• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
mağlum yaz geliyor ve artık gezmelere başlayacağız. bu yüzden iki haftadır araba koltuğu araştırıyoruz. daha önce küçükle idare ettik ama artık olmuyor mağlum.. önerisi olan var mı kullanıp memnun kalan. britax römer çok iyi diyorlar ama pahalı..

gamzecim çok çok çok geçmiş olsunn. serap biz kraft ın aldık. 8 aylıkken almıştık. çok da memnunuz. ama modelin adını unuttum. 9-25 kilo arası olandan. 200 küsür liraya almıştık gittigidiyordan.

Kızlarrr siz kuzulara balık yagı vermeye başladınızmı?ben istiyordum 1ay kadar vermek çocuk doktorumuz önerdi bi tane seven seans ı önerdi .siz ne kullanıorsunuz?
canım benim bi ögrenc,im var obez bence gerek yok verme vermiş annesi balık yagını simdi zayıflatmaya calısıo vitamin olabilir vitamin alcam dr sorup

Bahçede senle konuştuktan sonra yukarı çıktık..kendime bı ıhlamur hazırlığım dediiiiimmmmm
yaaaaaa senin hediyenin iç parçasını kirdiiiiiiimmmmmm
ya sakar ben yaaaa...
Artiik hediyen 2 parça....
:43::43::43:
Cok sakarım cooookkkk

canım yenisini alırım sana ben :52: üzülmee erdem kuzuya da bişey olmaaz valla cok tehliklei bu ara ipek tv ünitesine cekmeceye basıp tırmanıyo herseye cıkmaya caalısıo

gecmiş olsun dilekleri icin tesekrler arkadaslaaaaaaaaarrrrrrrrrr

eylemsura ara ara sulanıo gibi yoksa acılmadımı dr damlalalr bitince yine konusalım dedi yaaaaaaaaaaaaaaaaaa neden böle oldu ins acılmıstır:14::14::14::14::14:

merhba arkdslar
kimsecikler kalmamis buralardaaa
hadibn hamile ve bebekliyimmmm
sizd mi hamilesinizzyoksammm

saka bi yana herkesin isi gucu var dycem ama yari yil tatilindeyz ayolll
ogretmn arkadslarrr nerlerler kayboldnuzzzzz

gamzeccm cok gecmis olsn sukur atlatmissinizzz umarm daha guzel haberlerini aliriz ipegimizinn
happyy cinsyet ne alemde bnm cumartsi randvm bakalm bisey cikacakmiiii
serapcmmm bnm oto koltgmmm maxi cosi tobii. bn ve kizim cook memnunuz.oto koltuguna oturunca direk uyuyr ve cok rahat edyr. birgun arkadsn arabasina binmistik onunki farkli bir marka idi adini vermyym, cocugum yamuk yumuk oldu resmen, boynu bile dustu kuzumun. bn iyiki bumarkayi almismm sen debi yorumlara bak int ten.

arkdslar inanin cook yogun vede yorgunummm
ama iki kelime yazaym dedimmm
bnm kizim iyice hareketlendi
zaten yerinde duran bi cocuk degildii
hergun sehpa ve masalarin ustunde gezniyrrr
kizim yerde dolasmayi bilmiyrmu neeee
cook cimcime oldu teyzeleriii
yemekleri secer olduu
hangi yemegi istiyrsa parmagi ile onu gosteryrrr.
fis fis kayikci,saklambac,kovalamaca gibi oyunlar oynuyrzzz
gecen gun buraya bir kus konmus oyunu varya hani onu yaptikkk parmaklari ilee.aksam disari cikicaktik arabaya bindikk.bi baktimm kendi kendine mirildanarak buraya bir kus konmus oyununu oynamaya calisyrrr.coookk guldukk coookk.
pelus oyuncaklarini cok sevyr, onlari yedryr uyutuyr bisikleti ile gezdryrrr. kendisi sanki ablaaa....
bu arada bizbaya sut icyrzzz artkk. bi arkads sormustu galibaa ben uyumadan once verdm ilk baslarda, sallaya sallaya icirdim. simdi biberonu gorunce kosup aliyr elimden. ama emziren anneler bebeginizi sute alistrmk icin zorlamyn. emzirmeniz yetrli bnce. bn mecburdumm.

