2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sağlık ocağında da yaptırılıyor evet ama kendi doktorunuz da yapıyorsa tercih edebiliyorsunuz:) ben rutin kontrollere gittiğimde kendi doktoruma yaptırıyorum aşıları...ama aynı günde 3 aşı çoooooooook yaaa bi aşı olurken bebişim içim gitti...3de nolurum bilinmez

ya anlamıyorum senin anne babnı san faydaları yoksa yük de olmasınlar bence ....

ayy nihayet ses verdin canım bende şimdi fotonu gördüm çok güseellsiniz cicim :))
valla bazen bende isyan eder gibi oluyorum amam kızıma bakınca onu kucagıma verdikleri ilk an aklıma gelince onunla yapacagım güzel seyleri düşününce hemeeen vaz geçiceriyorum valla :))) cumartesi bizimde 1. ay kontrolumuz var bakalım biz ne çıkıcaz :))

Masallah sutu bol olanlari kesinlikle kiskaniyorum, Allah daha fazla artirsin. Benim porselen parmakli kizim biraz buyudu teyzesi, simdi ulkemize donduk o yuzden yeni bir doktor bulmaya calisiyoruz yakinda 2.ay sonrais asilarimiz olacak onlari arastiriyorum, sagolasin.

Bence annenlerden acikca yardim iste, yorgun uysukuz ve depresip oldugunu da eklemeyi unutma sakin, hepimiz asagi yukari ayni duygulardayiz ve yardima ihtiyacim var! Zor olacak ama sinirlerine de hakim olmaya calis canim.

Ben de son zamanda yenidoganlari fazlalastirmistim, iyiki oyle yapmisim cunku bebegim 35 haftalik dogdu. O yuzden bence yenidoganlari fazlalastir ve genelde de onden yada yandan citcitli olanlari tercih edersen minik bebise giydirmesi kolay oluyor. Sadece alttan citcitlilari en baslarda kullanmak biraz zor gelebilir.

Masallah, bana da bulassa keske...

Masallah Minik Bade bayagi toparlanmis. Maalesef 3 asi birden olacak, bazilarinda hafif ates yapabiliyormus ates dusuruculeri de hazirlamak lazim, biz yakinda yaptiracagiz.

Maşallah kuzuna canım, gayet güzel kilo almış...
Aşı kartına baktım şimdi, 2. ayda 3 aşı gözüküyor evet. doktor aşıları burda da yaptırabilirsiniz ama boşuna para vermeyin aynı aşıyı sağlık ocağı ücretsiz yapıyor diye bizi oraya yönlendirdi...
Sağlık ocağı da 2.ay için randevu verdi ama söylemedi açıkçası kaç aşı yapılacağını. aynı günde 3 iğne mi yapacaklar şimdi
:44:

evet yaa 3 tane...bana yapsalar ben ağlarım
içim gidiyor..şimdiden stres yaptım...bebişim nasıl ağlar diye

yaa kızlar bu arada benim hamileyken olmayan hemoroid sorunum şu anda çıktı...emzirirken pomat kullanmanın sakıncası var mı?nette pek bi bilgi bulamadım..aranızda kullanan falan var mı?

iyi akşamlar kızlar;doğumdan beri anca girebildim.c.tesi 1 aylık olucak oğluşum.bu arada sünnetimizide 10 günlükken olduk.yarın da aşısı var inş.ağlamaz.bu arada geçen hafta dikişim yan taraftan açıldı,dr.aradım antibiyotik verdi bide açılan yere biokadin damlat dedi.iltahap akması durdu,dikişimde kapanmak üzere beni baya bir korkuttu ama artık iyileşmek üzere.kızlar benim bebeğim kaka yaparken çok ağlıyor,karnı ağrıyo galiba kabız değil ama neden sancılanıyor anlamıyorum.sizlerde bebeklerinizde iyisinizdir umarım.hepinize yavrularınızla birlikte kolaylıklar diliyorum.görüşmek üzere.

