kizlar
olaganustu bi durum oldu
bebegim bi 15 dkdir tepiniyor
ama gobek deligimin epey ustunde bukez
oraya kadar uzanir miki bu bebek yahuu
epey de guclu tekmeler bayag pit pit vuruyorr
eyeszay gibi korktum ben de yaa bebege bisey mi oluyo ki diye,
bu kadar tepinmesi normal mi
kizlarrr
gogus pedi
gogus ucu kremi
emzik, biberon
gogus pompasi
bebek kozmetik urunleri
bunlari hangi marka alicaz
arastiran varmii ????????
ben h.sonu viaporta gidebilirsem (ki Allah'in hikmeti bisey denmez ama her h.sonu neden hava bozuyor yaaa :84:)))) unybaby alayim bari,
primayi da bi dusuneyim belki alirim
bir de chicco bakim cantasi var kizlar; 49,90
canta, sampuan, pisik kremi, pudra, bebe yagi vs var icinde.
iyi mi sizce
onu da bugun jokerde gordum
eyeszay; o topige ben abone olmustum cnm, ben de 8 sayfa okumustum,
bos vaktim oldukca okicam
canim korkma bisi olmamistir. ben 2 kez çiğköfte yedim. bide sen onuda birak annelerimiz normal köfte yaparya kiymayla. onu çalip yedim kaç kez. ben korkudan ölüorum asil. pazartesi bi ton test yaptirjam gene. bi test daha istemislerde o ne anlamadim.
canim venusde zaten krese göndermeyin dememiste 4 yasinda gitsin demis. bende 3 yasinda göndermeyi düsünüyordum. dediğin gibi krese giden çocuklar daha sosyal oluyorlar ama bende katiliyorum belli bir yasta gitmeleri konusunda. çünkü annesinden yeteri kadar ilgi gören onunla vakit geçiren çocuklarda çok sorunlu çocuklar olmuyorlar. ama tabi anneye vermek yerine kres bencede daha mantikli.
canim viaport nerde tam adresi varmi?
onu bilmiorumda elektriklisinin zarari varmidir acaba??
benim de bir arkd. onu kullanıyor kızı suan 1.5 -2 aylık sorun yok yani bide eşim uninin sahibi ile iş nedeni ile görüşüp fabrikayı gezdi gerçekten en hijyenik ve sağlıklı olanın uni old. kanaat getirdik yada pamuk-su olacak :))Canım sürekli unibaby yenidoğan kullanın diyo forumlarda. Hiçbir kimyasal yok, yalnızca ıslatılmış pamuk gibi düşünebiliriz. Bende dün alsammı diye düşündüm... Aslında almak lazım...:44:
ooo canım hadi gözün aydın :))slm kızlarrrr :))
2 gündür okuyamadım ... maşşallahh 2 saattir okuorum ancak bitirebildim...
ama malum balık hafıza yüzünden şimdiden bi çok şeyi unuttum... :))
eyeszay cnm seni bekledik hbrlerini kaç gündür... gelişmelere çok sevindim senin adına, umarım bebeğin, senin ve ailen için en güzel şeyler gerçekleşir bundan sonra... hiçbişey senden ve bebeğinden önemli deil sizin için en iyisi ve hayırlısı neyse o olur...
kızlar şimdiden bebişlere ciciler alınmaya başlanmış, arabalar, araba koltukları v.s. bütün alan arkadaşlar güzel günlerde kullansın inşallah... ben daha hiç bişeye başlamadım geç kalmış gibi hissettim kendimi... ilk işim pazartesi günü bebek odalarına bakmak olcam ilk adres masko :))
bu arada bizimde dün detaylı ultrasonumuz vardı... Allah'a şükür herşey yolunda ... sonunda cinsiyetinin %100 kız olduğunu öğrenebildik :)))
daha bi sürü şey vardı aklımda ama hepsini unuttum valla :)) geldikçe yazarımm artıkk :)))
az önce eyeszayın yazdıklarını okumuştum. toksoplazmadan bahsetmiş. ben de hamile olduğumu bilmeden çiğköfte yemiştim. o zaman yedikten 2 hafta sonra test yapıldı bana negatif çıktı. az önce içim rahat etmedi ankara düzen lab. tekrar aradım 2 hafta sonra belli olur mu diye. hayır dedi.