happyy sana bi soru dahaaa
gunde kac ml sut iciriyrsn erdeme
bnm kiz 500 ml iciyr gece de emziriyrmm
cookk mu veriyrm acabaaa
paylsimda bulunursan sevinirimmm

bizden simdilik bu kadarrr
herkese mutlu gunlerrrr

Benimmmmm yaramazzzz yakisikliiiiiiii oglummmmmm
bugun evin icinde dolasirkeneeeeee elinde mayismisssss bı şeyle çıktı geldi annnnniiiiiii alllll diyo banaaaa
ahaaaaaaa
cantadan kutusundan benim mide bulantisi iilacımı almiiisssssss zofrannnn....
almissss tadına bakmissss begenmemisssss elime tutusturuyooooo....
aman amannnnn siz siz olun dikkat edin yawwwww
su an huzur icinde yattığına gore bı şey olmaz hherhalde di mı ..yani baya bı saat gecti ustundennn...
poffffff amannnnnn....:37:

happy canım geçmiş olsun canımyaaa amannnn dikkat ben ilaç kutusunu buzdolabının üzerine koyuyorum kilitlide olsa sıkıntı çok çok dikkat etmek gerekiyor.bişe olmamıştırda işte sen telaş yaptın dimii canım yaaa.eeee bellimi cinsiyet ama çok naz yapıyoooo :)

canım benim bi ögrenc,im var obez bence gerek yok verme vermiş annesi balık yagını simdi zayıflatmaya calısıo vitamin olabilir vitamin alcam dr sorup

canım yenisini alırım sana ben :52: üzülmee erdem kuzuya da bişey olmaaz valla cok tehliklei bu ara ipek tv ünitesine cekmeceye basıp tırmanıyo herseye cıkmaya caalısıo

eylemsura ara ara sulanıo gibi yoksa acılmadımı dr damlalalr bitince yine konusalım dedi yaaaaaaaaaaaaaaaaaa neden böle oldu ins acılmıstır:14::14::14::14::14:

canım ama doktor kış mevsiminde en az 1 ay kullanması gerek demiş.balık yagı kilo yapmıyorki zaten canım ama ya .ablam mesela karatay diyeti ile birlikte hergün omega3 alıyor ve müthiş zayıfladı eniştem de keza aynı .tıg gibi oldular.omega3 vücut için gerekli diye biliyorum.vitaminde bize doktor iştahıda kesilince hastalık sonrası zinco verdi 5 gün oldu kullanalı bana 3 ay kullan dedi ama ben 1 kutu lurup bitsin vermiycem artık.ama ondanmı bilmem ama iştahı açıldı zeynebin .konuştuklarımıza bir dikkat et bakalım da olmazsa götürürsün ipek kuzuyu kontrole bizim doktora öpüyorum canımm

kimsecikler yok gece kuzularınız çok kalkıyorsa büyük ihtimalle tok degildir demişti doktorumuz.bize tahıllı kaşık mamasından al yatmadan yedir demişti.bazen mama veriyorum bazen bebe bisküvisi muz süt karışımı bazen kendim muhallebi sütlaç yapıyorum öyle yiyip yatıyor.diş çıkmayacaksa ,hasta degilse toksa uyur .şimdi irmikli pirinç unlu muhallebi yaptım içine dut,siyah üzüm elma da attım.çok az dut pekmezi ile tatlandırdım içine yiyecegi zaman 1 er tane badem ceviz fındık rendelicem yedircem bakalım.

kendinize ve kuzulara çok iyi bakın hoşcakalın öpüyorum:16::16::16:

Hiç bilmiyorum canım ya:(

belki beni hatırlarsın nezoooo
erdemde tüp bebek yaptırmış negatif almıştım.bana da hemen akabinde aşılama yapıldı iki gün önce 15.1 bugünde 34 küsur çıktı.
o zman bana moral vermiştin seninle paylaşmak istedim
dualarını eksik etme :)

merhba arkdslar

gamzeccm cok gecmis olsn sukur atlatmissinizzz umarm daha guzel haberlerini aliriz ipegimizinn
serapcmmm bnm oto koltgmmm maxi cosi tobii. bn ve kizim cook memnunuz.oto koltuguna oturunca direk uyuyr ve cok rahat edyr. birgun arkadsn arabasina binmistik onunki farkli bir marka idi adini vermyym, cocugum yamuk yumuk oldu resmen, boynu bile dustu kuzumun. bn iyiki bumarkayi almismm sen debi yorumlara bak int ten.

