günaydınn kızlarr sevozyy saoll bebek
kızlar hala dizlerim titriyoo servise yürürken dört tanee köpek kocvaladı kalbim yerinden çıkcaktı öle çığlıklar attımki herkes pencereye çıktıı :SSSSSS
Ay çok geçmiş olsun Zefey... Düşünmek bile istemiyorum, ne korkmuşsundur. Mahallede öyle sokak köpeği çoksa köpeksavar al bi tane çantana koy.
Kizlar Merhaba zeynep cnm geçmiş olsun Allah korumus. Anneanne de Allah sifa versin
Ben de iyiyim aydeba cnm yerlestik sayilir. Teşekkürler :)
Allah korumuş Zefey.. 11 yaşımdayken köpeğin yanından koşarak geçiyordum, köpek ısırmış beni... Bayılmışım hatırlamıyorum o anı. Koşanı sevmiyor köpekler. Avuç içi el feneri gibi bişey, yalnızca hayvanların duyacağı ses çıkartıyor düğmesine basınca. Onu duyunca köpekler kaçışıyor.
geçmiş olsun zefeyyy
bişey sorucam hiçbişey yokken mi peşinden koşmaya başladılar ? yoksa sen korkup kaçmaya başladın ondan mı ?
bu arada cuma gelicem sana
kızım niye koşuyodun servise yetişmek için mi ?
yokkız ben yokuş aşağı koşuyordum onlarda yokuşun ortasındaydı ben onları farkedince yavaşladım hani koşanın ardından gelirler diye yavaş yavaş yaklaşıyodum sonra bunlar ayağa kalktı bakıştık biraz ıkı sn kadar sonra birden koşup havlamaya başladılar bende yokuş yukarı geri koştıum sonra baktım yeşiştiler hemen transitn arkasına girdimm çığlık atmaya başladım ellerimi cebime koydum durdular bi anda geri dönüp gittiler yaaaaa
tmm canım beklerimmmmmm
gecmıs olsun zefeyy, gülem mi üzülem mı bılemedım:)
bulldummmmmmmmm aynısıııııııııııı
ama ay çekirdeği yerine beyaz susam koydummmmmmmmmm dayımın kızından almıştım tarifiiiiiii
Hamuru icin:
50 gr. oda sicakliginda margarinveya tereyağ
1 su bardagi siviyag
1 su bardagindan 2 parmak eksik yogurt
1 yumurta (beyazi icine, sarisi uzerine)
1 paket kabartma tozu
3 ve 1/2 - 4 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi toz seker
4 yemek kasigi kiyilmis dereotu (tepeleme)
Ici icin:
150 g. ufalanmis beyaz peynir
Uzeri Icin:
Ay cekirdegi
Yapilisi:
3 ve 1/2 su bardagi unu karistirma kabina koyun ve ortasini havuz gibi acin. Icine margarin, siviyag, yogurt, yumurta beyazi, tuz, seker ve kabartma tozunu ekleyin.
En son dereotunu ekleyerek yumusak kıvamlı bir hamur olusturun. Eger gerekirse un ilavesi yapin.
Hamurdan yumurta buyuklugunda parcalar koparin ve elinizle yuvarlayın. Ortasina delik acin ve icine 1 yemek kasigi kadar ufalanmis beyaz peynir yerlestirin.
Deligi kapatıp hamuru tekrar yuvarlayın.
Parsoman kagidi serdiginiz firin tepsisine 2-3 cm.'lik araliklarla yerlestirin.
Uzerlerine yumurta sarisini firca ile surun ve cekirdek serpistirin.
180 C'ye onceden isitilmis firinda uzeri kizarana kadar (ben 40 dk. pisirdim) pisirin