çok korktum hemen işten çıktım taksiye bindiğim gibi kan vermeye gittim. az önce tekrar verdim kan.. yarın ya da pazartesi çıkacak sonuçlar. dua edin bana kızlar bişi çıkmasın yaa
sen daha iyisini bilirsin tatlım tabi ki..sabit fikirli derken kararlı anlamında yazdım a ma uygun olmamış sanırım.sanki azıcık kızmışsın bana :78: yanlış ifade ettiysem pardon..Venuz43:
canım sabit fikirli olarak düşünme.. Bi yerde mecburuz...
Ancak farklı bir açıdan baktığımız da da , kreşe giden çocuk ile gitmeyen çocuklar arasında gerçekten büyük farklar var. Sosyal aktivite bakımından olsun, konuşma tarzı bakımında olsun, yemek yeme, uyuma alışkanlığı v.s.
Bu liste uzarda gider. Annelerimiz yada bakıcılar bence bu eğitimleri veremezler. Ben bu açıdan düşünüyorum.
Okuldan sıkılma ihtimalleri de var tabi:26:
yoo benimki de o kadar zaman da çıkmıştı cnm ben hastanede yaptırmıştım , hatta dr geç kalmışın dedi hani birşey olsa bile etkilemişse etkilemiştir yaptıralım bir demişti, inş.sizde de birşey çıkmaz bende dışarıdan çok yemek yerim
bizde bi topik mi açsak
2010 ağustos annelerinin 2011 ağustos annelerine önerileri diye
hani en iyi onlar bilir
mesela benim bi arkadaşım ağustos ta başlarda bebek yağı kullanma pişik oluyo isilik oluyo bebek sıcaktan sık sık yıka ve sadece altına saf zeytinyağı sür dedi onun 27 temmuz doğumlu bi bebeği varda
hani mevsim koşullarını onlar iyi bilir mesela sakın ince bişey alma hava sıcakta olsa ince giydiremiyorsun 40 ı çıkıncada eylül geliyo gene ince giydiremedim dedi onunkiler hep kalmış ince aldıkları
markada önerebilirler
bi de topiklerine yazı yazarız önerilerinizi bekliyyoruz diye
olur my ki
yok acıtmıyo
ilk yapıldığında karıncalanıyo gibi oluyo
elektriklisinin de zararı olmuyo
hatta daha iyi çekiyo sütü
Yok canım ya içinde gerçekten et olan çiğ köfteleri yememek gerekiyor. Yoksa o dediğinde et yok. Bir de bu kadar telaş olmayın, tekrarlayın testleri içiniz rahat etsin tabi (ben de yaptıracam bi kere daha)
ama ilk yaptırdığınız testte negatif çıkması demek şimdiye kadar bu bakterinin vücuduna girmemiş olması bağışıklığının olmaması demek. Yani bu yaşımıza kadar çiğ etler, salamlar, sucuklar ne kadar çok tükettik birşey olmamış.
