2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar az önce duştayken böyle tırnak büyüklüğüde kanlı sümük gibi bir şey geldi bu nişan mı oluyor düştüğünü yani geldiğini hissetmedim.pembe kırmızı arası renkte.bu nişan mı nişansa bundan ne kadar sonra doğum başlıyorminimum ve maksimum süresi var mı benim leğen kemiğimde darlık var normal yapıp yapamayacagım kesinleşmedi cmtsi tekrar ölçülecek.eğer bebeğin kilosu ve baş çapı artmışsa ona göre karar verilecek doktor normal deneyebiliriz son anda sezeryan acil gerekebilir dedi son kontrolde.o yüzden bu gelen şeyden şüphelendim.sancım yok kasılmam düzenli değil ara ara ağrı giriyor alttan.zaten günlerdir diş ağrısıyla kıvranıyorum yüzüm şiş antibiotik kullanıyorum

hadı hayırlısı guzelım sende bebegıne sağlıkla kavus ınsallah.bnm nısan su gelmesı gıbı bır durum hıc olmadı ama kanlı gelen sey mutlaka doğuma yaklasmıs manasındadır bılırım ben.nokta kadar kanım gelmıstı bnm doktor kılcal damarlar catlayablr son zamanlarda demıstı.ama bnmkı toplu ıgne bası kadardı.bnce nısan olabılır senınkı 2gunu bulabılırmıs dıye bılıyorum nısandan sonra 2-3-5 gun yanı hemen olmazmıs doğum.ama su gelırse doğum ha geldı ha gelecektır demek bunu bılıyorum guselım.hadı hayırlısı ALLAH senıde yavruna kavustursun.KIMLER DOĞURDU KIMLER BEKLIYOR INAN HIC HABERIM YOK KENDI DOĞUMUMDAN SONRA TAKIP EDEMEZ OLDUM EVIMIZDE HALA KALABALIK AILEM AY SONUNA KADAR BEN DE.YALNIZDA KALMADGMDAN ACIP OKUMAYA FIRSAT BULAMIYORUM ARA ARA YARIM YAMALAK TAKIPTEYIM ANCA.SENINDE BU YAZINI GORMESEM DOĞURMADIGINDAN HABERDAR OLMAYACAKTIM :)

hadı hayırlısı guzelım sende bebegıne sağlıkla kavus ınsallah.bnm nısan su gelmesı gıbı bır durum hıc olmadı ama kanlı gelen sey mutlaka doğuma yaklasmıs manasındadır bılırım ben.nokta kadar kanım gelmıstı bnm doktor kılcal damarlar catlayablr son zamanlarda demıstı.ama bnmkı toplu ıgne bası kadardı.bnce nısan olabılır senınkı 2gunu bulabılırmıs dıye bılıyorum nısandan sonra 2-3-5 gun yanı hemen olmazmıs doğum.ama su gelırse doğum ha geldı ha gelecektır demek bunu bılıyorum guselım.hadı hayırlısı ALLAH senıde yavruna kavustursun.KIMLER DOĞURDU KIMLER BEKLIYOR INAN HIC HABERIM YOK KENDI DOĞUMUMDAN SONRA TAKIP EDEMEZ OLDUM EVIMIZDE HALA KALABALIK AILEM AY SONUNA KADAR BEN DE.YALNIZDA KALMADGMDAN ACIP OKUMAYA FIRSAT BULAMIYORUM ARA ARA YARIM YAMALAK TAKIPTEYIM ANCA.SENINDE BU YAZINI GORMESEM DOĞURMADIGINDAN HABERDAR OLMAYACAKTIM :)

teeşekkür ederim canım inşallah sağlıkla dünyay gelir heyecanlandım 23 ü beklenen tarih ama ben hep beklemeyeceğini hissediyorm.zaten daha annem yada kayınvalidemler gelmedi daha 1 hafta var gelmelerine.oğlan asi çıkıp kimseleri beklemeyecek mi acaba?cmtsi kontrole gideceğim tekrar tabi bu arada doğum başlamazsa