ya biliyomusunuzoğlumda 3 günüdr kakasını günde 1 kez yapıyor.akşama kadar ıkın ıkın mosmor oluyor yazık.ve benim oğlum bol mikterda kötü kokulu köpük kıvamında yapmaya başladı.araştırdım gazlı kakaymış.zavallım yaa aşırı gazlı bi bebek.çığlık çığlığa.emerken çok hava kaçıyor ağzına sanırım .ığlık .ığlığa.biberonla mama veriyoruz susuyor. ( mamaya bağımlı olduk iyice...çok üzülüyorum valla..sütüm az maz var emse bide çok gelecek ama emmiyor işte.eşimd e bu konuda hiç destek değil hemen zorlama çocuğu,yorma çocuğu hadi mam yap diyor.mamayı dayıyoruz çocuğa.aslında mama sonrasında daha çok gaz yapıyor ama geld e anlat işte.. :( canım çok sıkkın valla..koltuk altımda da minik bir beze var epeydir.bayramda anneme söylemiştim şimdi geldi tekrar dr git diye.yarın a randevu aldım bakalım.annem çok korkuyor bizim ailede göğüs kanseri bay avrada..Allah korusun inş bişey yoktur..gidelim de içimz rahat etsin inş..

Ya benim kızımda çok zor kaka yapıyor. Birde daha katı oluyor kakası. Ikınıyor,kıpkırmızı oluyor. Kaka yapınca rahatlayıp yatıyor.

Kızlar ben aventin süt pompasını aldım. Önceden sağınca bolca süt çıkıyordu. Şimdi çok az çıktı. Kızım 2 saatte bir 15-20 dk emiyor. Ondanmıdır acaba? yoksa pompamı sağamıyor artık? Siz buna benzer bişey yaşadınız mı?

yaa kızlar bu arada benim hamileyken olmayan hemoroid sorunum şu anda çıktı...emzirirken pomat kullanmanın sakıncası var mı?nette pek bi bilgi bulamadım..aranızda kullanan falan var mı?
aynı dertten müzdaribim Duphalac kullanmaya başladım, doktor bebek için hiçbir sakıncası yok dedi.

Bende de avent manuel pompa var canım. Kızın sütü boşalttığından belki gelmiyordur. Bende de günü gününü tutmuyor, bazen eyvah sütüm azalıyor diyorum bi sonraki gün sağarken gayet iyi çıkıyor. Dün de her zamankinden az çıktı. Bir de emmeden sonra 3-4 saat geçince göğsüm sertleşirdi şimdi olmuyor artık öyle hep yumuşak gibi, endişe etmeye başladım ben de. Humana çayı ihmal etmiştim, tekrardan düzenli içmeye başlayım bakalım. bi de ilk günler g,b, çok su içmiyorum, bakalım ne olacak

canım markaya göre bedenler değişiyor açıkçası ama mothercare in newborn unu rahatlıkla alabilirsin. Hemen küçülmez

canım yaradığına sevndım nasıl yapıyorsun tarıf edermısın. ben suyunu ıcmeye basladım cay gıbı.[/QUOTE]

ben yiyorum sadece dereotunu.birde soğan kavurması iyi geliyor .

Canım süünet konusunu biraz açar mısın?? bebişin zorlandı mı sonrasında??? Bende düşünüyorum da...Bu arada Allah damatlığını da göstersin inşallah...:)) Saate bakın yaaa.................Bu bebişler nie uyumuyo??????????

Evet 1.ay kontrolümüzde 2.doz hepatit b aşısı yapıldı ve doktorumuz 2.ay kontrolünde 3 aşı birden yapılacağını söyledi zaten aşı kartında da öyle gösteriyor.Eğer istersek rota virüsü aşısı da yapılacak. Hatta eşim doktora aynı gün 3 aşı nasıl yapılacak dedi,doktorda onun bi zararı yok 10 aşı da yapılabilir aynı günde dedi. Beni oğlumun ağlamasından çok ateşlenme riski korkutuyor

