2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar benım fıstık kızımda doğdu 15 gün oldu,23 ağustos salı günü 02:55 de normal doğumla kavustuk bırbırımıze 3kilo 270gr doğdu ismide YAREN oldu .ilk günler soktaydım normal doğumdan dolayı ama sımdı guluyorum o hallerime iyikide normal olmus .

Eklentiler

• $2.jpg
    86,5 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
babam desen sağolsun evi süpürüp siliyo hergün ama sanki lohusa kendisiymiş gibi davranıyo.. odada bir 3lü birde 2li koltuk var uzanmak için.. kendisi 3lüyü kapmış sürekli yatar pozisyonda çok sinir oluyorum çok anlayışsız insan bir toparlanır kızım yatıcakmısın nasılsın gel uzan falan der nerdeeee... daha çok yemek nerde yawww çay yapmadınız mı ne ağırsınız falan diyo.. geçenlerde bi bağırdım sonradanda üzüldüm ama intihar edecek moddayım.. ben uykusuzluktan açlıktan geberiyom tık sesim çıkmıyo akşam 8 olmuş sofrayı hazırlayacaklar ki ben yemicem çünkü menüde bana gaz yapmıcak yemek yok (annem henüz neleri yiyebileceğimi öğreneblmiş değil) düdüklüyü açamamışlar bana da seslenmediler annem söyleyince gittim mutfağa baktım babam düdüklünün başında uğraşıyo bi saniye baba dedim " hadiyin yaaa!! hadi saat kaç oldu hazırlayın şu sofrayı!" diye bağırmazmı.. sinirlerim attı ne oluyo dedim biraz sakin ol niye celalleniyosun aman aç kalmayın sakın aman aman dedim gitti odaya.. gündüz ayrı uyuyolar gece ayrı.. onlar mı bebeğe bakıyolar benmi anlamadım...

valla derler şekerim ben artık herkezden hareşeyi bekliyorum.. benimkilerde sürekli biz gidelik artık deyip duruyolar en sonunda tepem atacak ve gidin dicem ama kalp kırmak istemiyorum.. çamaşırları ben asıyorum ütülerimi ben yapıyorum bebeğin herşeyi ile ben ilgileniyorum onlar sadece getir yiyelim götür yiyelim.. olsun diyo babam lightlife yemezse yemesin biz yeriz sen al diyo eşime.. bi insan bu kadar anlayışsız olabilir.. bu kızında canı ister yemeyelim demiyo..

offfff offffff çok sıkıldım tatile ihtiyacım var.. kocacım bebişim ve ben.. huzurrr.....

ayy sorma benimkide yapıyor fıskiye gibi bide ben ne olduğunu anlamadan yapıveriyor.. göbeğimiz düşmedi ve akşam göbeğine işedi alkollü bez ile sildim ama içimde rahat değil umarım mikrop kapmaz

Bir de bebeğim 10 günlük şuan sadece emzir, alt değiştir, uyut modundayız siz başka aktivite de bulunuyormusunuz? Sürekli bir şeyleri yanlış yapıyor gibi hissediyorum.

cnm sende kavuştın demek bebeğine aklım hep sendeydi naptı acaba diye son günlerde yazılarınıda göremeyince iyice merak ettim seni
demek sende sezeryan oldun olsun cnm hepimiz öyle yada böyle bebeğimize kavuştuk ya sorun değil nasıl olduğu
bende ilk zamanlar annem babam yanımda omasına karşı eşim işe gitmesini kıskanıyodum gitmesin diye gözünün içine bakıyodum saçma bi şekilde doğum sendromu olsa gerek
cnm malesef başka aktiviteler bizdede yok ben ekstra 2 3 günde bi yemek yap evi süpür çamaşır yıka ütü yapabiliyorum ama o işlerde kimi zaman aksıyo malum bebekler daha önemli
kendim için tek keyif yaptığım şey 10dk banyo
mastit oldum demişsin emzirdikten sonra sağ sütünü cnm sonra bebeğine onuda verebilirsin
benim kız emiyo gündüz güzelde gece olunca ne oluyo anlamıyorum emmeyi bırkıyo bende gündüzm onu emzirip uyuttuktan sonra sağıyorum sütümü gece veriyorum ayrıca bazen 1 2 ölçek mamadanda yardım alıyorum

meraba annelerr bebişimle aramız cok ıı umarım sızlerınde arası ııdır bebıslerınızle .
oğlusumun 41 gunu bugun 3 haft erken geldı bebegım 2930 gr sımdı ise 41 gunluk bebısım 4160 gram oldu gulumsemeyede basladı zorlayınca cok mutluyum allahıma sukredıyorum bu duyguları yasattıgı ıcın...

hee birde unuttum bayanlar dogum kontrol yontemi olarak spirelden korkuyorum aylık ıgne dusunuyorum ama sute karısıyormu bılgınız varmı ??

