benimki sabah 8 den beri sadece 1 saat uyudu. çok huzursuz. devamlı ayakta sallanmak istiyor. bende nazara inanıyorum ne zaman düzene girdi desem uyumuyor huysuzlanıyor..şimdi babası görevi devraldı.. Allah sağlık versin bebişlerimize.
Aynen ben de ne zaman ağlamıyor bu aralar desem ertesi gün öyle huzursuz oluyor ki
ben de biraz soğuk algınlığı başladı
bu arada adet gördünmü
ben 48 gün filan kanam olduktan sonra 23 eyllde adet görmüştüm ama ondan sonra bişey yok bidaha
korkuyorum tekrar hamilelikten
Allah korusun
aslnda mümkün değil tekrar hamile kalmam ama yine de kafamı kurcalıyor niye olmadım hala
canım senin facebookta olmadığınıda biliyorum:) ben sadece neden alınmadığımı merak ettim. neyse.. ben 4 ağustosta epidural sezeryanla doğum yaptım.. melek kızım nehirim dünyaya geldi.. bir süre kolikle mücadele ettik..elma yağı,rezene çayı,sıcak su torbası herşeyi denedik neredeyse.. Allah a şükür kriz şeklindeki ağlamaları kalmadı.. gazı hala var. bunun için neo baby kullanıyorum. çok faydasını gördüm. şimdi en büyük sorunumuz uyku. ya emerek uyuyor ya da kucağa alıp ayakta sallanarak evin içinde gezerek.. ve gündüz neredeyse hiçç uyumuyor( siz nasıl uyutuyorsunuz bebişlerinizi..
.neo baby duymamıstım ıyı demek he.bzm sıkıntımız kaka deıl ama sureklı ıkınma gıbı sesler cıkrıyor .buna faydas olurmu sence?yada ne fayda eder.elma yagını bende kullnyrm doktorada sordum işe yararmı dedım karnını ısıtır dedı.rezene hıc kullanmadım alsammı bı dusunuyorum ne faydası var cnm?ben 4-5 gundur zamanı bellı olmayan bı ağlamalar oluyor anlatamam gozunden yaş gelıyor hanı huysuzluk deıl bı rahatsızlıgı oldg besbellı karnı agrıyordr dıye dusunuyorum.bırınde bacaklarını ıtırıp cekerek hızlı haraketlerle bırtladıı oyle sustu.bugun kahvaltıya gtmıstık orda carsıya gectk falan eve 5buckt geldm.yolda acıkır dıyede eşime bıraktı eve.eve gırdım emzrdım.sonra bı yaygara anlatamam sana allah allah dedım neyı var çözemedım yatryrm daha şiddetlı aglyrm kucagımda sallyrm yanı yarım saat agladı sonra aklıma fönmakınası geldı.karnı agrıyordur ısıtır dıye dusundum karnına gezdırdım sonra tum vucuduna oyle uyuyakaldı yatagına koydm yıne uyandı ama buse dustgfer emzıgı ıcın.demek makına işe yarıyor.ınternette sesınden etkılendıklerının vıdeolarını ızlemıstım.bnmkı sıcaklıgıyla rahatladı sesıylede uyudu bence.sonra uyandı yıne aynı ağlıyor.aynı taktikle susturdum.
