2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar ve onlarin guzel bebisleri merhaba:90:

ya hani herkes fazla kalan sütü pompa ile sağın diyordu...niye sütü bitiriyor anlamadım ben. En son eyeszay'a da doktor söylemiş. Nedenini söyledi mi canım??

Ben elle olan pompa ile sagdim ama devamini getiremedim cunku meme uclarim yara olmustu, kizimda biberona acaip alisti ve o daha kolay geliyor simdi anne sutunu garnitur olarak veriyoruz ve cok da sut yok, en az 4 ay dayansak diyorum. SImdi artik bebek doktorlari 4 ay bebeklerin anne sutu almasi gerektigine kanaat getirmisler, bu tartismaliymis, 6 aydan vazgecilmis. Ben de biraz bununla avunmaya calisiyorum.

merhaba kızlar :))

ayy fırsat bulup giremiyorum topiğe bissürü şeyi kaçırıyorum.. sorularım var size..
kilolardan konuşulmuş bi ara 12 kilo almıştım 10u gitti. ama göbeğim 3 aylık hamileymişim gibi.. gerçi ne yalan söyleyeyim göbek problemim hep vardı. zayıf olunca göbiş daha çok dikkat çekiyo lohusalık bitsin egzersizlere başlıycam. bu göbek durumları için bildiğiniz bi çözüm var mı?

bi de kızlar ben hiç mama vermiyorum.. inatla emziriyorum sütün yetip yetmediğini nasıl anlıycaz. kakasını güzel yapıyo, ama kilo pek almadı gibi geliyo bana .. 3 kiloydu zaten hastaneden çıktığımızda.. 1 ayda en az kaç kilo alması lazım.. bu arada mothercareden aldığım newbornlar anca olmaya başladı.. ilk başlarda elime sadece kıyafet geliyodu.. halbuki o kıyafetleri aldığımda ne kadar minik geliyodu ...

bütün bebişleri kocaman opuyorummm

Guzelim zaten aldigin kilonun hepsini neredeyse vermissin ya benim gibi 10 kilo fazlan olsa!!!:53: Gobek iyice porsumus durumda ve halen bir his yok! Ne yapacagiz bilemiyorum. Bebisin kakasini yapiyorsa doymus demektir, ozellikle anne sutu verenlerde duzenli kaka yapimi bebegin doydugunun gostergesiymis, mama verenlerde oyle degil maalesef... Bir ayda bir bebegin en az 750 gr.- 1 kg.almasi bekleniyor. Mothercare urunleri diger markalara gore biraz daha buyuk bir kalip bilgilerine canim.

valla benım kayınvalıdeyede almanyada dr soylemıs bıtırır dıye. yanı her nekadar doğal akış falan olsada sanırım zarar verıyormus sut bezlerıne. en ıyısı elle canım aloera mı ne o kahverengı alanı tutupta assağı cekınce zaten fışkırıyor ve hıc canın yanmıyor.
kızlar benım kız durmadan zort zort gıdıyor yaw nerden buluyor bukadar gazı:))))))))))))

Ayyy yazdigina cokk guldum. Bizim kiz da cok gazli, sizinkiyle arkadas olsa gerek. Bu kadar kucuk bedenden nasil bu kadar gaz cikiyor diyoruz arkasi hic kesilmiyor! Biz de cogu zaman mama verdigimiz icin gaz kacinilmaz oluyor.

kızlar hem gaz gıderıcı hemde sut coğaltıcı dereotu olayını bılen deneyen varmı?

Ilk zamanlar dereotunu cok yemekten simdi fenalik geldi! Sutu cogalttigini bir cok kisi onayladi.

Patrica ben kızımın popo çatlağını pişik olmuştu ona bakarken gördüm. Altını temizce silsekte makatın içe doğru kısmında birdamla bile kaka kalsa yara yapıyor ve orada çatlak oluşuyor. Bebek canı acıyacak diye kaka yapmıyor bu seferde kabız oluyor. Resmen hemoroıd kremi kullanıyoruz.

Bence tüm anneler ışıkta bebişin poposunu hafif açıp baksın. Açık yara şeklinde yırtık gibi hemen anlaşılıyor zaten.İlacı on gün kullanacağım. Beşinci gün ve çok rahatladı yavrum.