günaydınlar efendim :)
artık anam danam ve kayındana ile pederdanayı öyle kabul etmeye karar vardim. Dün anamla danama benmi hastayım sizmi? sizmi bana bakmaya geldiniz benmi size bakıcam bişey anlamadım bu işten dedim babam dediki "aa kızım biz yaşlandık artık sen bakacaksın bize" dedi valla sesimi çıkarmıyorum ama dikişlerim ağrıyor sancım var yani dedim sesini çıkarmadı.. doktor anneme demişki çaydanlık dahi kaldırmayacaksın. bende dedim öyleyse sürekli dikkat et kendine halıları elde yıkamaya gelince hastalanmıyosun bana gelince hastasın dedim babamda" aa kızım biz senin için demedik doktorun dediğini diyorum" dedi.. akşam eşim eve geldi adam yemek yemeden(annem bütün gün hastanede olduğu için yemek yapmadı) babama film çektirmeye başka bi hastaneye gittiler 3 saat gelmediler.. kayganalarda bize gelmişti babamlar hastaneye giderken kayınpederde babamlarla gitti kaygana ile ben ana kaldılar oturdular çay yaptılar içtiler ben bebekle ilgilen üstünü altını değiştir uyut ütü yap pire gibi sürekli koşuşturup durdum baktım bunlar yanlamışlar biri bir koltukta diğeri diğer koltukta uzanmışlar yatıyolar çocuk odada kusmuş mızıldıyo kalkıp bakmıyolar ellerine alıp avutalım demiyolar.."ohhhhh dedim ne güzel ya yanlayıp yatmışsınız niye yatıyonuz siz?? şimdiki devirde ana ile kaynana olmak varmış" dedim kaynana güldü doğru söylüyon kızım geldiğimizden beri durmadın valla dedi.. bende napcan mecbur yapıcan başka çaresi varmı dedim. baktım benim aney ne toparlandı ne bişey yattığı yerden gülüyo.. içimden heyyyy heeyyy dedim kime ne diyom acaba?

söyledim akşam dedim bir daha doğum yaparsam hayatta sizi çağırmam bu bana çok iyi ders oldu dedim.. ben uykusuzum yorgunum sen bi bakayım bebeğe demiyosun dedim biz yaşlandık artık kızım diyo ki yaşı 54..
iyice hastalık hastası olmuş benimkiler dün üroloji göz ve fortopedi doktoruna gittiler bi geldiler ellerinde 2 koca poşet ilaçç... şuanda da fizik tedavideler.. Allah sağlık sıhhat versin herkez evinde rahat olsun.. Başımızdan eksik olmasınlar Allah uzun sağlıklı ömürler versin de ama bana da acısınlar yahu..

valla uzuluyorum sana ne duyarsızlar ya kiminin anası kiminin kayganası sende ikisi neyse ya bebekle sen sağlıklısınız ya gerisi muhim değil iş yemek hallolur dert etme :)

selam kızlar nasılsınız dicem ama cevabını biliyorum sankim :) uykusuuz yorguun halsiizz... böyle uzar gider şikayetler ama onlar için herşeye değer
sürekli takipdeyim aslında sizi okuyorum ama kerem den fırsat olmuyo yazmaya fazla ben izmirde annemlerdeyim hala kociş gitii yine malesef bu sefer oğluşum var artık yanımda . aslında yalnız olmayı ewimde olmayı çok özledim . kimsenin bana pek yardımcı olduğu yok eşim burdayken geceleri o bakıyodu ne güzel dinlenme imkanım oluyodu annemle babam sağolsunlar ilgileniyolarda daha keremi bırakıp hiç dışarıya çıkmadım nereye gitsem uyuyo bile olsa onuda götürüyorum .
az önce hepatit b nin ikinci aşısını vurulduk banada öyle dedi ebe bidahaki ay 3 taneymiş aşılarımız . size birşey sorucam klaça ultrasonunu yaptıran varmı aranızda özelde mi yaptırdınız yoksa devlet hastanesindemi merak ettim de özelde 90 tl istediler devlet aynı işlemi ücretsiz yapıyomuş ta beni bilgilendiriminiz nasıl birşey ?
öpüyorum sizi tospişim uyandı ben kaçaaarr :)

valla uzuluyorum sana ne duyarsızlar ya kiminin anası kiminin kayganası sende ikisi neyse ya bebekle sen sağlıklısınız ya gerisi muhim değil iş yemek hallolur dert etme :)

