2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yrın göreceksin ya ondan kıpır kıpırdır senınki.. canım ben pazrtesi doktora gittiğimde bebeğin göbek deliği hizama çıktığını söyledi.senle aynı zamanlardayız zaten seninkide çıkmıştır ne güzel ya kıpır kıpırlar

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar, işlerimin yoğunluğndan gündüz giremiyorum..gemişide okuyamadım..bir yaramazlk yoktur inşallah herkes iyidir...

kizlarrr

gogus pedi
gogus ucu kremi
emzik, biberon
gogus pompasi
bebek kozmetik urunleri

bunlari hangi marka alicaz

arastiran varmii ????????

Göğüs pedi olarak tüm arkadaşlarım lanshinoh öneriyor, pompda ise medela' nın elektrikli olanını alacağım. Kullananlar ( özellikle çalışanlar için lazım) elektriklileri öneriyor. Manuel olanlar sütü tam çekmiyormuş. Biberonda kararsızım nubynin şu doğal meme şeklinde olanı yada dr. brown olabilir ama hemen almayı düşünmüyorum. Doğum izninde evdeyken bir aksilik çıkmazsa zaten ihtiyaç olmayacak. Olursa da neredeyse bu dediklerim her eczanede var alınır hemen. Pişik kremi olarak kesinlikle Desitin alacağım. Gerçi İstanbul da 1 -2 eczanede satılıyor. Amerikadan geliyor ama bütün arkadaşlarım onu öneriyor. Getiren hatta kargo ile isteyene yollayan bir ecz. numarası vardı bulursam yazarım.

Hangi topic bu??

Elektriklinin zararı yok hatta çok daha iyi. Manueller memeyi tam boşaltmıyormuş.

slm kızlarrrr :))

2 gündür okuyamadım ... maşşallahh 2 saattir okuorum ancak bitirebildim...

ama malum balık hafıza yüzünden şimdiden bi çok şeyi unuttum... :))

eyeszay cnm seni bekledik hbrlerini kaç gündür... gelişmelere çok sevindim senin adına, umarım bebeğin, senin ve ailen için en güzel şeyler gerçekleşir bundan sonra... hiçbişey senden ve bebeğinden önemli deil sizin için en iyisi ve hayırlısı neyse o olur...

kızlar şimdiden bebişlere ciciler alınmaya başlanmış, arabalar, araba koltukları v.s. bütün alan arkadaşlar güzel günlerde kullansın inşallah... ben daha hiç bişeye başlamadım geç kalmış gibi hissettim kendimi... ilk işim pazartesi günü bebek odalarına bakmak olcam ilk adres masko :))

bu arada bizimde dün detaylı ultrasonumuz vardı... Allah'a şükür herşey yolunda ... sonunda cinsiyetinin %100 kız olduğunu öğrenebildik :)))

daha bi sürü şey vardı aklımda ama hepsini unuttum valla :)) geldikçe yazarımm artıkk :)))

kızlar geçmişi okudum ama unuttum biçok şeyi çünkü parça parça okudum biraz okulda biraz evde eşim araya girdi çamaşır ser vs... parçapinçik oldu valla :))
kreş olayını ben daha hiç düşünmedim ozaman gösterecek bana bekleyelim erken daha :))

toksoplazma benide kasıyo yaaa sucuka hasret kaldım diğerlerini geç çiğköfteyi evde kısır yaparak idare ediyorum zaten ama sucuk anlatılmaz yaşanır oldu galiba :))))

