2011 Ekim Anneleri

Gunaydınn kızlar nassılsınızz, ben uykusuzumm fındıkk kıscem tarihe mazi diyemedi, eskisi gibi uyanıp duruo,Allah sağlık sıhhat versin ne diyem

ahh eliff vahh eliff sendee mıymıylanıyonmu gece durduk eyere ağlıyo efede öle feryat figan değilde mıymıy gibi böleee büyüme atağınamı geçtiler yahuuuuuu

Eline sağlık, ben ağustos gibi yaparım. Hatta bayramda köye giderken bolca patlıcan ve biber alıp kurutmak istiyorum. Kışın kuru patlıcan ve biber dolması çok güzel oluyor. Bi de her hafta yarım kilo bamya alıyorum, onun yarısını pişiriyorum yarısını da gölgede kurutuyorum. Taze fasülye kurusunu kurutulmuş domatesle pişiriyorlarmış kışın, çok lezzetli oluyormuş. Ben domates kurutmayı bilmiyorum. Onun başını beklemek lazımmış galiba.

Deniz dedik mi başlıyor kollarıyla yüzermiş gibi yapmaya. Uvv Uvvv diyormuş denizde. Kemer'in denizi çakıl canım. Kestane yok herhalde hiç duymadım. Biz gittiğimizde de yoktu. Efe'nin otel yemeklerini yiyebileceğini düşünüyorsan git nolcakki.

Hmm takılın bakalım watsapp'ta, ben burda yazmaya devam ederim... Her zaman beklerim:)

hımm kurutmaa hiç yapmadım bamyaları sonra nasıl pişiriliyor hiç denemedim gerçideeeeee nede olsa organik konserveden bişn katlı iydirrrrr
bende fasulye almam lazım işde çünkü bezelyye atamadım onun vaktini kaçırdımmmm zati ahım şahımda düğşmedi onun fiyatııı fasulye geçen hafta adam gibi fasulye almak istersen 1500 dü bakalım bu perşembe nolcakkkkkkkkk onu kaçırmayayım bari sen attınmı fasulye falan buzluğa

ivett herkes burda ama yaznn yokkk sizee bi şarkı patlatayım bari d,ilime dolabndı yine körolasıçaaaaaaaaaaaaa

Sakın çıkma patika yollara, O dağlara, kırlara, o karlı ovaya Yenik düşüyor her şey zamana Biz büyüdük ve kirlendi dünya.

Kuru bamya güzel oluyo, biz çok seviyoruz. Kuruttuğun bamyalardan kişi başına 1 çay tabağı olcak şekilde kaynamış suya atıp 5 dakika kaynatıyorsun, hemen kabarıyor rengi açılıyor, onu süzüyorsun. sonrasında taze bamyayı pişirdiğin gibi pişiriyorsun. Bizim evde taze fasülye pek yenmiyor canım, eşim sevmez, gene de yazın iki haftada bir pişiririm ama kış için buzluğa atmam. Fasülyenin fiyatı burda da aynı pek değişmiyor demekki. Buzluğum küçük zaten pek bişey koyamıyorum, kurutulmuşlar daha iyi oluyor benim için.

Geçen sene kadının biri poşet poşet yeşil biber alıyordu, nasıl yapıyosunuz bunu dedim, ayıklayıp buzluğa atıyorum, kışın buzluktan çıkartıp direkt kızartıyorum taze gibi oluyor dedi. Buzunu çözdürmüyormuş. Ben buna cesaret edemem mutfağım berbat olur yağ sıçrar her yere. Kurutulmuş biberi haşlayıp üstüne sarımsaklı yoğurt dök çok güzel oluyor. Restoranlarda meze olarak veriyolar.

ya bn patlıcan ve domates kurusunu cok sevıımm.ama hıc satınalmadım.İyisi nasıl oluo bılmıom..Diyarbakırlı bi komsumuz vardı cok guzel yapardı acılı macılıı offf olasada ysekk:))

ahh eliff vahh eliff sendee mıymıylanıyonmu gece durduk eyere ağlıyo efede öle feryat figan değilde mıymıy gibi böleee büyüme atağınamı geçtiler yahuuuuuu

ya bı uynaıo.odasında bakıo kimse yok hemen beebeee annii die bağırıo giidiiız su verip,salliyorum..bı dalar gibi olıuo bidaha yada uykusu kaçıo esneyıp durup,sacıyla oynamaya başlıobzn kendımı tutamayıp bağırım yat artk kızım ya iş vaaar diimm..yatar gibi yapıp uyuyamaıo sanırım elinmde dğil( özür dilerimm fındıkımmm (

ya bn patlıcan ve domates kurusunu cok sevıımm.ama hıc satınalmadım.İyisi nasıl oluo bılmıom..Diyarbakırlı bi komsumuz vardı cok guzel yapardı acılı macılıı offf olasada ysekk:))

Ben de Antep'li arkadaşlarımın kuru patlıcan dolmaları sayesinde alıştım. Nasıl güzel oluyor yaa. Domates kurusunu ben de bilmiyorum canım.

