2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

asıl sebebı yapacak bırsey bulamamam vakıt gecırememem annem kardesm geldıler annem evden cıkmak ıstmyr sıcaktan bende onu brkp cıkamıom ev sıcak klıma acıoz dokuo dıolar kapatyrm terden nefes alamıolar ay ben zaten fenalıklardayım.ALLAH ım yardımcı olsun bana smdı ps3 onlıne oynayamamıs kardesm hata verıyormus eşimin o oynamasın dıye yaptgnı dusunuyor ey allahım cocuk ıste ama kaldırmıor kafam ya napcam boyle

canım benimde asıl sebep eşim annem ve kayınvalide arasında kalmaktan korkma....yani biri bişey dese diğeri yanlışmı anlıycak diye kendimi yedim bitrdim..çünkü ben lafa da gelemiyorum..laf duymak istemiyordum..şimdilik kafam rahat ama cuma kaynım ameliayat olcak evime yakın bi yerde yarın hastaneye yatıcak büyük ihtimal yarın kayınvalide ve eltim bana gelebilir kalmak için ama kalması bişey değil...bana ve anneme karışır durur şimdi...annemi sürekli tembhliyorum ynlış anlamasın diye...

canim ya bu ne tatlilik boyle MASALLAH :nazar::nazar::nazar: ya bebislerin resimlerini gorunce dahada bi heyecanlaniyorum minnos minnos evde biri daha olcak yaaa cok heyecanli. Oglusummmmm saglicakla gel artikkkkkkkk :1:
teşekkür ederiz teyzesi..senin de oğluşunun fotoğraflarını burda görcez inşallah..

Canım valla bende aynı şeyi düşündüm...

Bravo valla Gelişimci, bizde gelmeye çalışalım kızlar...

Zarpdeniz; canım kızın nasıl, büyümüş, kilom almıştır artık?

emotion_35; canım tebrikler, Allah analı babalı büyütsün, darısı başımıza...:nazar:

Patricia; Canım çok heyecanlı, anlıyorum seni. Dün doktorum dediki, eğer bebek haftaya da kilo almazsa, suni sancıyla doğurturuz. acayip heyecanlandım. Gece bile uyuyamadım. Hadi hayırlısı. Allah yardımcın olsun canım...

Eyeszay; nasıl oldun canım? Varmı yine ağrın?

canım tabi doğumdan sonra buraya gelin ki yaşadıklarınızı paylaşın hem kendinizide daha iyi hissedersiniz..beni burda yanlız bırakmayın..doğum yapanlar tek tek dökülmeye başladı...pek girmiyolar...

ay kızlar heycandan gecmısı hıc okuyamadım. mutlaka doğum yapanlar vardır bu gun. allah analı babalı buyutsun hayırlı uğurlu olsun :)
bende hastaneden gelıyorum, daha doğrusu sabah gıttım.
nst de sancım çıkmadı sonra dr yanına indim. usg den bakarken dediki ıkıkere kasılman oldu bu normal değil dur bıde catı muaynesı yapalım dedi. benı bı stres aldıkı sormayın. yok ıstemem alttan falan desemde, yapalım bellı olmaz dedı. velasıl soktu parmağını ama hıc mı hıc acımadı. bı gulumsedı, sen dedı cok rahat doğum yaparsın, 2-3 cm acılman olmus ve ağrın yok, çatı muaynesındede gıkını cıkartmadın dedı, gel deneyelım normal doğum, olmazsa hemen sezeryana alırım senı ama , sezeryan için kıyamam sana dedi. bir gaz verdı yanı bana.
zaten dedı yarın baslatmazsak doğumu , gece dengesız bır saatte kendılığınden baslar cunku acılman baslamıs dedı.
velasıl yarın sabah 8 de hastaneye yatısım var. önce normal denıcez olmazsa hemen sezeryana alacakmış.
çok heycanlıyım kızlar ya, cocuk odasının perdesı halısı falan eksıktı, işte hasta bezim ve pedim yoktu. apar topar onları aldım bu gun. daha bır haftam var dıye rahattım.
eşimede eve gelınce dedim yarın baba oluyorsun :))) eli ayağına karıstı adamın:)
şimdi mutfağı temızledim, birde süpürüp toz alıp silerim yerleri viledayla.
sabah 8-9 gibi sancı verecekler, öğlen 2de doğurmus olursun dedi dr. ey allahım cok buyuk süpriz oldu.
kızımın kilosu daha 3 bile olmamıs ama 2700 civarında onada normal dedi, offf napcam ben sımdı , elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırdım :) ne olur dua edin bana , kolay doğumum olsun, kızımı sağlıkla alayım kucağıma. benim kımsem yok eşim ve babamdan başka, dualarınızı bekliyorum.
ı
canım çok benzer durumlarımız 1-2 güne benimde kızım gelebilir çok iyi anlıyorum heyecanını aynen elim ayağım birbirine girdi ama keşke çok yormasan kendini evi süpürme felan eşin yardım etmez mi akşam enerjin lazım sana:)

Kizlar bisey sorucam size,

Yarim saat kadar once falan laptopu sarj etmek icin takiyodum kabloya dokundum bi anda elektirik carpti bi kac saniye biseydi ama cok korktum :18: Bisey olmaz demi :26: Hemen kizimin hareketlerine baktim ama yinede tedirgin oldum :25:

patricia sanada hayırlı doğumlar ne guzel rahat bır muayne gecırmıssın doğumunda oyle olur ınsallah.bence normal doğumun olacak.hadı hayırlısı.sağlıkla al bebişini kucagına

Kizlar bisey sorucam size,

Yarim saat kadar once falan laptopu sarj etmek icin takiyodum kabloya dokundum bi anda elektirik carpti bi kac saniye biseydi ama cok korktum :18: Bisey olmaz demi :26: Hemen kizimin hareketlerine baktim ama yinede tedirgin oldum :25:

canım olmamıştır bişey korkma. bebeğinin hareketini de hissediyorsan sorun yok. çok geçmiş olsun

aucler ve patricia çok heycanlı rabbim yardımcınız olsun hayırlı kolay doğum olsun inşallah

canım annenle kendini bir tutma..teknoloji gelişti...sen dkişlerini sürekli düşündükçe geçmiycek gibi gelir...canım dediğim gibi kansızlık olumsuz düşünmeye yol açarmış ve psikolojik olarakta kendini kötü hissetemene sebep olurmuş...dr.una danışverebilrise kan ilacı versin vermezsede kan yapan şeyler ye...benim dr. 1 ay kan ilacı kullan dedi..çünkü doğumda çok kan kaybediyoruz..zaten lohusalık psikolojisi genelde hormonlardan ve kansızlıktan oluyormuş....[/QUOTE]

evet haklisin cnm. yani eskiden beri soyler durur bide simdide yariliyor falan dikisleri beni korkutmamak icin yok ondan degil diyor ama ben bildim bileli o hep soler. ondan bu dikis olayi konusunda nedense cok kotu hissediyorum ki cok dikisimde yok. kan zaten cok kaybettim ben canim. ilk dogumdan ciktigimdada baya asagida kaldim. 1 hafta oldu hala kanamam var. bari bolca pekmez yiyim. zira doktorum ilac vermiyor hicbiseye. bu arada senin bebis nasil. ne alemde uykusuzluk gaz problemleri? birde nasil bir emzirme plani yaptin?

Gozunuzaydin, gule gule buyutun.

Genelde bebeklerin %80'i sarilik olurmus, cabuk atlatmasi dilegiyle, bizimkinin sanirim bitti.

Bana da altini degistirirken yada kucagima alidigimda acitiyormusum gibi geliyordu ama acimazmis. Sut calismalarina simdiden devam etsen iyi olur herkes bana da ayni seyi soylemisti....

Ayy canim sagolasin. Demek boyle bir tez bile hazrilanmis, vakit yaratinca detayli bakacagim.

Kilolarin 40 gun sonra azaldigini soyluyorlar, ayni zamanda odem de bu sure icinde gidiyormus. Bizim bir ay oldu gercekten bayagi farkettik ama hala 9 kilo fazlam var, bakalim gorecegiz....

Benim sezeryandi ve hala az da olsa kanama devam ediyor, bitti zannediyorum yeniden basliyor....

Gozunuzaydin, gule gule buyutun bebisinizi....

Gecmis olsun, duacisiyiz.

Zaten hepimiz hassas bir donemdeyiz, bunlara cok takmamak lazim diyecegim ama takiyoruz maalesef... Bebislerimize odaklanalim.

Erkeklerde lohusa sendromuna giriyorlarmis, kendilerini cok dislanmis hissediyorlarmis, sanirim hepimiz biraz daha dikkat ve ozen gostermeliyiz diyecegim ama bizim de ozene ve dikkata ihtiyacimizin cok oldugu bir donemdeyiz zaten....

Hayirli olsun, gule gule buyutsunler.

Bence de nete girmek cok zorlasti haklisin. Bir bakiyorum sayfalar dolusu yazi olmus.... Sarilik kisa surede geciyor, emzirmenin cok yaradgi soyleniyor. O topuktan kan alma isininin acisini cok iyi biliyorum ben de cok aglamistim kuzumla birlikte...Cok gecmis olsun.

Bazen olcumler yanlis olabiliyor, cok takilmamak lazim. Cati muayenesi konusunda kesinlikle haklisin.

Canim cok kolay gelsin diyecegim, en iyisi esinle detaylica konusmak. Umarim sonu iyi bir konusma ve karar olur.

canim bizim sariligimiz gecmedi sanirim daha. hala sari kuzum benim. o kadarda emiyor anlamadim neden gecemedi. su pediatris bi gelse tatilden rahat edicemde. haftaya sali geliyor.

Kızlar, herkese iyi günler. umarım hepiniz iyisinizdir. dün size sspatyass ile ilgili haberler verecektim, hem alıntı yaparak cevaplar yazacaktım ama sonra internet kendi kendine gidince buğüne kaldı.
sspatyass'ı ve Çınar'ı hastanede gördüm. bebeği görseniz maşallah, çok tatlıydı. uyuyordu, uyandırmamak için yanına pek yaklaşmadım ama çok güzeldi. kafasında da baya saç vardı. umarım bizimkide saçlı doğar. kendisi iyiymiş, sadece sezeryandan olan dikişler ağrıyormuş. arada gezdiriyorlarmış. büyük ihtimal bu sabah çıkmıştır.

sonra kendi doktoruma geçtim, kızımıza bu sefer ultrasyon yapılmadı ama nst çekildi. hiçbir kasılma çıkmadı. anladığınız kadarıyla kızımın gelme niyetinde değil gibi:) zaten bebeğim aşağa bile inmemiş. bide bu pıtırcık çok hareket ediyor, hele bazen çok acı veriyor.

canım, inş. sorunsuz bir şekilde doğumun gerçekleşmiştir ve minicik yavrunu kucağına almışsındır. sizi şimdiden tebrik ediyorum. darısın artık bizim bekleyenlerin başına:)
bu arada, canlı yayın şekline de bayıldım, tebrik etmek gerekiyor. ben büyük ihtimal panikten bilgisayarı bile açamazdım:)

oh, buğün efsung da vardı. bakıyorum 3 tane doğum buğün kesinleşti. umarım kolaylıkla bebeklerinize kavuşup onları öpüp koklarsanız. hepinize kolay gelsin ve tebrikler.

canım, bende senin gibi sıaramı bekliyorum ama hala da tık yok. bu kız galiba içerde olmaya sevdi:)

canım, biz travel sistem aldık. onun ana kucağını kullanacağım. sadece içine alt değiştirme minderi yerleştirmeye düşünüyorum.

oh, maşallah sana, hala da canlı yayına devam:):) bir sonraki flaş haberleri bekliyoruz. inş. güzel olurlar

canım, benim bebek SAT göre uyumlu ama doğum tarihi git gide erteleniyor çünkü ne sancım var nede bebek indi. ben kendimde 42 haftalık doğmuşum, kızımda galiba bana benzeyecek. o yüzden sen kafana çok takma. hem son haftalarda haftalar pek kesin hesaplanamıyormuş

canım, ben ilk 3 ay çok rezalet geçirdim. yediğim içtiğim herşeyi kusuyordu. ayıp söylenmsei ama bazen burnumdan sıvılar geliyordu. o zamanlarda serum falan bile takıldı bana. sonra çok rahatladım ama şu son iki haftadır bu mide bulantısı yine başladı, şükür kusmam yok. fakat baze çok kötü oluyorum

ee, insan hayecanlı olmaz mı:) ben daha belli olmadan heyecan yapıyorum. inşan yarın kolaylıkla oğluna kavuşursun sonra burada fotoğraflarınıda koyarsın

az bir şey kaldı. allah yardımcınız olsun, herşey umarım kolay ve sorunsuz geçer. insan tabiki hem bebeğinden artık ayrı beden olacağı için hüzünleniyor, hem artık elinle ona dokınacağı için heyecenlanıyor. bu çok değişik bir duygudur....

canım, umarım iyi haberlerle dönerseniz. ikinizide bekliyoruz:)

canım, geçmiş olsun. tam doğum olayı falan bitti derken şimdide gaz sancısı var. ee insanında ağrısı varkende bu sefer herkese ve herşeye patlıyor. benimde dün kızım sırtıma çok vurmaya başladı, bende acıdan ha biri eşime patlayıp durdum. umarım ağrıların hızlı geçerler

saol canim valla sabahtan beri gecmedi. yapmadigim sey kalmadi. bide ustune dahada baska seyler eklendi. off allahim isallah hepimizin agrilarida gecerde rahatla bebeklerimizle ilgileniriz. canim kizinin sirtina vurmasi bel agrisi olmasin. doguma yakin basliyor.

canım geçmiş olsun... lohusayken dikkatli olmak gerektiğini, hele de hiç üşütmemeyi tavsiye eder ya büyükler... hem sana hem bebeğe gaz yapar derler.. inşallah seninki de basit bir üşütmedir ve cabuk gecer... gecen gece ben de bi uyandım titremekten neredeyse çenem birbirine çarpıyor... ama nasıl üşümek.. hemen sırtıma ne bulduysam geçirdim, ayağıma çorap falan... resmen sıtma nöbeti geçirdim... halbuki bizim ev en üst katta ve geceleri sıcaktan pişiyoruz.. evdeki herkes sıcaktan buram buram terlerken ben donma nöbetleri geçirdim... sabaha karşı ısınınca uyukakalmışım... hiç anlamadım neden öyle olduğumu...

ahh sorma canim bnm. bizim ev 2 cephe pufur pufur acinca camlari. bizimkide aciyor butun camlari heryerden ceyran. kac kere dedimde dinletemiyorum. anlamadim. normalde dusuncezide degildir ama. neyseki bebege bisey olmadi bu ceyran durumlarindan.

ben, biliyorsunuz henüz doğum yapmadım ama korsemi daha ilk aylarda almıştım bile:) fakat ebemle doktorum ilk haftalar giyme dediler çünkü rahim kısmına baskı yaptığından ağrıya ve kanamaya sebep olabilirmiş. istersen sen bir hafta kadar takma, ondan sonra takmaya başla. belki bu ağrıların ondan olmuştur...

belki olabilir canim. bende giymiycem bi kac gun artik. oylede mutluydum ki nasil topluyordu karni. ama napalim agridan sizidan iyidir. iyice gecene kadar bu karnimin icindeki degisimler takmiyim bari.

canım geçmiş olsun.üşüttün mü acaba? sen kendine dikkat et şimdi herşeyide kafana takma herşeyi biraz oluruna bırak.

heralde usuttum canim herkes ayni seyi soluyor. gerci atesim yok ama bu sanci beni oldurecek.

selam kizlar benim gibi 41. haftada olup doguramayan varmi hala :) dun beklenen dogum tarihiydi gelmedi oglusum. konrolumuz vardi dun 1 hafta daha bekliycekmisiz hersey yolundaymis, kafasi iyice dayanmis kapiya dedi ebemiz. bakalim oglusum nezaman gelcekkkk sabirsizlaniyorummmmm.

Senerd dan haber varmi almistir kesin bebisini kucagina, saglicakla:nazar:

Eyezsay canim agrilarin gecicektir enkisa zamanda, buyuk ihtimal arkadaslarinda dedigi gibi usutmekten kaynakli gaz sancisi olabilir, bebisleride basbasbagirtan o gaz sancisi cok agri vericiymis ve tum vucudunda hissedebiliyormussun. sen ozelliklede ayaklarini sicak tut biraz bakalim nasil olacaksin. uzme kendini, stresli olmanda cok dogal.

canim doguma yardim eden seyler vardi onlari yapsana. yuruyus falan. senerdle mesajlastik simdi bebis iyimis emiyormus. dikisleri oldugundan biraz yuruyemiyormus ama iyimis.
valla benim bu sancim hic gececek gibi durmuyor. herseyide yaptim. daha ne yapiim bilemedim:((

kızlaaaarr biz yeni geldik hastaneden bebişim oldu pazartesi gece saat 2.30da suyum geldi 4.30 da keremimiz epidural sezreyanla 50 cm 3700 kilo doğdu o kadar harika bi duygu kii detayları daha sonra yazıcam . ama sezeryan olduğum için ağrım çook :( bebişim yeni yeni emiyo ama henüz sütüm gelmiyo 2. gün bugün sanırsam yarına kadar gelirmiş .öpüyorum sizlerii

oyy masallah canim. isallah agrilarinda zamanla gecerler.

doğum yapan anneler sizlere geçmiş olsun...bebekleriniz de hayırlı uğurlu olsun; sağlıklı günlerde büyütün inşallah.

Eyeszay;
Canım en kısa sürede geçer ağrıların inşallah. Bu durumda sen de sinir stres yapıyordur tabi ama sen takmamaya çalış, düşünme bu kadar kızına bak yeter. Bu arada çok güzel kızın ben sana benzettim valla, gözleri fln direk seni anımsattı bana.

Gelişimci;
Canım senin kızın da pek şirin. Allah hepimizinkini nazarlardan saklasın...

Bu arada peppermint ile görüştüm 1-2 güne çıkıyorlarmış hastaneden.

cok saol canim. kizimida etkiliyordur bu durum. kucagima alamiyorum. ole bir spazmki kilitliyim oturup kalkamiyorum agirlik alamiyorum:(( neden bole oldum anlamadim. isallah gecer.

Canım valla bende aynı şeyi düşündüm...

Bravo valla Gelişimci, bizde gelmeye çalışalım kızlar...

Zarpdeniz; canım kızın nasıl, büyümüş, kilom almıştır artık?

emotion_35; canım tebrikler, Allah analı babalı büyütsün, darısı başımıza...:nazar:

Patricia; Canım çok heyecanlı, anlıyorum seni. Dün doktorum dediki, eğer bebek haftaya da kilo almazsa, suni sancıyla doğurturuz. acayip heyecanlandım. Gece bile uyuyamadım. Hadi hayırlısı. Allah yardımcın olsun canım...

Eyeszay; nasıl oldun canım? Varmı yine ağrın?

olmazmi oluyirum valla:((

canım benimde asıl sebep eşim annem ve kayınvalide arasında kalmaktan korkma....yani biri bişey dese diğeri yanlışmı anlıycak diye kendimi yedim bitrdim..çünkü ben lafa da gelemiyorum..laf duymak istemiyordum..şimdilik kafam rahat ama cuma kaynım ameliayat olcak evime yakın bi yerde yarın hastaneye yatıcak büyük ihtimal yarın kayınvalide ve eltim bana gelebilir kalmak için ama kalması bişey değil...bana ve anneme karışır durur şimdi...annemi sürekli tembhliyorum ynlış anlamasın diye...

teşekkür ederiz teyzesi..senin de oğluşunun fotoğraflarını burda görcez inşallah..

canım tabi doğumdan sonra buraya gelin ki yaşadıklarınızı paylaşın hem kendinizide daha iyi hissedersiniz..beni burda yanlız bırakmayın..doğum yapanlar tek tek dökülmeye başladı...pek girmiyolar...

bende burdayim canim yanliz degilsin:))

kızlaaaarr biz yeni geldik hastaneden bebişim oldu pazartesi gece saat 2.30da suyum geldi 4.30 da keremimiz epidural sezreyanla 50 cm 3700 kilo doğdu o kadar harika bi duygu kii detayları daha sonra yazıcam . ama sezeryan olduğum için ağrım çook :( bebişim yeni yeni emiyo ama henüz sütüm gelmiyo 2. gün bugün sanırsam yarına kadar gelirmiş .öpüyorum sizlerii

maaşallah hayırlı olsun canım sağlıkla büyüt inşallah hüsnüzan senin de hayırlı olsun canım uamrım ağrılarınız da tez zamanda geçer

kizlar senerdle mesajlastik iyimis. bebek emiyormus. ama bence sutum gelmiyor diyor bence geliyor. ilk kolastrum zaten sut degil birde az geliyor. sora sut geliyor cogaliyorda..3 270 gram 49 cm dogmus. bizimkiyle baya yakin. bitek dikisi varmis yuruyemiyorum demis. ama gerisi iyi demis. bir bebis daha geldi saglikla darisi herkeslerin basina.

bu arada bisey sorucam cokta onemli degil ama merak. bu bebeklerin gozleri kac gun mavi kaliyor?

canım annenle kendini bir tutma..teknoloji gelişti...sen dkişlerini sürekli düşündükçe geçmiycek gibi gelir...canım dediğim gibi kansızlık olumsuz düşünmeye yol açarmış ve psikolojik olarakta kendini kötü hissetemene sebep olurmuş...dr.una danışverebilrise kan ilacı versin vermezsede kan yapan şeyler ye...benim dr. 1 ay kan ilacı kullan dedi..çünkü doğumda çok kan kaybediyoruz..zaten lohusalık psikolojisi genelde hormonlardan ve kansızlıktan oluyormuş....

evet haklisin cnm. yani eskiden beri soyler durur bide simdide yariliyor falan dikisleri beni korkutmamak icin yok ondan degil diyor ama ben bildim bileli o hep soler. ondan bu dikis olayi konusunda nedense cok kotu hissediyorum ki cok dikisimde yok. kan zaten cok kaybettim ben canim. ilk dogumdan ciktigimdada baya asagida kaldim. 1 hafta oldu hala kanamam var. bari bolca pekmez yiyim. zira doktorum ilac vermiyor hicbiseye. bu arada senin bebis nasil. ne alemde uykusuzluk gaz problemleri? birde nasil bir emzirme plani yaptin?

canim bizim sariligimiz gecmedi sanirim daha. hala sari kuzum benim. o kadarda emiyor anlamadim neden gecemedi. su pediatris bi gelse tatilden rahat edicemde. haftaya sali geliyor.

saol canim valla sabahtan beri gecmedi. yapmadigim sey kalmadi. bide ustune dahada baska seyler eklendi. off allahim isallah hepimizin agrilarida gecerde rahatla bebeklerimizle ilgileniriz. canim kizinin sirtina vurmasi bel agrisi olmasin. doguma yakin basliyor.

ahh sorma canim bnm. bizim ev 2 cephe pufur pufur acinca camlari. bizimkide aciyor butun camlari heryerden ceyran. kac kere dedimde dinletemiyorum. anlamadim. normalde dusuncezide degildir ama. neyseki bebege bisey olmadi bu ceyran durumlarindan.

belki olabilir canim. bende giymiycem bi kac gun artik. oylede mutluydum ki nasil topluyordu karni. ama napalim agridan sizidan iyidir. iyice gecene kadar bu karnimin icindeki degisimler takmiyim bari.

heralde usuttum canim herkes ayni seyi soluyor. gerci atesim yok ama bu sanci beni oldurecek.

canim doguma yardim eden seyler vardi onlari yapsana. yuruyus falan. senerdle mesajlastik simdi bebis iyimis emiyormus. dikisleri oldugundan biraz yuruyemiyormus ama iyimis.
valla benim bu sancim hic gececek gibi durmuyor. herseyide yaptim. daha ne yapiim bilemedim:((

oyy masallah canim. isallah agrilarinda zamanla gecerler.

cok saol canim. kizimida etkiliyordur bu durum. kucagima alamiyorum. ole bir spazmki kilitliyim oturup kalkamiyorum agirlik alamiyorum:(( neden bole oldum anlamadim. isallah gecer.

olmazmi oluyirum valla:((

bende burdayim canim yanliz degilsin:))[/QUOTE]

haklısın canım .ama birkaç kişiyiz işte...giden gelmiyor acep nedendir :D :D

kizlar senerdle mesajlastik iyimis. bebek emiyormus. ama bence sutum gelmiyor diyor bence geliyor. ilk kolastrum zaten sut degil birde az geliyor. sora sut geliyor cogaliyorda..3 270 gram 49 cm dogmus. bizimkiyle baya yakin. bitek dikisi varmis yuruyemiyorum demis. ama gerisi iyi demis. bir bebis daha geldi saglikla darisi herkeslerin basina.

bu arada bisey sorucam cokta onemli degil ama merak. bu bebeklerin gozleri kac gun mavi kaliyor?

cnm ılk 6 ay dıye duymustum ben.sımdı senın sorundan sonra nettede arastırdım aynen şöyle yazıyor;
Açık tenli bebekler genellikle gri-mavi göz rengine sahipken, koyu tenli bebeklerin gözleri kahverengi ya da koyu gridir. Göz rengi değişecekse bu genellikle 6 aylıkken olur.

emotion_35 sanada hayırlı ugurlu olsun bebegın.mıs kokulu oğlunu bnm ıcınde öp.bende bıran once oğluma kavusaym.maşallah kılosuda gayet guzel doğmuş ALLAH nazarlardan saklasın.bol sütlü gunler size kereminle :)

eyeszayhaklısın canım .ama birkaç kişiyiz işte...giden gelmiyor acep nedendir :D :D

valla bilmiyorumki kuzum. halbuki insanin soracak ne cok seyi oluyor. sen okudunmu diger yazdiklarimi bir dolu soru sormustum sana. hehe kac saatte besliyorsun nasil gaz cikariyorsun falan filan. seninde mavimi gozu bebisin su an?

cnm ılk 6 ay dıye duymustum ben.sımdı senın sorundan sonra nettede arastırdım aynen şöyle yazıyor;
Açık tenli bebekler genellikle gri-mavi göz rengine sahipken, koyu tenli bebeklerin gözleri kahverengi ya da koyu gridir. Göz rengi değişecekse bu genellikle 6 aylıkken olur.

aa o zaman benim bebegim acik tenli olucak. cok sevindim. bari o bana benzesin hehe. ama 6 aysa daha cok bekleyecegiz desene bebisin asil goz rengini gormek icin.

sspapatyass , hüznüzan, emotion_35 tebrik ederim kızlar sizleri Allah analı babalı büyütsün yavrularınızı:nazar:

yarın doğuma gidiceklere de rabbimden kolay doğumlar diliyorum

valla bilmiyorumki kuzum. halbuki insanin soracak ne cok seyi oluyor. sen okudunmu diger yazdiklarimi bir dolu soru sormustum sana. hehe kac saatte besliyorsun nasil gaz cikariyorsun falan filan. seninde mavimi gozu bebisin su an?

aa o zaman benim bebegim acik tenli olucak. cok sevindim. bari o bana benzesin hehe. ama 6 aysa daha cok bekleyecegiz desene bebisin asil goz rengini gormek icin.

canım sen deyince tekrar dönüp baktım msjını görmemişim..şimdi gördüm:9:canım gaz problemi için çocuk dr. metsil diye bi ilaç verdi..gaz problemimiz fazla olmuyor ama kabızlık sorunu vardı..oda çok şükür geçti gibi annem erik hoşafı yaptı içtim bebeğe süt verince kabızlığı geçsimn diye..ben emziremiyorum sağıp veriyorum zaten sütümde yetmiyor...önce sağdığım sütü sonra mama veriyorum genel olarak uykuya güzel şekilde dalarsa 3-4 saat uyuyor...benim kızın gözleri ışıkta koyu gri gibi ama değişri heralde...

