selam kızlar;az önce kızımın kıyafetlerini makineye koyduk 3-4 dk.sonra makineden köpükler fışkırmaya başladı,banyo su oldu,daha öncede yıkadık ama böyle olmamıştı,hacışakirin granül deterjanını kullanıyoruz bebek için ,bu sefer annem biraz fazlaca koymuş kirli diye ama makine dönemiyo köpükten,sizin başınıza geldimi hiç,birde bebek eşyaları için ne kullanıyorsunuz?kaç derecede yıkıyorsunuz?
kirli de olsa en fazla 4 kaşık koymak lazım canım, normal deterjanlar gibi düşünme...bir de o çamaşırları fazladan durulama yap. ben dalinin tozunu kullanıyorum ama deterjandan değil, fazla koyduğunuz için olmuştr.
gelisimci selam cnmm,
yanlis hatirlamiyosam senin bbegin de memeyi almyordu ilk zamanlar; emmeye basladi mi simdi;
nasil alistirdin
yaa ben kafayi yicem; sagip vermekten cok yoruldum .-(((
gelisimci selam cnmm,
yanlis hatirlamiyosam senin bbegin de memeyi almyordu ilk zamanlar; emmeye basladi mi simdi;
nasil alistirdin
suleslii kayınpederinin yaptığı çok ayıp bişey yaa sonuçta onların torunları nasıl denir üstünü sen tamamla durumları iyi olmasa anlarım ama ne biliyim çok tuhaf işte
bende kayınvalideden yana şanslıyım çok şükür. ben anne tarafından pek bişey göremeyenlerdenim(
ezgice canım bende ilkinde granül sabun kullanıyodum hacı şakirin sonra makinem bozuldu köpüğünden
şimdi ise sıvı deterjan aldım bebekler için çok rahat hiç arızlanmadı şimdiye kadar
selam kızlar;az önce kızımın kıyafetlerini makineye koyduk 3-4 dk.sonra makineden köpükler fışkırmaya başladı,banyo su oldu,daha öncede yıkadık ama böyle olmamıştı,hacışakirin granül deterjanını kullanıyoruz bebek için ,bu sefer annem biraz fazlaca koymuş kirli diye ama makine dönemiyo köpükten,sizin başınıza geldimi hiç,birde bebek eşyaları için ne kullanıyorsunuz?kaç derecede yıkıyorsunuz?
düğündede aynını yapmışlardı beyaz eşyaları eşimin kredi kartından geçirdiler sonrada bize toplu halde verceklerde mayısta eylül oldu halen veren yok düğünde 6 bilezik takıcaklardı 4 tane taktılar 2 sini düğünden sonra yapcaklardı yapan yok eşimde ev alırken para alırız onlardan diyo verecekleri 10 milyar para yani hesaplasan 6 milyar zaten borçlular bana sonrada ev aldık biz olacak çok sinirliyim ya eşime desem onunda elinden bişi gelmiyo ortalık germeye ne gerek var onların yüzünden bizim canımız sıkılıyo ama ben alttan alttan sokarım laafı zamanı gelince
gelisimci selam cnmm,
nasil alistirdin
gelisimci selam cnmm,
nasil alistirdin
kızlar 1 aylık bebeğe ne kadar mama verilmeli
canım ben dr.a sormuştum bebekten bebeğe değişir nekadar isterse ver dedi..benim kız fazla yiyor diye korktum..ortalama sadece mama ise 60-90 cc
ben 2 saatte 1 60 cc veriyorum kimi zaman 75 yapıyorum ama çıkarıyo o zaman
selam kızlar nasılsınız valla ben zombi gibi dolanıyorum etrafta geceleri uykusuzluk mahfediyo beni gözlerimin altı mosmor resmen şeklim kaydı o kadar bakımsızımki bıyıklarım bile burmalık oldu nerdeyseacil kuaföre gitmem gerek ama bu gidişle çooooooooooooookkk zor sabah kayınpederim aradı kayınvalidemle 150 lira yolluyomuş üstünüde biz tamamlıcakmışız çeyrek altın alcakmışız torununa sadece 150 tl para yolluyo yani başkada hiç bişi yapmadı sinirimden ölüyorum sabahtan beri hadi durumu olmasa anlarım ama durumuda iyi ve benim eşim tek oğlu onun bu ilk torunu bumu yani biçtiği değer ona inanın parada altında gözüm yok ama dalga geçer gibi 150 lira yolluyorum demesi çok zoruma gitti yollamasın onuda önemli değil zaten getirincede kayınvalidem kabul etmicem alsın harcasın kendisi çok zoruma gitti çok burda eşimin kuzeni var onlar bile gelinleri doğum yapınca bilezik takmışlar ya o kadar bile değerim yokmuş gözlerinde bunu anlamış oldum bende saf gibi arar sorarım habire babacım nasılsın diye bi daha aramıcamda çok sinirliyim ya
