kızlar neden ayranınızı kendiniz yapmıyorsunuz ki hem daha sağlıklı oluyo hazırlara göre hemde bol köpüklü mmmm nefis oluyo valla . zaten hazır ayranların birçoğunda süttozu kullanılıyo ki bunu da doktorlar pek önermiyor .evdeyken bence kendiniz deneyin...
valla, ben izmirde oturuyorum, 850ye en yüksek fiyat dediler, sonra barış bebeye girdim orda kampanya varmış 650ye geliyor.
ancak nettede bu fiyata bulabilirsin.
canım, hekimini istediğin yere aldırabilirsin sadece dilekçe vermen gerekiyormuş, iki gün sonra istediğin yere yazdırıyorsun kendini.
canım, en çok medela'nın elektrik pompası tavsiye ediliyor. 300liraya olan en güzeliymiş ancak 150ye olanda kullanışlıymış. ben ilk başta 150ye olanı alacaktım ama eşimin ailesi çoğu doktor oldukları için ilaç firmasından 300liralığı halletceklermiş. baren bu dertten kurtuldum:)
onu annemle, ebemde aynısını dedi
evet, o bende de oluyor. ancak ben kremi günde 1 kere kullanıyorum, akşam ise bebek yağı sürüyorum. bebek yağı sürünce pütürükler azıcık olsada ele daha az geliyor
ya, kızlar siz kilo aldıkça ben daha tedirgin oluyorum. ben normalde çok dengeli bir insanım:):) ne kilo alıyordum, nede veriyordum. hamileliğin ilk başında 6 kilo verdim ama sonra sadece bir kilo alabildim ve hiç iştahım yok. bu hiç iyi degil, di mi?
canim öyle dedigin gibi bol köpüklü ayran yapmak icin güzel yogurt lazim malesef burdaki yogurtlarin cogu da sulu sulu tadi bi tuhaf ayrani da biseye benzemiyoo malesef
dogumdan sonra vucutlarimizin sekli bozulacak mi en cok onu merak ediyorum. yoksa dikkat edersek cok deforme yasamaz miyiz... amaaaan hic onemi yok aslinda..
Bu arada tekmeleri hissetmeye başladınız mıııı
ben 16. haftada hissetmeye basladim, bazen cok azaliyor bazen normal atiyor, bazen sabahlari kaldiriyor beni, bazen cok korkutsavda genelde mutlu ediyor her tekmesi.
işte, bende aynı durumdayım midem hiçbir şey alamıyor ama yine sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. süt içemiyorum ama onun yerine sabah kahvaltısında hep sütlü ürünler tüketmeye çalışıyorum. canım patates mi istedi, kızartma yerine haşlama veya püre yapıyorum, yada direk kumpir yemeye gidiyorum:) doktor bu konuda bir şey demiyor, senin bünyen öyledir deyip geçiyor, zaten asıl 6aydan itibaren almaya başlarmışım ama ben yine endişeliyim. bide ortada yumurta gibi bir göbek duruyor yani oda olmazsa hamile olduğumu anlaşılmaz:):)bu haftaya kadarbalman gereken min. kilo miktari 1 kilodan fazladir bence, doktoruna danismissindir ama, o normal diyorsa sorun yoktur. dengeli beslendigini dusunuyorsan da sorun olmaz.
mesela bir arkadasim neredeyse hic besleyici seyler yemedi, midem almiyor diyordu hep sadece seker, makarna,hazir papates puresi,borek.... bunlari yedi ama pek kilo da almadi aslinda ama su an kan degerleri cokndusuk vucudu garip bir sekilde ilaclari da kabul etmiyor yani ilaclarini aliyor ama etkisi yok...
valla, kimilerin bozuldu, kimelirin fıstık gibi kaldı. örneğin benim babanne 9 çocuk doğurdu ama ölene denk vücütü turp gibiydi. 83 yaşında ölmesine rağmen gögüslerinde sarkma bile yoktu, sadece yaşlılıktan derisi bürüşmüştü. sonra kuzen doğurdu, kızın vücüdü mükemmel kaldı ama kendine çok dikkat etmişti. direk kuzen iste baloon gibi şiştidogumdan sonra vucutlarimizin sekli bozulacak mi en cok onu merak ediyorum. yoksa dikkat edersek cok deforme yasamaz miyiz... amaaaan hic onemi yok aslinda..
