limonlu tavık ne kızz hiç yapmadımmmmm
bari bende domates çorbası yapim buzlukta hazır rendelenmiş varkennnnnnn hızlı olurr
Geçen mutfağım programında izledim domates çorbası. bi kere yaptım çok güzel oldu.
3-4 kişilik
Malz.
3-4 iri domates
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Erişte
Domateslerin sapını koparmadan ikiye kesip üstüne kapatacak kadar suda pişiriyoruz. iyiçe pişen domatesleri süzgeçten geçiriyoruz.
Ayrı bir kapta tereyağında unu kavuruyoruz, üstüne süzdüğümüz domatesleri koyuyoruz. tuz ve şekerini ekleyip göz kararı erişte atıyoruz. Erişteler pişince altını kapatıyoruz.
Çok lezzetli oluyor!!
Geçen dışarda tavuk yedim, değişik bir aroması vardı. Muhtemelen o lezzeti limonla verdiler diye düşündüm. Ben de deneme amacıyla yapıcam bugün. Bir sürü tarif var internette, demekki sıkça yapılıyormuş.
zefeyyyyyy
hazel cookies senin mi kıs ?
zefeyyyyyy
niye cevap vermiyosun kıs
evet evet tatlı toz tarhana . kışın yufkacıdan almıştım . çok güzel ama . son bi seferlik kalmış zati . domatesli sarımsaklı ohh mis.
günaydınn arkadşşlarrrrrrrrrr nasılsınız... miinnaklarınızz nasıllllllllllll bugünn içimde bi neşe varr içim içime sığmıyooooooooo...........
ay zefey valla aynı his bende de var valla bugün allah hayırlara çıkarsın. gerçi burak gece yine uyandı ama bu sefer aldım yanıma oğlumu attık babayı yataktan beraber uyudku tabi ben tetikte yataktan düşmesin diye. oğlumla uyumanın verdiği huzurla herhalde bugün neşe doluyum
ay zefey valla aynı his bende de var valla bugün allah hayırlara çıkarsın. gerçi burak gece yine uyandı ama bu sefer aldım yanıma oğlumu attık babayı yataktan beraber uyudku tabi ben tetikte yataktan düşmesin diye. oğlumla uyumanın verdiği huzurla herhalde bugün neşe doluyum