• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
o ateş işini ben sölemiştim 37,5 tan fazlaysa sütün çocuğun midesini rahatsız eder demişti doktor.öyle çok da kötü bişi değil yani.bebişin midesi rahatsız olmasın diye...kötü yazdım kusura bakmayın.

o ateş işini ben sölemiştim 37,5 tan fazlaysa sütün çocuğun midesini rahatsız eder demişti doktor.öyle çok da kötü bişi değil yani.bebişin midesi rahatsız olmasın diye...kötü yazdım kusura bakmayın.

ay saol cnm benim emziriym boşver hasta olmasnda midesi rahatsz olsnnn

gamze bu arada geçmiş olsun bahar gribine dikkat edelim biraz kalabalık ortamlara girmeyin bu aralar diyor doktorlar. serap bende o fiyata aldım arabaı gerçi 2 mağaza ötede 500 dü az daha kazıklanıyorduk diş çıkaran bebişimizinde dişi hayırlı olsun geç çürüsün inşallah:16:edibe yoksun 2 gündür misafir güzelde biz resmen tepetaklak oluyoruz bu kızda zaten uyku yok misafir olduğunda hiç uyumuyo hergün 12 den aşağı yatıramıyorum :43:

Ya kızlar benim kızım gün içinde sürekli mızıldanıyor.Ne derdi var bilemiyoruz.Kucakta ya da değil hiç fark etmiyor.Sürekli "ııııhhh ıııııııhh,mrrrrr mırrrr" bu aralar meme emerken de yapıyor,uykuya dalmadan önce de.gece uykusu iyi çok şükür.acaba doymuyor mu?ya da diş çıkarıyor olabilir mi?diş çıkaran bebek nasıl olur onu da bilemedim ki ya.bana bişey söyleyin Allah aşkına.yarın aşıya gidicez,sağlık ocağındaki doktora sorucam ama...:50::50:

bi arkadaş sölemişti burda ama öle bişey yokmuş banada öle dediler ona da doktoru demişti anlamıorum b bilgi kirliliğini :26: bu arada gözün aydın diş bugdayımızı isterz:56:

cnm bende aynen terzi kendi söküğünü dikemio bagımlı olmasın dedim ben evdeyim oysaki ama kimsem yok hep ben bakınca bensz duramıo artık bugn heyet raporumuda aldım 2aay daha onun dediği olsun ... bu arada aynı şikayetler bizdede var bende kulağı ağrıyo sanıyodum yada gazdabn dolayı herseyi agzına sokuyo rahatlamaya calısıo diodum bakalım ne kadar sürecek inş. cabuk cıkarır seninkide benimkide bide ben hastayım deme öle hasta olsa keşke die ben olmasın die ağlıyorum cok zor atlatıo bebişler:2:

Yok Canım ya, o işin şakası. Dün gece kulağına vurup durdu eliyle de internet başında sabahladım yine ağlaya ağlaya. Bişey mi oldu diye. Annem de kızıyo dayanıksızlığıma. Sen güçlü olup kızına nasıl cesaret vereceksin büyüdüğünde diyor. Senin iyiymiş durum. İzin şansın var. Ben dershanede çalışıyorum. Özel sebeplerden dolayı MEB e geçmedim ama kızım doğduktan sonra pişman oldum açıkçası. En iyisi hep yanlarında olmak ama mümkün olmuyor işte.

benimki de kulağına vurup duruyordu hatta sol kulağının üstündeki saçları yoluyordu bir de pek emmek istemiyordu gece uyku düzeni yoktu saat başı kalkıyordu ve dün ilk dişimizi gördük bugün bardağı vurunca ses bile çıkartıyor dişimiz ama ateş ve ishal olmadı hatta 7 gün kakasını yapamadı ama dişten mi bilmiyorm dün lavmanla yaptırdık artık yine dünden beri yok kaka cuma kontorülümüz var o zaman sorarım

benimki de kulağına vurup duruyordu hatta sol kulağının üstündeki saçları yoluyordu bir de pek emmek istemiyordu gece uyku düzeni yoktu saat başı kalkıyordu ve dün ilk dişimizi gördük bugün bardağı vurunca ses bile çıkartıyor dişimiz ama ateş ve ishal olmadı hatta 7 gün kakasını yapamadı ama dişten mi bilmiyorm dün lavmanla yaptırdık artık yine dünden beri yok kaka cuma kontorülümüz var o zaman sorarım

