2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bence sen ona mama takviyesi yap canım... bebekler doğum kilosunun %10 unu kaybedebilir ama daha fazlasını kaybederse beslenemiyor sayılıyorlar... benim de sütüm az, ben de mama takviyesi yapıyorum, bebeğim 3400 doğdu, 90 gr kaybetti. şu anda doğum kilosuna tekrar geldi ama hep mama takviyesi yaptım...

bebeğin ne kadarlık canım

11 günlük henüz

peki mama takviyesini neyle yaptınız biberonla mı?

alalal neki o cnm? neyse simdi iyiymis ozaman sevindim. cok saol cnm bnm. ben de nazarada alissin simdiden diye koydum zaten. cok ole gizlenen saklanan bi bebek yapmicam:)) gazeteyide gordunmu? bebek sekerimide koydular. duvarimda bak linki yollamis bir arkadas.

benim gogus altimdaki yara sebebiyle hic emziremedimilk kez dun denedim.Kavramakta hala zorlaniyor,ama aldiginda emiyor
insallah alisir senin bebeginde.zorlayincada sinirleniyorlar
Allah yardimcimiz olsun

Son düzenleme:

ayyy mesajı okuyunca çok endişelendim...ama neyseki sonradan güzel haberleri görünce rahatladım...geçmiş olsun...Allah seni de bebişini de korumuş peppermint'im...

Canım biraz daha iyiyim sank,i biraz küçüldü hemoroidim.

Canım Allah analı babalı büyütmek nasip etsin. Maşallah kuzuna

Canım Sab Simplex çok tavsiye ediliyor ama ben internette daha önce araştırmıştım doğum sonrasında işime yarra mı diye ama derinlemesine araştırınca yan etkileri olduğıunu çok da sağlıklı bir ürün olmadığını gördüm. Muhtemelen çevrende tavsiye eden çok olacaktır. Benim tavsiyem bebeğe ılık bir banyo ve bebeği kucağına bebeğin bacaklarını karnına doğru ittir. Cuma akşam bize gelen arkadaşın 3 aylık bebeğide gazlı bşr bebek ve ben bunu yaptığımda bebek rahatladı. Bir de Nurse Harvey's diye bir şurup duydum ama içeriğini daha araştırmadım. ama sab simplex de nurse harvey's de bebek 1 aylık olmadan verilmiyor.
Bunlar dışında dün D&R da alışveriş yaparken KOLİK diye bir albüm buldum ve aldım ama tabiki daha de neme gibi bir şansım olmadı. Albüm buziki orhan' a ait ve Marmara ÜniversitesiSağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından destekleniyor. Bu kanıtlanmış bir çalışma. Kolikli bebeklere beyaz gürültünün etkisi [The influence of white noise on colicky infants]
Bunları bir incele bence..

Evet o ayakta sırtını pış pışlamak da işe yarıyormuş. Diğer tecrübeli arkadaşlarım bunu da öneriyor. Ama öyle kibar kibar vurulmayacakmış. Baya pat pat vuruyorlar kuzuların sırtına :))

kızlaar doğumdan sonra kaç kilonuz gitti acaba onuda yazabilirmisiniz çok merak ettimde ??

6 kilo gitti ,eve geldiğimde ilk iş tartıya çıkmaktı ama 18 kilo aldığım için o 6 solda sıfır kaldı :):):)
emzirme ile erimeye devam edices inşallah...şu ameliyat ağrılarım bi geçse tamamen ...hala zorlanıyorum yataktan kalkarken..bu arada benim ayaklar hala şiş,ödemi atamadı vücut...doktorum biraz daha sabretmem gerektiğini söyledi ödemlerden kurtulmam için
bu arada kuzumun gözü çapak çapaktı dün...doktora kontrolümüz vardı gittik..yeni doğan konjonktiviti omuş kuzumun sağ gözü
ıslak pamukla silip sonra damla kullanıoruzz işte...umarım kısa zamanda geçer...bizde de ABO uyuşmazlığı oldu ve Bade kız 3.gün sarılığa yakalandı ama emzirmeyle atlattık çok şükür...dünkü kontrolde doktorumuz rahatlattı biiziiiiiiii....
neyse ben kaçiim şimdi....kızımı özledim:) babayyyyyyyyyyyy

Son düzenleme:

Canım sezeryan için 6 kg çok iyi bir değer. Ya niye bu dr. lar daha önceden uyarmıyorlar ABO uyuşmazlığı konusunda. Halbuki ilk gittiğinde eşinin ve senin kan grubunu soruyorlar. İnsan bilirse ne olacağını daha az end,şelenir sonuçta. Neyse ki atlatmışsınız geçmiş olsun canım

peppermintten güzel haberler gelmiş çok çok sevindim. çok şükür ikiside çok iyi
sev-rey tavas gkcbsrg tebrik ederim kızlar bebekleriniz dünyaya gelmiş Allah analı babalı büyütüsün

kızlaar doğumdan sonra kaç kilonuz gitti acaba onuda yazabilirmisiniz çok merak ettimde ??

canım bende doğumdan sonra 6 kilo vermiştim 10 gün sonra bi 3 kilo daha gitmişti ve sadece 3 kilo fazlam kalmıştı benim ilk doğumumda sadece 12 kilo almıştım.
ama bunda bende çok merak ediyorum toplamda 20 kilo aldım

yaa kizlar bu dikislerin acisi ve kanama ne zaman bitiyor?? rahat rahat tuvalete ne zaman gidebilicem?? bide gecince aciyomu bu dikisler?

kujum satlari 3 kasim olan bebekler 3. gun sariligami yakalaniyorlar ne bizimkide 3. gun az bi oranla sariliga yakalanmis. bizede pediatris bol isikta kalsin dedi. actik camlari kapilari.

benden 7 kilo gitti.63 e indim.ama 54 kilo olmam lazım başlangıç böyleydi... :))

hippy bende doğum sonrası acaip bi şişlik oldu.karnım ayaklarım bacaklarım yüzüm heryerim.doğumöncesi ve doğumsonrası fotolara bakınca resmen tipim kaymış :)) doğum beni zorlamış anlaşılan.çbunun için dr ban hiç yatmamamı sürekli ayakta kalammaı ve oturmamı istedi.yatmak yok dedi.bend e öyle yaptım 1 haftada anca geçti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…