ben diyorum ki su alışveriş listesine odaklanalım artık :))
venüs cicim hani listeye eklemeler yaparak arara koyacaktın listeyi su enson gögüspedi markaları falan emzik biberon onları ekledinmi yoksa herkes kendine göre mi devam edecek :)
Canım sürekli unibaby yenidoğan kullanın diyo forumlarda. Hiçbir kimyasal yok, yalnızca ıslatılmış pamuk gibi düşünebiliriz. Bende dün alsammı diye düşündüm... Aslında almak lazım...:44:
benim de bir arkd. onu kullanıyor kızı suan 1.5 -2 aylık sorun yok yani bide eşim uninin sahibi ile iş nedeni ile görüşüp fabrikayı gezdi gerçekten en hijyenik ve sağlıklı olanın uni old. kanaat getirdik yada pamuk-su olacak :))
bide ben su nap lardan denemek istiyorum ama kararsızım :)
ooo canım hadi gözün aydın :))
perşembe gittim ben rukiye hemş ben ve 3 gebe sözde egzersiz yaptık :))) daha çok lak lak hamileler kulübü gibiydi valla :)) eğlenceli ama onümüzdeki haftada salı perş. yine ben salı gelememde perşembeyede bakalım ogün annem gelecek çünkü ist. dışından :))

bölee işte görüşürüz arkadaşlar herkese iyi hafta sonları :)))

kızlar dr.dan geldik..çok şükür herşey yolunda...bebeğimiz 445 gr olmuş boyu 27 cm...dr. boyu çok uzun dedi..ama kaç cm di. unuttum haftasına göre bi boyla ölçtüki gr mı ve diğer ölçümlerde değişiklik olmaması içinmiş...aslında 27 cm.den daha uzundu..tansiyonum kilom normal çıktı..ödemlere baktı oluşmamış dedi...şekerimde ne yükselmiş ne düşmüş..ama düşse daha iyiyidi dedi..şuan için ilaçlara devam...bebeğin suyuda normal çıktı...başı iyimiş..beyinciğide normal çıktı...kalpte çok şükür delik yok..spina bifida da yok ....sadece şekere dikkat...

hiç bişi çıkma z merak etme...ben en çok şuna şaşıruyorum bugüne kadar hep çiğ sucuk yemişimdir.hele küçükkken elimde sucuk fotoğraflarım var bayılırmışım hala da öyle ama negatif çıktı.yediğim çiğ köftenin de haddi hesabı yok.çoğumuz da öyleyiz zaten ve hep negatifiz..demek ki bu hayvandan geçen bişey , hayvanı olanda yok sanırım aramızda..rhat olun bence..bana hamilelik öncesi yapıldı hamöileyken hiiççç kims e sormadı ben de yaptırmadım..

sen daha iyisini bilirsin tatlım tabi ki..sabit fikirli derken kararlı anlamında yazdım a ma uygun olmamış sanırım.sanki azıcık kızmışsın bana :78: yanlış ifade ettiysem pardon..

ben deee haftada en az 3 kere yemek yapmadığım için :78:

süper fikir canım..mevsimler çok önemli hele onlar geçen yaz fena sıcak yaşadılar :18:

yok acıtmıyo
ilk yapıldığında karıncalanıyo gibi oluyo
elektriklisinin de zararı olmuyo
hatta daha iyi çekiyo sütü

ben de hep ne düşündüm biliyomusunuz.gülmek yok ama.elektirik çarparmı ki göğsümüzden Allah korusun...

ivitttt yaaa yoktur bişi hiçbirimiz de...

ne olmasi iyi bu durumda anlamadim simdi. negatif olmasi bağisikliğin yok demekse kötü değilmi. pozitif olursa mi iyi

pozitif önceden olsaydı iiydi tabi şimdi çiğ köfte yiyo oludu kesin

oyy maşallahhh dans ediyodur annesi :)) normaldir tabiki..

bilmem :18::18:

18-20 arası biz de yapıyorduk ama daha önceleri yaşanan bazı erken doğum sorunlarıyla ile artık 24den sonra yapıyor çoğu yer ama 20den sonra yapan sağlık merkezleri de vaar...

erken yapılmasının erken doğumla alakası mı varmış :26: anlamadım burayııı niye madem bize 20. de yaptılarrr (

kuzucum yaa onlar listede var zaten.dur ben bi bulup ortaya çıkarayım şunu..markaları herkes kendi tercihine göre yanına not alır.çıktısını alarak.bi de herkes ordakilerin hepsini alacak mı bilmiyorum.yani liste bulunsunda herkes ne alıp almaıcanı bilir zaten dimi..dur ben onu bulayım hemen...