Geçmiş olsun canım, herşey yolunda ne güzel... O ağlama hali bende de oldu canım...Sıkıldıkça bunaldıkça bi ağlama hali geliyo...Uykusuzluktan olabilir olaylara direncim azalıyor galiba...Geçen susturamadık kızımı memnun edemedik bir türlü eşim de emzirmeye çalışırken öyle yap böyle yap diyince git başımdan diyip ağlamaya başladım. O da yeter artık herşeyde ağlayacak mısın böyle diye bana kızdı, ben de biliyorum ortada birşey yok ama naapayım..Onun daha anlayışlı olması, alttan alması gerekmez mi ama???

Bir de bebeğim 10 günlük şuan sadece emzir, alt değiştir, uyut modundayız siz başka aktivite de bulunuyormusunuz? Sürekli bir şeyleri yanlış yapıyor gibi hissediyorum.

Bizde farklı aktiviteler başladı;mesela:artık daha az uyuyor,uyanık olduğu zamanlarda ise hep kucakta gezmek istiyor babaannesi alıştırdı sağolsun,her akşam işten gelir gelmez bizim evde alıyor kucağına gezdiriyor oynuyor ama bütün gün ben çekiyorum sonra.
Oğlum 42 günlük oldu hala sarılığı geçmiyor,yüzü gözleri sapsarı.Önceki sayfalarda adını hatırlamıyorum biri bahsetmişti her gören sütün yetmiyor mu sık sık emzir sarı bez örtmediniz mi deyip duruyor,ve beni iyice stres yapıyor zaten oğlum tam iyileşmediği için üzülüyorum.
Özel hastanede bir doktora götürüyoruz45güne kadar geçmezse tiroidlerine karaciğer enzimlerine bakarız demişti ama inanın doktora götürmeye korkuyorum kötü bişey çıkacak diye
İstanbul-Halkalıdaki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesini bilen giden varm oldukça büyük bir çocuk hastalıkları hastanesiymiş oraya mı götürsek acaba?

Bizimki de gezmek istiyor resmen yaa. Kucağa alıyoruz, sıkılıyor bozarıyor, ayağa kalk gez sesi yok:))
Canım çocuk has. hastanesine götürün bence sonuçta ordaki doktorlar daha tecrübeli oluyorlar daha fazla hasta ile karşılaştıkları için. Umarım birşey çıkmaz herşey yolundadır.

canım aynen bende tek kaldığımda çok üzülmüştüm hüngür hüngür ağladım..üstelik uykusuzlukta mahvediyo
akşama kadar çocuk bende akşamda eşim yorulmasın diye yine ben ilgilenmeye çalışıyorum sağolsun eşim bebekle ilgileniyor ama oda yrgun gece yine bende tövbe tövbe bazen isyan edesim geliyo..bazen sıkıldım bu oyundan diyorum bazende eşime acaba alt komşunun kapısına bıraksak geri getirirlermi diyorum allahım onu aratmasın ama çok yorucu bi işmiş

tatlım sağıyorum sütü ama tam boşaltamıyorum çünkü heran uyanıp mama isteyebiliyor. Aynen ben de günde 10 dk duş dışında kendimle ilgili birşey yapmıyorum. genelde de oğluş uyudukça ben de uyumaya çalışıyorum yoksa gece ve ertesi gün kabus gibi geçi,yor. Umarım bugünler geçer daha keyifli günler gelir.

Dediğin çok doğru uykusuzluk direncimizi azaltıyor. Eşinde yorgun demekki. Ben 2. gün akşamdan bveri eşimi uyandırmıyorum kendim kalkıyorum ama sanırım onu da bu işe dahil etmem lazım. Bence eşin biraz anlayışsız davranmış ama bu dediği gibi onun da yorgun olmasından kaynaklı olabilir. Bence tepkisinin yanlış olduğunu söyle ona. Ya bizim gece çok sıkıntımız yoktu ama Demir 5. gününde sarılık oldu ve bayrama denk geldiği için nöbetçi dr. ilgilendi mutlaka 2 saatte b,r emzireceksin dedi. uyanmasa da uyandırıyoruz ve gece kabusa dönmeye başladı. Yarın kendi dr.umuz ile randevumuz var bakalım o nediyecek. Bu arada bu yorgunlukla bebeğimin 2. topuk kanını unutmuşum. Allahtan sağlık ocağı hemşiresi arayıp hatırlattı. Yarın onu da yaptıracağız. Yarın bir de doğum sonrası raporu alacağım. Bakalım bebekle 2 defa dışarı çıkmak nasıl olacak?

