guvenemyrm. krese de 800 istylar. tam gün. en azndan egtmlı birileri olur basında. kres egtmı sosyallesmeleri için de guzel oluyr.

ne çok konuşmuşsunuz yaaa anca bitti
ocak 83 bende netten filreyi alırkan tracy de alacam çok mu kalın kitap o da benle gezsin bari:53:
çok kalın değil ya, al oku çok faydasını göreceğine eminim.. hatta geç bile kaldın bence.. :52::52:

ya şu bakıcı işine çok takılıyom ya.. kıyamam ben size de bebişlerinizede.. ben çalışmayacam 2 yaşına kadar ya, keşke izmitte olsanız da ben sizin bebişlerinize de bakardım valla.. hemde ücretsiz, oğluma arkadaşlık yaparlardı.. ne güzel besler büyütürdüm ben hepsini.. buzluğa koyardık sütlerinizi, karışmasın diye üstüne isimlerinizi de yazardık.. :33: valla bakardım ya.. :34: hem sizin bebişleride easy i yatır kaldırı öğretirdim, oğluma napıyosam onlara da yapardım işte.. şimdi teyzeler ne bilsin tracy i easyi.. neyse, kısmet.. inşallah sizde bulursunuz iyi birer bakıcı.. Allah gönlünüze göre versin inşallah..

ayne cnm... bzm de mecbur oldgmuzu bıldklerı ıçin pazarlığa bile girmezler coğu zamn. tamm bebk bakmk kolay bır iiş degl belki ama onlr bu işin piysasını yapmşşşş. ben seneye işe baslycm. biraz arastrdk. bzm içerde kres var kucuk bebeler için. bakıcılara guvenemyrm. krese de 800 istylar. tam gün. en azndan egtmlı birileri olur basında. kres egtmı sosyallesmeleri için de guzel oluyr.

:46::46::46::46::46:

aslında ben de bazen senin gibi düşünüyorum. Kızımın gittiği etüt merkezinin kreş kısmıda var orda bebekte bakıyorlar acaba oraya mı versem diyorum. sonra kızımın kreş günleri aklıma geliyor yazık olur diyorum. Kreşte çok hasta oluyorlar ve çok yoruluyorlar. Ev çocukların kendilerini daha güvende hissettikleri bir ortam sanki, bildiği eşyaları oyuncakları... hem evde ne yedi içti, temizlik gibi konular daha kontrollü oluyor. Kreş sanki 4 yaçından sonra daha verimli olur gibi.bilmiyorum ikisinin de artıları eksileri var. ama bu bakıcı ve güvenlik sorunuda çok canımı sıkıyor

çok kalın değil ya, al oku çok faydasını göreceğine eminim.. hatta geç bile kaldın bence.. :52::52:

ya şu bakıcı işine çok takılıyom ya.. kıyamam ben size de bebişlerinizede.. ben çalışmayacam 2 yaşına kadar ya, keşke izmitte olsanız da ben sizin bebişlerinize de bakardım valla.. hemde ücretsiz, oğluma arkadaşlık yaparlardı.. ne güzel besler büyütürdüm ben hepsini.. buzluğa koyardık sütlerinizi, karışmasın diye üstüne isimlerinizi de yazardık.. :33: valla bakardım ya.. :34: hem sizin bebişleride easy i yatır kaldırı öğretirdim, oğluma napıyosam onlara da yapardım işte.. şimdi teyzeler ne bilsin tracy i easyi.. neyse, kısmet.. inşallah sizde bulursunuz iyi birer bakıcı.. Allah gönlünüze göre versin inşallah..

tuğba cansın ya, çok tatlısın... stresimizi nasıl yansıttıysak artık ....

adaşım benimki gece 10-11-12 gibi uyuyor daha sabitliyemedik bi saate saat başı kalkıp önce gaz çıkarıp sonra tekrar emmek isteyip, 1-2 dakika emdikten sonra tekrar gazını çıkaramadan uyuyor, tam bi saat sonra gene aynı süreç bu böyle sabaha kadar gidiyor. Ne tam doyuyor ne tam uykusunu alıyor kısacası.Tabi ben zombi olup geziyorum çünki uykularım o kadar bölünüyor ki bazen gece hayal ile gerçeği karıştırıyorum:)

arkadaşım benim oğlumda öyleydi, aynen anlattığın gibi.. ben bi düzene soktum.. nasıl mı.. yapman gereken tek şey, gündüzleri belli saat aralıklarıyla emzirmen.. yani her ağladığında tutuşturmayacan ağzına memeyi.. mesela emir şimdi 4 aylık oldu ve ben onu 4 saatte bir emziriyom.. gündüz alıştırdım onu.. şimdi gece sadece 1 kez kalkıyo, sabah 5- 5;30 gibi.. okadar bidaha sabah 9;30 Da.. sonra günlük düzen devam.. işte tracy sağolsun,onun sayesinde düzelttim, Allah nur içinde yatırsın valla.. ben çok memnunum.. easy yöntemi dediğimiz de bu zaten.. yani 3 yada 4 saatlik rutinler.. ayına göre ayarlıyon.. tavsiye ederim..

tuğba cansın ya, çok tatlısın... stresimizi nasıl yansıttıysak artık ....

saolasın ama valla şirinlik olsun diye yazmadım, arada bende düşünüyom acaba daha mı erken başlasam çalışmaya falan diyede, amaaan aklımı kaçırcak gibi oluyom vallaa kimseye bırakamam oğlumu, çok şükür ki çalışmak zorunda değilim, yoksa mecbur bırakcaz da.. yani kısacası, kendimi yerinize koyuyom daaa,, çok zor işiniz çook.. Allah kolaylık versin de güvenilir birilerini bulun inşallah.. insanın içi acıyo, çok iyi anlıyom sizi.. ondan.. :53:

hamişken sizi keşfetmedim malesef o yüzden geç kaldım doğumdan kaç gün sonra tesadüfen oldu sizi bulmam. yoksa kitap aramıştım bende hatta memlekette ark. sordum kim kitapla büyüdü dedi bende bir ara boşverdim hata etmişim neyse artık bundan sonrasına bakacızzz

arkadaşım benim oğlumda öyleydi, aynen anlattığın gibi.. ben bi düzene soktum.. nasıl mı.. yapman gereken tek şey, gündüzleri belli saat aralıklarıyla emzirmen.. yani her ağladığında tutuşturmayacan ağzına memeyi.. mesela emir şimdi 4 aylık oldu ve ben onu 4 saatte bir emziriyom.. gündüz alıştırdım onu.. şimdi gece sadece 1 kez kalkıyo, sabah 5- 5;30 gibi.. okadar bidaha sabah 9;30 Da.. sonra günlük düzen devam.. işte tracy sağolsun,onun sayesinde düzelttim, Allah nur içinde yatırsın valla.. ben çok memnunum.. easy yöntemi dediğimiz de bu zaten.. yani 3 yada 4 saatlik rutinler.. ayına göre ayarlıyon.. tavsiye ederim..

teşekkürler deneyeceğim ama önce biraz enerji toplayacağım.valla uyanmasın diye gözüne bakıyorum, tetikte olmaktan da gerilip uyuyamıyorum, bu aralar eşimde gece çalışıyor ona da pas edemiyorum :( peki gündüz emzirmelerinin uzunluğu ne kadar, benimki 3-5 dk emip bırakıyor

benim oğlan o kadar aç kalmaz mümkün değiş içinde süt canavarı var

Back
X