2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benim oğluşum gündüz melekler gibi uyuyo geceleri 4-5 saat ayaktayız yaa kolik mi acaba bunu nasıl anlarız ki kızlar sizinkiler nasıl geceleri?

Aynene canım benimde öyle.Gece hiç uyumuyor.Sürekli emmek istiyor.Ama bugün gündüzde pek keyifli uyumadı.Offf bi düzene girseydi şu uykular ve emmeler.

birsey soracagim guzelim: kucuk kaplara veya sur posetlerine koyup buzluga koymayi neden dusunmedin? ozel bir sebebi var mi diye merak ettim de.

Öncelikle hayırlı doğumlar.Benimde doğumdan sonra 3 gün sütüm gelmedi.Hastanede bebeğime mama verdiler biberonla.Pre Aptamil.Eve gelip duş alınca yavaş yavaş sütüm gelmeye başladı.Bende sadece emzirdim ondan sonra.Ama kontrole gittiğimizde hafif sarılık olduğunu öğrendik doktor geceleri mamada verin dedi çünkü sarılığı atlatması için beslenmesi önemliymiş.Şimdi bazen uyumakta güçlük çektiğinde geceleri bir öğün mama takviyesinde bulunuyorum.Gündüz sadece emiyor.

Ben de henuz anne olmadim, ama hastaneden aldigim brosurden ogrendigim sunlar: 1)emzirip emzirmeme kararini kendin vereceksin. kim ne derse desin emzirmemek de senin hakkin ve bu konuda kise seni yargilayamaz. kisisel bir secim 2) emzirmeye karar verdiysen isin icine mama, biberon emzik karistirmaman lazim, cunku bebek senin memeni ve emzigi farkli teknikle emiyor. emzik ve biberonu alirsa bir defa senin sutunden vazgeciyor. onun icin basta cocuk emmese de israrci olup surekli emzirmeyi oneriyorlar. yavas yavas sutun gelecektir. hatta "basta gelmese bile merak etme cocugun ac kalmaz birkac damla bile gelse beslenir" dedi doktor. sonucta yeni dogan bebegin midesi ancak bir bilye buyuklugunde.
Dogum yapacagim hastanenin emzirme konusunda cok kati kurallari var. Biberon ve mama satan firmalarin hastane kapisindan adim atmasi bile yasak, yeni dogum yapan veya hamile kadinlarla irtibata gecip hediye urun vermeleri yasak, doktorlarin numune vermesi yasak, hastaneye bagis yapmalari veya etkinliklere sponsor olmalari yasak. cunku biliyorlar ki lohusa anne "cocugum ac mi kaliyor" korkusu ile ve tecrubesizlikle her turlu telkine acik oluyor ve ilk zorlukta mama veya emzige yonlendirilebiliyor.

sende kavuştun yavruna Allah analı babalı büyütsün:))
canım sütün bebeğin emdikçe gelicek. öyle birden çok süt gelmiyo. psikolojide önemli biliyosun sütüm gelmiyo diye üzülme

teşekkür ederim canım,sağol.inşallah emer...

canım makine hakkında bilgim yok ama sütünü derin dodurucuya koyabilirsin yanlış hatırlamıyorsam 1ay kalabiliyo

emzirmeye niyetliysen biberon veya emzigi yenidogan cocugun agzina vermemen gerektigini anlatan bir yaziyi surada buldum:
Biberon Kullanımı
cocuk emmiyorsa sutunu sagip kasikla vermeyi oneriyor benim hastanedeki hemsireler, biberona alismamasi icin...

canım bana da kaşıkla ver dediler. ben kaşıkla verince oğlum o gün memeyi almadı. sağdığım sütü ve rezeneyi biberonla veriyorum.memeden soğuma gibi bi durum olmadı çok şükür. emzik de kullanıyorum. bebekten bebeğe değişiyor herhalde.