ne zombi hemde canım annem sağolsun evin işini yemegi hallediyor hatta elimin altında herseye yetişmeye calışıyor valla o olmasa cuvalladık arada kızıyorumda ona o ayrı tabii sen nasılsın annenle nasıl yaptınızselam güzel annelerrr...gerçi venus43ün de dediği gibi güzelliğimiz tartışılır zombigillerden olduk çoğumuz.:) ayy kaşım gözüm birbirine karıştı acilen kuaföre ihtiyacım var :) neyyse bayadır giremiyorum.cimcimem yoruyor beni.aslında çok uslu çünkü özellikle gündüzleri sürekli uyuyor.ama ben sürekli bi uyandırma çabası içerisindeyim.çünkü sarılık vardı ve atmamız için sürekli emzirmem gerekiyormuş.ağzı olan konuşuyo.sarılık olduğunu duyan bol bol uyandır emzir,sarılıktan uyuyodur o diyolar.sanki ben elimden geleni yapmıyorum
stzmnnn canım çok sevindim bebişinin iyileşmesineeee.ismi de güzel olmuş.biri yazmış ya Adil sıfat diye başa gelmesi daha iyi olmuşbenim kızımın en son 14,8 den 14,7ye düştü sarılık doktor tamam daha getirme düşmeye başlamış dedi çünkü benm yavrumu da delip deştiler.bugün sağlık ocağında da kan alındı tam 7 kez kan vermiş oldu minicik yavrum.Allah'ım yavrularımızı bize bağışlasın...
canım yaa uyumak bende süt yapıyor ama nerdeee uykuyu bulan varsa haber verasinöfff yaa bende aynı durumdayım.annem varken daha sütlüydüm şimdi uykusuzluk ve yemek yem düzeni bozulunca iyice azaldı( çok üzülüyorum.eşimde ikide bir aç kalmasın mama ver deyip duruyor.emzirmeme nye bu kadar karşıysa...
evet canm mutlaka içir.
3-4 snaırım dr demedi maa..annem dedi.. :))
deniycem bende bunu sağol canımcnm sana tavs,yem face teki grubumuzda b, arkadaş keşfetti çoğu kişi gibi bende denedim faydası olduğunu gördüm
dut pekmezi 1 su bardağına 2 3 çorba kaşığı koy karıştır iç günde 1 2 defa yap bunu faydasını görürsün inş
ben emzirip bi yandanda sütümü sağdığım için farkediyorum çoğaldığını önceleri sağdığımda 20 30cc falan çıkardı şimdilerde 50cc yi buluyorum istersen bi dene zararı olmaz
iyi bari mevlüdü de aradan çıkar ne güzel :))kızlar geçmişi okuyamadım herkes iyidir umarım ben çok yoğunum bu aralar haftasonu cumartesi mevlüdümüz var yarın annemle yengem gelicek annemle ben temizlik yapıcaz yengem hamile o kızıma bakıcak benim kız kucaktan inmmediği için bi kişi ona lazım zaten. bugün ilk defa kızımla babası olmadan dışarı çıktık cumhuriyet caddesi zafer plaza kent meydanı hantır hantır gezdik çarşıya çıkmaktan korkuyodum acıkınca naparım diye avm lerde kolay oluyo emzirme odaları var ya bide çarşıyada yapsalar pek iyi olcak mevlütte dağıtılacaklara baktık bugün perşembe günüde annemle gidip alıcaz bide kızıma mevlütlük elbisesini alıcam halası almış bitane ama beğenmedim onu beğenmedim de diyemedim nasıl yapcaz bilmiyorum artık
yarın sabah kızımla ikimizin randevusu var beni doktorum kırkın çıkınca gel demişti kırkımızda arefe günü çıktı bayram girdi araya gidemedim nedn çağırdı acaba bilmiyorum dikişlerime mi bakacak acaba
kızımında yüzünde kırmızılıklar vardı onun için aldım randevuyu ama onlarda geçti kalça ultrasanografisini çektirmek istiyorum sizler çektirdiniz mi???