1. GİYİM İHTİYAÇLARIMIZ1. Hastane çıkışı
2.Yenidoğan bezi

3.Bady ( uzun ve kısa kollu )

0-3 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

3-6 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

6-9 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

4.Tulum
0-3 ay 3 tane
3-6 ay 6 tane
6-9 ay 6 tane

5.Pijama

0-3 ay 2 tane
3-6 ay 3 tane
6-9 ay 4 tane

6. önlük 4- 5 tane
7. çorap patik her boy 3 çift
8.eldiven
9.mendil
10.şapka
11.yelek
12.hırka
13.mont ya da astronot

kızlar ben giyim eşyaları için bunlaroı planladım.sizce nasıl az mı yeterli mi ? diğer ihtiyaçlarınıda bölüm bölüm yayınlıycam listeye göre alışveriş yapayım..büyük küçük olmasın..bir d e bizim bebeklerin 1. ayı yazlık , 2-3-4 . ayları sonbaharlık ve 5-6-7-8-9. ayları kışlık kıyafet almamız gerekiyor.ben ona göre alışveriş yapayım diyorum.bide kışlıkları şimdilik bulabileceğiz ama 1 aya kalmaz artık.o yüzden pekte geç kalmak istemiyorum a ma işte şu test sonuçları...

BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK İHTİYAÇLARI
1. Yalancı emzik ve emzik kutusu ( 2 ayrı marka hangisini severse)
2.dişlik
3.tırnak makası
4.tarak ve fırça
5.bakım çantası
6.ilaç kaşığı
7.kulaktan ölçme termometre
8.burun aspiratörü
9.göbek bağı bandı
10.ıslak mendil
11.temizleme havluları
12.ağız bezleri
13.alt değiştirme örtüsü
14.steril pamuk toplar
15.gazlı bez
16.bebek deterjanı ve sabunu
17.kulak çubuğu

3. BANYO İÇİN
1. Bebek küveti ve filesi
2.banyo süngeri (organik)
3.bornoz
4.bebe şampuanı , sabunu ve losyonu
5.pişik kremi

4. BESLENME ARAÇLARI
1.Biberon ( cam ve plastik en az 2 marka )
2.Biberon emzikleri
3.emzirme minderi
5.mama tabağı ve kaşığı
6.mama sandalyesi
7.aptamil mama ( ne olur nolmaz çocuk aç kalmasın , inş gerek kalmaz ama :))

5. SEYEHAT İHTİYAÇLARI
1.Puset
2.Oto koltuğu
3.Ana kucağı
4.Bebek çantası
5.bebek arabası

6.MOBİLYA VE ODA İHTİYAÇLARI
1.Karyola yani beşik işte
2.yatak
3.yastık
4.gardırop
5.şifonyer
6.yorgan ve nevresim takımı
7.cibinlik
8.dönence
9.oda temometresi
10.battaniye
11.pike
12.halı
13.gece lambası

ANNE İHTİYAÇLARI
1. Hijyenik kadın pedi
2.Göğüs pedi
3..Emzirme sütyenleri
4.Loğusa külodu
5.Göğüs pompa seti
6.Meme ucu kremi
7.önden açılan pijama ve gecelik
8.terlik
9.çorap
10.atlet
11.hırka ya da yelek ( yazın doğuracaz ama loğusayız üşütmemek lazım)
12.toka-tarak
13.diş macunu diş fırçası
14.kağıt havlu
15.normal havlu
16.ruj-rimel-allık
17.eşofman altı - tişört ( hastaneden pijamayla çıkmak istemem heralde :))
18.fotoğraf makinesi -kamera
[/B]

kızlar buraya inanılma z yağmur yağdı.hatta dolu da yağdı çok korktum.ben uyurken başlamış gök gürültüsüne uyandım

saol tatlımm... :)) önümüzdeki perşembe bende gelmek istiorum , kısmetse ayarlayabilirsem inşallah gelirim :))

bu rada midem felaket yaa..bend e 3 gündür reflü başladı napıcam bilmiyorummm

cnm aynı durumdayım bende de felaket reflü var son 1 haftadır, çaresi nedir acep??