Cok gecmis olsun, acil sifalar diliyorum. SImdi kizim uyaninca bakacagim. Ben kaka yapinca unibaby ile silip akabinde de lavaboda hemen poposunu yikiyorum, suyu sevdigi icin gikini bile cikarmiyor.

slm hanımlar oğlum 10 günlük oldu.bebeğim uyurken hafif hafif inliyo korkuyorum valla.sizinde bebekleriniz de böyle problemi olan var mı.bir yeri mi ağrıyor diye endişeleniyorum.doktor ontrolu normaldi.ama bu inlemesi beni çok üzdü.

Bizde de var, benim kizim 8 haftalik oldu halen devam ediyor, bazen de gulumsuyor...:44:

Artik herkes bebislerine kavustu sanirim:emir_bebek:, nete gelmek bayagi luks oldu, ben de ancak simdi simdi zaman ayarlayabiliyorum.
Herkese kilolarini cabuk verebilecegi bir donem, bebislerimize de gazsiz, sancisiz anlar diliyorum.

My Little Sunshine, Demir ile biraz daha birbirinize ve yeni hayata alistiniz mi?:38:

Only Smile, masallah sizin kiz cabuk toparlanmis:nazar:, size de bravo diyorum iyi bakmisiniz!:81:

Peppermint, bebis nasil? Allah ikinizi de birbirinize bagislamis, cok sukur. Benim kizim da 2300gr 35 haftalikken sezeryanla dogdu. Zaten riskli bir gebelik geciriyordum ama simdi cok sukur diyorum. Biz ilk zamanlar tutmaya korktugumuz icin annem minik bir yastik yapti ve hep onunla tasidik ve besledik, simdi daha kolay ele alabiliyoruz, tavsiye ederim.

herkese selam
coktandır giremedim. Ya bebekle ugrasıyorum yada süt olsun diye bişeyler atıştırıyorum. Bir ay altı günlük olduk bile.. Benim kızım genelde uysaldı emer uyur uyumadığı zaman bakınır sonra kendi kendine tekrar uyurdu. Ağlama nedeni sadece açlıktı.Emince susardı çok gazlıda değildi sanırım. Ama beş gündür deli gibi ağlıyor , uyumuyor , kucağımdan yataga yatırdığım gibi çığlık çığlıga bağırıyordu. Meğerse makatın da çatlak oluşmuş.Şimdi tedavi ediyoruz biraz sakinledi gibi. Sarılığımız hala var hafifde olsa , doktor ölçüm istedi kan ve idrarda enfeksiyona bakıldı. Kanda bişey yok ama idrarda hafif enfeksiyon görüldü. Kullandığım ilaç ishal yaptı. Zaten popo yara ishal eklenince tüm gün kucaktan inmez oldu. Baktım olacak gibi değil doktora dedim ben bu ilacı istemiyorum cocuk mahvoldu . Su ile tedavi ediyoruz bende , bebekte bol su içiyoruz.Beşgüne kadar belki gecermiş.Sonra tekrar tahlil gecmezse bakalım ne olacak.
Bebişler hasta olunca bizimde psikolojimiz bozuluyor , iyi bakamadım , nerde hata yaptım diye. Allah hepimizin yardımcısı olsun....
ne hatası canım yaaa hepimizin acemilikleri oluyor allahtan muhim bişi diil anlıyorum acısına daynamıyorsun ama fark etmişsin ve tedavi ediyorsunuz
ben de bi bakayaım sağol bu arada artık daha dikkatli olucaz :)
cumartesi bizimde aylık kontrol usg ve aşımız var :))) senin ki seni emmiyormu yoksa sütünmü yok ben anlamadım emmiyorsa sağıp ver
sütün yoksa zaten mevzu etmeye gerek yok malum
:))
ya slinglere bende takıldım ama kimi iyi kimi kötü diyor bide benim kız yastıkta büyük bizim uyuduğumuz yastıklarda uymaya bayılıyor valla kaldırabilene aşkolsun yastıktan al düz zemine koy anında uyanıyor hiçde sağlıklı değil yastık üstü yamuk yumuk ne yapsam ki:???

