• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

aynen ben de
hayatta sahip olmaya çalıştığım hiçbirşeyi elimle koymuş gibi bulamadım
hep tırnaklarımla kazıyarak sahip oldum
ama yine de şaslı hissediyorum, ailem var eşm var bebeğim de var artık
Allah bana onların yokluklarını göstermesin

evet bende öyle düşünüyorum ve şükrediyorum sahip olduklarıma bi eksiğim kaldı o da hayatta ençok istediğim allahım onuda zamanı gelince nasip eder inş..umutluyum :16:

Günaydın kızlaar, hayırlı cumalar hepinize,

Kızlar bahsettiğiniz videoyu izlemedim ama çok şaşırdım hamile kalınca annelik iç güdüsü de mi oluşmuyo bazı kadınlarda nedir, bebeğini bırakıp umursamadan gidebiliyo :20::20:

Hadi annelerimiz bize hamileyken neler yaşamış onları konuşalım o zaman... Anne hamilelikte nasılsa çocuk ta sonra öyle oluyor diye bi düşüncem var da :27: Mesela benim annem bana hamileyken çok karabiber yemiş ben de çok severim karabiberi... Kapkara bi kızım olcak diye düşünmüş ama beyazım :27:

bak sana annemden bahsedeyim
en büyük ablam hemen olmuş, o sıralarda annem yeni gelin tabi
bütün hamileliğini evi toplayıp temizleyerek geçirmiş, düzen manyagıymış o sıralarda
ve o büyük ablam şuan aynı öyle. Hayatta yernde oturmaz, düzgün yerleri bile düzeltir, bişey bulamazsa çerçeveleri düzeltir tüllerle uğraşır onları çekip durur
onunla oturarak konuşursunuz ama kendisi hep ayakta hareket halindedir, abartmıyorum:)

abimin hamileliği babamın hastalık dönemine denk gelmiş, annem sabah akşam ağlarmış
abim aşırı duygusal ve depresip, sürekli düşünceli sürekli sıkıntılı
biraz yaşantısından da kaynaklanıyo tabi

küçk ablamın hamileliğni yaşarken dedemler ev yapıyormuş
annem de kovalarla taş,beton vs taşımış bir an bile yerinde durmamış hep dışardaymış
o ablam da hep dışardadır, hep gezer, hep bi işler ğeşindedir, işten geldiğinde bile dışarı çıkar muhakkak
birnci gün çıkmazsa ikinci gün sakız alma bahanesiyle bile olsa çıkar

bana hamileyken çok zorlu süreçler geçirmiş
hep rahatsızlanmış midsi bulanmış, aylarca dışarı çıkmamış
sürekli yatmış tembellik yapmış hep
ben de genelde tembel ve üşengeç bir insanımdır, evcilimdir gezmeyi sevmem

bunlar rastlantı mı bilmiyorum ama böyle olmuş işte:)

Hadi annelerimiz bize hamileyken neler yaşamış onları konuşalım o zaman... Anne hamilelikte nasılsa çocuk ta sonra öyle oluyor diye bi düşüncem var da :27: Mesela benim annem bana hamileyken çok karabiber yemiş ben de çok severim karabiberi... Kapkara bi kızım olcak diye düşünmüş ama beyazım :27:

Benim anneminde var böyle düşünceleri :1: Karabiber bende severim bizim kapkara olmasın:1:
Benim annem hamile olduğunu anlamamış bile regl geçince gitmiş öğrenmiş ne miğde bulantısı varmış ne bir ağrısı meyve çok canı istermiş benimde meyve istiyor hep:1:
Tekmeleme ve bunun gibi hareketlerim hiç yokmuş elini gezdirirdin sadece diyor,çok usluymuşum karnında 8. ayına kadar çalışmış işten eve gelmiş gece sancılar başlamış hastaneye gitmişler ve ben doğmuşum:1: hiç acı çektirmemişim anneme kısa zamanda doğurmuş hemen ayaklanmış,bebekliğimdede hiç ağlamazmışım annem beni sevince hep gülermişim birde hiç sallamamış beni beşiğine koyardım kendin uyurdun der ay inşallah anneme çekerimde böyle olur:1:

evet bende öyle düşünüyorum ve şükrediyorum sahip olduklarıma bi eksiğim kaldı o da hayatta ençok istediğim allahım onuda zamanı gelince nasip eder inş..umutluyum :16:

verecek tabiki inşaAllah merak etme
bir gün senin de bebişine sevinicez

Günaydın kızlaar, hayırlı cumalar hepinize,

Kızlar bahsettiğiniz videoyu izlemedim ama çok şaşırdım hamile kalınca annelik iç güdüsü de mi oluşmuyo bazı kadınlarda nedir, bebeğini bırakıp umursamadan gidebiliyo :20::20:

aaaa günlerdir bu haber her yerde inim inim inletiyor çok şaşırdım okumamanıza:27:

ne anneliği canım ya kusura bakma ama ben 16 yaşındayken safın tekiydim, anlamazdım hiçbişeyden
baksana kız mahalledeki bütün yaşıtlarıyla işi pişirmiş, nasıl becermiş hayret
ayyy nasıl sinir oldum nasıl
madem o işi yapmayı biliyosun önlemini almasını da bileceksin

Son düzenleme:
bak sana annemden bahsedeyim
en büyük ablam hemen olmuş, o sıralarda annem yeni gelin tabi
bütün hamileliğini evi toplayıp temizleyerek geçirmiş, düzen manyagıymış o sıralarda
ve o büyük ablam şuan aynı öyle. Hayatta yernde oturmaz, düzgün yerleri bile düzeltir, bişey bulamazsa çerçeveleri düzeltir tüllerle uğraşır onları çekip durur
onunla oturarak konuşursunuz ama kendisi hep ayakta hareket halindedir, abartmıyorum:)

abimin hamileliği babamın hastalık dönemine denk gelmiş, annem sabah akşam ağlarmış
abim aşırı duygusal ve depresip, sürekli düşünceli sürekli sıkıntılı
biraz yaşantısından da kaynaklanıyo tabi

küçk ablamın hamileliğni yaşarken dedemler ev yapıyormuş
annem de kovalarla taş,beton vs taşımış bir an bile yerinde durmamış hep dışardaymış
o ablam da hep dışardadır, hep gezer, hep bi işler ğeşindedir, işten geldiğinde bile dışarı çıkar muhakkak
birnci gün çıkmazsa ikinci gün sakız alma bahanesiyle bile olsa çıkar

bana hamileyken çok zorlu süreçler geçirmiş
hep rahatsızlanmış midsi bulanmış, aylarca dışarı çıkmamış
sürekli yatmış tembellik yapmış hep
ben de genelde tembel ve üşengeç bir insanımdır, evcilimdir gezmeyi sevmem

bunlar rastlantı mı bilmiyorum ama böyle olmuş işte:)

Doğruluk payı var diye düşünüyorum çok güzel anlatmışsın hepsi güzel geçmiş bir sende zorlanmış kadıncağız belki son olduğu içindir canım seninkide böyle geçicek diye düşünme hiç belli olmaz çünkü tamam şimdilik zorluklar yaşıyorsun ama geçicek çok güzel hamilelik yaşıycaksın :34:

annem bana hamileyken dedğim gibi düşük tehlikesinden dolayı 9ay yatmış çok uysalmışım karnında usulca dönermişim öyle hissedermiş varlığımı doğunca da çok uslu bebek ve çocukluk geçirmişim.
erkek kardeşime hamileyken çocuk karnında durmuyodu resmen takla atıyodu ben bile dışarıdan görüyodum :1: doğunca da yerinde duramayan hareketli bi çocuk oldu
diğer erkek kardeşim de karnında kasılıp duruyodu kadın dimdik oturmak zorunda kalıyodu doğunca da çok inatçı bi çocuk oldu :1:

Ocwmays ben biraz senin küçük ablana benziyorum galiba canım ben de doğacağım zaman evde baya bi iş varmış annem dış cephe boyası bile yapmış :27: İnşaat filan :27: Şu anda da inşşatla ilgili bi mesleğim var... Gezmeyi ben de çok seviyorum küçük ablan gibi fenalık geliyo sürekli sabit duramıyorum... Biraz mücadeleci biraz inatçıyımdır bazen takılıyorum anneme bana hamileyken az şöyle rahat dursaydın diye hep uğraşıp durmuşun ne zorun vardı diye:27:

Jelooom inşşallah bebeğin de senin gibi uslu olur ay bayılıyorum öyle sevince hemen gülücük atan bebeklere ne sempatik bi bebekmişsin sen öyle :emir_bebek::nazar: Hamilelik huyların annene benzemiş galiba... Benim annem de bana hamileyken annem değil babam aşermiş malesef balık da balık diye tutturmuş bizde bi tuhaflık var annem diyo ne zaman hamile olsam rahat vermedi bu adam bana diye hep o istemiş bişeyler :52::1:

Abim doğarken de işte ilk çocuk yeni evlilik filan biraz üzülmüş annem benim abim de duygusaldır pek çaktımaz ama... Küçük kardeşim ailenin en rahat dönemine geldi hala da rahat gerçi daha küçük biraz hep laylaylom :)

hamişler o yüzden ne yapıyoruz kendimizi üzmüyoruz, sinirlenmiyoruz, derin nefes alıyoruz :1: Sonra uslu çocuk oluyo :34: Kızlar ya geçen benle aynı gün evlenen arkadaşım var diyordum ya rüyamda gördüm onu bebeği oldu mu acaba?? ya 6 sı ya 7 haziran sabah rüyamda gördüm malum mu oldu ne?:27: Haber de alamadım... Çok rahat görünüyordu karnına baktım nerde bebek dedim bebek yok dedi ama nerde acaba dedim karnında olmadığını kasteder gibi herhalde doğum oldu diye düşündüm...

annem bana hamileyken dedğim gibi düşük tehlikesinden dolayı 9ay yatmış çok uysalmışım karnında usulca dönermişim öyle hissedermiş varlığımı doğunca da çok uslu bebek ve çocukluk geçirmişim.
erkek kardeşime hamileyken çocuk karnında durmuyodu resmen takla atıyodu ben bile dışarıdan görüyodum :1: doğunca da yerinde duramayan hareketli bi çocuk oldu
diğer erkek kardeşim de karnında kasılıp duruyodu kadın dimdik oturmak zorunda kalıyodu doğunca da çok inatçı bi çocuk oldu :1:

Ne güzel uslu bebeklere bayılıyorum, karnında nasıl davranıyorsa öyle oluyor heralde:1:
Maşallah kardeşlerine daha doğmadan belli etmişler kendilerini:1: en uslusu sen olmuşsun inşallah seninde hamileliğin böyle geçer :34:

Günaydın kızlar dün gece çok huzursuz uyudum:50: Yatağa yattığımda yatak bi gitti geldi gibi oldu sanki yanıma bişey geldi diye hissettim tövbe tövbe ay beni bir korku sardı aha dedim bebeğimi almaya geldiler, aklıma gelen bütün duaları okudum ,niye böyle bişey aklıma geldiyse nasıl uyuduğumu bilmiyorum :27::27:
bazen bende de oluyo öyle korku canım hamileliğimi yeni öğrendiğim sıralar eşim akşam maça gitmişti gece 12ye kadar onubekledim banyo etmek için. ama sen kesin depremi hissetmişsindir. ben korktuğum zaman kendimi sakinleştiriyorum hemen sakin ol bişey yok dua et diyorum ve dua ediyorum unutmaya çalışıyorum.

bu arada o kız pat diye doğuruyo ya
acaba biz de öyle rahat doğurabllecek miyşz:27:

bende aynı şeyi düşündüm canım yaa işallah Allah kolay doğumlar nasip etsin hepimize.

benim annem hamilelikte çok bulantı çekmiş ilk öğrendiği andan itibaren hep bulantı ve kusmayla geçmiş hamileliği. hamile kaldığı kiloyla doğum yapmış hatta. ben korkuyodum ona benzicem diye ama çok şükür olmadı öyle. benim doğumum çok zor olmuş. hastanede doğmamı beklemişler sancıya rağmen olmamışım o zamanlar hemen sezeryan yapmıyolardı heralde. vakkumla doğmuşum özel muayenehanede. kıyamam anneciğime çok acılar çektirmişim. işallah doğumumda anneme çekmez.

Tabiki o da olucak güzelim dediğin gibi zamanı gelince olucak ve çoook sevinicez işallah.

Ocwmays ben biraz senin küçük ablana benziyorum galiba canım ben de doğacağım zaman evde baya bi iş varmış annem dış cephe boyası bile yapmış :27: İnşaat filan :27: Şu anda da inşşatla ilgili bi mesleğim var... Gezmeyi ben de çok seviyorum küçük ablan gibi fenalık geliyo sürekli sabit duramıyorum... Biraz mücadeleci biraz inatçıyımdır bazen takılıyorum anneme bana hamileyken az şöyle rahat dursaydın diye hep uğraşıp durmuşun ne zorun vardı diye:27:

Jelooom inşşallah bebeğin de senin gibi uslu olur ay bayılıyorum öyle sevince hemen gülücük atan bebeklere ne sempatik bi bebekmişsin sen öyle :emir_bebek::nazar: Hamilelik huyların annene benzemiş galiba... Benim annem de bana hamileyken annem değil babam aşermiş malesef balık da balık diye tutturmuş bizde bi tuhaflık var annem diyo ne zaman hamile olsam rahat vermedi bu adam bana diye hep o istemiş bişeyler :52::1:

Abim doğarken de işte ilk çocuk yeni evlilik filan biraz üzülmüş annem benim abim de duygusaldır pek çaktımaz ama... Küçük kardeşim ailenin en rahat dönemine geldi hala da rahat gerçi daha küçük biraz hep laylaylom :)

Yok artık maşallah annene hamiş haliyle ne işler yapıyormuş:1: bir yerine oturmamış annen demekkii :1:
Ay inşallah uslu olur olursa bebekliğinde olur büyüyünce değişir çünkü ben 8 aylık olduğumdanmı ne sabırsızım inatçıyım bebekken iyiymişde büyümeye başlayınca değişmişim kendi kararlarımı kendim verirmişim :1:
Babanmı aşermiş :52: ay çok ilginç kadına bir fırsat vermemiş aşermeye :1:

ben geldim kızlarr
anca okuyabildim geçmişi
annelerimizin bize hamileliğinden bahsedilmiş annem bana hamileyken babam askerdeymiş, dedemlerle yaşamış
annem zaten sakin biridir o dönemde kaçtığı içinde içine kapanıkmış :1: bende çok sakinmişim, baya uslu bi çocukmuşum içine kapanık vede bilmiyorum şimdi düşününce bende rahtmetli dedemi ve babanemi herkesten çok severdim.
kardeşim ise off ne zorluklar çektirmişti sabaha kadar aralıksız ağladığını bilirim,ondada babam hep yanında olduğu için babama çok düşkündür.

hımm başka ne konuşulmuştu:44:
he deprem olmuş kaç gündür aklımdaydı sanki bu aralar olucak gibi bana öyle gelirdi dün gecede uyuyamadım sanırım ondanmış, en büyük korkum deprem çünkü 99 da çok büyük acılarımız oldu.

başkaa herkes umarım iyidir bi güne başladık daha doğrusu yarıladık :1:
benimde yarına 15 kişilik misafir gurubum var hazırlıklara bugünden başlıcam

Son düzenleme:
bazen bende de oluyo öyle korku canım hamileliğimi yeni öğrendiğim sıralar eşim akşam maça gitmişti gece 12ye kadar onubekledim banyo etmek için. ama sen kesin depremi hissetmişsindir. ben korktuğum zaman kendimi sakinleştiriyorum hemen sakin ol bişey yok dua et diyorum ve dua ediyorum unutmaya çalışıyorum.

bende aynı şeyi düşündüm canım yaa işallah Allah kolay doğumlar nasip etsin hepimize.

benim annem hamilelikte çok bulantı çekmiş ilk öğrendiği andan itibaren hep bulantı ve kusmayla geçmiş hamileliği. hamile kaldığı kiloyla doğum yapmış hatta. ben korkuyodum ona benzicem diye ama çok şükür olmadı öyle. benim doğumum çok zor olmuş. hastanede doğmamı beklemişler sancıya rağmen olmamışım o zamanlar hemen sezeryan yapmıyolardı heralde. vakkumla doğmuşum özel muayenehanede. kıyamam anneciğime çok acılar çektirmişim. işallah doğumumda anneme çekmez.

Tabiki o da olucak güzelim dediğin gibi zamanı gelince olucak ve çoook sevinicez işallah.

Yok artık maşallah annene hamiş haliyle ne işler yapıyormuş:1: bir yerine oturmamış annen demekkii :1:
Ay inşallah uslu olur olursa bebekliğinde olur büyüyünce değişir çünkü ben 8 aylık olduğumdanmı ne sabırsızım inatçıyım bebekken iyiymişde büyümeye başlayınca değişmişim kendi kararlarımı kendim verirmişim :1:
Babanmı aşermiş :52: ay çok ilginç kadına bir fırsat vermemiş aşermeye :1:

Hamişlerim dualarımız sizinle inşallah doğumunuz da kolayca olup geçecek... Güzel güzel büyütüceksiniz bebişleri sonra onlar abi abla olcak geriden gelenlere... İçiniz ferah olsun...
Benim annem de çok kusmuş hamileyken ondan anlıyo zaten galiba :)

Jeloo şimdi babamın aşermesi şöyle oluyo galiba erkeklerde de eşleri hamile olduğunda kadınlık hormonu artmaya başlarmış... Anne gibi merhamet duyguları, sahiplenme,hassas davranma v.s. işte artıryormuş hormonların artmasıyla hatta tamam hamileler kilo alıyo ya :49: erkeklerde kilo alırmış hamilelikte :27: Horman kaynaklı bişey heral babamın aşermesi de :52: hehehe:1: Doktorum programında öyle dedi...2-3 ay önce bi doktor çıktı o dedi var ya ben onun yalancısıyım... Görümcem o zaman yeni doğum yapmıştı da dikkatli dinlemiştim... Erkekler de babalığa hazırlanıyorlar...