ne olmasi iyi bu durumda anlamadim simdi. negatif olmasi bağisikliğin yok demekse kötü değilmi. pozitif olursa mi iyi
kizlar
olaganustu bi durum oldu
bebegim bi 15 dkdir tepiniyor
ama gobek deligimin epey ustunde bukez
oraya kadar uzanir miki bu bebek yahuu
epey de guclu tekmeler bayag pit pit vuruyorr
eyeszay gibi korktum ben de yaa bebege bisey mi oluyo ki diye,
bu kadar tepinmesi normal mi
bu arada kizlar gerçekten bebis canimi bazen çok yakiyor yaf. sanki siğmiyor içime. yada karnin dar yerinde ayağami kalkmaya çalisiyor nedir biraz önce çiğlik attim acidan. böle kafasi çikiyor sağ tarafimda sol taraf basik kaliyor. ayni seyi babamiz varkende yapti oda korktu. simdiden bu kadar acitiyorsa büyüyünce dahami çok acitcak ki(
bizz geldikkkkkkkkk....selam verip gideceğiz gerçi...sizi görmeden yapamıyoruz artık kısımla...
iyisiniz dimi...ben tabi ki süperim....cuma akşamı gelmiş...oh oh kebap modu:) Allaha şükür bebişimiz de iyi ben de iyiyimmm...
şu tetanozla ilgili daha önce yazmıştım...aile sağlığı merkezine kayıtlıyız biliyorsunuz biz...ben aradım geçen bana 24.haftadan sonra yapıyoruz dediler....sizler burda 20de olmaya başlayınca...alla alla dedim ne iş..bugün kalktım okuldan sonra oraya gittim...dedim böyle böyle....24 e kalınca geç olmuyomu herkes 20de yaptırmaya başloo felan...
orda 3 hemşire vardı biri zeynep kamil doğum,diğeri numune hastaneesinden gelme...
18-20 arası biz de yapıyorduk ama daha önceleri yaşanan bazı erken doğum sorunlarıyla ile artık 24den sonra yapıyor çoğu yer ama 20den sonra yapan sağlık merkezleri de vaar...eee dedim ben nolucam...24.haftayı bitir gel dediler...peki didim 2.doz ne zamana...bir ay sonra dediler...haaa eeer ömür boyu koruma istersen doğumdan sonra 6.ay bi tane daha falan yane toplamda 5 doz yapıyorlar...bebişiniz doğunca aşıları için buraya geldiğinizde size de tetanozu tamamlarız didiler...aklıma yattı tabe.....
dedim peki siz dedim kalp atışlarını dinletiyordunuz anne adaylarına...21.haftadayım dinleyebilirmiyiz didim...tabee dediler...yatırdılar beni...ayyy yavrucan pıtır pıtır coşmuştu...dinledik ve rahatlamış vaziyette eve geldim çok şükür...
şimdi 23 nisana şeker yüklemesi için randevu alacam ve muayene olacağım kısmetse....
sonrada tetanozla devammmmm....
şimdi kaçayım da sonra uğrarım bi araa....cee yaaa!
kızlar geçmişi okudum ama unuttum biçok şeyi çünkü parça parça okudum biraz okulda biraz evde eşim araya girdi çamaşır ser vs... parçapinçik oldu valla :))
kreş olayını ben daha hiç düşünmedim ozaman gösterecek bana bekleyelim erken daha :))
toksoplazma benide kasıyo yaaa sucuka hasret kaldım diğerlerini geç çiğköfteyi evde kısır yaparak idare ediyorum zaten ama sucuk anlatılmaz yaşanır oldu galiba :))))
ben diyorum ki su alışveriş listesine odaklanalım artık :))
venüs cicim hani listeye eklemeler yaparak arara koyacaktın listeyi su enson gögüspedi markaları falan emzik biberon onları ekledinmi yoksa herkes kendine göre mi devam edecek :)
benim de bir arkd. onu kullanıyor kızı suan 1.5 -2 aylık sorun yok yani bide eşim uninin sahibi ile iş nedeni ile görüşüp fabrikayı gezdi gerçekten en hijyenik ve sağlıklı olanın uni old. kanaat getirdik yada pamuk-su olacak :))
bide ben su nap lardan denemek istiyorum ama kararsızım :)
ooo canım hadi gözün aydın :))
perşembe gittim ben rukiye hemş ben ve 3 gebe sözde egzersiz yaptık :))) daha çok lak lak hamileler kulübü gibiydi valla :)) eğlenceli ama onümüzdeki haftada salı perş. yine ben salı gelememde perşembeyede bakalım ogün annem gelecek çünkü ist. dışından :))
bölee işte görüşürüz arkadaşlar herkese iyi hafta sonları :)))
kızlar dr.dan geldik..çok şükür herşey yolunda...bebeğimiz 445 gr olmuş boyu 27 cm...dr. boyu çok uzun dedi..ama kaç cm di. unuttum haftasına göre bi boyla ölçtüki gr mı ve diğer ölçümlerde değişiklik olmaması içinmiş...aslında 27 cm.den daha uzundu..tansiyonum kilom normal çıktı..ödemlere baktı oluşmamış dedi...şekerimde ne yükselmiş ne düşmüş..ama düşse daha iyiyidi dedi..şuan için ilaçlara devam...bebeğin suyuda normal çıktı...başı iyimiş. .beyinciğide normal çıktı.. .kalpte çok şükür delik yok..spina bifida da yok ....sadece şekere dikkat...