ooo, sadece tekme mi, hanımefendi geceleri uyutturmuyor. sırt üstü yattım mı direk vuruyor beni yan yatır diye. benimde belimde disk kayması var (ayıpta söylenmesi, 20 tanelik merdivenden düşümüştüm iki yıl önce) ondan tek pozisyonda yatamıyorum, kıvrana kıvrana duruyorum. zaten tekmeleme saatlerin hesapladım, ona göre müzik açıp kızımızla dinliyoruz. eşimle benim müzik kulağımız yok, baren onun ki olsunBu arada tekmeleri hissetmeye başladınız mıııı
kızlar, bu arada ben buğün eşimin yanına ankaraya gidiyorum:):) şimdi hazırlanıyorum. hafta sonu görüşemecez ondan şimdiden herkese bebeşleriyle iyi hafta sonu diliyorum. kendinize ve bebeklerinize dikkat edin. sakın kendinizi üzmeyin. kocalarınız yada kayınvadeleriniz sinir ederlersede bir tekme tokat dalınnasılsa hamilelik diye bahanemiz var:)
eşimle hafta sonu yapacağımız ilk alışverişin fotoğraflarıda gelince yüklerim. bu arada, eşimin askerden gelmesine 33 gün kaldı
sizi özleyecem:) görüşürüz
p.s. bide ankarada hava soğuk galiba, izmirde ise biz caketlerle geziyoz, sizce kaban almalımıyım?
quinny buzz da guzel evet ama jane rider da cok guzel gercekten. hele o cicegi..... tam kiz icin, bence guzel secim yaptin. degistirme imkanin vardir belki.
ilahi:) aşk bebişi olur işte fena mı?
manyak:):) ee, ne güzel işte, hep erkekler mi çapkın olur:):)
bence aksine mutlu bir bebek olur :)icimiz her daim askla dolu olsun:)
kızlar, bu lierac kutusunda olan türkçe kılavuzu çok kısaymiş, bazılarında hiç yokmuş. ben size rusça bölümünden ana hatlarla çevireyim:
ilk başta gebelik ve zayıflama zamanında oluşan çatlakların nasıl olduğunu ve ilerde ne yazık ki gemediğini yazıyorlar. çoğu zaman ucuk pembe regendi olan bu çizgiler çoğu zaman gögüste, karın bölgesinde ve kalçayla bacak kısmında oluşuyormuş.
lierac kremi ise bu çatlakları önlemek için üretilmiş. çeşitli bitki yağlardan oluşan bu krem hücreyi yenilemesine yardımcı oluyormuş.
çeşitli ülkerlerde kadınlar üzerinde yapılan araştırmalarda iyi sonuçalara imza atmıştır.
bu kremin ergenlik zamanında, hamilelikte ve dengesiz kilo değişiminde kullanılmasına uygun bulunmuştur.
günde 1 kere hafif masajla yedirilmesi gereken bu jel hamileliğin 3aydan itibaren doğumdan sonraki adete kadar kullanılacakmış.
bide bu kremin kapsülleri varmış, onlar günde iki defa (sabah ve akşam) gereken bölgelere püskürtelerek uygulanacakmış. bide ne kadar erken önlem başlarsanız o kadar etkilici oluyormuş.
özetçe bu oluyor. ama komik bir şey söyleyim: arkada ingilizceside varmış:):) daha yeni fark ettim:)
yinede gönderiyorum:)
Günaydın fıstıklar...
Bugün kurum dışında bi sunum var.. Umarım çok sıkıcı olmaz.. Görüşürüz ..
Eyezsay ne güzell aşk bebişi.. Allah mutluluğunuzu, aşkınızı katlayarak çoğaltsınn..
Günaydınlaarr hepinizeee...
Canım ben işte süt sağmak için ( tabi hala bir işim olursa!!!) poşetin çok daha uygun olduğunu düşünüyorum. O yüzden bolca aldım.