yemekleri secer olduu
gecen gun buraya bir kus konmus oyunu varya hani onu yaptikkk parmaklari ilee.aksam disari cikicaktik arabaya bindikk.bi baktimm kendi kendine mirildanarak buraya bir kus konmus oyununu oynamaya calisyrrr.coookk guldukk coookk.
pelus oyuncaklarini cok sevyr, onlari yedryr uyutuyr bisikleti ile gezdryrrr. kendisi sanki ablaaa....
bu arada bizbaya sut icyrzzz artkk. bi arkads sormustu galibaa ben uyumadan once verdm ilk baslarda, sallaya sallaya icirdim. simdi biberonu gorunce kosup aliyr elimden. ama emziren anneler bebeginizi sute alistrmk icin zorlamyn. emzirmeniz yetrli bnce. bn mecburdumm.

cookk mu veriyrm acabaaa

herkese mutlu gunlerrrr

cnm hadi bakem öykünün kardeşini merak ediorum:1: bence olması gereken yarım litre daha fazla abartma bide emziriomuşun yeterli hatta toplam yarım litre yeterli bizimki 50 cl icince cok diorum anne sütü alıo ama sende abartma kuzuyu tontiş yapma :52:

kızlaaaaaaaaaaaaar naberrrrrrrrrrrr bu ara hint filmlerine merak sardım asuuuuuuuu sen üç idiot demiştn izledm güzel ama abartıldıgı kadar harika deil yani herkes acayip güzel diodu begendm ama cok ilginc deil bana mı öle geldi acaba ganjini var aynı adamın o daha güzel bi fl tavsiye ederm birde jaw de met var cok hos kaju varmıs bugünde onu izlicem genelde hep aynı adamın filmi yada kızın:1: tavsiye olunurrr

ipek yemeği döktü bende bi anda eline vrdum bide kücük bi yanaga hakim olamadım kendime babasını aradık telefonda babasına anlatıo anne ahhhh yüzüne vuruo görseniz yavrum:14:

sizden naber ben bu ara yediklerime dikkat edip spora basladım corumda bartmıstım hayat boyu böle dikkat ederek yasamak ne zor keske yeyip almasaydım:53:

Selamlar biz bu ara iyiyiz çok şükür:)
Minik yerinde durmuyor:)
Televizyonu izlettirmiyor müzik ddinleyip oynayacakmış
oyuncaklarıyla oynuyor
top oynayıp olll diyor ellerini kaldırarak:D
Babasına şikayet edşyor
Kendini sevdirmek için sebeklikler yapıyor
Öptürmek için yanaşıyor kucak istediği zaman totosunu veriyor sana :D
Molfix reklamındaki çocuklar gibi oynuyor
amin yap dedğim zaman ellerini yüzüne getirriyor
Telefonda konuşmaya bayııyor
He bir de bugün tıraş oldu miniğim biraz ağladı ama çok yakışıklı oldu
aklıma glen bu kadar
Kendinize iyi bakın:)

