2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Zor tabi bizim ülkemizde. Doğurup 2 ay sonra işe koşturun demiyorum. Yanlış anlaşılmayım. Bakabildiğiniz kadar bakın tabi ama en geç kreş anaokulu zamanında bence siz de işinize dönün. Benim hoş bakmadığım şey: Çocuk yaptım artık ev hanımıyım modu. Kendilik değerinizi azaltırsınız.
Hem sonra çalışan bir anne de çocuğunu en iyi şekilde yetiştirebilir. Çocukla ne kadar süre birlikte olunduğunun önemi yok arkadaşlar. Çocukla geçirilen zamanın kaliteli olması önemli. Sabahtan akşama kadar evde olup da çocuğu ile ilgilenmeyen anneler de var. Çalışsanız da çalışmasanız da iyi yetiştirmek sizin elinizde bence...

merhaba kozyatağında hangi dr gidiyorsun yani hastaneye

beliz berkincim bazı şeyler okuduğumuz gibi değil malesef yada bildiğimiz gibi ben doğum yapmadan önce koca karı şeyleri asla uygulamam demiştim bebeğime ama mecbur çaresiz kalınca herşeyi yapıyorsun bebeğim doğduğunda kolik oldu çok gazlıydı ve sürekli ağlardı morarırdı çığlık çığlığa dr.a götürürdük bişeyi yok bunun derlerdi eve götürdük çığlık çığlığa dr.ların verdiği gaz için hiç birşey işe yaramadı bşka otlar çöpler verdi büyüklerimizin önerdiği şeyler klasik inan onlarda buldum çareyi yemek yedirme olayından bahsetmişsin arkasında kaşıkla gezmek demişsin benim oğlum yemek yemeyi sevmeyen bir çocuk arkasındada gezmedim yemzse yemesin dedi serbest bıraktım dr.un eşliğinde baya bi sürdü eridi oğlum dr. acil alarm verdi kilosu olması gerekenin çok altında diye vermediği ilaç şurup kalmadı hiç birşey fayda etme ve sonrasında sürekli hasta sürekli hasta beslenemediği için sonra arkasında gezerek oyunlarla yedirmeye başladı öyle yemek yemeye başladı braz alışkanlığını o şekilde kazandırdım şu an neyin ne olduğunu ödülü cezayı çok iyi bildiği için açlığında kötü olduğunu biliyor şimdi ben kendime sofra hazırlıyorum ona özel değil davet dahi etmiyorum kendiliğinden geliyor yanıma yemeye başlıyor yani bi dönemdir oda bazı çocukların beslenmesi sorun oluyor gerçekten yaşayınca daha iyi anlıyacaksın bazı şeyleri çocuklar farklı oluyor sen doğuruyorsun ama karakterini sen değiştiremiyorsun malesef

ben çok kalabalık bir ailede büyüdüm dede babanne hala falan bıde kardeşim işitme engelliydi ister istemez ilgi ona yöneliyo ama hiç bana kendımı kötü hissettirmedi kimse eşim bile hep der senın gıbı bı aıleye sahıp olmayı cok isterdım dıye
küçükken bı bebek almışlardı ama çıplaktı dedem bu ne böle dıye attı bebeğimi o günden sonra hiçbir bebeği istemedim ama evlendıkten sonra babam bana bı bebek almış geldı bı gün oan ne hissettiğimi bilemezsiniz
ama buna rağmen tövbe buyuk sözuma ama kurallar koymak ısterım çocuğuma herşeye sahıp olamıyacağını bılmeli
annem suan kardeşimin bebeğine bakıyor neler aldığımı bı görsenız şaşar kalırsınız nerey gıdersem gıdıyım orada ne varsa onu alıyorum ama annem hepsını zamanı gelınce cıkarıyo hep aynı seylerle oynayınca ılgı dağılıyo çunku bu yuzden hepsını onune dokmek yerıne bırer ıkıser cıkarıyo ve ınanlımaz zekı bı cocukoldu üstelık oda işitme engelli ama suan kendı yasıtlarına göre daha duzgun konuşuyo
karısık gelebılır anlattıklarım umarım ne demek ıstedığımı anlatabılmısımdır yanııı her istedıgını yapmamak gerekır

slm kızlar bayadır sizleri takip ediyorum fakat hamileliğim biraz zor geçtiği için yazamadım
sata göre 11+6 haftalık olduk fakat ultrasona göre 12+6 haftalık geçen ay gerideydik bu ay ileride

slm kızlar bayadır sizleri takip ediyorum fakat hamileliğim biraz zor geçtiği için yazamadım
sata göre 11+6 haftalık olduk fakat ultrasona göre 12+6 haftalık geçen ay gerideydik bu ay ileride

Papatyam meraba, diger topikte beraberdik zannedersem de mi...Ne güzel öne geçmiş bebegin, 2'li testleri falan yapıldı mı peki? İnşallah o bahsettigin sorunlar geride kalmistir, neyin vardı?

Evet işte ben de onu diyorum, kendi başıma gelince nasıl olacak bilmiyorum ama şimdilik çok kararlıyım, nasıl bir çocuk yetiştirmek istemediğimi çok iyi biliyorum. Mizaç doğuştan gelir ama karakter şekillendirilir, zor mu evet zor ama imkansız değil. Hepimizin bebekleri sorumlu ve bağımsız bireyler olurlar umarım.

Aynı fikirdeyim

Canım inan çok sevindim Endişelenmiştik hep beraber. Bol bol dinlen bebişine ve kendine iyi bak annesi

mymel,
canım şükür ki iyi haberlerle döndün.
işini hallet ve git dinlen lütfen.
inan çok sevindim senin adına :)

Canım kıyamam ama ağlanacak bir şey de yok ki:)
Sen kendin almaya çalış bence,bi alır 5 dk dinlenirsin:)

Papatyam meraba, diger topikte beraberdik zannedersem de mi...Ne güzel öne geçmiş bebegin, 2'li testleri falan yapıldı mı peki? İnşallah o bahsettigin sorunlar geride kalmistir, neyin vardı?

evt canım diğer topikte beraberdik ikili testimiz perşembe günü yapıldı fakat sonucu almaya gidemedik henüz
5. haftadan sonra bn çok fena oldum bulantılarım hiç geçmedi hep kustum meyve dışında pek bişey yiyemedim bulantı hapı bile içmek zorunda kaldım yoksa serum yicektim, bulantılarım tam gaz devam ediyo malesef ama biraz daha iyiyim, herşeyin kokusu kötü geliyo burnuma bulaşık makinasının kapağını hiç açamıyorum eşim işten gelince yerleştiriyo bulaşıkları sıvı sabunumu değiştirdim bulaşık deterjanınıda eşime perfüm sürdürmüyorum vs. garip durumdayım

Benim annem çalıştığı halde ilgili bi anneydi, bazen korumacıydı, Çoğu zaman evde eksikliğini hissettim ama çok şükür iyi yetiştik. Onun iş servisiyle dönerdik eve herkes serviste uyurken o hep benimle oyunlar oynardı. Bende evlendikten sonra çalışmak istedim ama iş bulamadım malesef. Çalmadığım kapı kalmadı diyebilirim hamileliğimden önce resmen bunalıma girdim. Hamilelikten sonra hiç kendimi iş iş diye yoramazdım açıkcası. Şimdi resim yapıyorum evde. Takmıyorum işi gücü olursa olur uygunsa giderim iş yoksa kendimi daha fazla hırpalamak istemiyorum. Çünkü iş verenin ilk sorduğu soru çocuk düşünüyormusunuz oluyor. Sıkıldım görüşmelerden hayır yanıtlarından. Bende öyle bir meslek seçmişimki hep koşturma, hep yoğunluk, stres. Öğretmenliğe burun kıvırırdım çünkü onlardan fazla kazanıyordum bir zamanlar ama şimdi keşke öğretmen olsaydım diyorum

Neyse ki tüm bunların sebebi minnacık minnacık bir bebek. İnşallah test sonucların da cok iyi cikar. Zaten 1-2 haftaya bulantıların falan da gecer heralde. Bu arada diger topikin ruhuna fatiha desen yeridir. Facebook msn falan derken oldurduler topiki tam anlamıyla. İnşallah biran önce iyileşirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…