bilmeyince recep neylesin acep :))) ehuehuehue nası kafiye ama :))sağol canım :))

ya kuzum cok uzuluyorum sana bide çok kızıyorum cevrendekilere
sen bi dunya kan kaybet 3 gün yogun bakımlarda yat dogum bi taraftan bebek bi taraftan senin takatsiz halsiz oluşun bir taraftan valla millette vicdan yok yaa hiç olmazsa 40 ın çıkana kadar annenablan k.validen falan dönüşümlü evinde kalsalardı yemek temizlik yaparklardı gündüz 1-2- saat bebkle ilgilenirlerdi de sende dinlenirdin birazz
valla çok uzuldum yaaa eşinin rahatsızlanmasıda tuz biber olmuş umarım sen iyisindir de dayanbilirsin allah güç kuvvet versin canım sana
sağma olayına da takılma sırf anne sütü alıyor yan egüzel bak bizler mama takviyesi yapıyoruz sağınca azalacaksa sen işe başladığında da azalacak mecburen hiç onu düşünme yani bunca hengamede bi o kaldı zaten
kızını nehirciğide öp benim için :)) ne guzel bir duygu dimi :))) oyyyyy yerim ben bunlarııı yaaa:)))

bence nişan benim dr böyle tarif etmişti :)

yok canım aktardan almadım, aktardakı yağların guvenırlığınden süpheliyim ben. gayet bildiğimiz bir marka sızma zeytin yağını aldım. ama şimdi onuda bıraktım, herşeyı ıkı gun deneyıp bırakıyorum zaten.
dun aksam eşim gelirken bebelac ac almiron u getirmiş. hemen yedirmeye basladım kuzuma ama hemen etkı etmez tabı, bir kaç gun gecmesi lazım. ama cok enteresandır, acaba sizin bebişlerde kendiliğinden gaz cıkartabılıyormu alttan yada üstten?
benımkı ısıne gelince hem alttan hem üstten cıkartıyor patır patır ama anlamadığım peki o zaman bu ıkınmalar ne refleksmı acaba? cunku hanı acı veren bısey olsa mutlaka uyanır uykusundan, kı uyanıkkende yapıyor o ayrı. hanı ıkınsın tamam bısey demedıkte, zorlanmasından dolayı ya popışında yırtılma olursa, yada fıtık. hemen oluşabılıyormus cunku.
cumartesı gunu dr randevumuz var. 1. ay aşısı ve kalça usg si çekilecek. insallah dr sarılığınızda gecmıs derse cok sevınıcem. bırde benım dr mama ve ilaca cok karsı olan bır dr. bana ısrarla emzır demıstı. ama emmıyor ne yapayım acmı kalsın yawrum. bakalım nasıl soylıcem tamamen mamaya gectığımızı,kesın fırcalıcak benı ama napayım hangı anne ister hazır mamayı dımı ama.
kızlar etrafımdakılere acayıp kıl oluyorum ya, loğusalık falan değil bu. hanı birine diyorumkı cok gazlı. cevap hazır oooooooo dur bakalım daha sen ne gordun. daha şu olacak, bu olacak gibi bisürü olumsuz sözler.
yada cok bılmışlıklerden de cok sıkıldım. insanlarımız hala okadar sığ ki ,hala anlayamamışlar her insanın (bebeğin) farklı olabıleceğini.
anlatsam denilen şeyleri dağ olur resmen:))))) neyse çenem açıldı yıne.
eyeszay canım hangi marka kanguru kullanıyorsuni? gunde kaç saat kullanıyorsun?
chıcco nunkını gordum ınternette, 3 pozisyon oluyormus yatar durumuda var yanı. 130 gibi fiyatı var. kullanırmıyım acaba alsammı. ay aldık koca koca arabaları şimdi oyyyyle duruyor yatak odasında bır dunya yer kaplıyor:))))
sizler dr falan gotururken neyle goturuyorsunuz kızlar?
ya bırde benım kız saat başı 60 ml mama yıyor normalmı sızce? vermesem kıyamet kopuyor alimallah, babasına çekmış boğaz konusunda.
kutu uzerınde gunde 7-8 kere 60 ml yazıyor ama bızım saat bası yedırdığımızı dusunursek aman allah. ne olacak halımız boyle bılmıyorum.

