• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Kızlar Merhaba,

Kaç zamandır yazacağım kısmet bugüneymiş:) hepiniz iyisinizdir umarım bazı arkadaşlarla haberleştim en azından ama burasını da özlemiyor değilim. Kızlar valla benim vaktim pek olmuyor evde netim de yok artık, siz en azından buraları boş bırakmayın, ben sizi okuyorum tel.den. bebekler büyüdü iyice hareketlendiller, havalarda iyi artık gezmeler parklar başlarr... Ben ve çocuklar nezle olduk ya, salya sümük geziyoruz valla, çocuklar hasta olunca huysuz oluyorlar bilirsiniz, ben böyle nezle grip falan olayım migrenim tetikleniyor acayip başağrıları çekiyorum çok zor oluyor ya, kendinize de çocuklarınıza da iyi bakın, çocuk diyorum artık farkettiyseniz çocuk oldu bunlar.

Oğlum çok tatlı konuşuyor, koşturuyor evde, sadece ara sıra huysuz sinirli açlık ve uykusuzluk olduğu zamanlarda bir kısır döngüye giriyor ilişkimiz ne desem hayır oluyor, gecede emiyor sadece biberon süt vs yyiyip içmiyor, ee sütüm de azaldı eskisi gibi yok hele bu aralar:( mızıl mızıl sabahı ediyoruz, duş alıp işe geliyorum, valla bazen kollarım kalkmıyor. artık eve gelir gelmez ki saat 7 civarı atıyorum bebek arabasına ablasıyla birlikte dışarı götürüyorum, geziniyoruz mağazaları falan biraz parka gidiyoruz, geldiğimizde 9,30 gibi oluyor yıka ve yatır yapıyorum, ne yapayım yoksa perişan oluyorum. Kesintisiz uykuyu öğretmiştim ama şimdi hastalık ve sütün az olmasından galiba huyları tepetaklak oldu. Napalım bunlarda bu zamanlar hepimizin üç aşağı beş yukarı yaşadığı şeyler diyorum kendimi teselli ediyorum.

Asu ile görüştük evde çok tatlı bir hamiş olmuş, öykü maşallah bıcır bıcır yerinde durmuyor, bir sandalyeye çıkışı var tek bacak atarak:) yerim onu maşallah, allah asuya ve tüm hamilelere kolaylık versin hem doğumda hem çifte bakımda...

buraya yazan herkese selamlar, yazacak çok şey var demiştim ama uzun zaman olunca nutkum tutuldu:) ss

kızlar oğlum 28 kasım doğumlu gece sık sık uyanıyor hala emiyor sizinkiler nasıl

sabaha kadar emen bir 28 kasım erkeği bendede var heeehheeee bunlar hep böyleeeee sabahları artık boğaz ağrısı ile uyanıyorum. azı dişinin biri patladı bir gece sadece 2 defa emdi şimdi tekrar cup cup yapıyoruz sabaha kadar bir azımız daha geliyor. bu inciler bitmeden bize rahat uyku yok.

tatlı danamın yaptıklarını kısaca özetleyeyim
ben yemek yaparken arkamı bir dönüyorum masanın üstüne çıkmış buluyorum tabureyi sandalyeyi aştık artık
yetişemediği yerlere eline ne geçerse hiç abartmıyorum araba, sehpa,çamaşır selesi, tencere,plastik kap ne bulursa taşıyıp üzerine çıkıyor emeline ulaşıyor.
taşıma merakımız var sehpa,araba
Abgu (ayakkabı) atta diyor ve kapıya vuruyor.
Annemmmmmmmm Annemmmm diyor sürekli
istediği olmayınca kendini yere bırakıp yatıyor (ama başarısız oluyor)
istediği olmayınca ağlıyor ve göz yaşı bile döküyor
sürekli dışarı çıkıyoruz bana bye bye deyip herkesin peşinden gidiyor bye bye yapıyor kimi görürse
kızların boynuna sarılıp (13 - 17 yaş arası) yanaklarını üflüyor (bizim kuzuşun öpmesi böyle)
herkese boncuk dağıtıyor çünkü gezdirilip parkta oyun oynatılıyor
aklıma bunlar geldi uzun zamandır yazmadım fırsatım olmuyor

hamiş anneler siz nasıl yetişiyorsunuz meak ettim benim pilim bitiyor sizlere kolay gelsin diyorum hepinizi öptüm byee

DİLEK canım ara sıra girip sana bakıyorum bi haber var mı senden diye.umarım hafta içi görüşebilirz.buradan birileriyle tanışmak çok güzl olurdu heralde.