---bu arada uyuma işide,emzrdkten sonra gazı falan cıkardktn sonra cok cin gıbı bakmıyorsa yataga yatryrm(bırlkte yatyrz)yuzunu okşayarak burnunu kaşlarını özellıkle oyle uyuyaklıyor.emzıgı agzında olyr coğu zaman hatta herzaman.ama emzıgı tutamadg ıcın tam gozler kapanırken emzık dusuyor sızlanmaya baslıyr boyle boyle uyuyaklıyor.bazen poposunu pışpışlıyorum.pışşş pışşş sesı cok etkılı bızde.dandini dastanada soyluyorum:)hıc uyumayacak gozlerle bakınca kucagıma sarıp ayaga kalkıp sallanıyorum.uyuyakalması yarım saat bazen 40dk buldg oluyor
forumu düzenli olarak takip ediyorum.. bundan önce facebookda bir grup açıldı bizide eklediler.. bir kaç paylaşımım oldu ama çok yazan biri değilim ancak okuyup yararlanan bir kullanıcıyım.. neyse bu face grubundan belli bir süre sonra çıkarılmışım.. sebebi de sanırım buradan takip ettiğim kadarıyla paylaşımda bulunulmamasıymış vs.. hamileyken olmuştu bu.. bu mesajı ozaman yazmak istedim ancak kimseninde moralini bozmak istemedim.. sonra yeni grup açıldı hepiniz gelin dedi bi arkadaş o arkadaşa beni eklemesi için istek göndim mesaj yazdım ancak olumlu olumsuz bir yanıt gelmedi. gerçekten merak ettim kabul edilmememin bir sebebi var mı? burada okuduğum kadarıyla samimiyetine güvendiğim Gelişimci; sen bu face grubunun açılmasını isteyen ve birilerinin alınmamasından rahatsız olan biri olarak beni aydınlatırsan sevinirim... bu arada ilk face grubuna adım soyadım doğum yapacağım tarih ve cep nom bile vardı.. keşke bende bu bilgilerimi paylaşmasaymışm neyse herkese iyi geceler.. bu arada artık gruba alınmayı istemiyorum sadece sebebini merak ettim..
ben ilk çocuğumda bir sene iki ay olmadım bundada olmam sanırımalıştık artık adet olmamaya iki üçkere olmuştum hamile kalmıştım zatenmuhtmelen kısknıyordur eşin:) ben 3-4 sene sonra bıtancık daha ıstyrm ama bakalım nasip.ria aklımdan bnmde gectı dogumdan sonra ama sonraları vazgectm olumsuz seyler duydum.adetlerın agrılı oldgnu,kanamalarn fazla oldgnu,%100 koruma sğlamadıgını gıbı.bırde adet gormedım henuz.ama yakın zamanda görecekmısım gıbı bı hıs vr ıcmde.sen oldunmu?
forumu düzenli olarak takip ediyorum.. bundan önce facebookda bir grup açıldı bizide eklediler.. bir kaç paylaşımım oldu ama çok yazan biri değilim ancak okuyup yararlanan bir kullanıcıyım.. neyse bu face grubundan belli bir süre sonra çıkarılmışım.. sebebi de sanırım buradan takip ettiğim kadarıyla paylaşımda bulunulmamasıymış vs.. hamileyken olmuştu bu.. bu mesajı ozaman yazmak istedim ancak kimseninde moralini bozmak istemedim.. sonra yeni grup açıldı hepiniz gelin dedi bi arkadaş o arkadaşa beni eklemesi için istek göndim mesaj yazdım ancak olumlu olumsuz bir yanıt gelmedi. gerçekten merak ettim kabul edilmememin bir sebebi var mı? burada okuduğum kadarıyla samimiyetine güvendiğim Gelişimci; sen bu face grubunun açılmasını isteyen ve birilerinin alınmamasından rahatsız olan biri olarak beni aydınlatırsan sevinirim... bu arada ilk face grubuna adım soyadım doğum yapacağım tarih ve cep nom bile vardı.. keşke bende bu bilgilerimi paylaşmasaymışm neyse herkese iyi geceler.. bu arada artık gruba alınmayı istemiyorum sadece sebebini merak ettim..
dezenfektan mı one canım bılmıyorum hıc..buhar makınası ıcın yazılar okudum ıyı olmdgnı soyleyenler doktorlar var.hatta bı profesör yazmıskı su makınalar çıktı astımlar çoğaldı.odayı havalandrmk yeterlı dıye okudum.sımdılk almayı dusunmuyrm fıkrım degısır belkı ama.evet erken doğum oldgnu hatrladım.hanı erken oldu ya normal zamanında gelen 3aylıkla sız farklımı gıdıyorsunuz canım ?yanı boy kılo bebegın hareketlerı falan
sagol cnm cevabin icin, bende iste arada iciyorum esim icerken redbuldan 1-2 yudum aliyorum. kolayida yasaklamisti ebe hamileligimin son aylarinda cok kilo aliyomusumdasimdide icemiyorum tadini unuttum gibi bisey
bu arada bisey sorucam kizlar adet olan varmi aranizda :26: benim dogumdan sonra 35 gun surdu kanamam ve kesildi 1 hafta olmadi hic ve sonra adet oldum. erken oldum sanirim. :26:
geçmiş olsun canım. ben daha adet olmadım.dr süresi belli olmaz demişti. bi de emziren anneler daha geç adet oluyor diye biliyorum. ben de şu anda hamile olduğumu düşünemiyorum. daha bitanesini uyutmayı beceremiyorum. annem diyorki seni yatağına koyardık sen kendi kendine uyurdun. öyle bebek var mı ya...
