2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aynen bende şaşırdım. banada doktorum 23-24 haftada yapılacak dedi. valla, bu doktorlar insanı öldürecek:)

bide sana bir şey soracağım. sen bir liste yapmıştın ya, ben onu o gün kendime kopyaladım ve onu kullanarak işimize yaracak şekilde bir tablo oluşturdum. ama tabloyu buraya nasıl yükleyeceğimi bilemiyorum. tabloda 2009 annelerden yola çıkarak eklemeler yaptım. tabloyu nasıl ekleyebilirim acaba?

kızlarr bugün okuldan geldik yemekten sonra çarşıya öçıktık eşimle yine :)) ben d e hem belim ağrıyoo diyom hem d e geziyomm dimi :))
neyse bugün bebek yataklarına baktık hepsi çok güzellerdi..en son çilek e gittik.ordaki safari bebek odası takımını beğendik..çoookk hoşuma gitti..karyola beşik tarzında sallanabiliyor , ilerde büyüyünce üst kısmı alınıyor ve 1.60 boyunda 70 eninde bir yatağa dönüşüyor.alınan kızım ters çevrilip çalışma masası ya da bil. masası oluyor.2 kapılı gardıroplusunu alıcam sanırım.yatakları da içinde dahil.hem bebek karyolası yatağı hem de o büyüyen yatak dahilmiş..ayrıca nevresim takımı, battaniye,yorgan, birde o içine geçirilen korumalık gibi şeylerde hediyesi.. :)) toplam fiyatıda 944 tl oluyor..bana uygun geldi sizce nasıl.. % 25 indirim yapılıyor direk..

bi ara bakın bakalım int. bizim takıma beğenecekmisiniz , fikirlerinizi bekliyorum...

bilmiyorum canım..

hoş geldiniz:) burda insan kendini çok güzel hissediyor:) hem sevincini paylaşıyor hem bilgileniyor:)

evet evet :):) yolu yarıladık ama daha paylaşck çok şeyimiz var.bn hep hamilelik bitince bitick sanıorum öle olmuo tabi daha çok başındayız herşeyin hayırlısı bakalım :)

1. GİYİM İHTİYAÇLARIMIZ
1. Hastane çıkışı
2.Yenidoğan bezi

3.Bady ( uzun ve kısa kollu )

0-3 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

3-6 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

6-9 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu

4.Tulum
0-3 ay 3 tane
3-6 ay 6 tane
6-9 ay 6 tane

5.Pijama

0-3 ay 2 tane
3-6 ay 3 tane
6-9 ay 4 tane

6. önlük 4- 5 tane
7. çorap patik her boy 3 çift
8.eldiven
9.mendil
10.şapka
11.yelek
12.hırka
13.mont ya da astronot

kızlar ben giyim eşyaları için bunlaroı planladım.sizce nasıl az mı yeterli mi ? diğer ihtiyaçlarınıda bölüm bölüm yayınlıycam listeye göre alışveriş yapayım..büyük küçük olmasın..bir d e bizim bebeklerin 1. ayı yazlık , 2-3-4 . ayları sonbaharlık ve 5-6-7-8-9. ayları kışlık kıyafet almamız gerekiyor.ben ona göre alışveriş yapayım diyorum.bide kışlıkları şimdilik bulabileceğiz ama 1 aya kalmaz artık.o yüzden pekte geç kalmak istemiyorum a ma işte şu test sonuçları...

BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK İHTİYAÇLARI
1. Yalancı emzik ve emzik kutusu ( 2 ayrı marka hangisini severse)
2.dişlik
3.tırnak makası
4.tarak ve fırça
5.bakım çantası
6.ilaç kaşığı
7.kulaktan ölçme termometre
8.burun aspiratörü
9.göbek bağı bandı
10.ıslak mendil
11.temizleme havluları
12.ağız bezleri
13.alt değiştirme örtüsü
14.steril pamuk toplar
15.gazlı bez
16.bebek deterjanı ve sabunu
17.kulak çubuğu