cumartesi bizimde aylık kontrol usg ve aşımız var :))) senin ki seni emmiyormu yoksa sütünmü yok ben anlamadım emmiyorsa sağıp ver
sütün yoksa zaten mevzu etmeye gerek yok malum
:))
ya slinglere bende takıldım ama kimi iyi kimi kötü diyor bide benim kız yastıkta büyük bizim uyuduğumuz yastıklarda uymaya bayılıyor valla kaldırabilene aşkolsun yastıktan al düz zemine koy anında uyanıyor hiçde sağlıklı değil yastık üstü yamuk yumuk ne yapsam ki:???[/QUOTE]

cnm benim dedigin gibi harika bi dutgu;
kizim uyusa da dinlensem diyorum bazen, sonra uyurken de ozluyorum onu , uyanmasini bekliyorum dort gozle. uyurken izlemeye doyamiyorum

cnm 3 hafta annem ablam donusumlu kaldilar yanimda; k.validem sadece 3 gun kaldi (2 gun de hastanede kalmisti ) 4 gun de gorumcem kaldi.
k.validem gelip kalmamak icin turlu bahaneler uydurdu; tansiyonu bi dustu, bi cikti, yok evdekiler orucmus, aksam ac kaliyorlarmis o olmayinca vss.. hadi beni birak bir aksam oglu , esim yerlerde surunurken bel agrisindan birakip cekip gitti bizi oylece yalniz. cok duygusuz ruhsuz bi insanmis. k.peder desen her dakka ariyor ne zaman geliyosun diye; insan buyukluk yapar der ki, biz idare ederiz sen cocuklarin basinda kal biraz. nerdee
ama esim cok bozuldu, babasiyla kavga etti; simdi her dakka tel . aciyorlar esime, turlu yalakalik yapiyorlar. ama artik benim gozumden cok fena dustuler
ben o kadar acilar cekmisim k.validem bana gelip gelip, oglum mahvolsu, yogun bakim kapisinda gunlerce ayakta bekledi, bana senin yuzunden oldu der gibi;
2 gun evimizde kaldi; bana nasilsin kizim , nasil hissediyosun diye sormadi; gelip gidip; oglum sen yat, oglum kalkma, oglum uzum ye, oglum sana sutlac yapayim; dusunun ben o kadar agir ameliyat gecirmisim; emzikliyim bana sormuyor ogluna soruyor; oglum kirmizi uzum aldik sen seversin getirim mi diyor benim yanimda. gorgusuzz

anneme laf yok; hem bebek yapiyor hem hasta babama; yine de geceeri kosup kosup geldi, kaldi yanimda; simdi kalamiyor ama yemek yapip gonderiyor; hergun gelip yarim saat nehiri yikayip gidiyor napsin
ablaminda 2 cocugu var; nehir kucuk dogdugu iicin enfeksiyon riski var; yanina cocuk girmesi yasak; oyle olmasa ablam cocuklariyla gelir kalirdi yanimda; simdi o da cocuklarini birakamiyor biyere

ama ben oyle seyler yasadim ki, hersey bos geliyor artik; tek istedigim saglikli ve huzurlu olalalimm; kizim ben esim. gerisi boss

Kızlar selam,

kızımı banyo yaptırdık,emzirdim ve uyuttum. Uzun zamandır yazamadım.

Geçen gün anneme gittik, sabahtan geceye kadar ordaydık. Eve gelince kızım sabaha kadar uyumadı. Dün de huzursuzdu. Bugün normale döndü.Evi yabancıladı diye düşündüm. Sizde de oldumu böyle bişey?