cnm benim dedigin gibi harika bi dutgu;
kizim uyusa da dinlensem diyorum bazen, sonra uyurken de ozluyorum onu , uyanmasini bekliyorum dort gozle. uyurken izlemeye doyamiyorum

cnm 3 hafta annem ablam donusumlu kaldilar yanimda; k.validem sadece 3 gun kaldi (2 gun de hastanede kalmisti ) 4 gun de gorumcem kaldi.
k.validem gelip kalmamak icin turlu bahaneler uydurdu; tansiyonu bi dustu, bi cikti, yok evdekiler orucmus, aksam ac kaliyorlarmis o olmayinca vss.. hadi beni birak bir aksam oglu , esim yerlerde surunurken bel agrisindan birakip cekip gitti bizi oylece yalniz. cok duygusuz ruhsuz bi insanmis. k.peder desen her dakka ariyor ne zaman geliyosun diye; insan buyukluk yapar der ki, biz idare ederiz sen cocuklarin basinda kal biraz. nerdee
ama esim cok bozuldu, babasiyla kavga etti; simdi her dakka tel . aciyorlar esime, turlu yalakalik yapiyorlar. ama artik benim gozumden cok fena dustuler
ben o kadar acilar cekmisim k.validem bana gelip gelip, oglum mahvolsu, yogun bakim kapisinda gunlerce ayakta bekledi, bana senin yuzunden oldu der gibi;
2 gun evimizde kaldi; bana nasilsin kizim , nasil hissediyosun diye sormadi; gelip gidip; oglum sen yat, oglum kalkma, oglum uzum ye, oglum sana sutlac yapayim; dusunun ben o kadar agir ameliyat gecirmisim; emzikliyim bana sormuyor ogluna soruyor; oglum kirmizi uzum aldik sen seversin getirim mi diyor benim yanimda. gorgusuzz

anneme laf yok; hem bebek yapiyor hem hasta babama; yine de geceeri kosup kosup geldi, kaldi yanimda; simdi kalamiyor ama yemek yapip gonderiyor; hergun gelip yarim saat nehiri yikayip gidiyor napsin
ablaminda 2 cocugu var; nehir kucuk dogdugu iicin enfeksiyon riski var; yanina cocuk girmesi yasak; oyle olmasa ablam cocuklariyla gelir kalirdi yanimda; simdi o da cocuklarini birakamiyor biyere

ama ben oyle seyler yasadim ki, hersey bos geliyor artik; tek istedigim saglikli ve huzurlu olalalimm; kizim ben esim. gerisi boss[/QUOTE]
tabii canım yaaa hersey boş once saglık hatırlasana misafirin geliyodu sana kuzeninin arkadaşı yemek yok ev temiz diil diyip duruyodun hani ne gereksizmiş dimi ha keza şimdi de aynısı kayganayıda salla çogu öyle zaten iyiki oğulları var :)

asurme canım gecmıs olsun yaa daha cok mınıkler:((( poposunda çatlak olduğunu nasıl anladın canım?
aslında benım kızda kolıklı değil şükür ama garıplık var yanı. uykusunda bıle sureklı ıkınıyor. aslında normalde kendı kendıne gazını ve kakasını yapıyor ama bazen ıkınırken ağlıyor anlamadım gıttı. neyse bende cumartesı dr gıdıcem zaten olmadı bı baksın dr popışıne. ınsallah yoktur bı catlak:2:
kıyamam ben onun kucucuk popısıne yaaaa.

