2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kizlar...

doktor kontrolünden geldik yemek falan derken ancak girebildim. senerd dogum yapmis sanirim. tebrik ediyorum. gecmisi cok fazla okuyamadim. doktorda sadece nst yapildi. biraz kasilmalar cikti ama en fazla 40lardaydi. ultrasonla bakmadi gerek yokmus öyle dedi :) sizin su meshur elle muayeneyi yapti bebegim basini sabitlemis dogum kanalinda sonunda :) ama acilma yok malesef sadece kisalma baslamis rahim agzinda dedi. yani beklicez daha bizim kücük hanimin keyfini umarim fazla bekletmez bizi dayanamiyorum artik tekmelerine cok güclü vuruyooo. suan yazarken de kasilmalarim oluyo hayirlisi artik cok fazla olursa hastane yolunu tutabilirim ama en azindan bi kac gün daha gelicegini sanmiyorum.

herkese iyi geceler :3:

canım sen deyince tekrar dönüp baktım msjını görmemişim..şimdi gördüm:9:canım gaz problemi için çocuk dr. metsil diye bi ilaç verdi..gaz problemimiz fazla olmuyor ama kabızlık sorunu vardı..oda çok şükür geçti gibi annem erik hoşafı yaptı içtim bebeğe süt verince kabızlığı geçsimn diye..ben emziremiyorum sağıp veriyorum zaten sütümde yetmiyor...önce sağdığım sütü sonra mama veriyorum genel olarak uykuya güzel şekilde dalarsa 3-4 saat uyuyor...benim kızın gözleri ışıkta koyu gri gibi ama değişri heralde...

bize ilac vermediler. zaten gaz cikarmadan yatirdigim halde hic problemi yoktu. ne olduysa 3 4 gunde oldu. bide kusuyor bizimki cok. ole saldiriyorki memeye cok hizli ve cok fazla iciyor sorada kusuyor. pediatrist gelince sorucam. kabizlik sorununu nasil anladiniz? ben gunduzleri her 2 saatte yada 3 saatte bir uyandiriyorum emzirmek icin. gunduz genelde kendisi pek uyanmiyor. ama 3 gundur falan gecelerimiz zor geciyor. kalkiyor surekli emmek istiyor. anlamiyorum ne kadar emdirmeliyim. benimki hep emmek istiyor. sorada kusuyor cok emince. napcam bilemedim. mavi degilmi gozleri?? gri nasil oluyor yahu?butun bebekler mavi oluyor diye biliyordum.

bize ilac vermediler. zaten gaz cikarmadan yatirdigim halde hic problemi yoktu. ne olduysa 3 4 gunde oldu. bide kusuyor bizimki cok. ole saldiriyorki memeye cok hizli ve cok fazla iciyor sorada kusuyor. pediatrist gelince sorucam. kabizlik sorununu nasil anladiniz? ben gunduzleri her 2 saatte yada 3 saatte bir uyandiriyorum emzirmek icin. gunduz genelde kendisi pek uyanmiyor. ama 3 gundur falan gecelerimiz zor geciyor. kalkiyor surekli emmek istiyor. anlamiyorum ne kadar emdirmeliyim. benimki hep emmek istiyor. sorada kusuyor cok emince. napcam bilemedim. mavi degilmi gozleri?? gri nasil oluyor yahu?butun bebekler mavi oluyor diye biliyordum.

gözde bizim badeyi anlatmışsın kuzummmmmmmm...aynen yaaa...tam bir meme arsızııııııı...deli gibi emiyor...kusuyor bizimki de...yan yatırıyoruz sürekli biz...olurda gözümüzden kaçar da kusarsa diye...paranoyaya bağladım ben...zırt pırt yanına gidiyorum..iyi mi,kusmuş mu,uyumuş mu diyeeeeeeeeeee...bizim yavru da gündüzleri süper ama gece bi uyandı mı ahhhhhhhhh ve de vahhhhhhhhhhhhh :84:
tipim kaydı yaa...uykuya hasretim hasreetttttttttttttttttttttttttttttttttt:(
bizimki uyanmak üzere ben gidip bi bakiiiiiiiiiiiiiim...öptüm şekerler:):9:

sağol canım iyi ki topiği bırakmadın. danışmanımız oldun valla...

