günaydın kızlarr tüm sırtımm herbiyerim tutukkkkkkk haftasonu kurabiye yaptımm çoktuu
üstüne bide 4 aile geldii misafir keşkek yaptım keşkek çalmaktan kolumaa yelmi girdi nedir varya kolumda tutulmuşşşşş hiç kendimi bilmiyorum yaa insan yorulunca oturmazmıı
üstüne kimse gelmeden camlarıda sildim şimdi hava güzell perdeleri açarlarsa kirli görünmesin diyee şuann yani her yerim perttt belkim yarın gelmem işşeee
Kız her şeyi anladım da oğlanı nasıl zaptediyorsun sen bu kadar iş yaparken? Ben banyoları yıkayamıyorum Mert ayaktayken..
biraz babasıyla dışarı yolladım hava güzeldii gelcekleri zamanda o gün anneme verdim :) yoksa beyefendi herşeyin içinde herşeyi karıştırıyoooooo
Dün nezle olmuştu, portakal suyu sıktım, illa posalarını yiycem dedi. Limonluğu ne ara aldıysa devirmiş krem rengi mutfak halısının üstüne.. Bugün de misafir gelecek, halının üstünde sarı leke.. Makineye ata ata eskidi halı.. Evin bütün halılarını değiştirmek istiyorum, o kadar yani..
geçmiş olsun canımm
kaşlan göz arasında öle şeler yapıyolarki hayretler içersinde kalıyorum bende gitti krem halı deseneeeeee iyiki makinaya atıolabiliyo benmkiler öle değil makinaya atılcak gib,i bende üzerlerine polar seriyorum polarları yıkıyorum haftada bir
kız misafir yemeğemi gelcek hafta içi ne misafiri öle ne yapacaksın
Günaydın kızlar,
Çok kötü bir hafta sonu geçirdik. Burak çok mızmızdı devamlı huysuzluk yaptı dr.hafta sonu yokmuş gidemedik. Acayip bir ağız kokusu ,hafif ateş,gataya götürdük orada ağzını açtıramadı doktor. Hafif soğuk algınlığı herhalde dedi geçiştirdi. Zaten burakta doktoru görünce bastı yaygarayı. Halbuki dr.korkusu falan yoktu. Tüm huyu değişti çocuğun. Pazar günü ağzını hiç açmadı zaten tüm haftasonu topu topu 1 bardak süt içti zar zor,yutkunamıyor,yan çeneler beze yapmış azıları çıkıyor herhalde dedik. Dün öğleden sonra dr götürdük. Diş eti iltihabı olmuş,dr çok ağrılı bir hastalıktır dedi. Yemek için zorlamayın yiyemez içebilirise pipetle süt ve ayran içirin dedi. İlk defa vitamin şurubu yazdı. Yavrum iyice zayıfladı zaten.duocid şurup verdi. Lıkır lıkır şurup içen çocuk şurubu ağzına sürmedi ne yaptıksak içiremedik. Bir ara ağzına şırıngayla bile sıktık tükürdü. Sonra doktoruna mesaj attım ,iğne yazdı. Gece 11 de medipole gidip iğne yaptırdık. Çok canı yandı parçaladı kendini. Annecim ilacımı içeçem diye ağlıyor,o ağlıyor ben ağlıyorum  eve geldik hala içini çekerek ağlıyor mahvoldum gece gece. Sonra koynuma aldım sevdim sevdim,öyle uyuya kalmışız. Bizden haberle kötü yanı,moralim sıfır. Bugünde içmezse ilacı yine iğne yaptıracağız bakalım nolacak. Dua ediyorum şurubunu içsin diye
Günaydın kızlar,
güzel bir istanbul sabahından hepinize günaydınlar,
melofer bana incir tatlısının tarifini yazabilir misin?