Selam arkadaşlar. Ara ara girip bakıyorum bi türlü yazmak kısmet olmadı.
ipek ameliyat olmuş gelmiş geçmiş olsun diğer hasta bebeklerimize de geçmiş olsun.
Happy oğlanı Allah korumuş bundan sonra daha çok dikkat etmek gerekiyor. Neyin nasıl açılacağını nereye nasıl çıkılacağını akıl etmeye başladılar.
Herkes iyi sanırım yoldaki bebişlerin cinsiyetleri belli olmamış Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.
Hızlı okudum isimler aklımda kalmamış kusura bakmayın arkadaşlar. Doktor kontrolü sorulmuş Bir yaş kontrolünde ibrahimde kansızlık çıktığı için biz 13 ve 15 aylık kontrolüne de gittik kansızlık geçmiş çok şükür. Ama bir sorunu olmayanlar istiyorlarsa 3-4 ay da bir götürseler yeterli. Bir sorunu olmayanları 3-4 ayda bir çağırıyor bizim doktorumuz.
Vitamine gelince biz epeydir omega3lü vitamin şurubu kullanıyoruz. Kilo yapmadı ibrahimde ama biraz iştahını açtı gibi. Omega 3 beyin gelişimi açısından da çok önemli bence doktorunuz verdiyse kullanın.
Oto koltuğu da 2-3 ay oldu alalı. Kraft Encore L aldık. Tuğbaya sormuştum bunu önermişti çok da memnunum. fiyatı 330 tl idi. Güvenlik açısından içime sindi konfor olarak da iyi. Asunun önerdiğini de yakından gördüm o da çok güzel ama bana biraz pahalı geldiği için bunu tercih ettim.
İbrahim de iyice yaramaz olmaya başladı çekmeceleri merdiven olarak kullanıyor velet neredeyse mutfak tezgahına çıkaçak kendi beşiğine tırmanarak girmeye başladı ödüm patlıyor bi gün düşecek diye. Çok da inatçı oldu hayır dediğim hiç birşeyi dinlemiyor illaki yapcak. Şimdiden böyle ileride ne olacak bilmiyorum. Yemek yedirmek de iyice zorlaştı alışsın diye epeydir çatal kaşık veriyorum eline çatalı güzel kullanıyor ama püre kıvamı dışanda hiç birşeyi yemeyi beceremiyor doğal olarak. Yoğurdu falan illa kendi yiyecekmiş kavga kıyamet zorla yediriyorum. Pek bi şikayet ettim paşamı bi de öveyim bi güzel öpmeye başladı ki mucuk diye ses çıkartıyor her sabah uyandığında bir şeye mutlu olduğunda gelip öpüyor bayılıyorum. Allah sağlık versin hepsine, bahtları güzel olsun inşallah.

mağlum yaz geliyor ve artık gezmelere başlayacağız. bu yüzden iki haftadır araba koltuğu araştırıyoruz. daha önce küçükle idare ettik ama artık olmuyor mağlum.. önerisi olan var mı kullanıp memnun kalan. britax römer çok iyi diyorlar ama pahalı..
Canim biz de bebek arabası chicco lite way araba koltuğu chicco eletta var..ikisinden de acayip memnunuz...erdem bir kez olsun ağlamadı eletta d..hep dışarıyı izliyor ve uyuyo...tanıştığımız bütün kasim anneleri şahit butunnnn tanışma boyunca lite way de fosur fodur uyuyo cocuk...rahat olmasa hic oyle davranmaz...ikisinin de en onemli özelliği tam yatış pozisyonu alması...yatak gibi..uzun yol yolculu icin ideal..ayrica bebek arabasının rahat olduğunu surdan anlıyorum..erdem hic incem demiyo..hep etrafı izliyor..yürümeyi sevmesine rağmen hic rahatsız olup inmiyo arabasından..:32:

Televizyonu kafasında devirir ya cok dikkat et gamze..

merhba arkdslar

yemekleri secer olduu

cookk mu veriyrm acabaaa

herkese mutlu gunlerrrr
Canim öğlen uykusuna yatmadan once 200 ml tire sut yağlı pastorize inek sutu gece uykusuna yatmadn once de 250 ml sek devam sutu içiriyorum..toplam 450 ml yi aşmamaya çalışıyorum.. Dag fazlası zarar...gun icinde 200 ml yoğurt ve kahvaltıda 2 kibrit kutusu peynir..her hafta farklı çeşit peynirden... Bu kadar yani..yalniz haftada br yoğurt yerine kefir içiriyorum...oyle isteeeeee:emir_bebek:

happy canım geçmiş olsun canımyaaa amannnn dikkat ben ilaç kutusunu buzdolabının üzerine koyuyorum kilitlide olsa sıkıntı çok çok dikkat etmek gerekiyor.bişe olmamıştırda işte sen telaş yaptın dimii canım yaaa.eeee bellimi cinsiyet ama çok naz yapıyoooo :)
Cok haklisin eylem..ben bu konuda cok ihmalkarim..esim cok fena kiziyo..gecen ay d a sinek ilacı kutusunu ağzından çıkarmıştık...tam dayaklik bı aneyim...cok dikkat edicem bundn sonra...Zeynep ne yapıyor iyi mı tatlim

kızlaaaaaaaaaaaaar naberrrrrrrrrrrr bu ara hint filmlerine merak sardım asuuuuuuuu sen üç idiot demiştn izledm güzel ama abartıldıgı kadar harika deil yani herkes acayip güzel diodu begendm ama cok ilginc deil bana mı öle geldi acaba ganjini var aynı adamın o daha güzel bi fl tavsiye ederm birde jaw de met var cok hos kaju varmıs bugünde onu izlicem genelde hep aynı adamın filmi yada kızın:1: tavsiye olunurrr