kızlar benim oğlan emeklemeye geri döndü desem yeridir.bebekliğini yaşayamadı mı nedir.hiç emeklmedi benim oğlan.sürünüyodu emekleme pozisyonuna pek geçmezdi.9aylıkkken yürüdü.şimdi de emekliyo.bugün bütün parkı emekliyerek dolaştı desem yeridir.ben dışarı çıkmadan aklayıp paklıyorum yavruyu.eve bir giriyoruz aman allahım.hergün çamaşır yıkanıp ütüleniyo ya ki ertesi güne hazır olsun....

selamun aleykum canlaaarr nasilsiniz güzel annisler güzel bebisler :)

kimsecikler kalmadi mi yaa eskiden dolu doluy du buralari :(

neyse biraz benim yaramazdan anlatim coook datlu vee cok fena oldu ablasini örnek aliyor :) tuaf olan kizimda onun yaptiklarini yapior, bu ara birsey sormak istiyorum sizin oglanlarda parmaklarini emiyormu? benim oglusum daha yeni dogdugundan beri memeyi agizindan itip parmaklarini sokuyordu emiyordu hic meme emmedi desem yeri ve hala da öyle tuaf olani da kizimda ondan görüp aynisini yapiyor ki oda hic emmedi memeyi arada bir ve kizim 3 bucuk yasinda :)
aslinda cook yazicak seyler varki buraya oturunca unutuyorum sanki :)

saglicakla kalin selam ve dua ile...

not: kubiiii nirdesiiiin :)

Herkese iyi haftalar...
Biz geldik..
daha doğrusu ben geldim miniğim uyuyor şu anda yoruldu bu gün doktorda:)
Hastalandık gene biz:(:14:
burnumuz tıkanıyor nefes alamıyoruz hırıl hırılız öksürüyoruz...
Meğersem astımımız tazelemiş gene:(Cuma gününe kadar hava kullanacağız:(Ayrıca antibiyotikte içecek geçmezse iğneye dönecek:(
İnşallah hemencecik iyileşir:)

Sizler nasılsınız minikler nasıl sizleri üzüyorlar mı???

Herkese iyi haftalar...
Biz geldik..
daha doğrusu ben geldim miniğim uyuyor şu anda yoruldu bu gün doktorda:)
Hastalandık gene biz:(:14:
burnumuz tıkanıyor nefes alamıyoruz hırıl hırılız öksürüyoruz...
Meğersem astımımız tazelemiş gene:(Cuma gününe kadar hava kullanacağız:(Ayrıca antibiyotikte içecek geçmezse iğneye dönecek:(
İnşallah hemencecik iyileşir:)

Sizler nasılsınız minikler nasıl sizleri üzüyorlar mı???

geçmiş osun canım tez zamanda kavuşun sağlığınıza inş.. bütün hasta bebeişlerimize de geçmiş olsun... havalar çok değişik valla bi soğuk bi sıcak tam hastalık havası. çok dikkatli olmak gerekiyor valla...

kızlar yine benn geldim.en son yazımdan sonmra bu kota yine doldu.ya ben bu 5gblık kotayı resmen yiyorum ya.dayanmıyo bana 1ayda.dilek canım yeni okudum diyarbakırdaymışsın.ben de diyarbakırdayım ya.gitmsediysen görüşelimm müsait bi zamanda.haber bekliyorum sendenn.ayy biz ana oğul yine hasta olduk.grip olduk ya.çok kötüyüz valla.karşılıklı burnumuzu silip duruyoruz...dişte çıkırıyo üstüne.gece uykuları yine yokk.
çıkıyorumm şimdii dilek canım senden haber almak için ara ara girecem inşallahh.hasta hasta senin yanına gelmeyiz inşallah.

iklim aras canım biz cumartesi döndük internete girmek biraz sorundu hiç giremedim bende seninle tanışmayı çok isterdim inşallah bir daha gelirsek ve sende orda olursan görüşürüz bu sefer tedbirli davranıp önceden sana buradan mesaj atarım. diyarbakır gezimiz güzel geçti havalar güzeldi gezdik melek zeynep çok mutlu oldu parka gitmeyi çok seviyor görümcemin kızıyla aralarında 1 yaş var bol bol oynayıp arada didiştiler eve geldikten sonra kapının önüne gidip adda diye ağlıyor bu arada bebişim kalktı en kısa zamanda yazıcam görüşürüz

