Ah kızlar çalışan anne çocuğu olmak zor, aynı kaderi çocuklara yaşatmama çabasıda zor. Keşke eskideki gibi olsa anneannem köyde doğurmuş hep. "Doğurana kadar tarlada çalışırdık büyüklerimiz hamile olduğumuzu doğurunca bilirdi" derdi. "Sanci gelince doğurur biraz istirahat eder sonra bağlardık bebekeleri sırtımıza doğru tarlaya" "ya ağlarsa" dediğimde "Ağlarsa ya altı yaştır ya karnı açtır " demişti.O zaman anlattığında dehşet içinde bakmıştım gözlerine ama şimdi diyorum keşke bizde sırtlarımıza bağlasakta tarlaya koşsak bol oksijen hem spor olur ohh
Bu arada benimde adım Tuğba
Hoşgeldin :):
Gözün aydın Mymel:)
Aslında bir insanın hayatta yapabileceği en güzel şey üretmek. Sadece çocuk doğurup onu en güzel şekilde yetiştirmek değil amacımız. Olmamalı yani. Bir insanın iş hayatının olması ve üretmesi, çalışması apayrı bir özellik. Bebekten sonra lütfen kendinizi çocuğunuza adayıp iş hayatınızı sonlandırmayın. Evet çok önemliler ama hayatınızın tamamı çocuklar değil. Siz birey olarak önemlisiniz ve sadece siz olduğunuz için de hayatta mutlu olmalısınız, çocuğunuzun annesi olduğunuz için değil. Hayatta kendini sadece anne olarak tanımlayan kişi mutlu olamamıştır bence. Yani benim nacizane fikrim bu.
Benim de yüzüm normalde çok yağlıdır. İlk zamanlar daha da arttı yağ durumu. Şİmdi ise çenem özellikle pul pul dökülüyor.
ar kidişler elleriniz diyorum cildiniz diyorum kuruyomu diyorum
begümcümm diorummmm anlatayımmm diorummmmmm yüzüm pul pul dökülüor diorummm bacaklarım pul pul dökülüor diorummm göğüslerim pul pul dökülüor ellerim ise çok kuru ama henüz dökülmüor ama hiçbişi sürmüorumm hem üşeniorum hemde şu 3 ayım bitsin dye bekliorum
haa ben birdeee kaşınıorummm göbeğim ve sırtım kaşınıorrr berbatt hemde korkumdan kaşıyamıorumda ellerim soğuk oluor elliiorum kaşınan yerleri kaşımadan ama çıldırtıorinsanı
ben yazmıştım önceden tekrar yazayım adanadan deniz ben. ilk yemeğimi annem çalıştığı için 8 yaşında yapmıştım. pirinç pilavı hemde. annem geldiğinde çok şaşırmıştı. o akşam ewe birde misafir geldi onlara da ikram ettiler. annem benimle şimdi gurur duyuyor. hem büyüdüm hemde 2 oğlan büyüttüm çünkü. bende onunla gururu duyuyorum ama keşke sokakta kavga ettiğimde annemde diğer annler gibi camdan bakıp müdahale etseydi. keşke benim annemde diğer anneler gibi saçımı örüp okula yollasaydı. saç tarayan olmayınca saçlarda hep kısa kestirilirdi. okul kapısında kardeşlerimi beklerdimki ewe beraber gidelim. :)) itiraf edesim geldi okuldan kaçıncada 3 müz beraber kaçardık. annemle babam işe giderdi bizde hoop ewe gelirdik. mario oyunu vardı. tüm gün ondan oynardık. hala 3 müzde anneme söylemeyiz aramızda sırrr:18:
begümcümm diorummmm anlatayımmm diorummmmmm yüzüm pul pul dökülüor diorummm bacaklarım pul pul dökülüor diorummm göğüslerim pul pul dökülüor ellerim ise çok kuru ama henüz dökülmüor ama hiçbişi sürmüorumm hem üşeniorum hemde şu 3 ayım bitsin dye bekliorum