Aslında İstanbul'un havası serin, güzel kurur orda. Antalya sıcak olduğu için kurutmak zor oluyor, o yüzden köyde kurutturuyorum ben. Bu sene dene bi miktar kendin kurutmayı, beğenirsen seneye daha çok yaparsın. Oyup dolmalık da kurutabilirsin ya da aşağıdaki gibi de kurutabilirsin...

aa ben sıcak ahavada daha guzel kuurur sanırdım..ama böle uzun uzun değil dolmalık kurutuolar ya benım yediğim ondandı... olur mu kı acep kız balkonda kuslar yer onları :))

aa ben sıcak ahavada daha guzel kuurur sanırdım..ama böle uzun uzun değil dolmalık kurutuolar ya benım yediğim ondandı... olur mu kı acep kız balkonda kuslar yer onları :))

Ohooo kuşlar yiyecek olsa benim balkondaki fesleğenleri naneleri yerdi. Yemezler yemezler

kızlarr efe sokakta öğrendi heralde herkese cüce diyip kahkaha atıyo dudaklarını uzata uzataa cücee diyip kahkahayı basıyo bir haftadır
dünde nerden öğrendiyse başını kolduğa koyuyo anne del diyo gidiyom sarılıyo sonra sarılmasıyla şamarlaması bir oluyo töbe yarabbi gülsmmi ağlasammı bilemed,iim babasınada yapıyo banada :26::26::26:

ee yavas yavas bebeler kayıyo elimizden :) sokakla tanısınca huylar değişio..senın benım yapamadığımı arkedesleri yaptırcekkk :)))

dün elif bezsiz bahcede kumla oynuo.çişe alıssın diye...bunlar ablalarıyla oynarkenn, baktım kızın biri dıo kii,,, !!aaaa bi yerden su geliioo'' meğer bizim kız işiomuşş :)) ne güldüm yaaa..dedim su istiodunuzun kumu ıslatmak için ahanda su dedimmm

kızz ammada organik hatun olmuşsunnnn maşallahh sanaaaaa

Ayy bayılıyorum balkonda yeşillik olmasına, cin biberim de var.. Evden çıkabilmek için her sabah Mert'i hadi çiçekleri sula diye gönderiyorum balkona, hem onlar sulanıyor hem balkon yıkanıyor:) Salatalara falan tazecik nane fesleğen kopartıp koyuyorum... Filizlenen soğanları da gömüyorum saksılara... Tavsiye ederim..

Şebek bunların hepsi... Bizimki de aydede hastası. Ayı gördümü başlıyor bağırmaya aydede aydede diye.

:) Var mı bari alışma belirtisi, belli ediyor mu hiç?

İşioo işde uluorta,daha ne belirtisi olsun:))) sana wc deki eğitim talimat resimlerini face den ekliyim de görrr :)))

kaynana aşı :)) canm k.validem bakemm ne yapmıssa artık :) aslında cnm karnıyarık istiii yaa...

ayy ev tam takır kuru bakırrrrr akşam gider gitmez zati efe beni titiliyo kapıya çıkar diye ayakkabları elinde kapının yolunu gözlüyo alıp
dışarı çıkarcam babasıgelenekadar ordan alışverişe gitcüüzzzz ordan gelir gelmez bulgur pilavı yapıciymm evde yoğurulmuş kıyma vardı yköfte yaparım yanınada patates kızartırım ama ne çorbası yapcaımaa karar veremedimmmmmmmm
neydem bben sizce

akşama ne yemek vaarrrrrrrrrrrrr

kaynana aşı :)) canm k.validem bakemm ne yapmıssa artık :) aslında cnm karnıyarık istiii yaa...

Ben de hazır sofraya kurulmak istiyorum yaaa

Ben limonlu tavuk yapcam fırında.. İlk defa yapıcam, bir sürü tarif okudum sabahtan beri. Yanına da Pirinç pilavı ve domates çorbası..

Yoğurtlu şeyler çok iyi gidiyor iftarda.. Belki yoğurtlu semizotu da yaparım.. Gözüm dönüyor iftara yemek hazırlarken, her şeyi doldurasım geliyor sofraya ama bi çorbayla doyuyorum. 1 lt kadar su içince:))

Son düzenleme:

limonlu tavık ne kızz hiç yapmadımmmmm
bari bende domates çorbası yapim buzlukta hazır rendelenmiş varkennnnnnn hızlı olurr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…