Son düzenleme:
mrb kızlar bende kasım 28 2011 annesiyim bugün bebeğimi sütten kestim daha doğrusu mecbur kaldım doğumdan sonra 6 ay yarası iğleşmeyen göğüslerim 2 gündür tekrar yara oldu ve ben dayanamıyorum artık dişlerimiz çıktı çok ısırıyor emerken çalışıyorumda gece sık sık emzirmeye kalmak uykusuz bırakıyor gecede 4 kez kalkıyoruz en az,inşallah bebişim bu geceyi kolay geçiririr sizler hala emziriyormusunuz yada önerileriniz nedir kolay bırakmam için

mrb kızlar bende kasım 28 2011 annesiyim bugün bebeğimi sütten kestim daha doğrusu mecbur kaldım doğumdan sonra 6 ay yarası iğleşmeyen göğüslerim 2 gündür tekrar yara oldu ve ben dayanamıyorum artık dişlerimiz çıktı çok ısırıyor emerken çalışıyorumda gece sık sık emzirmeye kalmak uykusuz bırakıyor gecede 4 kez kalkıyoruz en az,inşallah bebişim bu geceyi kolay geçiririr sizler hala emziriyormusunuz yada önerileriniz nedir kolay bırakmam için

topiği gördüm girim dedım kı sızde burdymıssınız:27:ama ben yardımcı olamıcam sıze maesef bu konuda tecrubem yok.amabızde 15 aylıkken emzıgı bıraktırdık 3 4 gun tabı sızlandık bıraz 1 haftada unutmustu.bu süreçte sabır ve kararlı olmak çok önemli.

iklim aras canım biz cumartesi döndük internete girmek biraz sorundu hiç giremedim bende seninle tanışmayı çok isterdim inşallah bir daha gelirsek ve sende orda olursan görüşürüz bu sefer tedbirli davranıp önceden sana buradan mesaj atarım. diyarbakır gezimiz güzel geçti havalar güzeldi gezdik melek zeynep çok mutlu oldu parka gitmeyi çok seviyor görümcemin kızıyla aralarında 1 yaş var bol bol oynayıp arada didiştiler eve geldikten sonra kapının önüne gidip adda diye ağlıyor bu arada bebişim kalktı en kısa zamanda yazıcam görüşürüz

aaa döndünüz mü??kotam dolmuştu yazını o nedenle geç okudum.keşke daha önceden farketseydimm.bi daha ki sefere inşallah.gelmeden önce haberleşelimm bari.günlerinizin iyi geçmesine sevindim.diyarbakıra yeni taşındık.nereler var tam olarak bilmem ama.diyarbakırın en sevdiğim yönü parklarının çok olması.yusuf denizle o parktan bu parka dolaşıp duruyoruz.

eyüp e çok geçmiş olsunn canım.biz de hastayız ya.burnumuz akıyo devamlı.nefes alamıyoruz.dişte çıkarıyoruzz..allah yardımcıları olsun dişleri kazasız belasız bi çıksa

geçmiş osun canım tez zamanda kavuşun sağlığınıza inş.. bütün hasta bebeişlerimize de geçmiş olsun... havalar çok değişik valla bi soğuk bi sıcak tam hastalık havası. çok dikkatli olmak gerekiyor valla...

Çok teşekkür ederim canım:)Ayenen öyle abahara karşı alerjimiz varmış yapabileceğim bir şey yok:(Dışarı çıkmak isityor çıkarmasam lmuyor evde sıkılıyor ne yapıcam bilmiyorunm:(

Ben emziriyorum iki yaşına kadar da düşünüyorum bir sorun olmadığı sürece:)Gece 1 veya 2 kere kalkıyor:)Hani öyle memeye düşkün değiliz:)

aaa döndünüz mü??kotam dolmuştu yazını o nedenle geç okudum.keşke daha önceden farketseydimm.bi daha ki sefere inşallah.gelmeden önce haberleşelimm bari.günlerinizin iyi geçmesine sevindim.diyarbakıra yeni taşındık.nereler var tam olarak bilmem ama.diyarbakırın en sevdiğim yönü parklarının çok olması.yusuf denizle o parktan bu parka dolaşıp duruyoruz.

eyüp e çok geçmiş olsunn canım.biz de hastayız ya.burnumuz akıyo devamlı.nefes alamıyoruz.dişte çıkarıyoruzz..allah yardımcıları olsun dişleri kazasız belasız bi çıksa

teşekkürler canım..Aynen ya ..

tam düzeliryorlar ya dişi ya da hastalık bütün düzen bozuluyor:(Hasta olması değilde huy değiştirmesi beni mahvediyor:(:14:
Şimdi ki huyumuz kendini yerlere atıyor..Kalkmıyor birisi gelip kaldıracak yoksa imkanı yok kalkmıyor::52:buda beni sinir ediyor...
Anne anne diye peşimde dolanıyor.İsteklerini anlatmaya çalışıyor...
Bakmadığım zaman elimden tutup gösteriyor:)
dediğini yapmıyım anne anne diye bağırıyor yaptırana kadar:52:
Ama bir anne demesi var beni benden alıyor bastıra bastıra koca adam gibi anneeee anneeeee:52:

merhaba bende 24 kasım 2011 annesiyim 4 gün büyüğüz sizden benim kızımda geceleri beni çok yoruyor kesmeyi düşünüyorum gündüz bile aklını takıyor başka bişey yemiyor .siz nasıl kestiniz.gerçi ben kesmeye pek hazır değilim kızımdan evvel benim bi kafamda bitirmem lazım.yani kıyamam galiba