haa ben birdeee kaşınıorummm göbeğim ve sırtım kaşınıorrr berbatt hemde korkumdan kaşıyamıorumda ellerim soğuk oluor elliiorum kaşınan yerleri kaşımadan ama çıldırtıorinsanı
saç diyince aklıma geldi ben kıvırcık saçlıyımdır babam uğraşmak yerine saçımı traş makinasıyla sevgilisine kazıttırırdı 3 numaramı derler işte kelden hallice ben birde kolejde okudum hafatanın 2 günü eşortman 1 günüde serbest kıyafetti bir türlü kız olduğuma inandıramazdım milleti o günlerdee öle sevimli şirin kız tipimde yokturayrıca sende kardeş varmış şanslısın bnm yoktu kardeşim şimdi var babamın 2. eşinden 8 yaşındalar işte idare ediorum sıpalarla
böyle anlatınca farkettimde ne çok şeyi bastırmışız içimizde. ne kadar çok susturmuşuz kendimizi. veee yaşadıklarımıza rağmen rabbime çok şükürki sağ salim büyüdük ve iyi bireyler olduk. işlerimizde saygın bir konumdayız. yaşadığımız dönemde çok önemli. şimdi çocuk olsaydık ve anne babalarımız çalışsaydı böyle büyüyemezdik. ortalık bu kadar kötüyken.
ben yazmıştım önceden tekrar yazayım adanadan deniz ben. ilk yemeğimi annem çalıştığı için 8 yaşında yapmıştım. pirinç pilavı hemde. annem geldiğinde çok şaşırmıştı. o akşam ewe birde misafir geldi onlara da ikram ettiler. annem benimle şimdi gurur duyuyor. hem büyüdüm hemde 2 oğlan büyüttüm çünkü. bende onunla gururu duyuyorum ama keşke sokakta kavga ettiğimde annemde diğer annler gibi camdan bakıp müdahale etseydi. keşke benim annemde diğer anneler gibi saçımı örüp okula yollasaydı. saç tarayan olmayınca saçlarda hep kısa kestirilirdi. okul kapısında kardeşlerimi beklerdimki ewe beraber gidelim. :)) itiraf edesim geldi okuldan kaçıncada 3 müz beraber kaçardık. annemle babam işe giderdi bizde hoop ewe gelirdik. mario oyunu vardı. tüm gün ondan oynardık. hala 3 müzde anneme söylemeyiz aramızda sırrr:18:
Benim dahada beter babam mallarını kayınvalidesinin üstüne yaptı ordan eşine satış gösterdiki ölünce bana bişi kalmasın diye ve ben buna gıkımı çıkartmadığım halde bana senin laf söleme hakkın yok dedi sırf mal kardeşlerime kalsın bana kalmasın diye zaten babam hovarda adamdı yedi içti çok güzel yaşadı kendi kendine kendi ailesinden kalan mallarıda bu şekilde bnden kaçırıor bana dediki sana annenden ev kalcak sonuçta dedi halbuki kendi çocuklarının anneleri çok zengin mal bakımından aman neysee ben bişi demiorum allah bana ve eşime sağlık sıhhat versin
Kızlar birde ben kaş bıyık ağdadan tırsmaya başladım en son kaş bıyık olayına giriştiğimde off diorum hayatım kaymıştı şuanda pala melis kıvamında geziorummm ama ödüm patlıor ama yaaaa ağdayıda şimdilik jiletle idare ediyim diorum yani kaş bıyık okdr acıdıysa ağdayı düşünemiorum bile siz ne durumdasınız?
Kızlar birde ben kaş bıyık ağdadan tırsmaya başladım en son kaş bıyık olayına giriştiğimde off diorum hayatım kaymıştı şuanda pala melis kıvamında geziorummm ama ödüm patlıor ama yaaaa ağdayıda şimdilik jiletle idare ediyim diorum yani kaş bıyık okdr acıdıysa ağdayı düşünemiorum bile siz ne durumdasınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?