Ya, Kavin, açıkçası bana daha çok erkek ismi gibi geliyor. ve incilde, küçüklüğümden hatırladığım kadarıyla, Kavin adında bir erkek karakteri vardı. bir araştır istersin

bizde eşimle daha sevgiliyken ilerde ilk çocuğumuza Deniz ismi koyarız diye hayaller kurmuştuk. şimdi hamiliyken bebeğin ismi hazır bulunmuş oldu:) acaba bir sonraki çocuğun ismini şimdiden mi düşünsem, hazır bulunsun:):):)

hiçbir sorun olmaz, ben aile hekimliğinden meraktan sormuştum. o bana 3 aydan sonra istediğin zaman yapılabilir dedi...

herzaman_seninle sagol cnm,
insallah guzel gecer kontrolum

kizzzlarrrr

dua edin de ben de cinsiyeti ogreneyim artik yaaaaaaaaaaa:84: :84:
bencede öğren artık:) seninki sizi meraktan çatlattı:):) benimki ise edepsiz çıktı, direk ilk orasını gösteriyor:)

kızlar 3 gündür göbek deliğimin çevresinde acayip bi ağrı var.. eğilip kalkamıyorum bile

aranızda var mı böyle bi ağrı yaşayan

valla, göbeğim çok öne çıktı ancak böyle ağrıyla şimdilik karşılaşmadım...

sizin bebek uzun boylu olacak galiba, baksanız ya ta nerelere kadar uzanıyor:)

Eyeszay, canım, seni çok merak etmiştik. hep üç gün boyunca senden haber bekliyorduk. sonra zaten bir roman gibi oldu:)

ilk başta bebek hakkında şimdiden çok endişelenme. bende bu hafta detaylı ultrasyona gittim. bakan kadın beni o kadar çok korkuttuki, tüm organları sorunsuz oluştuğu ancak bebeğin iyi beslenmemesi olabilirmiş ve buda bebekte bir sorun olabileceğini söyledi. sonraki gün doktoruma gitti, bana bunun için endişelenmeye çok erken. zaten raporlara göre o kadar riskli olabilecek bir şey yok dedi. yani tam olarak 23-24 haftada tüm sorunlar belli oluyormuş. yani senin için rahat olsun, sıkma canını. ancak çiğ eti de yeme:)

ikincisi olarak, hayat hikayeni okudum ve şunu söyleyim, bu hayatta birisini memnun etmeye çalışırken bu sefer ne o kişi nede sen mutlu oluyorsunuzdur. yani kimseye dinlemeyin, sadece içinizden nasıl geçiyorsa öyle yaşa.
sen 5 ay tanışıp bu sorunlarla karşılaştın, ben eşimle 5 yıl çıktıktan sonra bir sürü sorun yaşadım.
ben kendim, izmirde üniversite okumak için yurt dışından gelmiştim. eşimle üniversitede latin danslarında tanıştık. sonra 5 yıl çıktıktan sonra evlenmeye karar verdik. ancak o zaman o kadar sıkıntılı geçtiki. ailesi herşey sorun etmeye başladı. halası falan bile herşeyimize karışmaya başaldı. içimden kaç defa bu çocukla evlensem yanlış mı yapacam diye hep düşünüyordum. bide ailemde yurt dışında yaşıyor. yani, anladığın kadarıyla burada yapayalnız, savunmasız kaldım. annemler gelince bu sefer Eşimle evlenmemem ikna etmeye çalışıyorlardı. babam nikahtan önceki gün hala bana hayır diyebileceğimi hatırlatıp duruyordu. hele tek çocukları olduğum için daha çok korkuyorlardı. ama ben ilkeri çok sevdiğimi biliyordum ve yinede evlenmeye cesaret ettim. şimdide iyiki kimseyi dinlemeyip bu çocukla evlendim diyorum.
ondan eğer bu çocukla mutluysan kesinlikle ve kesinlikle vaz geçme, ne kadar baban veya olaylar üstüne gelsede. hele şimdi aileniz +1 olacakken:):)