ipek yemeği döktü bende bi anda eline vrdum bide kücük bi yanaga hakim olamadım kendime babasını aradık telefonda babasına anlatıo anne ahhhh yüzüne vuruo görseniz yavrum:14:

sizden naber ben bu ara yediklerime dikkat edip spora basladım corumda bartmıstım hayat boyu böle dikkat ederek yasamak ne zor keske yeyip almasaydım:53:
Kizzzzz yanağına saplagi yersin haaaa..bana bk....bı dha ipek e sakin saka maksatlı da olsa vurma..döverim seni...batan halı olsun yer olsun...yerim ben onuuuuuu:16:

Selam arkadaşlar. Ara ara girip bakıyorum bi türlü yazmak kısmet olmadı.
ipek ameliyat olmuş gelmiş geçmiş olsun diğer hasta bebeklerimize de geçmiş olsun.
Happy oğlanı Allah korumuş bundan sonra daha çok dikkat etmek gerekiyor. Neyin nasıl açılacağını nereye nasıl çıkılacağını akıl etmeye başladılar.
Herkes iyi sanırım yoldaki bebişlerin cinsiyetleri belli olmamış Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.
Hızlı okudum isimler aklımda kalmamış kusura bakmayın arkadaşlar. Doktor kontrolü sorulmuş Bir yaş kontrolünde ibrahimde kansızlık çıktığı için biz 13 ve 15 aylık kontrolüne de gittik kansızlık geçmiş çok şükür. Ama bir sorunu olmayanlar istiyorlarsa 3-4 ay da bir götürseler yeterli. Bir sorunu olmayanları 3-4 ayda bir çağırıyor bizim doktorumuz.
Vitamine gelince biz epeydir omega3lü vitamin şurubu kullanıyoruz. Kilo yapmadı ibrahimde ama biraz iştahını açtı gibi. Omega 3 beyin gelişimi açısından da çok önemli bence doktorunuz verdiyse kullanın.
Oto koltuğu da 2-3 ay oldu alalı. Kraft Encore L aldık. Tuğbaya sormuştum bunu önermişti çok da memnunum. fiyatı 330 tl idi. Güvenlik açısından içime sindi konfor olarak da iyi. Asunun önerdiğini de yakından gördüm o da çok güzel ama bana biraz pahalı geldiği için bunu tercih ettim.
İbrahim de iyice yaramaz olmaya başladı çekmeceleri merdiven olarak kullanıyor velet neredeyse mutfak tezgahına çıkaçak kendi beşiğine tırmanarak girmeye başladı ödüm patlıyor bi gün düşecek diye. Çok da inatçı oldu hayır dediğim hiç birşeyi dinlemiyor illaki yapcak. Şimdiden böyle ileride ne olacak bilmiyorum. Yemek yedirmek de iyice zorlaştı alışsın diye epeydir çatal kaşık veriyorum eline çatalı güzel kullanıyor ama püre kıvamı dışanda hiç birşeyi yemeyi beceremiyor doğal olarak. Yoğurdu falan illa kendi yiyecekmiş kavga kıyamet zorla yediriyorum. Pek bi şikayet ettim paşamı bi de öveyim bi güzel öpmeye başladı ki mucuk diye ses çıkartıyor her sabah uyandığında bir şeye mutlu olduğunda gelip öpüyor bayılıyorum. Allah sağlık versin hepsine, bahtları güzel olsun inşallah.
Çok akillandilar ya haklisin düz duvara tırmanıyorlar ...acmış ilac kutusunu emmiş beğenmemiş ana sunuyo bı de yaaaa...bilmiş...
Ara ara girme daha sık gir canim su siteye...:29:

Kizlaaaaarrr
senemgy 6 Şubat'ta izmir e gelecekti..aradım telefonu kapalı..mesaj attım donmedi...acaba bendeyi telefonu eski mı..ben de face filan da yok..ordan gorusenler bı söylese beni.. Bı de telini bana ozElden yazsanız bendeki ile kontrol etsm..biz haftaya cuma gidiyoruz..cumaya kadar ulaşsam da tanıştırsak cocuklai diyorum...

Back