Kıyamam ben ona ya. Belirtiler aynı gibi. Gece uykularımız hep şaştı. Emme isteksizliği pek yok sadece. Ama belki çıkması yakınlaştıkça o da olur. Sağlıklı, güzel dişleri olsun inşallah. Topiğimize diş perisi göründü, devamı gelir :9:

Ya kızlar benim kızım gün içinde sürekli mızıldanıyor.Ne derdi var bilemiyoruz.Kucakta ya da değil hiç fark etmiyor.Sürekli "ııııhhh ıııııııhh,mrrrrr mırrrr" bu aralar meme emerken de yapıyor,uykuya dalmadan önce de.gece uykusu iyi çok şükür.acaba doymuyor mu?ya da diş çıkarıyor olabilir mi?diş çıkaran bebek nasıl olur onu da bilemedim ki ya.bana bişey söyleyin Allah aşkına.yarın aşıya gidicez,sağlık ocağındaki doktora sorucam ama...:50::50:

üzülme canım bebeklerimizin doğum tarihleri aynı bebekleri takip ettiğim kdarıyla durumumuz aynı benimkide seninki gibi hatta dün özel olarak o mıkırdanma için doktora gittik hiç birşeyi yok sadece 4 aydan sonra bazıbebeklere anne sütü az gelebiliyor mama taakviyesi yapmak gerkiyor gün içinde aç kalıp az yiyen bebek gece uyuyamıyor bunun için gündüz sık sık az az doyrmak gerekliymiş bi ze doktor böyle tavsiye etti yapcak bişey yok mama takviyesi yap canım bide öyle dene

günaydın kızlar..benm oğlanada sanırım süt yetmior zaten birazda kilolu bir bebiş.ama ısrarla biraz daha beklemek istioru m benm oluş ilk yatınca 5-6saat uyuyor,sonra 4saat sonra 1 yada2saat uyuyor.gece uykusu iide gün içinde hep mıkırdanıor birde ne yesem ağzıma bakıor bakalım 1ay daha dayansak ii olacak.
Ayrıcaa şaka gibi ama buraya yine kar yağıor oturup ağlıycam artıkk:5::5::5:

serapcım seni ümek izteem ama bizimde öle başladı hala devam biiyosun benimkisi sizinkinden büyük gerçi sezeranla erken aldıkları içib büyük ama anı şikayetler bidede vardı bi ayrıalığınız var kilonuz iyi bu yüzden bana kalırsada birazdaha ek gıdaaya geçiş yapmaması daha ii

Herkese merhaba...ben çok fena hasta oldum:14: yutkunurken sol bademciğimi de beraber yutcakmışım gibi geliyo..inş geçmez bızdığa..:14:

bu arada behsettiğiniz gibi kulak tutm vurma bizde de var..damakta kabarıklıklar da var..doktor diş glmk üzere dedi,bekliyoruz:18: yaptığı huysuzlukları,uykusuzluğu anlatmama gerek yok heralde:9:

Selam kızlar.Bugün 4.ay aşılarımızı olduk.Şu mızmızlanma işini de sorduk doktora.Hiçbir şey yokmuş.Her bebek öyle,dedi.Hatta bizim doktorun da kızımdan birkaç ay büyük oğlu var.Anlattığınız her şey oğlumda da vardı,hiç dert etmeyin,bir şeyi yok,hatta sizin kız biraz daha büyüyüp benim oğlum kadar olunca da oyun oynamak için mızmızlanacak,şu anda bizim tek derdimiz oyun,dedi.:55::55::55:
Kızımın kilosu,boyu da iyi.Bu ay 500gram almış.Ben de zaten 500 gram alırsa ek besine geçmem diyordum.Bakalım şimdilik anne sütüne devam.Bu arada hemşire demir verdi kızım için ama ben kullanmayı düşünmüyorum.Dün biraz araştırmıştım,zaten demir ihtiyacı 6 aydan sonra artarmış,anne sütü yetersiz gelebilirmiş.Bunun için de demir ilacı değil ek gıdaya geçeceğimiz için demir yönünden zengin besinler vermek gerekiyormuş,doktorların dediğine göre.Siz ne yaptınız,veriyor musunuz demir ilacı falan?Açıkçası ben d vitaminini de aksatıyorum bazen,bilerek.:34:Kızıma hava müsait oldukça günde 10-15 dakika güneş banyosu yaptırıyorum çünkü.Her şeyin doğalından yanayım.Kızım şimdi uyuyor.2 aylıkken aşılar ateş yapmamıştı,inşallah şimdi de yapmaz.Hemşire ateşi çıkmasa da ağrısı olur,eve gidince yarım fitil ver,dedi ama onu da vermedim.Şimdiden ağrı kesiciye alışmasın.Ben öyle azıcık başı ağrısa ilaç alanlardan değilim,kızımı da öyle alıştırmak istemiyorum.Bizim evimizde çoğu zaman ağrı kesici bile bulunmaz.Arkadaşlarım hamileyken ağrı kesici alamadıkları için çok zorlanmışlardı ama ben zaten normalde de içmediğim için öyle zorlanmamıştım Allah'a şükür.:nazar:
Neyse,hepinizi öptük.Sağlıklı,keyifli günler.:3::3:

denis mrh demeden kçtın.neredeydik evin içinde sürekli birbirimize bulaştırdığımız bir grip salgınıdır devam ediyor.kızlar sırayla birbirine bulaştırırken ben de grip oldum ateşim düşmeyince 2 gün hastenede kaldık dün döndük.ufaklıklr perişan oldu tabi.o yüzden giemedik buralara.bu arada hastalıklar yüzünden ek gıda sekteye uğradı düzenli verebildiğimiz sadece meyve suları var.geçmişi okuyamadım ama umarım herkes iyidir.çok öpüyorum.

canım ya çok üzüldüm nedir bu hastalıklardan kurtaramadınız kendinizi umarım çabuk iyileşirsiniz kızların isimleri nedir ben reikiyle ilgileniyorum bu arada söylemişte olaım onlara şifa göndermek isterim

canım ya çok üzüldüm nedir bu hastalıklardan kurtaramadınız kendinizi umarım çabuk iyileşirsiniz kızların isimleri nedir ben reikiyle ilgileniyorum bu arada söylemişte olaım onlara şifa göndermek isterim

çok tşk deniscim.dediğin gibi atlatamadık bir türlü.oysa büyüğü 1 yaşına kadar hiç hasta olmamıştı bu kadar uzun süreli hiç.atlatıcaz inş.duaların için çok sağol.cemre ve gökçe

Ya kızlar sanırım kuzum diş çıkarıyor. İki gündür elini kulağına götürüyordu. Çok sık değil. Ağlama falan da yok ama böyle eliyle kulağına vuruyordu. Ateş falan da olmadı. Kulak iltihabı mı acaba dedik, doktora götürdük. Şükür ki yokmuş bi sorun. Doktor diş çıkarıyor olabilir, ağrı çene kemiğinden kulağa vurur dedi. Hayırlısı artık. Erken gibi biraz ama... Bir de sanırım benim çalışıyor olmam kızımı zorluyor artık. Anlamaya başlıyorlar artık her şeyi. Pazar-pazartesi günleri evdeyim. Resmen kucağımdan inmiyor. Emerken uyuyor, yatağına yatırıyorum, hooop uyanıyor. Ağlıyor, kucağıma alıyorum, yine uyuyor. Bu şekilde üç saat uyudu kucağımda. Başkası yapsa alıştırma hata yapıyorsun derim ama kıyamıyor insan. Başkasının kucağındayken bana bakıp ağlamaya başlıyor. Daha az önce emzirip işe geldim. Yatağına bıraktığım gibi uyandı yine. Annem bakıyor Allahtan. Yabancıya bırakmıyorum ama gündüzleri neredeyse hiç uyumuyormuş. Sanırım emmeden uyuyamayacağına inandırdım bebeğimi. İmkan olsa izin alıp rutin oluşturucam, bi haftada rayına oturtucam ama o da mümkün değil. Çok şükür her şeyimiz yolunda ama bebeğime sevgimle zarar veriyorum gibi geliyor. Doğduğundan beri hiç hastalanmadı. Ödüm kopuyor bişey olacak diye. Annem, şu çocuk azıcık hasta oluverse de sen de rahatlasan o da diyor artık. Hem hep kucağımd aolsun, onunla ilgileneyim istiyorum, hem de bağımlı bir çocuk olmasından korkuyorum. Mantıkla duygular arasında uçurum var yani. Ben bir de rehber öğretmen olucam. Terzi kendi söküğünü dikemez hesabı :19:

hımm, bir rehber öğretmen daha var, çok sevindim...rehber öğretmeniz ama anneyiz napalım kıyamıyoruz kuzucuklarımıza... bizim 4 bitmek üzere sizin nekadar oldu...

Back
X