Bu arada pazartesi günü sağlık ocağında kontrolümüz vardı. Kilomuz 3200 olmuş 19. günde. Boyumuz 55 cm çıktı. Çok fazla uzun dedim hemşireye. Tekrar ölçtü ama 55 cm dedi. Bu kadar uzaması normal mi. İlk doğduğunda boyu 48,5 cm kilosu 2538 gr dı... 9 günde 500 gr almış. Normal mi sizce?

Sizin minikler kaç kilo almış?
normaldır cnm olmasa soylerlerdı.benım oğlumda 2800 doğmustu 5.gun 2700 e dustu.sonra 7 gun sonra tartıldık 3200 olmus 7 gunde 500 gr yanı benımkıde ama boyu 1 cm cık uzamıstı 51 olmus.sut endıse sutun yaramıs dedı doktor endıse etme guselım maşallah yavrularımıza

asurme canım gecmıs olsun yaa daha cok mınıkler:((( poposunda çatlak olduğunu nasıl anladın canım?
aslında benım kızda kolıklı değil şükür ama garıplık var yanı. uykusunda bıle sureklı ıkınıyor. aslında normalde kendı kendıne gazını ve kakasını yapıyor ama bazen ıkınırken ağlıyor anlamadım gıttı. neyse bende cumartesı dr gıdıcem zaten olmadı bı baksın dr popışıne. ınsallah yoktur bı catlak:2:
kıyamam ben onun kucucuk popısıne yaaaa.

efsung canım sen sormustun dımı sutun yokmu, yoksa bebekmı emmıyor dıye.
bızımkısı cok enteresan bır durum. sutum aslında vardı ve emıyordu ama bırden ne olduysa meme emerken cığlık cığlığa oluyor ve bıberon verınce susuyor bır guzel emıp uyuyor. huzur buluyor anlayacağın.
sağmak ıcın bebedorun pompasını aldım ama şu pompa olayını beceremedım bı turlu yara oldu gouslerım cok acıdı.
hergun yenı bır adet cıkartıyor bızımkısı. anca sabah bır ıkıkere emıyor mememı. oda sol memeyı sadece.
sonra ağzına bıle almıyor anlamıyorumkı. mecbur verıyorum mamayı bende.
sanırım uyuyamadığım ıcın sutum olmuyor. anca gece uyuyabılıyorum oda sabaha anca bır ıkıkere yetecek kadar bırıktırıyor yanı ben bunu cıkarttım. mesela bu sabah uyandığımda sudyenım sırılsıklamdı dusun yanı okadar akmıs . ama bızımkısı ıkı tur emdı bıttı.
bırde kısır döngu ıste. ilk zamanlar kı hala öyle, saat bası emdığı ıcın yenı sut olusamadan bıtıyordu ve bızımkı dolayısıyla tam sut dolmadığı ıcın doymuyordu,basıyordu cığlığı.
yanı anlayacağın hepsı bırbırını kovaladı.
şimdi nekadar cok ımrenıyorum oyle ıkı uc saatte bır uyanıp emenlere. annelerine bıraz nefes almaya zaman tanıyorlar.
saat bası gercekten kotu oluyor. zaten 15 dk emıyor en az, sonra gazıydı bez değişimiydi derken zaten bır saat dolmus oluyordu. hedı bıdaha emzır :(((uyku yok, yemek yok ,bakan kımsem yok sonra beklekı sut gelsın:(

kızlar hatırlarsanız sızlere 4-5 ay once soylemıstım. pompalar sutu bıtırıyor dıye.
hatırlarsanız kaynanamdan ıstemıstım(almanyadan) oda alayım ıstersen ama benım kızın kını bıtırdı pompa demıstı. bende sızlerle paylasmıstım bunu:)) ve hep bırlıkte kaynana değilmi işte almamak için dedı boyle demıstık:))))
kadının gunahını almısız :)))))
ama elle sağdığınız zaman bitmiyor. ve acımıyor sağarken. benı makına mahfettı, ama internetten elle sağma teknıklerıne baktığımda hıc canım acımadan sağabılmıstım :) hemde oyle makınadakı gıbı damla damla cıkmadı resmen inek memesınden sut fıskırır ya o durumdaydı :)bosuna para verdık o makınalara ahh ah.