Off ne alaksı var bebeğin sarılık olması ile sarı bezin. Al bizim ilk günden beri koydularda ne oldu? az kalsın oğlumun sarılık olduğunu farkedemeyecektim. Bizim de 5. günden beri sarılığımız var ama hafif. Kaldı ki saat başı emziriyorum hala geçmedi sarılık. Sen başkalarının laflarına bakma canım.

Ya dışarı çıkardınız mı bebeği? ve kaç günlükken nereye? Bu haftasonu kuzenimin istanbulda düğünü var ( ben bursa dayım) şeytan git diyor ama yemiyor.

:)))) Aynen canım bende bu kadar yorucu birşey olacağını hiç tahmin etmiyordum. Resmen şok vaziyetteyim. içimden geçenleri yazmışsın ama işte bir yandn da o kadar sorunsuz bir bebek ki Allah ım ben bu bebeği hak etmiyorum diyorum. Hani ağlayan huysuzlnan bebek olsa ne yapardım acaba.

yahu benım kız nerdeyse saat bası ıstıyor 60ml mamayı. sen kaç saatte bir veriyorsun canım

benim kıza belli olmuyor 3-4 saat uyursa 120 içiyor...1-2 saatte kalkarsa 30-60-90 allah ne verdiyse artık 1 aylıkken bi ara 180 cc içti..benişm kız biraz dengesiz uyuduğu süreye göre değişiyor...

ah uykusuzluk:) bende bırde 2-3 gundur bas agrısı yapmaya basladı uyu uyan uyu uyan guguklu saat gıbıyım:)
bızde durumlar şöyle , kendı annemler bendeler 40 ımz cıkana kadar.eşimle kardesım sabah 5e kadar falan ps3 oynuyorlar ben 1de falan yatıyorum yanlarına telsızı koyuyorum mızırayınca benı kaldırıyorlar:)annemı kaldırmaya kıyamıyorum.sonucta emzırcek olan benım neden anacuumun uykusu bölunsun zten tum gun tabanları agrıyor kadının.o yınede duyarsa sesımızı uyanıyor.ben 3gun falan balkonda yattım oğlum avaz avaz aglamadıgından sesını duymam mumkun olmuyordu babamız telsızle duyup benı kaldrmaya gelıyordu yalnız dun oğlumla aynı odada yattım mızlanmasını duyup duyup uyandım emzırdım.evımız hala kalabalık oldgndan mıdır nedır aptal olyrm.aslında kendı annem babam ALLAH razıolsunlar cok yardımcılar bana ama kalabalıkta kım nerde nasıl yatıyor bılemıyrz yatak k odamz asırı sıcak oldgndan bende esımde orada yatmıyoruz kardesımle babama verdık orayı:)halbukı salon takımımda yatak olyr ama benım eşimle kardesm sabahlara kadar ps3 oynadıgından babacım da yatak odamda yatıor napsın.gunduz uykuları denıyorum af lma olmuyor sıcaktan...öf logusalık bı yandan sıcak bı yandan bu ne yahu:)

ayy sorma benimkide yapıyor fıskiye gibi bide ben ne olduğunu anlamadan yapıveriyor.. göbeğimiz düşmedi ve akşam göbeğine işedi alkollü bez ile sildim ama içimde rahat değil umarım mikrop kapmaz

bnmde korkum gobegıne yapmasıyydı allahtan yapmadan gobegımız dustu.oda benım elım takıldı 2gun once oyle dustu :) cok korktum ama.gobek dustu hala korkuyorum karalık duruyor ara ara hafıf kanıyor cok azcık.bu arada fiskiyeyı actıgını ben de farkedemyrm kaşla göz arası yapyr cogundada bacagıma denk gelıyıor ve 2kere sıçrattı benı sıcak sıcak hop ne oluyor oldum bnm sıcramama oda korktu yavrum:)
/(merak etme idrar streilmiş ya bıseycık olmaz karnımızdayken yapıp yapıp o suyu ıcerlerdı unuttun mu)..

sezeryan yapan anneler bu korseler ne zaman kullanılmaya başlanıyor?normal doğum yapan arkadaşım 3.gün baslamıştım dedi ama sezeryanda dikişler varken ı kadar erken olmaz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…