selam kızlar nasılsınız valla ben zombi gibi dolanıyorum etrafta geceleri uykusuzluk mahfediyo beni gözlerimin altı mosmor resmen şeklim kaydı o kadar bakımsızımki bıyıklarım bile burmalık oldu nerdeyseacil kuaföre gitmem gerek ama bu gidişle çooooooooooooookkk zor sabah kayınpederim aradı kayınvalidemle 150 lira yolluyomuş üstünüde biz tamamlıcakmışız çeyrek altın alcakmışız torununa sadece 150 tl para yolluyo yani başkada hiç bişi yapmadı sinirimden ölüyorum sabahtan beri hadi durumu olmasa anlarım ama durumuda iyi ve benim eşim tek oğlu onun bu ilk torunu bumu yani biçtiği değer ona inanın parada altında gözüm yok ama dalga geçer gibi 150 lira yolluyorum demesi çok zoruma gitti yollamasın onuda önemli değil zaten getirincede kayınvalidem kabul etmicem alsın harcasın kendisi çok zoruma gitti çok burda eşimin kuzeni var onlar bile gelinleri doğum yapınca bilezik takmışlar ya o kadar bile değerim yokmuş gözlerinde bunu anlamış oldum bende saf gibi arar sorarım habire babacım nasılsın diye bi daha aramıcamda çok sinirliyim ya boşveer torunlarına değil oğullarına verdiklaeri değer bu kadar canım salla ::)
senin kayınvalide çoook komik yahuuu :))la dışarı çıktığında sistem nasıl yapıp mı götürüyorsun dışardamı yapıyorsun termos mu aldın ısısını nasıl koruyorsun bi anlatsan bana da lazım bu tecrübelersuleslicim sana anlattım ya bizimkide annemlerin hazırlıklarını görünce bi çeyrek verdi doğumdan önce hazırlık yapamadım diye..neyse hadi o hoş hiç yoktansonra annemler hem bana hem bebeğe bilezik alacağını duyunca gaza geldi bende bebeğe bilezik alayım dedi..hadi sonra bozdururken zarar olmasın diye para verim dedi..eşime 250 vercem demiş ama 1.5 ay oldu halen bişey vermedi..üstelik annemler sadece kızın bileziğini 400ae aldı..artık 250ye kıza yüzük alırız tabi oda gelirse..eşim isterim olmazsa dedi...yani hediyemizi bile ister duruma geldik
ha bu arada benim kayınvalidemimn hacıya gitmek için birikmiş parası var onları sürekli bi altın yapıyo bi bozduruyo bi altın yapıyo bi bozduruyo derken 1 milyat kaybı olmuş..o 1 milyarı bize verseydi neler alırdık neler..torununa gelince kıyamıyo..şimdi parası havaya uçtu gitti..böle sever kumar gibi parayla oynamayı..hergün bankaya gidiyo..sanki kadın dövizci oldu çıktı başımıza....bende çok sinir oluyorum...ah benim kayınvalidemin densizliklerini bi anlatsam inanamazsınız...o densizliği yüzünden büyük torunu eltimin kızı 22 yaşında kızı sinir etti kız sinir krizi gerçirdi hastanye kaldırdılar kendi de otrmuş yemek yapmış yemiş..dünya umrunda değil kadının.....