cumartesi bizimde aylık kontrol usg ve aşımız var :))) senin ki seni emmiyormu yoksa sütünmü yok ben anlamadım emmiyorsa sağıp ver
sütün yoksa zaten mevzu etmeye gerek yok malum
:))
ya slinglere bende takıldım ama kimi iyi kimi kötü diyor bide benim kız yastıkta büyük bizim uyuduğumuz yastıklarda uymaya bayılıyor valla kaldırabilene aşkolsun yastıktan al düz zemine koy anında uyanıyor hiçde sağlıklı değil yastık üstü yamuk yumuk ne yapsam ki:???

cnm benim dedigin gibi harika bi dutgu;
kizim uyusa da dinlensem diyorum bazen, sonra uyurken de ozluyorum onu , uyanmasini bekliyorum dort gozle. uyurken izlemeye doyamiyorum

cnm 3 hafta annem ablam donusumlu kaldilar yanimda; k.validem sadece 3 gun kaldi (2 gun de hastanede kalmisti ) 4 gun de gorumcem kaldi.
k.validem gelip kalmamak icin turlu bahaneler uydurdu; tansiyonu bi dustu, bi cikti, yok evdekiler orucmus, aksam ac kaliyorlarmis o olmayinca vss.. hadi beni birak bir aksam oglu , esim yerlerde surunurken bel agrisindan birakip cekip gitti bizi oylece yalniz. cok duygusuz ruhsuz bi insanmis. k.peder desen her dakka ariyor ne zaman geliyosun diye; insan buyukluk yapar der ki, biz idare ederiz sen cocuklarin basinda kal biraz. nerdee
ama esim cok bozuldu, babasiyla kavga etti; simdi her dakka tel . aciyorlar esime, turlu yalakalik yapiyorlar. ama artik benim gozumden cok fena dustuler
ben o kadar acilar cekmisim k.validem bana gelip gelip, oglum mahvolsu, yogun bakim kapisinda gunlerce ayakta bekledi, bana senin yuzunden oldu der gibi;
2 gun evimizde kaldi; bana nasilsin kizim , nasil hissediyosun diye sormadi; gelip gidip; oglum sen yat, oglum kalkma, oglum uzum ye, oglum sana sutlac yapayim; dusunun ben o kadar agir ameliyat gecirmisim; emzikliyim bana sormuyor ogluna soruyor; oglum kirmizi uzum aldik sen seversin getirim mi diyor benim yanimda. gorgusuzz

anneme laf yok; hem bebek yapiyor hem hasta babama; yine de geceeri kosup kosup geldi, kaldi yanimda; simdi kalamiyor ama yemek yapip gonderiyor; hergun gelip yarim saat nehiri yikayip gidiyor napsin
ablaminda 2 cocugu var; nehir kucuk dogdugu iicin enfeksiyon riski var; yanina cocuk girmesi yasak; oyle olmasa ablam cocuklariyla gelir kalirdi yanimda; simdi o da cocuklarini birakamiyor biyere

ama ben oyle seyler yasadim ki, hersey bos geliyor artik; tek istedigim saglikli ve huzurlu olalalimm; kizim ben esim. gerisi boss[/QUOTE]

eller kadir kıymet bilmiyor
ğlarsa anam ağlar
ahh ahh:43:

ya hani herkes fazla kalan sütü pompa ile sağın diyordu...niye sütü bitiriyor anlamadım ben. En son eyeszay'a da doktor söylemiş. Nedenini söyledi mi canım??