efsung canım sen sormustun dımı sutun yokmu, yoksa bebekmı emmıyor dıye.
bızımkısı cok enteresan bır durum. sutum aslında vardı ve emıyordu ama bırden ne olduysa meme emerken cığlık cığlığa oluyor ve bıberon verınce susuyor bır guzel emıp uyuyor. huzur buluyor anlayacağın.
sağmak ıcın bebedorun pompasını aldım ama şu pompa olayını beceremedım bı turlu yara oldu gouslerım cok acıdı.
hergun yenı bır adet cıkartıyor bızımkısı. anca sabah bır ıkıkere emıyor mememı. oda sol memeyı sadece.
sonra ağzına bıle almıyor anlamıyorumkı. mecbur verıyorum mamayı bende.
sanırım uyuyamadığım ıcın sutum olmuyor. anca gece uyuyabılıyorum oda sabaha anca bır ıkıkere yetecek kadar bırıktırıyor yanı ben bunu cıkarttım. mesela bu sabah uyandığımda sudyenım sırılsıklamdı dusun yanı okadar akmıs . ama bızımkısı ıkı tur emdı bıttı.
bırde kısır döngu ıste. ilk zamanlar kı hala öyle, saat bası emdığı ıcın yenı sut olusamadan bıtıyordu ve bızımkı dolayısıyla tam sut dolmadığı ıcın doymuyordu,basıyordu cığlığı.
yanı anlayacağın hepsı bırbırını kovaladı.
şimdi nekadar cok ımrenıyorum oyle ıkı uc saatte bır uyanıp emenlere. annelerine bıraz nefes almaya zaman tanıyorlar.
saat bası gercekten kotu oluyor. zaten 15 dk emıyor en az, sonra gazıydı bez değişimiydi derken zaten bır saat dolmus oluyordu. hedı bıdaha emzır :(((uyku yok, yemek yok ,bakan kımsem yok sonra beklekı sut gelsın:(
valla benim 2 arkadaşımdan biri 6 diğeri 8.5 ay sağarak beslediler 8.ay lık olan ikiz besledi hemde
çok incitmeden pompayla sağmak gerek sanırım
ya sanırım ben başta incittim gögüslerimi çünkü 3-4 delikten süt gelirdi sonra bi sürü sey oldu yok yara yok mastit falan derken baktım ki sütüm azalmış incittiğim yerleri nasıl toparlarım bilmiyorum
bu arada incitmeden pompayla sagıp biberonla verebilirsin bence hiç yoktan iyidir :))
kıznın çığlıkları biberona lışınca seni emmek zor geliyodur onada onda biberon hazır hop agzıma koy hesabı
kafiye olmadı :)))
kızlar hatırlarsanız sızlere 4-5 ay once soylemıstım. pompalar sutu bıtırıyor dıye.
hatırlarsanız kaynanamdan ıstemıstım(almanyadan) oda alayım ıstersen ama benım kızın kını bıtırdı pompa demıstı. bende sızlerle paylasmıstım bunu:)) ve hep bırlıkte kaynana değilmi işte almamak için dedı boyle demıstık:))))
kadının gunahını almısız :)))))
ama elle sağdığınız zaman bitmiyor. ve acımıyor sağarken. benı makına mahfettı, ama internetten elle sağma teknıklerıne baktığımda hıc canım acımadan sağabılmıstım :) hemde oyle makınadakı gıbı damla damla cıkmadı resmen inek memesınden sut fıskırır ya o durumdaydı :)bosuna para verdık o makınalara ahh ah.
hala inanasım gelmiyo ama incittiğimizde sert çekince süt azalıyo galiba :(( bende oldu sanırım :(
Patrica ben kızımın popo çatlağını pişik olmuştu ona bakarken gördüm. Altını temizce silsekte makatın içe doğru kısmında birdamla bile kaka kalsa yara yapıyor ve orada çatlak oluşuyor. Bebek canı acıyacak diye kaka yapmıyor bu seferde kabız oluyor. Resmen hemoroıd kremi kullanıyoruz.

Bence tüm anneler ışıkta bebişin poposunu hafif açıp baksın. Açık yara şeklinde yırtık gibi hemen anlaşılıyor zaten.İlacı on gün kullanacağım. Beşinci gün ve çok rahatladı yavrum.
çok acı anam herşeyde çoooook dikkat etmek gerek emzirme pozisyonu alt temizliği pompa kullanımı uyku düzeni gaz olmasın diye yemek .....
slm hanımlar oğlum 10 günlük oldu.bebeğim uyurken hafif hafif inliyo korkuyorum valla.sizinde bebekleriniz de böyle problemi olan var mı.bir yeri mi ağrıyor diye endişeleniyorum.doktor ontrolu normaldi.ama bu inlemesi beni çok üzdü.
benimkide uykuda çok ses çıkarıyo noluyo diye uyanıyorum her seferinde ben uykusuz o tatlı rüyalarda :)))
Normal öğün yemeklerine ek olarak her öğle ve akşam marul dereotu ve roka ile yapılmış salata yiyorum , gece ve sabah süt içiyorum ve bebeğimi saat başı emziriyorum en az 20 dk. Nasıl süt oluyor inanamazsın. Gece o bebiş nasıl uyuyor anlatamam....Bir kere yemekle olmuyor beslenme düzeni oluşturmalıyız. ÇAyım suyum saatli vucudumuz saat gibi çalışıyor Bebeğin ağlama seside süt getiriyor..
bi bunu denemdim şimdide bunu deneyeyim bakalım belki süt olur ....

kızlar ademel nerde konuyu actı ama ortalarda yok umarım iyilerdir :)

Kızlar sağolun,
elimden geldiğince emzirmeye çalışıyorum. İlk hafta sıkıntı yaşamıştım ama şimdi sürekli emmek istiyor. Sütümde yetiyor hatta fazlası bile var. Sağıp buzluğa atıyorum. Annem hoşaf pişiriyor kızlar ve gözle görülür şekilde sütümü artırıyor. Deneyin derim... İçmediğim günler sütümün azaldığını hissediyorum.

