ne zombi hemde canım annem sağolsun evin işini yemegi hallediyor hatta elimin altında herseye yetişmeye calışıyor valla o olmasa cuvalladık arada kızıyorumda ona o ayrı tabii sen nasılsın annenle nasıl yaptınız
sütün yetiyormu çağlaya ben im az mecbur mama da veriyorum çok üzülüyorum tabii bu duruma( ama buna da şukur kızım saglıklı ben sağlıklıyım herşey yolunda :))
canım yaa uyumak bende süt yapıyor ama nerdeee uykuyu bulan varsa haber verasin((((((((
deniycem bende bunu sağol canım
iyi bari mevlüdü de aradan çıkar ne güzel :))
selam kızlar nasılsınız valla ben zombi gibi dolanıyorum etrafta geceleri uykusuzluk mahfediyo beni gözlerimin altı mosmor resmen şeklim kaydı o kadar bakımsızımki bıyıklarım bile burmalık oldu nerdeyseacil kuaföre gitmem gerek ama bu gidişle çooooooooooooookkk zor sabah kayınpederim aradı kayınvalidemle 150 lira yolluyomuş üstünüde biz tamamlıcakmışız çeyrek altın alcakmışız torununa sadece 150 tl para yolluyo yani başkada hiç bişi yapmadı sinirimden ölüyorum sabahtan beri hadi durumu olmasa anlarım ama durumuda iyi ve benim eşim tek oğlu onun bu ilk torunu bumu yani biçtiği değer ona inanın parada altında gözüm yok ama dalga geçer gibi 150 lira yolluyorum demesi çok zoruma gitti yollamasın onuda önemli değil zaten getirincede kayınvalidem kabul etmicem alsın harcasın kendisi çok zoruma gitti çok burda eşimin kuzeni var onlar bile gelinleri doğum yapınca bilezik takmışlar ya o kadar bile değerim yokmuş gözlerinde bunu anlamış oldum bende saf gibi arar sorarım habire babacım nasılsın diye bi daha aramıcamda çok sinirliyim ya boşveer torunlarına değil oğullarına verdiklaeri değer bu kadar canım salla ::)
senin kayınvalide çoook komik yahuuu :))la dışarı çıktığında sistem nasıl yapıp mı götürüyorsun dışardamı yapıyorsun termos mu aldın ısısını nasıl koruyorsun bi anlatsan bana da lazım bu tecrübeler
canım sanan diycem mamay
şimdiki analar danalar kayganalar kayınpederler böyle şekerim.. çok geniş rahat sıkıntısız insanlar.. devir değişti bunlarda değişti.. artık takmıyorum kafama kim nasıl istiyosa öyle davransın diyorum ve kısacası kaba tabirle( afedersiniz ama) ..... den aşağı kasımpaşa diyorum tınnnnnn..... :89: dün anneme dedimki anne kek yapta yiyelim ne dedi dersiniz " o senin işin"sen ben böyle sızlanmadan duruyom diye iyiyim sanıyosun ama hiç öyle değil dedim yaparız yaparız dedi ama bakalım yaparsa yazarım buraya.. babam börek yap diyo kolum ağrıyo diyo.. markete gidelim diyo bacağım ağrıyo diyo.. yürüyüşe çıkalım desen senden önce dışarı çıkıyo neymiş menepozluymuş sıcak basıyomuş içeride
suleslii kayınpederinin yaptığı çok ayıp bişey yaa sonuçta onların torunları nasıl denir üstünü sen tamamla durumları iyi olmasa anlarım ama ne biliyim çok tuhaf işte
bende kayınvalideden yana şanslıyım çok şükür. ben anne tarafından pek bişey göremeyenlerdenim(
ezgice canım bende ilkinde granül sabun kullanıyodum hacı şakirin sonra makinem bozuldu köpüğünden
şimdi ise sıvı deterjan aldım bebekler için çok rahat hiç arızlanmadı şimdiye kadar
tesekkurler canım ben de sabah gunesıne cıkarıyorum ıyı geldgnı duymustum ama cıplak cıkarmadım hıc bu daha mantıklı haklısın.benım oğlan altını açtımı çişini yapıyor koltuk çarsaf benım uzerım batmadık yer kalmadı alışkanlık oldu 3 alt degısmenın 2sınde çişini yapıyor :)
Kızlar herkese merhaba,
Geçmişi malesef çok okuyamadım. Bebeğim için güzel dileklerde bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. 10 gün önce epidural sezeryan ile doğum yaptım. Biliyorsunuz normal doğum için bekliyordum ama doktorum bebeğin 4 kg ya uşaltığını daha beklersem herhalukarda sezeryan yapacağını söyledi ve beni sezeryana mecbur bıraktı. Benim sezeryandan ödüm kopuyordu ama neyseki korktuğum gibi olmadı. ilk günden ayağa kalktım ve hemen emzirmeye başladım. Yalnız bu 2 saatte bir emzirmek hatta bazen saat başı bende mastit oluşumuna neden oldu. ,bebek sık emiyor diye tam boşaltmadığpım için. Neyse şuan daha iyiyim ama psikolojim hiç iyi değil. uykusuzluğun yanı sıra 1 aydır evde olan eşim dün işe başlayınca kendimi iyice terkedilmiş yalnız hissediyorum. Durup durup ağlama krizine giriyorum. Sizler de böyle hissettiniz mi? Bir de kara kara bu tempoda nasıl işe başlayacağımı düşünüyorum şimdiden
Bir de bebeğim 10 günlük şuan sadece emzir, alt değiştir, uyut modundayız siz başka aktivite de bulunuyormusunuz? Sürekli bir şeyleri yanlış yapıyor gibi hissediyorum.