canım bende doğumdan sonra 6 kilo vermiştim 10 gün sonra bi 3 kilo daha gitmişti ve sadece 3 kilo fazlam kalmıştı benim ilk doğumumda sadece 12 kilo almıştım.
ama bunda bende çok merak ediyorum toplamda 20 kilo aldım:5:

boyum 1.55 ,kilom 52 ilk dogumda tami tamina 23 kilo almistim.normal dogum yaptim 3.440 gr 50 cm oglumu dünyaya getirdim dogumda direk 13 kilom gitti.ilk 6 ay sadece emzirdim ki,bunun cok faydasi oldugunu dusunuyorum.Allaha sükür sütümde cok iyi geliyordu.ben oglumu hala emziriyordum,inanirmisiniz 10 ay icinde ben yine 53 kiloydum.ve 54 kiloya ciktim ve nedenide 7 haftalik hamileymisim, yine hamile oldugumu ögrendim sok oldum hic beklemiyordum.oglum daha 10 aylikti ve dogumdan sonraki ilk adetim daha1 hafta önce olmustu.su an kizimi bekliyorum agustos sonu gibi dedi doktor ama bakalim kismet.ben herdogum yapanin yazilarini merakla okuyorum.insallah benim bilgilerimde biraz olsun yardimci olur :80:

allah yardımcın olsun inşallah kolay bir doğum geçirip bebişini alırsın kucağına.ben 38 haftalık hamileyim kontrole gittim dün ama ne açılma ne sancı var şu an beklemedeyiz bakalım

ay kızlar heycandan gecmısı hıc okuyamadım. mutlaka doğum yapanlar vardır bu gun. allah analı babalı buyutsun hayırlı uğurlu olsun :)
nst de sancım çıkmadı sonra dr yanına indim. usg den bakarken dediki ıkıkere kasılman oldu bu normal değil dur bıde catı muaynesı yapalım dedi. benı bı stres aldıkı sormayın. yok ıstemem alttan falan desemde, yapalım bellı olmaz dedı. velasıl soktu parmağını ama hıc mı hıc acımadı. bı gulumsedı, sen dedı cok rahat doğum yaparsın, 2-3 cm acılman olmus ve ağrın yok, çatı muaynesındede gıkını cıkartmadın dedı, gel deneyelım normal doğum, olmazsa hemen sezeryana alırım senı ama , sezeryan için kıyamam sana dedi. bir gaz verdı yanı bana.
zaten dedı yarın baslatmazsak doğumu , gece dengesız bır saatte kendılığınden baslar cunku acılman baslamıs dedı.
velasıl yarın sabah 8 de hastaneye yatısım var. önce normal denıcez olmazsa hemen sezeryana alacakmış.
çok heycanlıyım kızlar ya, cocuk odasının perdesı halısı falan eksıktı, işte hasta bezim ve pedim yoktu. apar topar onları aldım bu gun. daha bır haftam var dıye rahattım.
eşimede eve gelınce dedim yarın baba oluyorsun :))) eli ayağına karıstı adamın:)
sabah 8-9 gibi sancı verecekler, öğlen 2de doğurmus olursun dedi dr. ey allahım cok buyuk süpriz oldu.
kızımın kilosu daha 3 bile olmamıs ama 2700 civarında onada normal dedi, offf napcam ben sımdı , elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırdım :) ne olur dua edin bana , kolay doğumum olsun, kızımı sağlıkla alayım kucağıma. benim kımsem yok eşim ve babamdan başka, dualarınızı bekliyorum.

canım kemeri takmana grek yok..zaten hareketli bir bebek değil küçük olduğu için..ayrıca dikkatli taşıdıktan sonra kemere gerek kalmıyor..
canım sana bu cevabı yazdım ama karıştı...ana kucağı kılıfı ben almadım ama dediğin şey sanırım arkadaş almıştı...bebeğin terlememesi için filan..benim ihtiyacım olmadı..içine halen battaniye ve alt değiştirme minderi koyuyorum ben

redmaskcım üsteki iletim sana ama bi türlü normal gönderemedim..3.kez gönderiyorum şuanda...

sağol canım iyi ki topiği bırakmadın. danışmanımız oldun valla...

ayyy çokk heyecanlı... allah bşi avazda kurtarsın canım ama kendini de yorma çok..

maşallahhh bebişimize darısı başıma... belki hep mavi kalır ..

Back