yapmayı düşünüyorum ancak tariflerimi halen toparlayıp yazamadım,
elimin altında hemen bulamayabilirim gibime geliyor
ben pek bilgisayara giremiyorum ve girmekte istemiyorum,
ama sizlerden haber almayı seviyorum,
dilerim her şey yolundadır,
Günaydın kızlar,
Çok kötü bir hafta sonu geçirdik. Burak çok mızmızdı devamlı huysuzluk yaptı dr.hafta sonu yokmuş gidemedik. Acayip bir ağız kokusu ,hafif ateş,gataya götürdük orada ağzını açtıramadı doktor. Hafif soğuk algınlığı herhalde dedi geçiştirdi. Zaten burakta doktoru görünce bastı yaygarayı. Halbuki dr.korkusu falan yoktu. Tüm huyu değişti çocuğun. Pazar günü ağzını hiç açmadı zaten tüm haftasonu topu topu 1 bardak süt içti zar zor,yutkunamıyor,yan çeneler beze yapmış azıları çıkıyor herhalde dedik. Dün öğleden sonra dr götürdük. Diş eti iltihabı olmuş,dr çok ağrılı bir hastalıktır dedi. Yemek için zorlamayın yiyemez içebilirise pipetle süt ve ayran içirin dedi. İlk defa vitamin şurubu yazdı. Yavrum iyice zayıfladı zaten.duocid şurup verdi. Lıkır lıkır şurup içen çocuk şurubu ağzına sürmedi ne yaptıksak içiremedik. Bir ara ağzına şırıngayla bile sıktık tükürdü. Sonra doktoruna mesaj attım ,iğne yazdı. Gece 11 de medipole gidip iğne yaptırdık. Çok canı yandı parçaladı kendini. Annecim ilacımı içeçem diye ağlıyor,o ağlıyor ben ağlıyorum  eve geldik hala içini çekerek ağlıyor mahvoldum gece gece. Sonra koynuma aldım sevdim sevdim,öyle uyuya kalmışız. Bizden haberle kötü yanı,moralim sıfır. Bugünde içmezse ilacı yine iğne yaptıracağız bakalım nolacak. Dua ediyorum şurubunu içsin diye[/QUOT
çok geçmiş olsun kartopu . dilerim en kısa zamanda iyileşir Burak. inşallah şurubunu içirebilirsiniz de iğneye gerek kalmaz .
Nasıl olsa kiradayım diye yıkanabilir yolluklardan almıştım, kendi evime geçince iyisini alırım diye.. Hiç de öyle değilmiş:))
Çok yıkanmaktan halının altı pul pul dökülmeye başladı, bir kere daha yıkarsam halı elimde kalacak:)
Hafta sonu geleceklerdi de eşim Ankara'daydı kabul edemedim.. Çok çeşit yapmıyorum artık Zeyno.. Yaptıklarım hep kalıyor çok yapınca, o yüzden en makul ölçüde yapıyorum. İncirli tatlı, ıspanaklı çıtır börek ve tarçınlı kurabiyem var. Aklımda kek de var ama yaparsam kesin kalacak yenmeyecek... Sonrasında da meyve.
ilk defa yaptım ben de canım, kremalı bi şey yapayım diyordum o tarife rastladım. çok küçük bir dilim yedim, çok bişey anlamadım tadından, bugün doyasıya yiyecem yarın anlatırım.
* 10 adet inciri sıcak suya ıslatıp küçük küçük doğradım
* 3 yumurta
* 1 bardak şeker
* 1,5 bardak un
* 1 bardak ceviz
* 1 kabartma tozu
en son inciri karıştırıp kare borcamda 160 derecede pişiriyorsun.
* 1 lt süt
* 2 kaşık un
* 2 kaşık nişasta
* 1 bardak şeker
muhallebi gibi pişir, altını kapattıktan beş dakika sonra *1 pk krem şantiyi ekleyip mikserle çırp.
Keki fırından aldıktan sonra 5 dakika bekletip üzerine şerbet dök.
şerbeti için:
* 1 yemek kaşığı neskafe
* yarım su bardağı şeker
* 1,5 bardak su
şerbeti döktükten sonra hazırlamış olduğun kremayı üstüne yay.
Kare borcamda yapmıştım fakat krema çok oldu gibi geldi gözüme. Tariflerde dikdörtgen borcam diyordu, bi daha yaparsam dikdörtgende yapıcam.