Kızlar herkese merhaba,
Geçmişi malesef çok okuyamadım. Bebeğim için güzel dileklerde bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. 10 gün önce epidural sezeryan ile doğum yaptım. Biliyorsunuz normal doğum için bekliyordum ama doktorum bebeğin 4 kg ya uşaltığını daha beklersem herhalukarda sezeryan yapacağını söyledi ve beni sezeryana mecbur bıraktı. Benim sezeryandan ödüm kopuyordu ama neyseki korktuğum gibi olmadı. ilk günden ayağa kalktım ve hemen emzirmeye başladım. Yalnız bu 2 saatte bir emzirmek hatta bazen saat başı bende mastit oluşumuna neden oldu. ,bebek sık emiyor diye tam boşaltmadığpım için. Neyse şuan daha iyiyim ama psikolojim hiç iyi değil. uykusuzluğun yanı sıra 1 aydır evde olan eşim dün işe başlayınca kendimi iyice terkedilmiş yalnız hissediyorum. Durup durup ağlama krizine giriyorum. Sizler de böyle hissettiniz mi? Bir de kara kara bu tempoda nasıl işe başlayacağımı düşünüyorum şimdiden
Bir de bebeğim 10 günlük şuan sadece emzir, alt değiştir, uyut modundayız siz başka aktivite de bulunuyormusunuz? Sürekli bir şeyleri yanlış yapıyor gibi hissediyorum.
Bizde farklı aktiviteler başladı;mesela:artık daha az uyuyor,uyanık olduğu zamanlarda ise hep kucakta gezmek istiyor babaannesi alıştırdı sağolsun,her akşam işten gelir gelmez bizim evde alıyor kucağına gezdiriyor oynuyor ama bütün gün ben çekiyorum sonra.
Oğlum 42 günlük oldu hala sarılığı geçmiyor,yüzü gözleri sapsarı.Önceki sayfalarda adını hatırlamıyorum biri bahsetmişti her gören sütün yetmiyor mu sık sık emzir sarı bez örtmediniz mi deyip duruyor,ve beni iyice stres yapıyor zaten oğlum tam iyileşmediği için üzülüyorum.
Özel hastanede bir doktora götürüyoruz45güne kadar geçmezse tiroidlerine karaciğer enzimlerine bakarız demişti ama inanın doktora götürmeye korkuyorum kötü bişey çıkacak diye
İstanbul-Halkalıdaki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesini bilen giden varm oldukça büyük bir çocuk hastalıkları hastanesiymiş oraya mı götürsek acaba?