Canım bebikler 1 yaşa kadar yastık kullanmıyorlarmış. Birde yçok yumuşak zeminde de yatormayın diyorlar. Hem atina ne kadar sıcak olursa olsun sonuçta bebişin kışın yorgana ihtiyacı olacak yani bence gereksiz değil.
Model itibariyle kullanışlıya benziyorlar ama desenler ve renkleri pek beğenmedim. Var mıdır başka renk ve deseni hatta desensizi? Markası ne canım bunların?
OFFFF!! Umarım ayarlanır. Ama dün çok ağladım sonrada kendime çok kızdım bebişimi üzdüm diye.
Ben zaten niyeyse doğumla ilgili birşey göreyim yada duyayım hemen musluklar açılıyor. Bebişimi kucağıma alacağım an gözümde canlanıyor. Ya şimdi bu kadar ağlıyorsak kucağımıza ilk aldığımızda kafayı yeriz herhalde :)))
Hoşgeldiniz canım Aynı şekilde ben de haftanın 6 günü çalışıyorum ama allah' tan sorun yaşamadım şimdiye kadar. Umarım hep böyle devam eder.
Ya benim canımı sıkan başka bir yer yok gibi yani burası büyük şehir gibi görünen ama aslında küçücük bir yer. 2 tane büyük özel hastane var zaten birinden ayrıldım diğerine başladım geçen yaz. Eee diğer hastane/ tıp merkezi falan her yer 1 adet diyetisyen çalıştırıyor ve dolayısıyla hepsi dolu vaziyette. Neyse bakalım umarım komplo teorilerim boşunadır.
Canım ben de aynı şeyi yapıyorum beğendiğim anda alıyorum sonra da başka yerde ucuzunu görüyorum( Mesela geçen cumartesi göğüs pompası almıştım jokerden 300 TL ye dün unnado.com da baktım 260 TL ye inmiş. Tek tesellim jokerde her 100 TL ye hediye çeki veriyorlardı da o 60 TL hediye çeki ile kulaktan ateş ölçer aldım yoksa şuan iice delirecektim.
Canım benim derdim izinle alakalı değil ki benim derdim işsiz kalmak. Şuan hem ev hem araba kredisi ödüyoruz ve hemen bitsin diye 2 yıllık aldık kredileri. ayda yaklaşık 4000TL civarı kredi öderken zaten işsiz kalırsam baya kötü olacak. Gerçi annem ve babam saolsun biz öderiz diyor ama ne bileyim. Çok bunaldım düşününce biran. Sonrada oğlumu üzdüm diye üzüldüm sonrada o hikayeleri okudum ağladım. Dün zırlama günümdü anlayacağın.
Miden için rennie kullansana canım( dr. una danışarak) artık bu aydan itibaren mide asitleri hepimizi mahvedecek. Yemekten kısa süre sonra uzanmamaya özen gösterin yoksa bir de reflüye döner.
Desene senin kız sevgi kelebeği olacak :))) Eee böyle bir aşk hikayesi içinde meydana gelen bir bebiş ancak ve ancak aşka aşık olur :)))))
yahu kotu bır gune uyandım. apatmana fare girmiş. görenler soyluyor öyle böyle bişey değilmiş kocamannn. allahtan evde kedi var vallahı kapıda nöbet tutuyor , oda hıssettı heralde fareyı. acayıp korkuyorum kızlar yaaa, ıkı gundur gozume doğru durust uyku girmiyor korkudan. ömrümde hıc gormedim. görsem düşüp bayılırım heralde. yanı bu koca göbüşümlede allah korusun, merdivenlerden düşüp yuvarlandığımı hayal edemiyorum(( sizinde midenizi bulandırmak ıstemezdım sabah sabah ama dertleşeyim dedim ((
birde şöyle bir durum var.yemeklerde kola yasak hazır meyve suyu yasak.e ben ne içecem???
portakal suyu içmekten çocugum turuncuya dönecek yakında
burada bulanti icin zencefil veriyorlar,cidden ise yariyor. maden suyu dediginiz mineral water mi, cunku gazli icecekler yasak degil mi? yoksa sadece kola falan mi yasak?