ayyy çokk heyecanlı... allah bşi avazda kurtarsın canım ama kendini de yorma çok..

maşallahhh bebişimize darısı başıma... belki hep mavi kalır ..

isallah canimda pek bi kimsede yok mavi gozlu. bi esimin abisi. gerci kulaklari onunla esimin babasinin kulaklari 7 jenerasyona cekermis derler ama bakalim.

selam kizlar...

doktor kontrolünden geldik yemek falan derken ancak girebildim. senerd dogum yapmis sanirim. tebrik ediyorum. gecmisi cok fazla okuyamadim. doktorda sadece nst yapildi. biraz kasilmalar cikti ama en fazla 40lardaydi. ultrasonla bakmadi gerek yokmus öyle dedi :) sizin su meshur elle muayeneyi yapti bebegim basini sabitlemis dogum kanalinda sonunda :) ama acilma yok malesef sadece kisalma baslamis rahim agzinda dedi. yani beklicez daha bizim kücük hanimin keyfini umarim fazla bekletmez bizi dayanamiyorum artik tekmelerine cok güclü vuruyooo. suan yazarken de kasilmalarim oluyo hayirlisi artik cok fazla olursa hastane yolunu tutabilirim ama en azindan bi kac gün daha gelicegini sanmiyorum.

herkese iyi geceler :3:

hadi bakalim ne zaman gelicek seninkide. son zamanlarda pek bebekler kendileri gelmiyomus cidden dogru galiba:)

gözde bizim badeyi anlatmışsın kuzummmmmmmm...aynen yaaa...tam bir meme arsızııııııı...deli gibi emiyor...kusuyor bizimki de...yan yatırıyoruz sürekli biz...olurda gözümüzden kaçar da kusarsa diye...paranoyaya bağladım ben...zırt pırt yanına gidiyorum..iyi mi,kusmuş mu,uyumuş mu diyeeeeeeeeeee...bizim yavru da gündüzleri süper ama gece bi uyandı mı ahhhhhhhhh ve de vahhhhhhhhhhhhh :84:
tipim kaydı yaa...uykuya hasretim hasreetttttttttttttttttttttttttttttttttt:(
bizimki uyanmak üzere ben gidip bi bakiiiiiiiiiiiiiim...öptüm şekerler:):9:

evet iste fazlasini kusuyor diyor annem. cok tehlikeli bende cok korkuyorum. bazen emmek refleksindenmi diye emzik veriyoruz. 5 dakika emiyor atiyor sora. kizimi alinca kucagima sanirim sen beni sut icin kullaniyorsun, baska bisey ifade etmiyorum sana diyorum:DD valla geceler kabus aynen dedigin gibi. emzirirsin gazi olur, gazini cikarirsin gene emmek ister, altini degistirirsin gene yapar, off off. en uzun banyo sorasi uyuyor artik dahada gec yaptiricam banyosunu.

kızlarrr yine uyku yok bana.. sonra çok arıycam bugünleri biliyorum ama.. yaa koltukta tipim kayıyo yatağa yatınca cin gibi oluyorum....

merhaba kızlar bende 3 gün önce epidural normal doğum yaptım ama uyumakta zorlanıyorum.böylee tam uyuyacağım anda bacaklarım filan titryo sizde de böyle şikayeti olan varmı cidden zor durumdayım.acaba ıkınmaktanmı sinirler kaslar gerildi diyorum ne dersiniz.

epiduralden sonra olabiliyor,bende olmuştu benzer şeyler,ama bende bütün vücudumda bi titreme uyuşukluk gibi vardı...doktor ertesi gün 2 tane serum taktı ,geçti...bi hastaneye git istersen...