canim gerçektende benziyormus hikaye. senin ailen nerde yasiyor? dediğin gibi insan bide uzakta daha bi yanliz hissediyor. ama iste sevgi ask daha kolay geliyorda biseylerin üstesinden yinede zor. dilerim kimsenin evliliğinde sorunlar olmaz hiçbizaman.

günaydin kizlar.

bugün ben erkenciyim yine. malum seminere gidicem. kimse gelmiyor yine sanirim? göztepede olucak.
bi gidiyim bakalim. bu arada bilgisayarim bozuldu laptoptan giriyorum onuda kucağa koy bilmemne olmadiği için çok fazla giremiyorum.

tetanoz asisinin kolumu ağritmasi disinda ben gayet pembe bulutlarin üzerinde seyahat ediyorum. dün bitane ev bulduk çok güzel babamiz bakicak. böyle bir mutluluğu yasarken birde insanin esinin yaninda olmasi herseyi dahada mükemmel yapiyormus. allah bozmasin dilerim. birde topikte 2 tane daha arkadas vardi. esi ile sorunlari olan birde bebeğinin babasindan hiç haber alamayan. simdi onlar içinde dua edicem. allah dilerim özellikle böle bi periodda onlarida insafa getirir akillarini baslarina getirirde herkes mutluluğa kavusur.

bu arada bebisleriniz kaç gramdi kizlar. doktor kilosu normal dedi ama ben yinede bakiyim.

pazartesi olsada biran önce su testleride yaptirsam. çok panik yapiyor insani.

venuscumgeçende bi sayfa yolladim baktinmi? anneler yazmis hep bisileri önerioruz önermiyoruz diye. listede çok faydasi olabilir.

ulrasondan ultrasona değişiyor bebeğin kilosu, geçen dr söyledi. ve zaten yaklaşık olarak ortalama kilo veriliyor net değil ama olsun arada uçurumda olda dün duyduğum gram beni mutlu etti.
15 gün önce dr odasında 300 gr aşşağı odadaki ayrıntılı da 350 gr dediler aradaki farka bakın...
dünde başka bi hastanede 460 gr dedi dr uçtum tabii o an heyecandan sevinçten. ama tabi bu mümkün değil yhaaa..
ama yaklaşık olarak öyledir 3 aşşağı, 5 yukarı...
dr bu haftalarda olması gereken kiloda dedi

canım ultrason kağıdında yazıyor zaten kilosunun yanında ne kadar sapma olacağı. Ben de en son kontrolde 360 gr 'dı +/-50 gr. yazıyordu. Haftaya göre bu +/- değeri değişiyordur tabi.

Ailem Rusya'da yaşıyor, benimde Türkiye'de yaşayalı 9 yıl olacak. Ailem sık sık ziyarete geliyor, bir sürüde arkadaşım var burada ama insanın başka bir memlekette yaşaması bazen çok zor oluyor, hele bu gibi durumlarda.
Umarım, dediğin gibi, kimse evliliklerinde sıkıntı yaşamaz, hepde mutlu olurlar.

Bu arada, tetenoz aşısı için sen çok hayal kurma o daha 3gün falan ağrıyacak, hele ben bir gece elim üstünde uyumuşum sonraki gün elim taş gibiydi:)
bide bizim bebek 20+2deyken 342 gr. ama doktorlar zaten kilo uyumu olmazsa söylüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…