Son düzenleme:
merhaba kızlar :))

ayy fırsat bulup giremiyorum topiğe bissürü şeyi kaçırıyorum.. sorularım var size..
kilolardan konuşulmuş bi ara 12 kilo almıştım 10u gitti. ama göbeğim 3 aylık hamileymişim gibi.. gerçi ne yalan söyleyeyim göbek problemim hep vardı. zayıf olunca göbiş daha çok dikkat çekiyo lohusalık bitsin egzersizlere başlıycam. bu göbek durumları için bildiğiniz bi çözüm var mı?

bi de kızlar ben hiç mama vermiyorum.. inatla emziriyorum sütün yetip yetmediğini nasıl anlıycaz. kakasını güzel yapıyo, ama kilo pek almadı gibi geliyo bana .. 3 kiloydu zaten hastaneden çıktığımızda.. 1 ayda en az kaç kilo alması lazım.. bu arada mothercareden aldığım newbornlar anca olmaya başladı.. ilk başlarda elime sadece kıyafet geliyodu.. halbuki o kıyafetleri aldığımda ne kadar minik geliyodu ...

bütün bebişleri kocaman opuyorummm

ya hani herkes fazla kalan sütü pompa ile sağın diyordu...niye sütü bitiriyor anlamadım ben. En son eyeszay'a da doktor söylemiş. Nedenini söyledi mi canım??

valla benım kayınvalıdeyede almanyada dr soylemıs bıtırır dıye. yanı her nekadar doğal akış falan olsada sanırım zarar verıyormus sut bezlerıne. en ıyısı elle canım aloera mı ne o kahverengı alanı tutupta assağı cekınce zaten fışkırıyor ve hıc canın yanmıyor.
kızlar benım kız durmadan zort zort gıdıyor yaw nerden buluyor bukadar gazı:))))))))))))

Patrica ben kızımın popo çatlağını pişik olmuştu ona bakarken gördüm. Altını temizce silsekte makatın içe doğru kısmında birdamla bile kaka kalsa yara yapıyor ve orada çatlak oluşuyor. Bebek canı acıyacak diye kaka yapmıyor bu seferde kabız oluyor. Resmen hemoroıd kremi kullanıyoruz.

Bence tüm anneler ışıkta bebişin poposunu hafif açıp baksın. Açık yara şeklinde yırtık gibi hemen anlaşılıyor zaten.İlacı on gün kullanacağım. Beşinci gün ve çok rahatladı yavrum.

merhaba kızlar :))

ayy fırsat bulup giremiyorum topiğe bissürü şeyi kaçırıyorum.. sorularım var size..
kilolardan konuşulmuş bi ara 12 kilo almıştım 10u gitti. ama göbeğim 3 aylık hamileymişim gibi.. gerçi ne yalan söyleyeyim göbek problemim hep vardı. zayıf olunca göbiş daha çok dikkat çekiyo lohusalık bitsin egzersizlere başlıycam. bu göbek durumları için bildiğiniz bi çözüm var mı?

bi de kızlar ben hiç mama vermiyorum.. inatla emziriyorum sütün yetip yetmediğini nasıl anlıycaz. kakasını güzel yapıyo, ama kilo pek almadı gibi geliyo bana .. 3 kiloydu zaten hastaneden çıktığımızda.. 1 ayda en az kaç kilo alması lazım.. bu arada mothercareden aldığım newbornlar anca olmaya başladı.. ilk başlarda elime sadece kıyafet geliyodu.. halbuki o kıyafetleri aldığımda ne kadar minik geliyodu ...

bütün bebişleri kocaman opuyorummm

canım selam nasılsın. bıldığım kadarıyla gobeğe en ıyı gelen mekık canım.
aynen benım kızda hala yenı doğan kıyafetlerınin içinde kayboluyor. :52:

slm hanımlar oğlum 10 günlük oldu.bebeğim uyurken hafif hafif inliyo korkuyorum valla.sizinde bebekleriniz de böyle problemi olan var mı.bir yeri mi ağrıyor diye endişeleniyorum.doktor ontrolu normaldi.ama bu inlemesi beni çok üzdü.