ooo canım hadi gözün aydın :))
perşembe gittim ben rukiye hemş ben ve 3 gebe sözde egzersiz yaptık :))) daha çok lak lak hamileler kulübü gibiydi valla :)) eğlenceli ama onümüzdeki haftada salı perş. yine ben salı gelememde perşembeyede bakalım ogün annem gelecek çünkü ist. dışından :))
bölee işte görüşürüz arkadaşlar herkese iyi hafta sonları :)))
bu rada midem felaket yaa..bend e 3 gündür reflü başladı napıcam bilmiyorummm
Kızlar,
Kızıma bir isim buldum benim çok hoşuma gitti ama sizin de fikrinizi almak istiyorum. Pek bilinen isim olmadığından herkes farklı tepki veriyor.
KAVİN: GÜÇLÜ CESUR KIZ ÇOCUĞU, babası da zeynep istiyor. Zeynep Kavin nasıl sizce? Bu arada Sevinç Erbulak'ın kızının adı da Zeynep Kavin
üzülmemeye calisiyorum ama bi yerde patliyo iste insan...
isim konusunda benim de hic fikrim yok kizlar ben hep deniz koymak istiyodum kiz da olsa erkek de olsa ama esimin kuzeninin adi deniz o yüzden esim istemiyooo bana da isim lazim ama kiz mi erkek mi daha onu bile bilmiyoruzz kiii
kızlar size bişey sorucam yardımcı olurmusunuz?
ben şuan 21. haftadayım ve eşimin şark görevi için doğudayız . geçenlerde sağlık ocağına gittim tetanoz için benim aile hekimim izmirde görünüyo buraya almam gerekiyormuş . ama ben aldırmak istemedim çünkü 26. haftada tamamen izmire dönücez kısmetse tayinimizi istedik. 1 aylığına gerek olmadığını düşünüyorum. acaba 26. haftada yaptırsam tetanozu olurmu bunu merak ettim ?
