• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam herkese:10::10:
Bebişle ne yediriyorsunuz arkadaşlar?Kızım çok iştahsız midesini suyla dolduruyor,sıcaklardan ve de dişlerden sanırım,sizlerde durum nasıl?neyi seviyor bebişler ben de

selammm:10:
bızdede durum aynı zorla yedırıyorum ama tarhana corbasını tavsıye ederım ama toz tarhana canım ben bu gece yaptım yıne mamasını yemedı onu yedı bı dene derım

Hayırlı ramazanlar herkese:10::10:
Emziren ve de çalışan annelere Allah kolaylık versin,
Teşekkür ederim tavsiye için denedim yedi çok şükür içine kıyma da kattım,ama genel itibariyle çok iştahsız,ben emziremediğim için inek sütü başlamak istiyordum artık yavaş yavaş ama iştahsız olduğu için reddetmesinden korkuyorum sonra bir daha hiç içmezse diye,başlayan var mı inek sütüne?

ewt ya ben de merak ediyorum inek sutune başlayan var mı acaba . benim kızda çok iştahsız devam sutunu bile artık çok zor içiriyorum

Selam kizlar
Benim kardesimin esi de8 ayemzirebildi keci sutu veriyolardi isterseniz bi deneyin ama bildigim yasinsan sonra verilebiliyo inek sutu benim oglusta yogurdunu yemedi 5 saattir ac biraz devam sutu icti 60 cc bide cubuk kraker yedi nolcak bole bilmiyorum 9 kilo da takildik kaldik dr kiloyu bosver cocugun cok saglikli diyo tum saglik kuruluslari obeziteye savas acti napcan kilolu cocugu diyo biraz endiselerim gitti sayesinde ama yinede yemiyen cocuk zor allah hepimizin yardimcisi olsun

Selamlaaar herkese:10::10:
Biz tatilden döndük,kızımla tatilin zevkli yanları olsa da benim için dinlenmekten çok ekstra yorgunluk oldu.:37:
Uyku olayı hala aynı 12 den önce uyumuyoruz kesinlikle,bugün öğleden sonra hiç uyutmadım ki uyusun erken diye ama gene tam 12 de uyudu,gün boyunca 2sn durmuyor yerinde yorulmuyor mu anlamıyorum,bu bebiş erken uyumaya nasıl alışır??:44::44:

aynen ya bizimkide aynı sadece bi fark var gündüz uyuyor gece sabaha kadar mız mız çalışıyorum bide 1 yıldır değişmedi bu akşamdan itibaren 9,30 da uyumaya alıştırıcam bakalım becerebilirsem

selam güzel anneler
Kızım iki gecedir uyumuyor ve uyutmuyor,dişlerden sanırım 15 dk da bir uyanıyor yılan gibi kıvrılıyor,dönüyor dönüyor ağlıyor,ayağa kalkıyo düşüyor,ne ayılabiliyor ne uyuyabiliyor,şuan öyle yorgunum ki ayakta zor duruyorum,ne zormuş bu diş çıkarma olayı off off offf:50::50:

selam güzel anneler
Kızım iki gecedir uyumuyor ve uyutmuyor,dişlerden sanırım 15 dk da bir uyanıyor yılan gibi kıvrılıyor,dönüyor dönüyor ağlıyor,ayağa kalkıyo düşüyor,ne ayılabiliyor ne uyuyabiliyor,şuan öyle yorgunum ki ayakta zor duruyorum,ne zormuş bu diş çıkarma olayı off off offf:50::50:

Kolayliklar diliyorum arkadasim biz de ayni seyleri yasiyoruz bu siralar; altinci disimiz cikiyor .

Bir de cok fena isiriyor benim minigim sizde de var mi bu isiriklar. Tuttu mu birakmiyor kerata:))

Dun sabah abisinin omzuna gommus disleri bayagi bildigin acik yara su an .