Sanırım herkesler çocukların peşinde benim oğlanda meneye sardı hiç bırakmak istemiyor ve yemek yeme isteği de yok gece yine saat başı kaktı ağzına baktım iki taraftan azı dişler kabarmış.. Artık göğüsler tara olacak I derece bağımlı oğluşum...toplam şu an 8 dişi cad sanırım olması gerekenden az :) sağlıklı olsun da gerisi boş :)

Burayı herkesler terketmiş bir ara uğratan olursa bebelerin toplam uyku süresi nedir benimki gece 11 sabah 8 öğlen 1-2 arası uyur 3 de kalkar bu kadardır uyuyor.. Az mı bilemedim ...

Burayı herkesler terketmiş bir ara uğratan olursa bebelerin toplam uyku süresi nedir benimki gece 11 sabah 8 öğlen 1-2 arası uyur 3 de kalkar bu kadardır uyuyor.. Az mı bilemedim ...

canım azılar çıkarken normal gibime geldi çünkü bizde aynı durumdayız düzenli uykumuz yok. gece uykumuz bazen 9 bazen 11 buçuğağa kadar uzuyor 2 gün aynı saatte uyumuyor sabaha kadar uykusunda sayıklıyor anne, meme aç, aççç, sonra uyanıp ağlıyor. gündüz de aynı düzenli uyuduğu saat yokk bazen 15 - 20 dak. bazen şaşırtırcasına 2 saat uyuyor. bizim de 8 diş var sağ üst azı 1 hafta önce patladi sıra sola geldi kızarmış ve kabarmış ama bizim 2 günde falan çıkmadı 15 - 20 günü buldu ondada ucu çıkmış sadece. 1 hafta sivilce başı gibi beyaz bekledik umudu kesinci çıktı sanırım. sabırlı olmamız gereken bir süreç.

bizim evin mutfağı yok tümden söküldü yani 1haftadır tamir tadilatla uğraşıyoruz 1 hafta daha sürer nete giremiyorum fırsat bulursam geçmiş okurum herkes kendine iyi baksın byeee

canım azılar çıkarken normal gibime geldi çünkü bizde aynı durumdayız düzenli uykumuz yok. gece uykumuz bazen 9 bazen 11 buçuğağa kadar uzuyor 2 gün aynı saatte uyumuyor sabaha kadar uykusunda sayıklıyor anne, meme aç, aççç, sonra uyanıp ağlıyor. gündüz de aynı düzenli uyuduğu saat yokk bazen 15 - 20 dak. bazen şaşırtırcasına 2 saat uyuyor. bizim de 8 diş var sağ üst azı 1 hafta önce patladi sıra sola geldi kızarmış ve kabarmış ama bizim 2 günde falan çıkmadı 15 - 20 günü buldu ondada ucu çıkmış sadece. 1 hafta sivilce başı gibi beyaz bekledik umudu kesinci çıktı sanırım. sabırlı olmamız gereken bir süreç.

bizim evin mutfağı yok tümden söküldü yani 1haftadır tamir tadilatla uğraşıyoruz 1 hafta daha sürer nete giremiyorum fırsat bulursam geçmiş okurum herkes kendine iyi baksın byeee

Geçmiş okunacak kadar bişey yok buralar terkedildi :())))

Merhaba hanımlar bende 8 kasım 2011 annesiyim benim bir oğluşum var doğukan bizim bir problemimiz var problem mi onuda tam bilmiyorum bizimle aynı durumda olan var mı yada fikri olan benim oğluşumun 4 tane dişi var 2 üst ve 2de alt ta 9 ay ve 10 ayda çıkardı dişlerini 18 aylık nerdeyse ama hala başka diş çıkarmadı üst dişlerde kabarma var ama hal tık yok bi sorun mu var acaba cevap verirmisiniz dr. götürmem gerekli mi acaba ...

Merhaba hanımlar bende 8 kasım 2011 annesiyim benim bir oğluşum var doğukan bizim bir problemimiz var problem mi onuda tam bilmiyorum bizimle aynı durumda olan var mı yada fikri olan benim oğluşumun 4 tane dişi var 2 üst ve 2de alt ta 9 ay ve 10 ayda çıkardı dişlerini 18 aylık nerdeyse ama hala başka diş çıkarmadı üst dişlerde kabarma var ama hal tık yok bi sorun mu var acaba cevap verirmisiniz dr. götürmem gerekli mi acaba ...

Acele etme yakında hepsi arka arkaya gelir ...

Back