Kızlar herkese merhaba,
canım ben dr.a sormuştum bebekten bebeğe değişir nekadar isterse ver dedi..benim kız fazla yiyor diye korktum..ortalama sadece mama ise 60-90 cc
cnm sende kavuştın demek bebeğine aklım hep sendeydi naptı acaba diye son günlerde yazılarınıda göremeyince iyice merak ettim seni
demek sende sezeryan oldun olsun cnm hepimiz öyle yada böyle bebeğimize kavuştuk ya sorun değil nasıl olduğu
bende ilk zamanlar annem babam yanımda omasına karşı eşim işe gitmesini kıskanıyodum gitmesin diye gözünün içine bakıyodum saçma bi şekilde doğum sendromu olsa gerek
cnm malesef başka aktiviteler bizdede yok ben ekstra 2 3 günde bi yemek yap evi süpür çamaşır yıka ütü yapabiliyorum ama o işlerde kimi zaman aksıyo malum bebekler daha önemli
kendim için tek keyif yaptığım şey 10dk banyo
mastit oldum demişsin emzirdikten sonra sağ sütünü cnm sonra bebeğine onuda verebilirsin
benim kız emiyo gündüz güzelde gece olunca ne oluyo anlamıyorum emmeyi bırkıyo bende gündüzm onu emzirip uyuttuktan sonra sağıyorum sütümü gece veriyorum ayrıca bazen 1 2 ölçek mamadanda yardım alıyorum
Geçmiş olsun canım, herşey yolunda ne güzel... O ağlama hali bende de oldu canım...Sıkıldıkça bunaldıkça bi ağlama hali geliyo...Uykusuzluktan olabilir olaylara direncim azalıyor galiba...Geçen susturamadık kızımı memnun edemedik bir türlü eşim de emzirmeye çalışırken öyle yap böyle yap diyince git başımdan diyip ağlamaya başladım. O da yeter artık herşeyde ağlayacak mısın böyle diye bana kızdı, ben de biliyorum ortada birşey yok ama naapayım..Onun daha anlayışlı olması, alttan alması gerekmez mi ama???
Off ne alaksı var bebeğin sarılık olması ile sarı bezin. Al bizim ilk günden beri koydularda ne oldu? az kalsın oğlumun sarılık olduğunu farkedemeyecektim. Bizim de 5. günden beri sarılığımız var ama hafif. Kaldı ki saat başı emziriyorum hala geçmedi sarılık. Sen başkalarının laflarına bakma canım.Bizde farklı aktiviteler başladı;mesela:artık daha az uyuyor,uyanık olduğu zamanlarda ise hep kucakta gezmek istiyor babaannesi alıştırdı sağolsun,her akşam işten gelir gelmez bizim evde alıyor kucağına gezdiriyor oynuyor ama bütün gün ben çekiyorum sonra.
Oğlum 42 günlük oldu hala sarılığı geçmiyor,yüzü gözleri sapsarı.Önceki sayfalarda adını hatırlamıyorum biri bahsetmişti her gören sütün yetmiyor mu sık sık emzir sarı bez örtmediniz mi deyip duruyor,ve beni iyice stres yapıyor zaten oğlum tam iyileşmediği için üzülüyorum.
Özel hastanede bir doktora götürüyoruz45güne kadar geçmezse tiroidlerine karaciğer enzimlerine bakarız demişti ama inanın doktora götürmeye korkuyorum kötü bişey çıkacak diye
İstanbul-Halkalıdaki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesini bilen giden varm oldukça büyük bir çocuk hastalıkları hastanesiymiş oraya mı götürsek acaba?
Bizimki de gezmek istiyor resmen yaa. Kucağa alıyoruz, sıkılıyor bozarıyor, ayağa kalk gez sesi yok:))
Canım çocuk has. hastanesine götürün bence sonuçta ordaki doktorlar daha tecrübeli oluyorlar daha fazla hasta ile karşılaştıkları için. Umarım birşey çıkmaz herşey yolundadır.
canım aynen bende tek kaldığımda çok üzülmüştüm hüngür hüngür ağladım..üstelik uykusuzlukta mahvediyo
akşama kadar çocuk bende akşamda eşim yorulmasın diye yine ben ilgilenmeye çalışıyorum sağolsun eşim bebekle ilgileniyor ama oda yrgun gece yine bende tövbe tövbe bazen isyan edesim geliyo..bazen sıkıldım bu oyundan diyorumbazende eşime acaba alt komşunun kapısına bıraksak geri getirirlermi diyorum allahım onu aratmasın ama çok yorucu bi işmiş
yahu benım kız nerdeyse saat bası ıstıyor 60ml mamayı. sen kaç saatte bir veriyorsun canım
ayy sorma benimkide yapıyor fıskiye gibibide ben ne olduğunu anlamadan yapıveriyor.. göbeğimiz düşmedi ve akşam göbeğine işedi alkollü bez ile sildim ama içimde rahat değil umarım mikrop kapmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?