canım baya oldu demişsin msj atalı ama 2 gün önce atmışsın cuma günü. şimdi gördüm msjını bende birkaç gndür fazla girmiyodum nete ondan ekleyemedim seni. arkadaşlıkğı kabul ettiğinde gruba ekleyebiliyorum
.
canım iyi akşamlar ben milupanın rezene çayını kullandım bir iki gün işe yaradı sonra pek etkisi olmadı gazını rahat yapıyordu. elma yağını karnına ve topuklarına sürüyorum iyi geliyor. ben neo baby kullandım ama bir tanıdığımızın yakını farmokoloji doktoru o iki çocuğunada sab simplex diye bir ilaç kullanmış çok iyi demiş,sonuçta o kullanıyorsa bi zararı yoktur ben de bu bitince onu deniycem. o ağlamalar hep gaz sancısı ya da kakasını yapamaktan oluyor..bu arada çok ağladığı zamanlarda ben elektrikli süpürgede açıyordum anında susuyordu dene derim
maşallah bebişine sallamadan uyuyorsa bence hiç sallama, biz ayakta gezerek kucağımızda sallayarak uyutmaya alıştırdık şimdi başka türlü uyumuyor. ama yarın bi sakin anında yanına yatıp uyutmayı deniyim diyorum.. bugün bitirdi bizi daha kucağımda hala uyumuyor ya da yatırıyorum 10 dakika sonra uyanıyor ama kakasını yaparken zorlandığı için.. resmen acı çekiyor. dr poposunda çatlak olabilir demişti sanırım o yüzden zorlanıyor..
bu arada kraftın dondy si(sallanan beşik) varmış ondan almayı düşünüyorum kullanan var mı bilmiyorum iyi midir acaba...
Aynen ben de ne zaman ağlamıyor bu aralar desem ertesi gün öyle huzursuz oluyor ki
ben de biraz soğuk algınlığı başladı
bu arada adet gördünmü
ben 48 gün filan kanam olduktan sonra 23 eyllde adet görmüştüm ama ondan sonra bişey yok bidaha
korkuyorum tekrar hamilelikten
Allah korusun
aslnda mümkün değil tekrar hamile kalmam ama yine de kafamı kurcalıyor niye olmadım hala
selam kızlar nasılsınız.rotovirüs ishal aşısını yaptırmayı düşünüyomusunuz.sağlık ocağının programında olmayan bir aşı.üç ay bitmeden yapılması gerekiyo ama karar veremdim.
kızlar biz 3 lü aşımızı olduk şimdi bebeğim 3 aylık olunca yine gidicez aşıya.bu 3. aydaki aşı yine enjektörlemi yoksa ağızdanmı veriliyo..enjektörse kaç kez.ya ben dayanamıyorumda bu aşılara.çok üzülüyorum kuzuma
denedın mi cnm yanına yatıp uyutmayı.başını okşayarak yanı burnunu yuzunu oksayarak.ınsallah uyumustur.cunku buyuk kolaylık.agzında emzık olması şart tabı bızımkınde.yoksa uykuya dalamıyor.bende kucagımda uyutup yatagına ytrdgmda anında uyanıyor halbukı kucagımda baya derın uyuyor.
sab simplex banada eczacı onerdı.baya ıyı dedı.ben bıogaıa sormustum o bunu cıkardı.bıogaıa doğdugunda kullandm 1 şişe bitti cokta faydalıydı(yada bebegmn yenı doğdugu zamanlar oldg ıcın sakindi bılemıyorum)..eczanede bıogaıa olmynca eşim zınco almıs.oda hıc faydsız.doktora sordum bıogaıa daha ııdır dedı.tabı ozamanlar sab sımplex bılmedgmden doktora soramadım.ayy elektrklı supurge agır iş.getır götür:)bnm dunden berı kurutma makınam prizde takılı duruyor:) bu arada bebegının uyku durumundan haberdar et olurmu yanı yanına yatarak deneyıp denemedgnı merak ettm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?