bencede öğren artık:) seninki sizi meraktan çatlattı:):) benimki ise edepsiz çıktı, direk ilk orasını gösteriyor:)herzaman_seninle sagol cnm,
insallah guzel gecer kontrolum
kizzzlarrrr
dua edin de ben de cinsiyeti ogreneyim artik yaaaaaaaaaaa:84: :84:
kızlar 3 gündür göbek deliğimin çevresinde acayip bi ağrı var.. eğilip kalkamıyorum bile
aranızda var mı böyle bi ağrı yaşayan
sizin bebek uzun boylu olacak galiba, baksanız ya ta nerelere kadar uzanıyor:)
yrın göreceksin ya ondan kıpır kıpırdır senınki..canım ben pazrtesi doktora gittiğimde bebeğin göbek deliği hizama çıktığını söyledi.senle aynı zamanlardayız zaten seninkide çıkmıştır ne güzel ya kıpır kıpırlar
Eyeszay, canım, seni çok merak etmiştik. hep üç gün boyunca senden haber bekliyorduk. sonra zaten bir roman gibi oldu:)
ilk başta bebek hakkında şimdiden çok endişelenme. bende bu hafta detaylı ultrasyona gittim. bakan kadın beni o kadar çok korkuttuki, tüm organları sorunsuz oluştuğu ancak bebeğin iyi beslenmemesi olabilirmiş ve buda bebekte bir sorun olabileceğini söyledi. sonraki gün doktoruma gitti, bana bunun için endişelenmeye çok erken. zaten raporlara göre o kadar riskli olabilecek bir şey yok dedi. yani tam olarak 23-24 haftada tüm sorunlar belli oluyormuş. yani senin için rahat olsun, sıkma canını. ancak çiğ eti de yeme:)
ikincisi olarak, hayat hikayeni okudum ve şunu söyleyim, bu hayatta birisini memnun etmeye çalışırken bu sefer ne o kişi nede sen mutlu oluyorsunuzdur. yani kimseye dinlemeyin, sadece içinizden nasıl geçiyorsa öyle yaşa.
sen 5 ay tanışıp bu sorunlarla karşılaştın, ben eşimle 5 yıl çıktıktan sonra bir sürü sorun yaşadım.
ben kendim, izmirde üniversite okumak için yurt dışından gelmiştim. eşimle üniversitede latin danslarında tanıştık. sonra 5 yıl çıktıktan sonra evlenmeye karar verdik. ancak o zaman o kadar sıkıntılı geçtiki. ailesi herşey sorun etmeye başladı. halası falan bile herşeyimize karışmaya başaldı. içimden kaç defa bu çocukla evlensem yanlış mı yapacam diye hep düşünüyordum. bide ailemde yurt dışında yaşıyor. yani, anladığın kadarıyla burada yapayalnız, savunmasız kaldım. annemler gelince bu sefer Eşimle evlenmemem ikna etmeye çalışıyorlardı. babam nikahtan önceki gün hala bana hayır diyebileceğimi hatırlatıp duruyordu. hele tek çocukları olduğum için daha çok korkuyorlardı. ama ben ilkeri çok sevdiğimi biliyordum ve yinede evlenmeye cesaret ettim. şimdide iyiki kimseyi dinlemeyip bu çocukla evlendim diyorum.
ondan eğer bu çocukla mutluysan kesinlikle ve kesinlikle vaz geçme, ne kadar baban veya olaylar üstüne gelsede. hele şimdi aileniz +1 olacakken:):)
ulrasondan ultrasona değişiyor bebeğin kilosu, geçen dr söyledi. ve zaten yaklaşık olarak ortalama kilo veriliyor net değil ama olsun arada uçurumda olda dün duyduğum gram beni mutlu etti.
15 gün önce dr odasında 300 gr aşşağı odadaki ayrıntılı da 350 gr dediler aradaki farka bakın...
dünde başka bi hastanede 460 gr dedi dr uçtum tabii o an heyecandan sevinçten. ama tabi bu mümkün değil yhaaa..
ama yaklaşık olarak öyledir 3 aşşağı, 5 yukarı...
dr bu haftalarda olması gereken kiloda dedi
canim gerçektende benziyormus hikaye. senin ailen nerde yasiyor? dediğin gibi insan bide uzakta daha bi yanliz hissediyor. ama iste sevgi ask daha kolay geliyorda biseylerin üstesinden yinede zor. dilerim kimsenin evliliğinde sorunlar olmaz hiçbizaman.
canım ultrason kağıdında yazıyor zaten kilosunun yanında ne kadar sapma olacağı. Ben de en son kontrolde 360 gr 'dı +/-50 gr. yazıyordu. Haftaya göre bu +/- değeri değişiyordur tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?