evet ilk hedefim kilomu korumak, makarna turu seyleri istiyor canim, bazen de cok ekmek yemek ustiyorum:) tatli pek yemiyorum zaten. ah su hamur isleri... esimde benim yuzumden kilo aldi kizlar :) :)
benxe ayran yararlidir, burada marketlerde yok, ayran sevmiyorlar
kızlar bu arada benım eskı dr cok ıyı bır doçenttı. gunde 4 bardağın altında nescafe ıcebılırsın dedı. nescafe gercek kahve değilmiş çunku. ama turk kahvesınden uzak dur demıstı. bende nevsımı oyle kırıyorum. ıkı uc gunde bır fıncan nescafe ıcıyorum bol sutlu.
hmm evet doktorlar nescafeye izin veriyolar ama onunda süt tozuyla değilde sütle içmek lazım
tutarmı misss gibi türk kahvesinin yerinineyse sabırrr
Bu arada ben çikolata çok yiyorum
Gebelikte (hamilelikte) kilo alm hesaplayc - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
bu arada buradan kilo alımınızı hesaplayabilirsiniz
keske bende gelsemucaga yalniz binemiyorum esimde isleri dolayisiyla gelmek istemiyor ama cok ozledim herbseyi...
canim öyle dedigin gibi bol köpüklü ayran yapmak icin güzel yogurt lazim malesef burdaki yogurtlarin cogu da sulu sulu tadi bi tuhaf ayrani da biseye benzemiyoo malesef
dogumdan sonra vucutlarimizin sekli bozulacak mi en cok onu merak ediyorum. yoksa dikkat edersek cok deforme yasamaz miyiz... amaaaan hic onemi yok aslinda..
işte, bende aynı durumdayım midem hiçbir şey alamıyor ama yine sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. süt içemiyorum ama onun yerine sabah kahvaltısında hep sütlü ürünler tüketmeye çalışıyorum. canım patates mi istedi, kızartma yerine haşlama veya püre yapıyorum, yada direk kumpir yemeye gidiyorum:) doktor bu konuda bir şey demiyor, senin bünyen öyledir deyip geçiyor, zaten asıl 6aydan itibaren almaya başlarmışım ama ben yine endişeliyim. bide ortada yumurta gibi bir göbek duruyor yani oda olmazsa hamile olduğumu anlaşılmaz:):)
valla, kimilerin bozuldu, kimelirin fıstık gibi kaldı. örneğin benim babanne 9 çocuk doğurdu ama ölene denk vücütü turp gibiydi. 83 yaşında ölmesine rağmen gögüslerinde sarkma bile yoktu, sadece yaşlılıktan derisi bürüşmüştü. sonra kuzen doğurdu, kızın vücüdü mükemmel kaldı ama kendine çok dikkat etmişti. direk kuzen iste baloon gibi şişti
ooo, sadece tekme mi, hanımefendi geceleri uyutturmuyor. sırt üstü yattım mı direk vuruyor beni yan yatır diye. benimde belimde disk kayması var (ayıpta söylenmesi, 20 tanelik merdivenden düşümüştüm iki yıl önce) ondan tek pozisyonda yatamıyorum, kıvrana kıvrana duruyorum. zaten tekmeleme saatlerin hesapladım, ona göre müzik açıp kızımızla dinliyoruz. eşimle benim müzik kulağımız yok, baren onun ki olsun
kızlar, bu arada ben buğün eşimin yanına ankaraya gidiyorum:):) şimdi hazırlanıyorum. hafta sonu görüşemecez ondan şimdiden herkese bebeşleriyle iyi hafta sonu diliyorum. kendinize ve bebeklerinize dikkat edin. sakın kendinizi üzmeyin. kocalarınız yada kayınvadeleriniz sinir ederlersede bir tekme tokat dalınnasılsa hamilelik diye bahanemiz var:)
eşimle hafta sonu yapacağımız ilk alışverişin fotoğraflarıda gelince yüklerim. bu arada, eşimin askerden gelmesine 33 gün kaldı
p.s. bide ankarada hava soğuk galiba, izmirde ise biz caketlerle geziyoz, sizce kaban almalımıyım?
aramizda 24. haftayi deviren arkadaslar var;
6 ayy
zaman ne cabuk ilerliyor diy mi....
aramizda 24. haftayi deviren arkadaslar var;
6 ayy
zaman ne cabuk ilerliyor diy mi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?