Pingucum teşekkür ederim içimi rahatlattın bende artık evde tek başımayken banyo yapamıyorum:1:bende hemen dua ettim geçsin korkum diye :34:
Ay annecin için zor olmuş bünyeden bünyeye değişiyor işte,inşallah canım kolay bir doğum olur:34:

jelommm takma kafana böyle şeyleri maşallah senin de bebişin de sağlığı yerinde çok şükür.

kızlar cidden annelerimizin hamileliği ile bizim yaşantımız etkileniyo mu acaba?annem bana hamileyken 9 aya kadar her türlü işi yapmış hiç hamile gibi değildim der.doğduktan sonra da çok uslu bi bebkmişim cidden hayetım boyunca annemlere büyük bi sıkıntı vermedim ama kardeşime hamileyken annem çok çekti.9 ay mide yanması yaşadı kardeşim doğduktan sonra da hep hasta oldu.ve çok agresif bir bebekti.

o yüzden hamiş hanımlaaaaar ne yapıyoruuuuuuuuuuuuz kendimize ve ruh sağlığımıza dikkat ediyoruz.bol bol naz yapıyoruz ve kendimizi hiiiiiiiiiiiiiç üzmüyoruz.

bu arada muffinler pişti ama hamişlerimiz olduğu için resmini koymek istemedim.

ben geldim kızlarr
anca okuyabildim geçmişi
annelerimizin bize hamileliğinden bahsedilmiş annem bana hamileyken babam askerdeymiş, dedemlerle yaşamış
annem zaten sakin biridir o dönemde kaçtığı içinde içine kapanıkmış :1: bende çok sakinmişim, baya uslu bi çocukmuşum içine kapanık vede bilmiyorum şimdi düşününce bende rahtmetli dedemi ve babanemi herkesten çok severdim.
kardeşim ise off ne zorluklar çektirmişti sabaha kadar aralıksız ağladığını bilirim,ondada babam hep yanında olduğu için babama çok düşkündür.

hımm başka ne konuşulmuştu:44:
he deprem olmuş kaç gündür aklımdaydı sanki bu aralar olucak gibi bana öyle gelirdi dün gecede uyuyamadım sanırım ondanmış, en büyük korkum deprem çünkü 99 da çok büyük acılarımız oldu.

başkaa herkes umarım iyidir bi güne başladık daha doğrusu yarıladık :1:
benimde yarına 15 kişilik misafir gurubum var hazırlıklara bugünden başlıcam

Hoşgeldin ne güzel sakinmiş bebekliğin zor olmuştur annen için eşi yanında olmayınca ama ne güzel deden ve babannen varmış yanınızda,
İçine doğmuş demekki Allah bir daha o acıları yaşatmasın
15 kişilikmi ay ay sen bugünden koşturmaya başlıycaksın desene hadi bakalım kolay gelsinn:1:

jelommm takma kafana böyle şeyleri maşallah senin de bebişin de sağlığı yerinde çok şükür.

kızlar cidden annelerimizin hamileliği ile bizim yaşantımız etkileniyo mu acaba?annem bana hamileyken 9 aya kadar her türlü işi yapmış hiç hamile gibi değildim der.doğduktan sonra da çok uslu bi bebkmişim cidden hayetım boyunca annemlere büyük bi sıkıntı vermedim ama kardeşime hamileyken annem çok çekti.9 ay mide yanması yaşadı kardeşim doğduktan sonra da hep hasta oldu.ve çok agresif bir bebekti.

o yüzden hamiş hanımlaaaaar ne yapıyoruuuuuuuuuuuuz kendimize ve ruh sağlığımıza dikkat ediyoruz.bol bol naz yapıyoruz ve kendimizi hiiiiiiiiiiiiiç üzmüyoruz.

bu arada muffinler pişti ama hamişlerimiz olduğu için resmini koymek istemedim.

valla canım ben zaten yemek bloglarına sürekli bakıyorum no problem ekleyebilirsin :1: tarifinide verirsin canımız isterse yapıweririz :9:

mlsvt kız ne yapcan o kadar kişiye yaa kolay gelsin valla.

Back