Bilmiyorum bende iki tarafta böyle yan gel yat osman modunda olunca ve ablamın kayganasıda ona karşı ilgisiz olunca zamane anaları böyle oluyo demkki diye genelleme yapıyorum ister istemez :) dün komşular geldi ben hizmetlendim anamla danam hastanedeydiler.. eve gelince söyledim komşular geldi kıvanç uyumadı yoruldum dedim babam diyoki " deseydin annem rahatsızdı hastaneye gittiler kusura bakmayın diye idare etseydin" diyo.. bide elaleme karşı onları korumaya çalışmak içinde uğraşmam lazım sanırım :26: dün hastaneden geldikten sonra baktım ikiside tv karşısında horuldamaya başladılar dışarıda yemek yemişler bana da paket yaptırmışlar annem "damat ne yicek yemek yok " diyo ama kalkıp bişeyler hazırlayım demiyo " napsın yumurtaya talim" dedim hiç sesini çıkarmadı baktım uyumuşş... bu arada bebeğim uyuduğunda uyandır yahu sürekli uyutma bakınsın biraz diyolar uyanınca mızıldayınca ilgilenelim demiyolar.. neyse gidin demem için psikolojik baskı uygulanıyor sanki üzerimde.. gitmeyi çok istiyolar.. az önce bir makine çamaşırı astım eşim sen niye asıyosun annen gelince asardı diyo dedim ne asacak doktor bi çaydanlık bile kaldırmayacaksın demiş bi sepet çamaşırı hayatta kaldırmaz aslında kaldırır da babam dikkat et kendine fizik tedavi görüyosun otur olduğun yere der..
bunlar ben hamleykende gelmişlerdi karnım burnumda hizmet ettim anamın ayağı şiş.. doktor ayağını uzat demiş buz koy demiş.. madem rahatsızsın otur evinde ne gezmeye geliyon? babam bunu bıraktı bana gitti bursaya düğüne düğün sonrası orda kaldı 2 hafta tatil yaptı akrabalarının yazlığında..
neyse......................... şu kırkımız çıksında tatile gitmek istiyorum ama küçücük bebekle tatile çıkmak ne kadar akıllıca olur bilemiyorum cesarette edemiyorum.. kızlar siz çıkıcakmısınız tatile? biz çok bunaldık eşimle yahu.. eşim işyerinde çalışıyo akşam geliyo bizimkilere hizmet ediyo.. çay doldur damat çay koydunmu damat.... babamın yaptığı tek şey evi süpürüp silmek onun dışında sağolsun 3lü koltuğu hiç soğutmaz..

al bendende okadar canım. sankı kolunu bacağını kopartmıssın gıbı ağlıyor, meme veıyorum almıyor ama o an bıberonu azına dayadımmı övvv dıye bır ses cıkartıyor cuk cuk ıcıyor sankı ağlayan o değilmiş gibi. ama ıkı gundu daha değişik benımkısı, bu sefer ıkınırken ağlamaya basladı. eller ayaklar hep kıpır kıpır bellıkı va bır rahatsızlığı. bır gun kaldı dr kontrolumuze. goucez bakalım.

canım sağ tabı sağmamak olurmu. bız makınalardan bahsedıyoruz. elle sağmanın hıc bır zararı yok yada manuel pompa ıle. amaaannnn zaten bu doktorlar hangı konuda anlasıyorkı bu konuda anlaşsınlar. benım kendı dr da pompaya karsı kesınlıkle sağacaksan elle dıyor.

canım bu donemde hepsı aynı seyleri yaşıyor.
dun teseduf bır sıteye gırdım orda d açıklamış.
oncelıkle beslendıkten sonra uyusa bıle kesınlıkle gazını cıkartın dıyor. belkı o uyuyor dıye kıyamıyabılırsınız ama o sıze kıyıp canınıza okucak sancısı geldığınde dıyor.
bırde sey demıs ıkınma ıcın. kaın kaslarını kastıklarında bılmeden popiş kaslarınıda kasıyorlarmıs o yuzden gaz yada kaka yaparken zorlanıyorlarmıs. o zaman ıste yuzde doksanında yırtılma oluyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…