Hos abicik de ayni boyleydi.

selam kızlarr:10:

ah sormayın basıma ne geldı dun oğluşum bır düştü agzı burnu kan napıcagımı sasırdım hemen soğuk suyla yıkadım buz koydum durdu hanı ust dudakla diş eti arasındakı bağ varya orasını sonuna kadar sıyırmıs alt dişler ah oyle kan ıcınde gorunce şaşırdım kaldımhiç olmıycak şey işte

bırde bısey solıyım cocuklarınızı su hazır yatakların uzzerıne yatırmayın cok rahatsız oluyorlar ben bır haftadır annem sağolsun ıncecık yorgan gıbı bı döşek yapmıstı oğlusa onu koydum altına ınanın oyle yunus gıbı ayaklarını vuran cocuk hıc kıpırdamadan uyuyo nacızane tavsıyem deneyın hazır yataklar pişiriyo ne kadar kalıtede olsa

selam kızlarr:10:

ah sormayın basıma ne geldı dun oğluşum bır düştü agzı burnu kan napıcagımı sasırdım hemen soğuk suyla yıkadım buz koydum durdu hanı ust dudakla diş eti arasındakı bağ varya orasını sonuna kadar sıyırmıs alt dişler ah oyle kan ıcınde gorunce şaşırdım kaldımhiç olmıycak şey işte

bırde bısey solıyım cocuklarınızı su hazır yatakların uzzerıne yatırmayın cok rahatsız oluyorlar ben bır haftadır annem sağolsun ıncecık yorgan gıbı bı döşek yapmıstı oğlusa onu koydum altına ınanın oyle yunus gıbı ayaklarını vuran cocuk hıc kıpırdamadan uyuyo nacızane tavsıyem deneyın hazır yataklar pişiriyo ne kadar kalıtede olsa

Canım gecmis olsun
Bizim yatağımızı babaannemiz yaptı saolsun rahatiz:)

Kızlar benim bebeğim de istahsiz cok takmıyorum artık eskiden ne yerdirsem diye kafayı yerdim şimdi ne bulursam o ne zaman isterse o zaman veriyorum napiyim
Bı de bu ara sabah erkenden kalkmalar başladı pufff sıcaktan herhalde
Bişey daha sorucam dogum gunümüz yaklaşıyor 6 Ağustos napicam bilmiyorum önerileriniz var mi

Merhaba sevgili Ağustos anneleri...uzun süredir girmiyordum siteye..Dişler, sıcaklar derken zor zamanlar geçirdik, hala da devam ediyor sıkıntılarımız..Aslında kızım doğduğundan beri deliksiz bir gece uyku uyumadım diyebilirim, 1 seneyi devirdik işte iyi kötü çok şükür..Tam 11 aylık olduk bugün..şimdilerde kafamıza taktığımız en büyük problemimiz ise hala pütürlü gıdaları yiyemiyor olmamız, böyle olunca tabi yemek çeşidi de azalıyor..Şehriye ve tarhana çorbası hariç herşey blendırdan geçiyor..en ufa pütürde öğürüyor, hatta boğuluyoruz.. Kızım zayıf bir bebek olduğu için ve çok kustuğu için bu zamana kadar aman yeterki yesin, kusmasın diye alıştıramadım pütüre ama geç kalıyorum sanırım. Şu an çiğnemeyi bilmiyor, ağzına gelen şeyi direk yutmak istiyor bu da öğürmesine sebep oluyor.ne yapıcam ben bayanlar ne olur yardım edin, fikirlere ihtiyacım var.. Bugün söylemesi ayıp kıymalı dolma içini çatalla ezip yoğurtla karıştırıp yedirmek istedim, yemin ederim ölüyodu çocuğum..onu öyle görünce ben de oturup ağladım sonra..İlk kızımda böyle sorunlar yaşamamıştık, o maşallah tombul bir bebekti ve hiç kusmazdı, bu yüzden onu pütüre nasıl alıştırdığımı hatırlamıyorum bile..sanırım kendiliğinden alışmıştı.. Ne yapmak lazım, beklersem çok geç kalıcam gibi geliyo, 2 yaşına kadar herşeyi blendırlamak istemiyorum, Allah korusun:14:

Allah yardimciniz olsun gercekten cok zor puturlu gidalara alisamamasi. Bence de bir an once alistirin. Benim kiz da sizin ilk kiz gibi direk kabullendi ve yiyor cok sukur. Bizimki tadini begenmedigi bir sey oldugunda puturlu putursuz farketmez oguruyor ve kusacak gibi yapiyor, hatta bir kac kere kustu. Sevdigi bir corbanin icine cok ufak ufak taneli bir seyler atsaniz ya da onune cok ufak iyice haslanmis ve bogazda kalmayacak yiyecekler koyun(makarna, havuc, bezelye gibi) onu kendi eliyle yemeye calissin (benim kizimin en sevdigi yemek yeme sekli bu:)
Ahh gece uykulari ahh. Ben de nerdeyse 1 senedir ne deliksizi 4 saat deliksiz uyumadim. O da sanslıysam, bir gecede en az 7 kere kalkiyorum hala. Hala cok sık emiyor, emmeden asla uyumuyor, ve ek gidaya da cok istekli degil. Bana guveniyor biliyorum ama Turkiyeye tatile geldik 7.5 ay-10 ay arasi bu surede jetlag, hastalik, mekan degisikligi derken belli bir duzene oturtamadim, geldikten sonra da bir gun guzel yese diger 3 gun yemiyor. Kilosu ve gelisimi iyi masallah. Aslinda benim emzirmeyle ilgili bir sıkıntım yok ama artik sutun hem vitamin hem miktar olarak yetersiz olmasi durumu var. Benimki anne sutu haric bir gunde yarim kase corba, azicik ekmek(/pilav), cok az da meyve(2 uzum gibi) yiyor. Bizim yemekleri az tuzlu, az yagli ve az salcali yapiyorum. Biz ne yersek agzina onlardan da veriyorum, ama yedigi toplamda 1 yemek kasigini gecmiyor. Bazi gunler yumurtanin sarisinin 4te birini veya yogurt(tatlandirilmis karisik farketmiyor) verebilirsem sansli hissediyorum kendimi.
Ornegin bir gunde siz neler veriyorsunuz ve nasil yediriyorsunuz bebislerinize?

selam kızlar:10:

:nazar: 2 gundur yememız duzeldı sukur kı ama yalnız reklamlara bakarak yedırebılıyorum baska agzını acmıyo napayım buda bı gelısmedır dımı:9:

bugun sabah 4 biskuvı bırkasık sutlü pirinçli pekmez tereyağ yarım ceviz ve bır yumurta sarısı 60cc devam sutlu kahvaltısını yedı uyudu uyanınca meyve verdım bır kavanoz sonra yoğurtlu domateslı şehrıye corbasını yrdı ekmeklı aksam yoğurt içine bıskuvı koydum bıde gece mamasını yrdı 3 kasıktan yaptım sonrada 90 cc sutunu verdım yatırdım içe içe uyudu:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bu tarıhımızde bır ılk tır:nazar: sızde verın sutunu yatırın kendı kendıne uyusun drumun tavsıyesı bu

ewt ya ben de merak ediyorum inek sutune başlayan var mı acaba . benim kızda çok iştahsız devam sutunu bile artık çok zor içiriyorum

arkadaşlar aptamil junıor içiren varmı oğlum 1 yaşına girdi geceleri ve uyumadan önceleri mama içiyodu şimdi ne içireceğimi bilmiyorum inek sütümü yoksa aptamil junıorun devam mamasınımı içirsem fikri olan varsa yardımcı olusanız sevinirim

arkadaşlar aptamil junıor içiren varmı oğlum 1 yaşına girdi geceleri ve uyumadan önceleri mama içiyodu şimdi ne içireceğimi bilmiyorum inek sütümü yoksa aptamil junıorun devam mamasınımı içirsem fikri olan varsa yardımcı olusanız sevinirim

