Arkadaslar ve onlarin guzel bebisleri merhaba:90:
Ben elle olan pompa ile sagdim ama devamini getiremedim cunku meme uclarim yara olmustu, kizimda biberona acaip alisti ve o daha kolay geliyor simdi anne sutunu garnitur olarak veriyoruz ve cok da sut yok, en az 4 ay dayansak diyorum. SImdi artik bebek doktorlari 4 ay bebeklerin anne sutu almasi gerektigine kanaat getirmisler, bu tartismaliymis, 6 aydan vazgecilmis. Ben de biraz bununla avunmaya calisiyorum.
Guzelim zaten aldigin kilonun hepsini neredeyse vermissin ya benim gibi 10 kilo fazlan olsa!!!
Gobek iyice porsumus durumda ve halen bir his yok! Ne yapacagiz bilemiyorum. Bebisin kakasini yapiyorsa doymus demektir, ozellikle anne sutu verenlerde duzenli kaka yapimi bebegin doydugunun gostergesiymis, mama verenlerde oyle degil maalesef... Bir ayda bir bebegin en az 750 gr.- 1 kg.almasi bekleniyor. Mothercare urunleri diger markalara gore biraz daha buyuk bir kalip bilgilerine canim.
Ayyy yazdigina cokk guldum. Bizim kiz da cok gazli, sizinkiyle arkadas olsa gerek. Bu kadar kucuk bedenden nasil bu kadar gaz cikiyor diyoruz arkasi hic kesilmiyor! Biz de cogu zaman mama verdigimiz icin gaz kacinilmaz oluyor.
Ilk zamanlar dereotunu cok yemekten simdi fenalik geldi! Sutu cogalttigini bir cok kisi onayladi.
Cok gecmis olsun, acil sifalar diliyorum. SImdi kizim uyaninca bakacagim. Ben kaka yapinca unibaby ile silip akabinde de lavaboda hemen poposunu yikiyorum, suyu sevdigi icin gikini bile cikarmiyor.
Bizde de var, benim kizim 8 haftalik oldu halen devam ediyor, bazen de gulumsuyor...:44:
ya hani herkes fazla kalan sütü pompa ile sağın diyordu...niye sütü bitiriyor anlamadım ben. En son eyeszay'a da doktor söylemiş. Nedenini söyledi mi canım??
Ben elle olan pompa ile sagdim ama devamini getiremedim cunku meme uclarim yara olmustu, kizimda biberona acaip alisti ve o daha kolay geliyor simdi anne sutunu garnitur olarak veriyoruz ve cok da sut yok, en az 4 ay dayansak diyorum. SImdi artik bebek doktorlari 4 ay bebeklerin anne sutu almasi gerektigine kanaat getirmisler, bu tartismaliymis, 6 aydan vazgecilmis. Ben de biraz bununla avunmaya calisiyorum.
merhaba kızlar :))
ayy fırsat bulup giremiyorum topiğe bissürü şeyi kaçırıyorum.. sorularım var size..
kilolardan konuşulmuş bi ara 12 kilo almıştım 10u gitti. ama göbeğim 3 aylık hamileymişim gibi.. gerçi ne yalan söyleyeyim göbek problemim hep vardı. zayıf olunca göbiş daha çok dikkat çekiyo lohusalık bitsin egzersizlere başlıycam. bu göbek durumları için bildiğiniz bi çözüm var mı?
bi de kızlar ben hiç mama vermiyorum.. inatla emziriyorum sütün yetip yetmediğini nasıl anlıycaz. kakasını güzel yapıyo, ama kilo pek almadı gibi geliyo bana .. 3 kiloydu zaten hastaneden çıktığımızda.. 1 ayda en az kaç kilo alması lazım.. bu arada mothercareden aldığım newbornlar anca olmaya başladı.. ilk başlarda elime sadece kıyafet geliyodu.. halbuki o kıyafetleri aldığımda ne kadar minik geliyodu ...
bütün bebişleri kocaman opuyorummm
Guzelim zaten aldigin kilonun hepsini neredeyse vermissin ya benim gibi 10 kilo fazlan olsa!!!
![KK53 :53: :53:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk53.gif)
valla benım kayınvalıdeyede almanyada dr soylemıs bıtırır dıye. yanı her nekadar doğal akış falan olsada sanırım zarar verıyormus sut bezlerıne. en ıyısı elle canım aloera mı ne o kahverengı alanı tutupta assağı cekınce zaten fışkırıyor ve hıc canın yanmıyor.
kızlar benım kız durmadan zort zort gıdıyor yaw nerden buluyor bukadar gazı:))))))))))))
Ayyy yazdigina cokk guldum. Bizim kiz da cok gazli, sizinkiyle arkadas olsa gerek. Bu kadar kucuk bedenden nasil bu kadar gaz cikiyor diyoruz arkasi hic kesilmiyor! Biz de cogu zaman mama verdigimiz icin gaz kacinilmaz oluyor.
kızlar hem gaz gıderıcı hemde sut coğaltıcı dereotu olayını bılen deneyen varmı?
Ilk zamanlar dereotunu cok yemekten simdi fenalik geldi! Sutu cogalttigini bir cok kisi onayladi.
Patrica ben kızımın popo çatlağını pişik olmuştu ona bakarken gördüm. Altını temizce silsekte makatın içe doğru kısmında birdamla bile kaka kalsa yara yapıyor ve orada çatlak oluşuyor. Bebek canı acıyacak diye kaka yapmıyor bu seferde kabız oluyor. Resmen hemoroıd kremi kullanıyoruz.
Bence tüm anneler ışıkta bebişin poposunu hafif açıp baksın. Açık yara şeklinde yırtık gibi hemen anlaşılıyor zaten.İlacı on gün kullanacağım. Beşinci gün ve çok rahatladı yavrum.
Cok gecmis olsun, acil sifalar diliyorum. SImdi kizim uyaninca bakacagim. Ben kaka yapinca unibaby ile silip akabinde de lavaboda hemen poposunu yikiyorum, suyu sevdigi icin gikini bile cikarmiyor.
slm hanımlar oğlum 10 günlük oldu.bebeğim uyurken hafif hafif inliyo korkuyorum valla.sizinde bebekleriniz de böyle problemi olan var mı.bir yeri mi ağrıyor diye endişeleniyorum.doktor ontrolu normaldi.ama bu inlemesi beni çok üzdü.
Bizde de var, benim kizim 8 haftalik oldu halen devam ediyor, bazen de gulumsuyor...:44: