• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bir elimde dere otu,bir elimde pompa , ağzımda hiç inanmadığım ama çaresizlikten onu bile söylediğim 'sütüm otlamaya gitti' cümlesi....Annelik buymuş demek ki....Bu süt nasıl gelirrrrrrrrrr.............Bugün 15 gün oldu doğum yapalı hala damla damla sağabiliyorum........

oooffff yaaa sütüme takılıyorum azmı çokmu anlamıyorum yavrumu acmı bıraktım bilemiyorum
gaz ayrı bir sorun offff offff
bide bende de hemaroiit var kaç gundur kanıyor tuvalete cıkmak ızdırap acaba kızımda bundan etkilenmiş olabilirmi :(((
yarına dr a gidicem su gaz olayı için
sap simpleks aldık dun gazı için ama hiç kullanmadık kızım uyuyunca sonra bugun artık daynamadım 2-3 damla verdim 3-4 kez pırtlattı ama tam hallolmadı dr la konuşmadığımdan kaç damla vermeli bilemedim daha 15 gunluk zaten el kadar nolucak onun bagırsaklarından az yeter dedim :((
allahım yaaaa su gaz çıkarmayı bi öğrense bebeklerimiz :(

Canım sağınca kaç ml çıkıyor? Bir de kaç dakka emiyor göğsünde uyanık halde (yani yarı uyur olunca ben orasını burasını elliyorum iyi emsin diye:)) yoksa emiyor mu yoksa ağzında tutup oyalanıyor mu anlamıyorum)
Ben de gün içinde de biberon veriyorum bazen, dışarı çıkmam gerektiğinde sağıp bırakıyorum;aynı zamanda emdiği için alışmıyorlar biberona öyle...
Kabızlık sorunu bende var ne yapca bilemiyorum wc işi işkenceye dönüştü:47:

iyi akşamlar kızlar.
peppermint canım ağlaya ağlaya okudum valla çok geçmiş olsun. çok sıkıntı çekmişsin ama çok şükür bebeğin de sen de iyisiniz. bundan sonrası üçünüz için de güzel olur inşallah canım.

kızlar dün biz 15 günlük kontrole gittik doktorumuza. oğluşum 4100 gr:nazar: olmuş:64: boyu da 1 cm uzamış 53 cm olmuş:66::nazar: doktor çok güzel dedi. ben ilk hafta mama vermiştim ama 2. hafta sadece kendi sütümü verdim. acaba yetiyor mu diyordum hep. doktor böyle devam et mamaya gerek yok dedi. bi de kızlar bizim oğluşa ben her gün rezene içiriyorum çok rahatlatıyor. doktor da her gün 50 cc kadar verebilirsin dedi.

seyyah06 canım benim de başlarda sol memeyi almıyordu. göğüs ucu yok gibiydi. hüsnüzanın dediği manuel pompayı kullandım ben de. onun sayesinde şimdi oğlum zorlanmıyor memeyi alırken. bi de medela pompa ile sağıyorum o da baya çıkarttı göğüs ucunu.

peppermint;

canım mahvoldum okurken.
İçim koptu, başım ağrıdı ağlamaktan. Ne çok şey yaşamışsın. Allaha şükürki iyisiniz...

Bir elimde dere otu,bir elimde pompa , ağzımda hiç inanmadığım ama çaresizlikten onu bile söylediğim 'sütüm otlamaya gitti' cümlesi....Annelik buymuş demek ki....Bu süt nasıl gelirrrrrrrrrr.............Bugün 15 gün oldu doğum yapalı hala damla damla sağabiliyorum........
Yaaa ufffnbende şimdi sağdım ikisini 35 cc sadece. :((Bizde bugün 15 gunumuzdeyiz :))) dere otu denemedim dur deniim :(
Canım sağınca kaç ml çıkıyor? Bir de kaç dakka emiyor göğsünde uyanık halde (yani yarı uyur olunca ben orasını burasını elliyorum iyi emsin diye:)) yoksa emiyor mu yoksa ağzında tutup oyalanıyor mu anlamıyorum)
Ben de gün içinde de biberon veriyorum bazen, dışarı çıkmam gerektiğinde sağıp bırakıyorum;aynı zamanda emdiği için alışmıyorlar biberona öyle...
Kabızlık sorunu bende var ne yapca bilemiyorum wc işi işkenceye dönüştü:47:

Bendede alismiyorlar ama 2-3 kez üst üste ver sonra meme ver tutamıyor ben avent kullanıyorum şimdiki iyi ama asilmesele benm şutum artsa keske şimdi sağdım ikisini 35 cc birazda emmişti gerçi az bizeydi
Mememde bazen 10 dk durup uyuyor uyanmiyo bı daha bademde 30-40 dk yarı uykumu halde 2 gündür gazdan dolayı memeden inmedi denebilir :((

Demn Dr U aradm sap simplexi 8 damla ver dedi meleğim bı boşalttı ve rahatladı oooohhhhhh dünya varmış beeee :)))

Son düzenleme:
kizlar gene bir problemle geldik. kizimin heryeri kipkirmizi oldu. yuzu ve kafasi tamamen dolu kipkirmizi. artik bu isiligi gecti heralde alerjimi ne bu?? korktum valla

kizlar gene bir problemle geldik. kizimin heryeri kipkirmizi oldu. yuzu ve kafasi tamamen dolu kipkirmizi. artik bu isiligi gecti heralde alerjimi ne bu?? korktum valla

benim bebişte kızarıyor bazen ama sanırım sıcaktan oluyor klimayı açıyoruz 26 dereceye ozaman rahatlıoo yada yıkıyoruz hemen ozamanda rahatlıyor

peppermınt cok gecmıs olsun canım cok üzüldüm allaha şükür atlatmıssın bundan sonra hersey çok ıyı olsun inş birdaha bu acıları yasamazsın

herkese hayırlı geceler bebeklerini kucaklarına alan anneler Allah mutluluğunuzu bozmasın.bende cuma günü suni sancıyla normal doğum için hastaneye yatacağım ne açılmam var nede bebek kanala girmiş durumda doktor deneyelim dedi çok korkuyorum suni sancıdan da.doğum olayı uzadıkca insan daha bir strese giriyor dualarınızı bekliyorum hepinizden..

kızlar saatler kaldı.Rabbim nasıp ederse bende saatler sonra anne olacagım.hastaneye gitmemize saatler kaldı.duygularım karmakarışık.korku heyacan .işl guzel gecer.RABBİM HEPİMİZE YARDIM ETSİN.sag salım kazasız belasız alalım yavrularımızı kucagımıza.

pepperment

canim simdi okudum hikayeni allah bidaha yasatmasin canim cok uzuldum. inan icim parcalandi. allahtan doktorun falanda iyiymis allah korumus. cok dikkat et kendine canim dualarim seninle. bebisin icinde hic uzulme o kadar cabuk buyuyecekki goreceksin annesi.

resmen gözlerim dolu dolu oldu kolay kolay ağlamam ama peppermintcim neler atlattın ama allahtan genede herşey yoluna girmiş
gözdeCim benim ilk oğlişimde olmuştu egzema da olabilir sıcaktan havalar serinleyince geçer krem filan kullanmıştık ama geçmemişti
bütün yüzü kırmızı kırmızı olmuştu hatta kuzenin çocuğu kırmızıları geçsinde öyle alalım demişti 3 yaşında çocuk :-))
ama allahtan başka önemli birşeyi yok cnm geçiyor o birşekilde
Biberona zaten şimdi alışmazlar kızlar belli bir süre sonra istiyorlar mümkün oldukca memeden vermeye çalışın kızlar benim fikrim tabiki

Benim bücürük tam 20 günlük oldu benimse gözümden uyku akıyor nerdeyse hiç uyumuyor sütü göğsümdende almadı sağıp biberonla veriyorum dünden beri sağ göğsümden fazla süt çıkmıyor göğsüm balon gibi oldu acıdan kıvrandırıyor beni bebişimi kucağıma bile doğru düzgün alamıyorum ne yapıcağım bilemedim sütüm çok ama sağdığımda az bir şey akıyor gerisi içerde kalıyor sızım sızım sızlıyor valla.:59:

peppermint canım çok geçmiş olsun,çok ağladım okurken,neyse ki Allah sizi birbirinize bağışlamış,Allah beterinden saklasın,bebişin hayırlı olsun,ben 2011 aralık annesi olcam inş.

peppermintcanım çok üzdü beni hikayen...ama çok şükür bebişin kucağında,evinize dönmüşsünüz...hem geçmiş olsun hem de gözünüz aydın diyeyim canım...bundan sonra daha güzel şeyleri paylaşmak dileğiylee:71:

ayy kızlar bu arada evde temizlik var...bizim kız kadın gelmeden az önce uyudu...bakalım günü nasıl geçireceğiz hehe...hepinizi öptümmmmmmm:9:

kızlar az önce msjlaştık. dün akşam oğlunu kucağına almış. doğum benim içinde oğlum içinde çok zordu ama çok şükür şimdi iyiyiz demiş. biraz ağrısı varmış. bide oğlu memeyi kavrayamamış sütüde az geliyomuş.
eme eme çoğalıcaktır sütü:))) çok şükür sağsalim aldı oğlunu kucağına bunların hepside geçicektir zamanla

resmen gözlerim dolu dolu oldu kolay kolay ağlamam ama peppermintcim neler atlattın ama allahtan genede herşey yoluna girmiş
gözdeCim benim ilk oğlişimde olmuştu egzema da olabilir sıcaktan havalar serinleyince geçer krem filan kullanmıştık ama geçmemişti
bütün yüzü kırmızı kırmızı olmuştu hatta kuzenin çocuğu kırmızıları geçsinde öyle alalım demişti 3 yaşında çocuk :-))
ama allahtan başka önemli birşeyi yok cnm geçiyor o birşekilde
Biberona zaten şimdi alışmazlar kızlar belli bir süre sonra istiyorlar mümkün oldukca memeden vermeye çalışın kızlar benim fikrim tabiki

:(( alerji falan olmaz dimi? yaa kipkirmizi oldu cocuk bide burasi 40 derece. ortmuyoruzda az giyinik yatiriyoruz ama genede. tatilde cogaldi sanirsam. benim akilli kayinvalidem minicik cocugu kahve yeri olmayan plaja goturunce. off off gecer isallah. doktor su serumlar varya burna dokulen. ondan surun demisti sadece boynunda varken ama acaba yuzede surulurmu.

kızlar az önce msjlaştık. dün akşam oğlunu kucağına almış. doğum benim içinde oğlum içinde çok zordu ama çok şükür şimdi iyiyiz demiş. biraz ağrısı varmış. bide oğlu memeyi kavrayamamış sütüde az geliyomuş.
eme eme çoğalıcaktır sütü:))) çok şükür sağsalim aldı oğlunu kucağına bunların hepside geçicektir zamanla

oy masallah. yaa kizlar zaten ilk 3 gun sut diye bisey gelmiyor kolastrum denilen antibiyotik geliyor memeden. valla iyiki su emzirme kurslarina gitmisim herkes panik yapiyor sutum gelmicek diye.

Back