Peppermint canım senin kızın kaç kilo oldu şimdi?

Eyeszay canım 4500 gr yazmışsın kızının kilosunu. 1. ay sonunda mı oldu? Bizde 17 Eylülde gidicez, seninki kadar olmaz ama 4000'e yaklaşır umarım...

Zarpdeniz; senin minik porselen elli kızın nasıl canım? O da minik doğanlardan :)

kızlar emzirmesem inanınki içip içip sarhoş olmak beynimi uyuşturup etrafımdaki tüm insanları kafamdan silmek istiyorum.. kimseden fayda yok valla.. anam ile babam şimdide hazır istanbula gelmişken hastaneye gidelim tüm herşeyimize baktıralım moduna girdiler..geceden beri uykusuzum onlarda hastanedeler.. senelerdir annemin kolu ağrır kendi evin işini yaparken ağrımaz bana gelince ağrır şimdide doktor fizik tedavi demiş ağır kaldırmıcaksın demiş şimdi ona bakarım artık ben.. kesin dikişşerim patlar yada ben bayılır kalırım.. sabaha kadar non-stop uyuyolar gündüzde biraz biz bakalım demiyolar gündüzde sanki gece bebek bakmış gibi uyuyolar.. tövbe tövbe sabırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

dünden beri oğlum kakasını yapamadı ıkınmaktan bi hal oldu yaa:((
halbuki sadece anne sütü alıyo kabız mı oldu acaba?? off o kadar canım sıkkın ki bu duruma
gazda çok çıkarmıyo ama kıvranıyo resmen
msaj yaptım karnına, poposuna zeytinyağıyla masaj yaptım ama yok yapmıyo
uyansın bende bi bakıyım poposuna dikkatli çatlak mı oluştu acaba ondan mı yapamıyo

canım ne olduysa benimki de dün bir defa yaptı bugün de bekliyorum hala yok. her gün en az 3-4 kez kaka yapardı, sadece anne sütü alıyo seninki gibi ama anlamadım ne oldu da birden kesildi bu kakalar:9::9:
Gazını çıkarıyo alttan ama kaka yok bir türlü:44::44:

kızlar siz yenidoğanlara ancak sığıyor deyince ben şok oldum bizim ufak kıyafetimiz 3 tane sadece.ben çabucak büyür diye büyük aldım kıyafetlerini.mothercare in kalıpları daha büyük demişti arkadaşlar doğru mu?ona göre kayınvalidem yarın bebek alışverişine çıkacak(daha yeni çıkıyor) isteyeyim ufak body ve tulum?

kızlar siz yenidoğanlara ancak sığıyor deyince ben şok oldum bizim ufak kıyafetimiz 3 tane sadece.ben çabucak büyür diye büyük aldım kıyafetlerini.mothercare in kalıpları daha büyük demişti arkadaşlar doğru mu?ona göre kayınvalidem yarın bebek alışverişine çıkacak(daha yeni çıkıyor) isteyeyim ufak body ve tulum?

ıste vlla bn doğumdan 6gun sonra cktm carsya aldm bıkac atlet.altlarında bellerı bol düşüyor ustunden wenıce den almstm bırsuru alt hepsı bollll...bebe lastık aldıkta annem bellrıne lastık taktı:)gercı alt gydgmz yok bı evden doktora ckrkn gyyrz bıde gecelerı bıde banyodan sonra.onun ıcınde belı tam olan 3tanemız var:)bnce 3-4 parca bısıler al

ıste vlla bn doğumdan 6gun sonra cktm carsya aldm bıkac atlet.altlarında bellerı bol düşüyor ustunden wenıce den almstm bırsuru alt hepsı bollll...bebe lastık aldıkta annem bellrıne lastık taktı:)gercı alt gydgmz yok bı evden doktora ckrkn gyyrz bıde gecelerı bıde banyodan sonra.onun ıcınde belı tam olan 3tanemız var:)bnce 3-4 parca bısıler al

araryıp söyleyeyim o zaman biraz yüzsüzlük olacak ama ne yapayım burda zaten lazım olsa alacak yer yok çok şeyi internetten aldım ya da kendi anneme sipariş verdim.şimdi alttan çıtçıtlı kaç tane lazım?bir de burda gece gündüz farkı çok tulum giydirrim gece ondan kaç tane lazım?ben söyleyeyim artık ne alırsa kaç tane alırsa kısmetimize

kızlar ; eyeszay cıımın doktoru sutunu sağmamasını soylemıs azalır demıs.aksıne de benım doktor ve sağlıkocagındakıler sağmamı soyledıler.kafam karıstı.ama sağmazsam hayatım durur sankı 2saat emzırme arasında bıle goguslerım sızım sızım sızlıyor beze oluyor.bebısım henuz 15 gunluk oldugundan sut ıcme kapasıtesı 10-15 dk anca ee coğu sut gogsumde kalıyor bunu da atamadıgımdan şişiyor.arada sıcak su yapıp mendıllerı ıslatıp sıkıp gogsume koyuyorum az da olsa rahatlatıyor.sağmassam enfeksıyon kapacagımı soyledılerr.korkudan sağıyorum valla.ebe hemsıre arkadsımda boyle soylemıstı.buzluga stokluyorum valla.lavobaya gitmedıgı ıcın ıcım rahat.Bırgun mutlaka cıkarıp ıcecek sutlerımı oğlum :) sağılı inek gibiyim yahu..:61:

araryıp söyleyeyim o zaman biraz yüzsüzlük olacak ama ne yapayım burda zaten lazım olsa alacak yer yok çok şeyi internetten aldım ya da kendi anneme sipariş verdim.şimdi alttan çıtçıtlı kaç tane lazım?bir de burda gece gündüz farkı çok tulum giydirrim gece ondan kaç tane lazım?ben söyleyeyim artık ne alırsa kaç tane alırsa kısmetimize

tatlım hava sıcaklıgınızı bılemıyorum ama bzım burası yanıyor balkonda uyuyoruz(loğusayım dıye sadece 2kere yatırdılar yoksa bana kalsa he balkonda yatarım da)
hemen hemen sabah 11 den aksam 7-8 e kadar evde kısa kollu cıtcıtlılarlayız.aksam da altına bırsey gydryrz.gece kendım yatarkende uzun kollu onden acılıp kapanan bırsey gydryrm onlarda hep yatagnın ıcınde pijaması gıbı:) bence cıtcıtlılarını kısa kollu al.atlet seklınde olanları dısarı cıkarken tısortunun ıcıne gıydrmek ıvın kullanıyorum.eger evınızın sıcaklıgı musaıtse kısa kollu cıtcıtlı al eger tek onla usur dersen atlet seklındekılerden alır uzerınede tısortunu gydrrsn.bnm dısarı gıderken yaptgm gıbı.ben de 3tane atletın cıtcıtlısından,3tane kısakollunun cıtcıtlısından.2tanede uzun kollu cıtcıtlı var.en cok kısa kollusu gerek bulabılsem 2-3tane daha alırdım ama mınınklerden bulamıom 56cm lerın coğu buyukk onlarda yakaları acık acık duruyor uzerıne sarmıyor.BU ARADA HER 56CM bır deıl guselım bnm evdekı 56cm lrın kımı oluyor kımı olmuyor.tulumumuz var ama gıydırmıom ben hıc sureklı alt actıgımdan zor oluyor hele gecelerı ıskence gelır valla

tatlım hava sıcaklıgınızı bılemıyorum ama bzım burası yanıyor balkonda uyuyoruz(loğusayım dıye sadece 2kere yatırdılar yoksa bana kalsa he balkonda yatarım da)
hemen hemen sabah 11 den aksam 7-8 e kadar evde kısa kollu cıtcıtlılarlayız.aksam da altına bırsey gydryrz.gece kendım yatarkende uzun kollu onden acılıp kapanan bırsey gydryrm onlarda hep yatagnın ıcınde pijaması gıbı:) bence cıtcıtlılarını kısa kollu al.atlet seklınde olanları dısarı cıkarken tısortunun ıcıne gıydrmek ıvın kullanıyorum.eger evınızın sıcaklıgı musaıtse kısa kollu cıtcıtlı al eger tek onla usur dersen atlet seklındekılerden alır uzerınede tısortunu gydrrsn.bnm dısarı gıderken yaptgm gıbı.ben de 3tane atletın cıtcıtlısından,3tane kısakollunun cıtcıtlısından.2tanede uzun kollu cıtcıtlı var.en cok kısa kollusu gerek bulabılsem 2-3tane daha alırdım ama mınınklerden bulamıom 56cm lerın coğu buyukk onlarda yakaları acık acık duruyor uzerıne sarmıyor.BU ARADA HER 56CM bır deıl guselım bnm evdekı 56cm lrın kımı oluyor kımı olmuyor.tulumumuz var ama gıydırmıom ben hıc sureklı alt actıgımdan zor oluyor hele gecelerı ıskence gelır valla