kızlar siz yenidoğanlara ancak sığıyor deyince ben şok oldum bizim ufak kıyafetimiz 3 tane sadece.ben çabucak büyür diye büyük aldım kıyafetlerini.mothercare in kalıpları daha büyük demişti arkadaşlar doğru mu?ona göre kayınvalidem yarın bebek alışverişine çıkacak(daha yeni çıkıyor) isteyeyim ufak body ve tulum?

kızlar hem gaz gıderıcı hemde sut coğaltıcı dereotu olayını bılen deneyen varmı?

Normal öğün yemeklerine ek olarak her öğle ve akşam marul dereotu ve roka ile yapılmış salata yiyorum , gece ve sabah süt içiyorum ve bebeğimi saat başı emziriyorum en az 20 dk. Nasıl süt oluyor inanamazsın. Gece o bebiş nasıl uyuyor anlatamam....Bir kere yemekle olmuyor beslenme düzeni oluşturmalıyız. ÇAyım suyum saatli vucudumuz saat gibi çalışıyor Bebeğin ağlama seside süt getiriyor..

dünden beri oğlum kakasını yapamadı ıkınmaktan bi hal oldu yaa:((
halbuki sadece anne sütü alıyo kabız mı oldu acaba?? off o kadar canım sıkkın ki bu duruma
gazda çok çıkarmıyo ama kıvranıyo resmen
msaj yaptım karnına, poposuna zeytinyağıyla masaj yaptım ama yok yapmıyo
uyansın bende bi bakıyım poposuna dikkatli çatlak mı oluştu acaba ondan mı yapamıyo

merhaba kızlar bizde bugün 13 günlük olduk..benim kızım erken geldi biraz ama 2950 doğdu şuan 2860
gündüzlweri süt sağıp akşamlarıda mama veriyorum .bazen 60 lık bazen 80 lik içiyo..sabaha karşı çok acıkıyo sizdede öylemi oluyo.
bide nasıl giydiriyosunuz camları açmıyoprum sadece oturduğum yer açık çok sıcak:(

canım şimdi ilk gunleri ya hemde erken gelmiş sen kolunu bacagını kapat daha usur yavrucuk içine body üstüne tulum giydir yada zıbınlı tkm iyi olur cam açma bence ayy kızım uyandıda gitim geldim arada:)

Patrica ben kızımın popo çatlağını pişik olmuştu ona bakarken gördüm. Altını temizce silsekte makatın içe doğru kısmında birdamla bile kaka kalsa yara yapıyor ve orada çatlak oluşuyor. Bebek canı acıyacak diye kaka yapmıyor bu seferde kabız oluyor. Resmen hemoroıd kremi kullanıyoruz.

Bence tüm anneler ışıkta bebişin poposunu hafif açıp baksın. Açık yara şeklinde yırtık gibi hemen anlaşılıyor zaten.İlacı on gün kullanacağım. Beşinci gün ve çok rahatladı yavrum.
kıyamam yaaa bende bı ısık tutayım en ıyısı

slm hanımlar oğlum 10 günlük oldu.bebeğim uyurken hafif hafif inliyo korkuyorum valla.sizinde bebekleriniz de böyle problemi olan var mı.bir yeri mi ağrıyor diye endişeleniyorum.doktor ontrolu normaldi.ama bu inlemesi beni çok üzdü.
gel canım gel aynısı var hepimizde:) tuhaf surat hareketlerı varmı kızarmanın yanında.

.
gaz giderici olarak değil de süt arttırıcı olarak denedim.hala da yiyorum.bana yaradı
canım yaradığına sevndım nasıl yapıyorsun tarıf edermısın. ben suyunu ıcmeye basladım cay gıbı.

Back