3. BANYO İÇİN
1. Bebek küveti ve filesi
2.banyo süngeri (organik)
3.bornoz
4.bebe şampuanı , sabunu ve losyonu
5.pişik kremi

4. BESLENME ARAÇLARI
1.Biberon ( cam ve plastik en az 2 marka )
2.Biberon emzikleri
3.emzirme minderi
5.mama tabağı ve kaşığı
6.mama sandalyesi
7.aptamil mama ( ne olur nolmaz çocuk aç kalmasın , inş gerek kalmaz ama :))

5. SEYEHAT İHTİYAÇLARI

1.Puset
2.Oto koltuğu
3.Ana kucağı
4.Bebek çantası
5.bebek arabası

6.MOBİLYA VE ODA İHTİYAÇLARI
1.Karyola yani beşik işte
2.yatak
3.yastık
4.gardırop
5.şifonyer
6.yorgan ve nevresim takımı
7.cibinlik
8.dönence
9.oda temometresi
10.battaniye
11.pike
12.halı
13.gece lambası

ANNE İHTİYAÇLARI
1. Hijyenik kadın pedi
2.Göğüs pedi
3..Emzirme sütyenleri
4.Loğusa külodu
5.Göğüs pompa seti
6.Meme ucu kremi
7.önden açılan pijama ve gecelik
8.terlik
9.çorap
10.atlet
11.hırka ya da yelek ( yazın doğuracaz ama loğusayız üşütmemek lazım)
12.toka-tarak
13.diş macunu diş fırçası
14.kağıt havlu
15.normal havlu
16.ruj-rimel-allık
17.eşofman altı - tişört ( hastaneden pijamayla çıkmak istemem heralde :))
18.fotoğraf makinesi -kamera
[/B]

pepermittt bu senin için tatlım...ara ara yayınlamaya devam ederim ben :))

Son düzenleme:

canım benim gizli şekerim var...bu 2. yüklemem bebeğe zarar verilmesin diye kontrol altında tutuluyor

Evet aynen bende baloncuk veya sudaki hava kabarcığı gibi hissediyorum.

Bende hissetmek istiyorum artık yaa! gerçi bu sabah sordum '' oğlum sen nezaman hissettireceksin kendini?'' diye o da sanki cevap verdi ama emin değilim göbek deliğimin sağ alt yanında 3 tanen pıtpıtpıt oldu.

resimlerini yükle de bakalımaldıklarına :))) Hayırlı olsun bu arada

allah korumuş sizide valla. bizler ne kadar dikkatli olsakta karşımızdakinin en ufak bir dikkatsizliği bizlerede zarar veriyor maalesef nasıl korktum anlatamam. allah hepimizi korusun...

nehir bu arada çok geçmiş olsun...

eyeszay çatladık meraktan. Umuyorm bu sessizlik hayırlı bir sessizliktir.

hoşgeldin canım

bende cok sık degıstırıyorum ama sakıncalı oldugunu bılmıyodum bende cok rahat etmıstım napayım kı acaba benım kıde pamuklu herzaman kullanmayayımmı okulda da cok zor oluyo gunluk pedle rahat etmıstım

eyeszay çatladım meraktan,nerelerdesin canım yaaa??
kızlar LCW'nın sanal mağazası açılmış bilginize...%10 indirim de var açılışa özel...50L ve üstü alışverişlerde kargo bedava...
LCWaikiki.com - Hamile Giyim
hem hamile hem de bebiş seçeneklerine bakın derim...ben verdim kızım için sipariş
bizim uykumuz da geldi...kaçalım artık,kendinize ii bakın,öptüm...sevgiler:)