canım gündüz 35 derece civarı gece 17 falan fark çok.40 ı çıkana kadar serinler burası epey.anladığım kadarıyla 8 tane falan çıtçıtlı lazım kollu kolsuz seklinde.bizde 3 tane var saedece.her seyi aldım diodum ama görüyorum ki hiç de öyle değilmiş.alt üst takım da 3 tane var yenidoğan.az öz olmuş biraz sanırım.olmazsa internetten de sipariş veririm az gelirse.3 günde geliyor hemen hemen.teşekkür ederim canım

kızlar ; eyeszay cıımın doktoru sutunu sağmamasını soylemıs azalır demıs.aksıne de benım doktor ve sağlıkocagındakıler sağmamı soyledıler.kafam karıstı.ama sağmazsam hayatım durur sankı 2saat emzırme arasında bıle goguslerım sızım sızım sızlıyor beze oluyor.bebısım henuz 15 gunluk oldugundan sut ıcme kapasıtesı 10-15 dk anca ee coğu sut gogsumde kalıyor bunu da atamadıgımdan şişiyor.arada sıcak su yapıp mendıllerı ıslatıp sıkıp gogsume koyuyorum az da olsa rahatlatıyor.sağmassam enfeksıyon kapacagımı soyledılerr.korkudan sağıyorum valla.ebe hemsıre arkadsımda boyle soylemıstı.buzluga stokluyorum valla.lavobaya gitmedıgı ıcın ıcım rahat.Bırgun mutlaka cıkarıp ıcecek sutlerımı oğlum :) sağılı inek gibiyim yahu..:61:

bende sağıyorum sütümü canım.zaten işe başlayınca hep sağmak zorunda kalıcam sütüm azalmadı aksine artıyor burda yazılanları okuyunca azalır diye korktum doktoruma sordum azalmaz dedi ama aklım karıştı şimdi.

bende sağıyorum sütümü canım.zaten işe başlayınca hep sağmak zorunda kalıcam sütüm azalmadı aksine artıyor burda yazılanları okuyunca azalır diye korktum doktoruma sordum azalmaz dedi ama aklım karıştı şimdi.

canım gündüz 35 derece civarı gece 17 falan fark çok.40 ı çıkana kadar serinler burası epey.anladığım kadarıyla 8 tane falan çıtçıtlı lazım kollu kolsuz seklinde.bizde 3 tane var saedece.her seyi aldım diodum ama görüyorum ki hiç de öyle değilmiş.alt üst takım da 3 tane var yenidoğan.az öz olmuş biraz sanırım.olmazsa internetten de sipariş veririm az gelirse.3 günde geliyor hemen hemen.teşekkür ederim canım
guselım cok bısey alma bence evden cıkmadıgımız ıcın takım falan alma bosver.gunduz burayla aynı ama tabı havalar serınlemeye basladı.hanı mınık seyler alayım dedın ya onlardan fazla alma 3er tane olsa yeter buyuyorlar dedıgımız gıbı.1haftada 500gr almıs benım oğlan.3300 falan suan ama hala 56 cm ler buyuk sayılır.bıde hanı ayaklı tulumlar var ya yada ayaklı altlar onlardan ıyıkı cok almamısım bnmkıne 56 cmler buyuk ama ayaklı yerlerıde kucuk yanı bedenı tam oldugunda ayakları olmıcak besbellı:) muhtemelen ayak kısımlarını 2aylıkken falan kestırtırım:) zayıfım uzun boylu koca ayaklıyım teyzem:)