kızz bide pattiss salatası gibii bişey yapayydınn huh huu meloşşş incir tatlısı deneyimlerini yaz bize bebekk nasıl tadıı :)))))))
Kızlar hayırdır inşallah rüyamda hamileydim annem diyoki kızz yine beş aylık oldun karnın hiç belli değill bende hiç umurdsamıyom yine kusmaktan kendimden geçmişimmm sonra kardeşimdee hamileymiş ama o dokuz aylık diyomki gızz sana noldu tostoparlajkk bişey olmuşsun eneeeeeeee diye gülüşüyozz ama kilo almış bayaa hayırdır inşallah nete baktım bekar biri hamileyse evlencek demekmişş verecez bu kızı galiba ahahahah
Haha nasıl da aynı kafadanız.. Allah'ım hazırladım herşeyi koydum mutfak masasına gözüme az göründü, zaten içim çok huzursuzdu bu kadar az olur mu diye.. Hemen apar topar mercimek köftesi yapıverdim :)) Onun da tuzunu fazla kaçırmışım yenmedi.. Zeynom, dün analiz ederek yedim tatlıyı, zaten misafirler de tarifini istemişlerdi.. gerçekten güzel olmuşş.. incirler çıtır çıtır geliyor, krema da hafif olmuş.. Gayet güzeldi yani.. Ben kare borcamda yaptım, tarif dikdörgen borcam diyordu (en büyük borcamı kastediyordu herhalde), keki de baya kalın oldu mesela revani kadar, kreması da 1 cm kadar oldu gözüme kalın geldi.. Onun dışında denemeni tavsiye ederim. Benim aklımda muhallebili kadayıf vardı ama evde kadayıf yoktu, çıkıp almaya da üşendim, o yüzden kremalı olarak bunu yaptım..
Allah hayır getirsin kız.. Bu ara insanlar ikinciyi yap demeye başlamıştır sana, o yüzden kafana takılmıştır. Mifarilerimin birisinin tam 2 yaş fark var iki bebenin arasında, birinin de 3 yaş.. İkisi de bir an önce yap çok iyi oluyor diyor. Hele iki yaş fark olan, büyük küçüğü büyütüyor diyor.. HAdi alt temizleme zamanı diyorum ikisinin birden değiştiriyorum, hadi uyku zamanı diyorum birlikte yatırıyorum diyor.. Büyük şu anda 2,5 yaşında küçük de 6 aylık, pek tatlılar maşallah!
Günaydın kızlar,
Çok kötü bir hafta sonu geçirdik. Burak çok mızmızdı devamlı huysuzluk yaptı dr.hafta sonu yokmuş gidemedik. Acayip bir ağız kokusu ,hafif ateş,gataya götürdük orada ağzını açtıramadı doktor. Hafif soğuk algınlığı herhalde dedi geçiştirdi. Zaten burakta doktoru görünce bastı yaygarayı. Halbuki dr.korkusu falan yoktu. Tüm huyu değişti çocuğun. Pazar günü ağzını hiç açmadı zaten tüm haftasonu topu topu 1 bardak süt içti zar zor,yutkunamıyor,yan çeneler beze yapmış azıları çıkıyor herhalde dedik. Dün öğleden sonra dr götürdük. Diş eti iltihabı olmuş,dr çok ağrılı bir hastalıktır dedi. Yemek için zorlamayın yiyemez içebilirise pipetle süt ve ayran içirin dedi. İlk defa vitamin şurubu yazdı. Yavrum iyice zayıfladı zaten.duocid şurup verdi. Lıkır lıkır şurup içen çocuk şurubu ağzına sürmedi ne yaptıksak içiremedik. Bir ara ağzına şırıngayla bile sıktık tükürdü. Sonra doktoruna mesaj attım ,iğne yazdı. Gece 11 de medipole gidip iğne yaptırdık. Çok canı yandı parçaladı kendini. Annecim ilacımı içeçem diye ağlıyor,o ağlıyor ben ağlıyorum  eve geldik hala içini çekerek ağlıyor mahvoldum gece gece. Sonra koynuma aldım sevdim sevdim,öyle uyuya kalmışız. Bizden haberle kötü yanı,moralim sıfır. Bugünde içmezse ilacı yine iğne yaptıracağız bakalım nolacak. Dua ediyorum şurubunu içsin diye
Kızlar hayırdır inşallah rüyamda hamileydim annem diyoki kızz yine beş aylık oldun karnın hiç belli değill bende hiç umurdsamıyom yine kusmaktan kendimden geçmişimmm sonra kardeşimdee hamileymiş ama o dokuz aylık diyomki gızz sana noldu tostoparlajkk bişey olmuşsun eneeeeeeee diye gülüşüyozz ama kilo almış bayaa hayırdır inşallah nete baktım bekar biri hamileyse evlencek demekmişş verecez bu kızı galiba ahahahah