Aynısı bende de oldu.Şimdi geceleri biberonla veriyorum gündüz beni emiyor.Problem yaşamıyoruz.Yanlız ben emziğe alıştıramadım.Siz nasıl başardınız?

Kızlar benim kızım hep uyuyor. Arada uyanıyor, emziriyorum ve yine uyuyor.
Geceleri hiç uyanmıyor. Ancak zorla uyandırırsam kalkıyor.
Sarılık da gitti artık. 3 gün önce sarıydı ama şimdi yok bişey.
Sizinde böyle mi kuzularınız?

canım çok geçmiş olsun..büyük acılar yaşamışsın...neyseki evinde bebeğinle ve eşinle berabersiniz şükür...fakat bunların sebebi neydi acaba? dr.lar bişey dedimi? bebeğin erken gelmesi,senin çok kan kaybetmen? ayrıca kan sulandırıcı daha önce kullandınmı? birde narkozdan uyanırken kabuslar görmende sanırım çok kan kaybetmenden dolayı......
bizimle tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederim...sebeblerinide öğrenirsen ve paylaşırsan en azından bir daha doğum yapacak olanlar için faydası olablir...

kizlar gene bir problemle geldik. kizimin heryeri kipkirmizi oldu. yuzu ve kafasi tamamen dolu kipkirmizi. artik bu isiligi gecti heralde alerjimi ne bu?? korktum valla
canım bebek öpülüyorsa bundan dolayıda olabilir..

benim oğluşum gündüz melekler gibi uyuyo geceleri 4-5 saat ayaktayız yaa kolik mi acaba bunu nasıl anlarız ki kızlar sizinkiler nasıl geceleri?
canım benimde aynı gündüz melek gibi gece resmen cadılaşıyor..ama 2gün iyi uyudu..ben mümkün olduğunca gündüz uyanık tutmaya çalışıyorum biraz faydası oldu gibi gecen gece bi sadece 4te uyandı hemende uyudu..ama dün gündüz çok uyumuştu gece bizi yine uyutmadı...birazda gazında etkisi var tabi...

canım benim kız ilk gün emmeye çalışmış tabi süt gelmemiş..2. gece çok ağladı açlıktan hem aç olduğu için hemde sarılık olmasın diye mama vermişler...ama biberonla verdikleri içinmi yoksa benim kız zaten almayacağı içinmi ne beni emmedi....kızına mama verseler bile mutlaka ya şırıngayla yada kaşık maması denilen bir alet var onla vermelerini söyleyin..çünkü açta kalmasın bu sefer sarılıktan çıkamazsınız allah korusun...baştanda konuşun süt gelmediğinde ne yapıyorsunuz diye çünkü mama verdiklerini ve biberonla verdiklerini ben görmedim..sabaha karşı bebeğin bakımı oluyor götürüyorlar ozaman vermişler...ben madela ile sağıyorum ama bebek hem emmediği için hemde benim sütümmü azdı bilmiyorum artık nerdeyse yok denecek kadar az sütüm var...emzikte hastanede vermedik vermeyin dediler evdede vermeye çalıştım almadı...alsa iyi olurdu çünklü en azından oyalanıyrdı...şimdi hem beni emmiyor hemde emzik almıyor..biberonu yani mamayı emzik niyetine kullanıp uyumaya çalışıyor...bende çocuk gelişimciyim ama kendime faydam yok..insan kendine olunca tamamen cahilleşiyor...

canım ilk haftalarda bebekler hep uyuyor bende uyandırıp mama veriyordum ama sonrada uykuları azlıyor

illk zamanlarda çok uyuyyorlar sonra değişiyor merak etme..

Ah canım ilk günler öyle oluyorda sen birkaç gün sonra gör neler olacak.Ben de eşime diyodum çok şanslıyız oğlumuz uslu olacak.Ama şimdi ağzı kapanmıyor.Neyse canları sağolsunda.Birde sarılığı varsa muhakkak uyundırıp besle.Acıkınca uyanır diye bekleme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…