guselım cok bısey alma bence evden cıkmadıgımız ıcın takım falan alma bosver.gunduz burayla aynı ama tabı havalar serınlemeye basladı.hanı mınık seyler alayım dedın ya onlardan fazla alma 3er tane olsa yeter buyuyorlar dedıgımız gıbı.1haftada 500gr almıs benım oğlan.3300 falan suan ama hala 56 cm ler buyuk sayılır.bıde hanı ayaklı tulumlar var ya yada ayaklı altlar onlardan ıyıkı cok almamısım bnmkıne 56 cmler buyuk ama ayaklı yerlerıde kucuk yanı bedenı tam oldugunda ayakları olmıcak besbellı:) muhtemelen ayak kısımlarını 2aylıkken falan kestırtırım:) zayıfım uzun boylu koca ayaklıyım teyzem:)

tamam öyle yapayım çıtçıtlıyı arttırayım tulum da ayaksız söyleyeyim o daha uzun süre kullanılır zaten kilolu değil benim oğlumda 2800-3000 arası dedi doktorumuz.cmtsi tekrar bakacak.çok saol canım

ayyy kızlar sizleri acayip özlüyorum...çoook ama çoook değişken yapıda benim kızzzzzzz...
bigün sürekli uyuyor bi gün paso ağlıyor uyumuyorrrrrrrrr...40ımız çıkıyor yarın ama ben delirmek üzereyim...dün annem gelmedi tüm gün yalnızdım,bi ara eşime ben intihar etmek üzereyim diye mesaj attığımı hatırlıyorum....1 saat sonra da eşimden yaşıyormusun diye mesaj geldiğini:)
çalışmayı bu kadar özleyeceğimi düşünmezdim...bugün bebişi emzirip anneme sattım ..2 saat okula gittim ,öğretmen arkideşlerle sohbet...kurul toplantısı varmış...kurul toplantısının bu kadar hoşuma gideceğini hiç düşünmezdim hehe:)

bu haftasonu 1.ay kontrolümüz vardı...kuzum 3260 - 50 cm doğmuştu... 4430 - 55 cm olmuş maşallahhhhh...allaha şükür süt derdimiz yok..emiyor agresif topcanım(eşimle kendisine taktığımız son isim:P)...USG kalça kontrolümüz yapıldı...hepatit aşısının 2.dozu da vuruldu...benim kızda da konak problemi oldu...badem yağı ve konak tarağı bi de doktorum mustelanın yeni doğan bebişler için konak önleyici şampuanıyla bu olayı da aşacağız umarım...isilik hala sorunumuz...özellikle boyun bölgesi mahvolmuş durumda kuzumun....sürekli yıkama,yakası çok sıkmayan şeyler giydirmeye çalışıyoruz ama geçmedi...ona da mustelanın bi ürününü verdi bakalım anca dün aldık..kullanmaya da bugün başladıkkkkkkkkkk...gözlerinde kayma bizde de arada oluyor ben de panikledim sordum ..yeni doğan bebişlerde normalmış...göz muayenesi 1 yaş veya sorun gözlemlenirse 6.ayda da yapılabiliyormuş...
yalnız benim kafamı bişey karıştırdı...
doktor 2.ay kontrole 3 aşı birden yapılacağını söyledi..
BCG(verem)
pentaxim(Difteri, tetanoz, boğmaca, polio ve invaziv Hib enfeksiyonlarına (menenjit, septisemi vb.)
prevenar(zatüre)
kontrollere giden arkadaşlar size de böyle mi dendi??
aynı günde 3 aşı...ne hale gelir bu çocuk yaa?
verem aşısı zaten ağır...3 gün yıkanamıyor..çocuğun kolunu deliyorlar resmen offfffffffff...şimdiden stresteyim ben...
bi de verem aşısını sizin doktorunuz mu yapıyor veya yapacak..yoksa verem savaş dispanserine mi yönlendiriyor?? benim arkideşlerim hep dispanserde yaptırmış,onu da anlamadım...yardımmmmmmmmmmmmmmm???

yeni doğumları tebrik ediyorum...sizleri ve bebişlerinizi öpüyorummmmmmmmmmmm
(bu arada efsung ,yazmıyor olsam da arada okuyorum bilgin olsun hehe)

biz normal sağlık ocağında yaptırıyoruz aşılarımızı benim ildiğim 2 ay sonunda aynı günde 2 aşı olucak biri verem aşısı diğeri karma aşı ayrıca özel doktorumuzda rota virüsü aşısı olucak başka bir gün

Back