günaydın güzel anneler, 4-5gündür giremedim beni merak eden oldu mu bilmiyorum
1 gün boyunca sürekli istifra ettim bir taraftanda ishal olmştum, ya üşüttüm yada yediğim birşey dokundu..ben hayatımda bu kadar istifra ettiğimi hatrlamıyorum, çok korktum bebeğime birşey olacak diye:18:..neyse dün o halde kontorulüme gittim, doktor hemen anladı tabi yüzümden..önce ultasrayonda bebeğe baktı tabi ben yine ekrana bakamıyordm ya birşey olduysa diye, bak kalp atşları deyince rahatladım,şükür ettim allahıma..detaylı bir inceleme yaptı ultrasyonda, kolları bacakları, beynine bakarken eşim cinsiyeti ne diye sordu..oda inceledi ve bak pipisi dedi..bizimkinde bir heyecan bir gülme anlatamam...allah var bende erkek hissediyordm ve istiyordum, ama bu hastalktan sonra sağlıklı göreyım yeter dedim.. bebek başını benim rahim ağzıma doğru sokmş ordan çıkmıyordu bir yüzünü göremedim bu durumda, doktor rahim ağzında sanki açıklk var gibi dedi, ve elle muayene etti allaha şükür birşey çıkmadı...17+5 ggünlk bebeğim ultrastyonda 18+3 çıktı..kilosu 236 gram bir sanayağı paketi benim bebeğimmidem içinde bulantı hapı verdi, ayrıyeten demir hapıda verdi.3lü tarama içinde kan verdim,sonuçları için haftaya arayacklar,fiyatıda 22 tlydi.bu zamana kadar sadece elevt kullanıyordm..elevtın bitince devam etme kan hapına devam edersin dedi..mide bulantım içinde haşlanmş patates, makarna yoğurt tarzı besinler tüket dedi..bizden bu kadar teyzeleri oğlumuz oluyor adıda çınar olacak inşallah,adıyla yaşasın..

benım gibi kontorulü olan arkadaşlar neler yaptılar,umarım bir yaramzlık yoktur..geçmişide okuyamadım.eseyzay eşin gelmştir muhtemelen bu günde randövünz vardı..umarım herşey yolundadır hepiniz için

GÜNAYDINNN CANIMMM... maşallahhh oğluşunaa.. adı gibi uzun ömürlü olsun inşallahhh..
geçmiş olsun , kendine iyi bak.. bu arada harketlerini hissediyo musun?

ben dün gece yattığımda bir gaz kümesi gibi hava kabarcığı gibi bişeyin sürekli dolaştığını hissettim. mısır patlıyomuş gibi deniliyo ya ona yakın bi şey. hisseden anneler esoruyorum. hareklerini içerden mi hissediyosunuz yoksa deriye elinizi koyduğunuzda deride mi hissediyosunuz. ben içerde hissettim de bişeyler yokssa yine bağırsak gurultusu muydu?

Son düzenleme:
tebrik ederim canım.Allah gönlüne göre vermiş cinsiyetinide.
bu arada çoook geçmiş olsun tabi inşallah bi daha yaşamazsın.

sağol canım, ben hareketlerini hissediyor gbiyim.karnımın yan tarafında sürekli seğirme oluyor,doktorada sordum bunu ya bacaklarıdır yada kas hareketindir dedi..bu zamana kadar bende böyle kas hareketi olmazdı..neyse 2 haftaya kadar kesin hissederiz bizde

venus cok sagol cnm liste icin. ozet bi liste olmus gercekten, isimize yarayacak

sementa cnm cok cok gecmis olsun. ama simdi iyiymissin sukur, bebegin de iyiymis. demek oglusun oluyor hee , gozun aydin cnm... masallah 236 gr demek

efsung aynen cnm ara ara kasik agrisi oluyor ben de, doktora kac defa soyledim onemsemedi, onemli bisey degil demek ki.. kasik agrisi kiz bebeklerde mi oluyormus hadi bakalim..

bende içerde hissediyorum,elimi koyunca içirde hissettiğim kadar net değil ,bişeyler geziniyo ve arada sanırım plesantaya çarpıyo:)

tebrik ederim canım.Allah gönlüne göre vermiş cinsiyetinide.
bu arada çoook geçmiş olsun tabi inşallah bi daha yaşamazsın.

sağol canım allah kımseye yaşatmasın.birde ilçedeyiz,ile gidene kadar arabada canım çıktı,ama olsun sonucunda bebeğimi görmek vardı ben sonunda öğrendm cinsiyetini, öğrenmeyen birkaç kişi kaldı sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…