ay kızlar heycandan gecmısı hıc okuyamadım. mutlaka doğum yapanlar vardır bu gun. allah analı babalı buyutsun hayırlı uğurlu olsun :)
bende hastaneden gelıyorum, daha doğrusu sabah gıttım.
nst de sancım çıkmadı sonra dr yanına indim. usg den bakarken dediki ıkıkere kasılman oldu bu normal değil dur bıde catı muaynesı yapalım dedi. benı bı stres aldıkı sormayın. yok ıstemem alttan falan desemde, yapalım bellı olmaz dedı. velasıl soktu parmağını ama hıc mı hıc acımadı. bı gulumsedı, sen dedı cok rahat doğum yaparsın, 2-3 cm acılman olmus ve ağrın yok, çatı muaynesındede gıkını cıkartmadın dedı, gel deneyelım normal doğum, olmazsa hemen sezeryana alırım senı ama , sezeryan için kıyamam sana dedi. bir gaz verdı yanı bana.
zaten dedı yarın baslatmazsak doğumu , gece dengesız bır saatte kendılığınden baslar cunku acılman baslamıs dedı.
velasıl yarın sabah 8 de hastaneye yatısım var. önce normal denıcez olmazsa hemen sezeryana alacakmış.
çok heycanlıyım kızlar ya, cocuk odasının perdesı halısı falan eksıktı, işte hasta bezim ve pedim yoktu. apar topar onları aldım bu gun. daha bır haftam var dıye rahattım.
eşimede eve gelınce dedim yarın baba oluyorsun :))) eli ayağına karıstı adamın:)
şimdi mutfağı temızledim, birde süpürüp toz alıp silerim yerleri viledayla.
sabah 8-9 gibi sancı verecekler, öğlen 2de doğurmus olursun dedi dr. ey allahım cok buyuk süpriz oldu.
kızımın kilosu daha 3 bile olmamıs ama 2700 civarında onada normal dedi, offf napcam ben sımdı , elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırdım :) ne olur dua edin bana , kolay doğumum olsun, kızımı sağlıkla alayım kucağıma. benim kımsem yok eşim ve babamdan başka, dualarınızı bekliyorum.

Allah yardımcın olsun canım,ne heyecanlısındır yaa,bi an kendimi yerine koydum..

bende bugün doktordaydım...baş aşağı duran velet, yan duruş dedikleri transvers duruma geçmiş....yine sezeryana dönme ihtimalimiz çıktı bakalım...
35. hafta gibi yine böyle bi süpriz yapmış 1 hafta sonrada yine başaşağı pozisyonunu almıştı,bu seferde yanlamasına ,kayık gibi yatıyo sıpa yaaa...

kan sulandırıcı iğneler hafta sonu bitiyo,bakalımm ne zaman gelecek bu bebek...

artık doğuran ,doğuma giden arkadaşları takip edemiyorumda...hepsine ayrı ayrı hayırlı olsun dileklerimi gönderiyorum...
Allahım ne büyük saadet, yarabbi benim gibi bekleyenleride kolaycacık kurtarsın...sağlıklı evimize dönelim...

bide etrafımdakileri kırmayım artık yaaa,annem ,babam,eşim hepsini kırdım geçirdim,niye oluyo anlamıyorum,sürekli ve şiddetli bi sinir var üzerimde..

bölük pörçük oldu yazım ama bu saate anca....:25:

Merhaba Arkadaşlar bende 8 ağustosta oğlumu kucağıma aldım.Beklenmedik bir zamnda geldi bebeğim.O gün kendimi iyi hissetmemeiştim.Sağlık ocağına gittik eşimle ve tansiyonumun 18 olduğunu öğrendim.Hemen doktoruma gittik ve gebelik zehirlenmesinin başladığını öğrenmemizle doğuma alınmam arasında sadece 10 dk vadı.İyikide öyle olmuş çünkü doğum sonrasında yapılan kan tahlillerimde karaciğer enzimlerim tavan yapmış ve az daha bebek ve ben hayati tehlikeye giriyormuşuz.Oğlum 37+0 da sipinal anestezi ile 2800 gr olarak doğdu.Ameliyata girerken ne çantam yanımdaydı ne annem ve kardeşim.Biraz zor oldu ama çıktığımda herkes yanımdaydı.Geçmişi okuyamadım ama doğum yapan arkadaşlar varsa bebeklerini sağlıkla büyütsünler.Yapacak arkadaşlarada Allah kolaylık versin.Çok güzel bir duygu.

Kizlar ancak yazabiliyorum hem gelen giden hem kizim hem yorgunluk hemde bosken kizimi izleme istegiiCoook guzzel bir kizim var benim artik allah saglikla herkese yasatir insallah :))cok uzun yazamiycam kizim simdi bakmda agirlik vs bakilip alti degisecek bende yeni emzirdim onu firsat varken yazayim dedim Zynptnc yazmistir gerci 3355 gr 51 cm dogdu ultrasondaki kilosu ile ayni nerdeyse ama boyu daha uzun guzel kizimin Genel anestezi oldugumdan kizimi en son ben gordum 13:45 de dogmus bense ancak 3:30 gibi gordum melegimi Tipki babasi sacli sacli guzel kizim cok guzEl kizim Amanmuhtemelen kilo kqybi olmustur bugun onuda ogrenicez :) ve bugun taburcu oluyoruz artik evimize gidicez hareketlerim elbette kisitli ameliyat yerim agriyor eskidende kisitliydim hqmilelikle simd de kisitliyim pek fark yok yanii ama iyice iyilesecegim gunu bekliyorum Dogumdan sonra herseeyy Psikolojik emzirme narkozdan uyanma bebeginizi kucaklamaniz falan yapabileceginize inanin hepsi olur Simdilk bu kadar hepinizden masallah bekliyorum teyzoslari Optuk hepnizi :))))

AUCLER...EFSUNG ...FIONA....SSPAPATYASS...SENERD...EMOTİON_35...PATRİCİA...HÜSNÜZAN

Kızlar doğum yapanlara geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün sırasını bekleyenlerin de allaha yardımcısı olsun...Dolma parmaklarımla bu kadar yazabilicem:49:bir baş parmak bir de işaret parmak hissiyatlı benim gerisi uykuda:34:

Neyse iyice uyuşmadan yazayım,dün kontrole gittik,38 hafta olduk ya,çatı muaynemiz yapıldı...Ve ben canım tatlı olmasa da acıdan kasıldım kaldım.Hiç değişiklik olmamış bende en az iki hafta daha bekler bebek dedi açılma olana kadar ama o zamana kadar açılsa da bu sefer bebek büyüyecek gene sonuç aynı olacak dedi.Bir de malum biz de amnıon sıvısı azdı...Riske atmak istemiyorum ikinizi de dedi.Dr.a kalsa bu sabah alıyordu bizi de bir gün izin kopardım.Yarın sabah kısmetse kızımla hastaneye yatıyoruz:49: Minnoşm daha 2900gr.3kg olamamış ama ne yapalım,Allaha emanet.Allahtan herşey bitti hazırdı,annem de geldi dün gece.Şimdi ben narkoz ve de ameliyat korkusu olan biri olaraktan stresle beklemedeyim.Dua edin bize olur mu:)

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar bende 8 ağustosta oğlumu kucağıma aldım.Beklenmedik bir zamnda geldi bebeğim.O gün kendimi iyi hissetmemeiştim.Sağlık ocağına gittik eşimle ve tansiyonumun 18 olduğunu öğrendim.Hemen doktoruma gittik ve gebelik zehirlenmesinin başladığını öğrenmemizle doğuma alınmam arasında sadece 10 dk vadı.İyikide öyle olmuş çünkü doğum sonrasında yapılan kan tahlillerimde karaciğer enzimlerim tavan yapmış ve az daha bebek ve ben hayati tehlikeye giriyormuşuz.Oğlum 37+0 da sipinal anestezi ile 2800 gr olarak doğdu.Ameliyata girerken ne çantam yanımdaydı ne annem ve kardeşim.Biraz zor oldu ama çıktığımda herkes yanımdaydı.Geçmişi okuyamadım ama doğum yapan arkadaşlar varsa bebeklerini sağlıkla büyütsünler.Yapacak arkadaşlarada Allah kolaylık versin.Çok güzel bir duygu.

masallah kuzuna canim kisa zamanda kilosunuda toparlar. bak allah korumus tam zamaninda almissin bebisi kucagina. zaten 37. hafta normal dogum kabul ediliyor erken dogum degil.

Kizlar ancak yazabiliyorum hem gelen giden hem kizim hem yorgunluk hemde bosken kizimi izleme istegiiCoook guzzel bir kizim var benim artik allah saglikla herkese yasatir insallah :))cok uzun yazamiycam kizim simdi bakmda agirlik vs bakilip alti degisecek bende yeni emzirdim onu firsat varken yazayim dedim Zynptnc yazmistir gerci 3355 gr 51 cm dogdu ultrasondaki kilosu ile ayni nerdeyse ama boyu daha uzun guzel kizimin Genel anestezi oldugumdan kizimi en son ben gordum 13:45 de dogmus bense ancak 3:30 gibi gordum melegimi Tipki babasi sacli sacli guzel kizim cok guzEl kizim Amanmuhtemelen kilo kqybi olmustur bugun onuda ogrenicez :) ve bugun taburcu oluyoruz artik evimize gidicez hareketlerim elbette kisitli ameliyat yerim agriyor eskidende kisitliydim hqmilelikle simd de kisitliyim pek fark yok yanii ama iyice iyilesecegim gunu bekliyorum Dogumdan sonra herseeyy Psikolojik emzirme narkozdan uyanma bebeginizi kucaklamaniz falan yapabileceginize inanin hepsi olur Simdilk bu kadar hepinizden masallah bekliyorum teyzoslari Optuk hepnizi :))))

kuzum bana faceden yazmissin telini benim face mesajlari acilmiyor deli oldum. masallah bebise. biran once iyiles dahada detaylari anlat bize. saglikla anali babali buyusun. opuldun

Herkese günaydın :)
Bu sabah adet ağrısı gibi bı agriyla uyandım. Bakalım bu ağrılar kızımın gelmesini yaklastiricak mı :) artık dogum korkusu denen bisey kalmadı kafamda tek odaklandığım şey bi an önce kızımı kollarıma alabilmek :)

hadi bakalim ne zaman gelicek seninkide. son zamanlarda pek bebekler kendileri gelmiyomus cidden dogru galiba:)

:) burda kendi gelmesini beklersek yandık valla :) günü Geçtikten sonra 2 hafta daha bekleyebilir doktorumuz bebekte problem olmadıgı sürece 5 gün sonra annemle kardesimde geliyo bizim kız onları bekliyo herhalde diyoruz. Fazla bekletmeden gelse keske . annemler topu topu 1 ay kalicak yardımcı olabilse bana bari :)

doğum yapan herkesi tebrik ediyorum işalh sağlıcakla bizde alırız bebişlerimizi.kızlar ücretsiz izni alırken ücretsiz izin tarihinin bitim tarihi yazıyormu yani işe nezaman başlamanız gerektiği lütfen yazın benim iznimboşa gidicek yıllık iznim :(

merhaba kızlar hayırlı olsun doğum yapan anneler,yapacak olanlara size de Allah kolaylık versin bende bugün 40 haftalık oldum ama tık yok sadece çok akıntım oluyor kontrolüm var ama her yerim ağırıyor nasıl gidicem diye düşünüyorum gidersem size yazarım çok öptümmmm

sağol canım iyi ki topiği bırakmadın. danışmanımız oldun valla...

ayyy çokk heyecanlı... allah bşi avazda kurtarsın canım ama kendini de yorma çok..

maşallahhh bebişimize darısı başıma... belki hep mavi kalır ..

canım bende sizleree danışıyorum..danışılan konularada cevap vermeye çalışıyorum..inşlallah doğum yapan herkes buraya geri gelmeye başlar :D

benimki meme emmiyor ama öyle acele ediyorki genize kaçıyor sürekli öksürüyor ters çevirip sırtına pış pış layıp tekrar mamaya devam ediyorz..benimde bu hafta kusamalar başladı..birazdan sağlık ocağını arayıp sorucam..ama normaldir heralde...yediklerinin fazlasını kusuyordur...kusuyor tekrar devam ediyor :D canım normalde en fazla3-4 gün kaka yapmazsa dr.a gitmek gerek ..ama bizimki mesela normal olarak 2. gün yaptığıda oldu soruınsuz..ama bu sefer kakası nezmaan gelse..yüzü kıpkırmızı oluyor karnını içe çekiyoır..resmen büyük insan gibi ıkına ıkına kaka yapmaya çalışıyor..ardından bir çığlık atıp ağlıyor...kakasını yapamıyordu yani ama dün yaptı şükür...yani bebekte bi rahatsızlık yoksa 3-4 gün kaka yapmaya bilir..bizimki sabah akşam ıkınmaya başlamıştı...gri dediğim çok koyu gri lacivertide andırıyor...benim ela eşimin kahverengi...belki bizimki koyu renk olucağı için farklıdır rengi..sizinki renkli olucak olabilir...

canım maşallah..güzel kızını sonunda aldın şükürler olsun....allah analı babalı sağlıklı uzun ömür versin....boş buldukça paylaşımlarını bekliyoruz....

canım tam zamanında sağlık ocağına gitmişsiniz çok şükür sağlıklı bir şekilde kucağına aldın oğlunu :nazar:
canıımmm maşallah kızına kilo verebilir ilk hafta zaten sonradan fazlasıyla toparlanıyolar. anladığım kadarıyla kızında emiyomuş çok iyi:nazar:

selam arkadaşlar bende sizin gıbı meleğini sabırsızlıkla geklmesını beklıyenlerdenım

benım rahımde darlık var normal doğum ıstıyorum ama ımkansız gıbı bısey haftasonu bıraz kılosu azdı bebeğimin ne yesem de kılo alsa bılmıyorum acaba 1 haftada 200 gr falan alması mumkunmudur
bıde 37 haftanın basında çatı kontrolu yaparmı acaba

doğum yapan herkesi tebrik ediyorum işalh sağlıcakla bizde alırız bebişlerimizi.kızlar ücretsiz izni alırken ücretsiz izin tarihinin bitim tarihi yazıyormu yani işe nezaman başlamanız gerektiği lütfen yazın benim iznimboşa gidicek yıllık iznim :(

canım doğumdan sonra doğum raporu götürüyorsun doğumdan itibaren hesaplanarak ekleniyor yani o 37.hafta raporunda yazmıyor izin doğumla başlıyor eğer hepsini aktarabildiysen doğumdan itibaren 91 gün izinlisin. yalnız şöyle bir durum var eğer 40 hafta olmasına ragmn doğum gerçekleşmemişse o zaman daha doğum yapmadığını gösteren bir rapor veriyorlar sana onu da işyerine yada meb deysen okuluna veriyorsun ki gün kaybın olmasın

kızlar bugün milupa paketim geldi sonunda defalarca mail atmıştım bir şey soracağım içinden huggies numune çıktı fena değil aranızda kullanan tyada deneyen oldu mu bebeklerine ben daha bez almadım prima almayı düşünüyordum içinden huggies için yüzde 30 indirim kuponu da çıktı.deneyen varsa yorumunu alabilir miyim

Back