canım sanan diycem mamay
evet canım çok haklısın insanın gücüne gidiyor.bende seninle aynı durumdayım.ya mesele altındı paraydı onlar değil.insanı değer vermemeleri sinir ediyor.
benim eşimin ailesi 7-8 ay önce diğer oğullarının bebeği olduğunda yarım altın taktılar.bana gelincde altın çıktıya bir çeyrek birkaç tulum alıp gelmişler.durumları yok değil ama acayip cimriler. onuda geçtim bebek doğalı bir hafta oldu.ne arayorlar ne soruyorlar birşeye ihtiyacın varmı diye.sadece bir kez eve geldiler bir iki saat oturup gittiler.annemede giderken biz 15-20 gün sonra yine geliriz demişler.allah ne onları bana ne de beni onlara muhtaç etmesin.
ne zombi hemde canım annem sağolsun evin işini yemegi hallediyor hatta elimin altında herseye yetişmeye calışıyor valla o olmasa cuvalladık arada kızıyorumda ona o ayrı tabii sen nasılsın annenle nasıl yaptınız
sütün yetiyormu çağlaya ben im az mecbur mama da veriyorum çok üzülüyorum tabii bu duruma( ama buna da şukur kızım saglıklı ben sağlıklıyım herşey yolunda :))
canım yaa uyumak bende süt yapıyor ama nerdeee uykuyu bulan varsa haber verasin((((((((
deniycem bende bunu sağol canım
iyi bari mevlüdü de aradan çıkar ne güzel :))
selam kızlar nasılsınız valla ben zombi gibi dolanıyorum etrafta geceleri uykusuzluk mahfediyo beni gözlerimin altı mosmor resmen şeklim kaydı o kadar bakımsızımki bıyıklarım bile burmalık oldu nerdeyseacil kuaföre gitmem gerek ama bu gidişle çooooooooooooookkk zor sabah kayınpederim aradı kayınvalidemle 150 lira yolluyomuş üstünüde biz tamamlıcakmışız çeyrek altın alcakmışız torununa sadece 150 tl para yolluyo yani başkada hiç bişi yapmadı sinirimden ölüyorum sabahtan beri hadi durumu olmasa anlarım ama durumuda iyi ve benim eşim tek oğlu onun bu ilk torunu bumu yani biçtiği değer ona inanın parada altında gözüm yok ama dalga geçer gibi 150 lira yolluyorum demesi çok zoruma gitti yollamasın onuda önemli değil zaten getirincede kayınvalidem kabul etmicem alsın harcasın kendisi çok zoruma gitti çok burda eşimin kuzeni var onlar bile gelinleri doğum yapınca bilezik takmışlar ya o kadar bile değerim yokmuş gözlerinde bunu anlamış oldum bende saf gibi arar sorarım habire babacım nasılsın diye bi daha aramıcamda çok sinirliyim ya boşveer torunlarına değil oğullarına verdiklaeri değer bu kadar canım salla ::)
senin kayınvalide çoook komik yahuuu :))la dışarı çıktığında sistem nasıl yapıp mı götürüyorsun dışardamı yapıyorsun termos mu aldın ısısını nasıl koruyorsun bi anlatsan bana da lazım bu tecrübeler
canım sanan diycem mamay
bu kayınvelideleri cidden sallıycan ama ipin ucunda efsungcumbende eşimede diyorum bebeğe değil sana değer vermemelerinden kaynaklanıyo diye..neyse ben kaynamış sıcak suyu termosa koyuyorum birde hep evde cam şişede kaynamış soğutulmuş su oluyor onuda şu bildiğimiz yarım litrelik su şişelerine koyuyorum sonra suyu ayarlıyorum...bazende hepsini taşımak zor geliyor ılık şekilde termosa koyup çıkıyoruım ve gideceğim yerde kısa duracaksam mama kutusunu almıyorum mamayı 3-4 ölçek biberona koyup suyu acıkınca koyuyorum...böylelikle hem mama kutusu taşımıyorum hemde soğuk su şişesi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?