Merhaba arkadasim benim oglumda 1 yasini girdi 10 gun once ben hepsinden veriyorum valla sabahlari gunluk inek sutuyle kahvaltisini hazirliyorum gun icinde ve gece yAtarken aptamil junior veriyorum.

bebeği 1 yaşını dolduran anneler tuzlu yemekler vermeye başladınız mı .benim kzım bizim yediğimiz yemeklerden yemeyi çok seviyor.1 yaşını doldurunca başlasammı acaba?

bebeği 1 yaşını dolduran anneler tuzlu yemekler vermeye başladınız mı .benim kzım bizim yediğimiz yemeklerden yemeyi çok seviyor.1 yaşını doldurunca başlasammı acaba?

1 yaş kontrolune gittik boyu sadece 1 cm uzamış demir takviyesi verdi. bakla ve fava dışında herşeyi yiyebilir dedi. devam sütü yerine günlük süt vermemi önerdi. erken ergenliği engellemek için cips, konserve , gofretler , çikolatalar , mayanoz ve ketçaptan ,salam , sosis , sucuktan çok az yada hiç vermememi önerdi. bizimle aynı yemekleri yiyecek ama az tuzlu pişirmemiz gerekecek , böbreklerini yormazmış. şekerede çok alışmaması için az tatlı olacak herşey. GÜNDE EN FAZLA 2 METREDEN TV İZLEYEBİLİRMİŞ

Benim minigim neredeyse 4 aydir bizim yedigimiz tuzlulukta yiyor. Tuzsuz verince tukuruyor. normalin altinda tuz kullaniyorum, bir de rafine tuz kullammiyorum. Bu sekilde telafi ediyorumdur umarim.

Selam güzel anneler,:10::10:
Bugün kızımın yaşgünü:nazar::nazar::nazar:,çok güzel bir duygu,geriye baktığımda zor da olsa nasıl geçti anlamadım,
Kızımla yapışık geziyoruz bugün sürekli sarılıyor bana benim de çok hoşuma gidiyor doğrusu:16::16::16:,ramazana denk geldiği için aile içinde minik bir kutlama yapıcaz iftardan sonra ama bayramdan sonra bir kutlama daha planlıyorum yaşıtı bebişlerimizi de çağırıcam tatlı hatıralar olsun istiyorum,
Biz yaş kontrolümüze yarın gidicez inşallah,ben yediğimiz herşeyden veriyorum nerdeyse:56::56:,yemekleri zaten hep az tuzlu yaparım,sıkıntı olmuyor o yüzden,devam sütü olayını da danışıcam doktorumuza yazarım inşallah önerisini,tüm bebişere öpücükler.Bu arada bal vermeye de başlıycam bi kaç gün içinde veren var mı?

slm kızlar en son hamileyken yazmıştım herkesin bebeği hayırlı olsun çok şükür kucağımıza aldık ve artık 1 yaşındalar....
benim oğlum hiç biberonla beslenmedi sadece meyve ve yemeğin sularından verdim ezerek yedirdim ama sütüm dışında süt vermedim inek sütünü bardakla içmeyi sevdiği için yudumlatıyorum ama hemen tükütüyor her gün deniycem ama nereye kadar nasıl biberona alıştırabilirim yardım edin

Selam kızlar benim oğlumda 11 ağustos itibariyle yaşını doldurdu . .
Aşısnı oldu ve 11,400 gr. Çokşükür kilosu gayet iyi dedi doktorumuz
Yalnız şimdide rahatsızlandı yaramazım bi kaç gündür kusma ve ishal problemleriyle uğraşıyoruz bugün daha iyi gibi
3 aylıkken işe başlamama rağmen ve sütüm kesilirmi die düşünürken bir yılımızı devirdik ve hala oğlum zevkle garip şekiller alarak emiyor .
Bizde artık süt vermeye başladık bi kaç gün reddetti şimdi yavaş yavaş alıştı diyebilirm
Doğum gününüde bayramdan sonra yapmayı planlıyorum sizin varmı hazırlık fikirleriniz veya fotolarınz

Back