2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kizlar ara ara okuyabiliyoorum anca esim evde yok annemle temizlik bebek falan. cok guzel seyler yazanlariniz olmus bana hepinize cok tesekkur ediyorum. oyle iyi geliyor ki. dilerim herkesin guzel bir dogum hikayesi olur. hersey guzel gider. ama dogum gercekten yillar once isanlarin tarlalarda basarabildikleri bir surec. ne olur kimse cok stress yapmasin. ben stresimle agrisiz bir geceyi birsey oluyormus gibi kabusa cevirdim cunku:))

bu arada ben hemen korse giydim kizlar. daraliorum ama napiyim. gecede onla yatiorum.

sutu hem bebege veriyorum hemde sagiyorum dokuyorum mecburen. biraz risk gibi ama bize emzirme kursunda soledikleri gibi sutunuzu sagmanizi oneriorum kizlar. sut uretimini arttiriyor.

bebegin gobegi icin trde ne verdiler kizlar. burda gunde 3 4 defa gaz gibi bisi suruoruz. birde hergun banyo yaptiriyoruz. bugun disarida cikaricaz kizimi. hastanede 4 gun kalinca burda prosedur olarak bi cok seyi ogretiolar. bide eve pediatrist geliyor ilk 3 gun. sevdim bu sistemi. doktor bize banyo yaptirmasini bile gosterdi.

bu arada pepperment a cok sevindim iyiymis.

venuscum. takma hicbiseye kafani. kimse pek anlamiyor lohusalik psikolojisinden. benim anneminde psikolojisi bozuldu burda. herseye stress yapiyor. benide strese sokuyor. bi rahat ol diyorum. bide bebek ufacik miyk yapsa annem pesinde:DD sirf seviyim diye bebegi kaldiriyor. napicaz artik ben gulup geciorum. gormemisin torunu olmus iste. allahtan bizimkinin pipisi yok koparamaz:))

kizlar ara ara okuyabiliyoorum anca esim evde yok annemle temizlik bebek falan. cok guzel seyler yazanlariniz olmus bana hepinize cok tesekkur ediyorum. oyle iyi geliyor ki. dilerim herkesin guzel bir dogum hikayesi olur. hersey guzel gider. ama dogum gercekten yillar once isanlarin tarlalarda basarabildikleri bir surec. ne olur kimse cok stress yapmasin. ben stresimle agrisiz bir geceyi birsey oluyormus gibi kabusa cevirdim cunku:))

bu arada ben hemen korse giydim kizlar. daraliorum ama napiyim. gecede onla yatiorum.

sutu hem bebege veriyorum hemde sagiyorum dokuyorum mecburen. biraz risk gibi ama bize emzirme kursunda soledikleri gibi sutunuzu sagmanizi oneriorum kizlar. sut uretimini arttiriyor.

bebegin gobegi icin trde ne verdiler kizlar. burda gunde 3 4 defa gaz gibi bisi suruoruz. birde hergun banyo yaptiriyoruz. bugun disarida cikaricaz kizimi. hastanede 4 gun kalinca burda prosedur olarak bi cok seyi ogretiolar. bide eve pediatrist geliyor ilk 3 gun. sevdim bu sistemi. doktor bize banyo yaptirmasini bile gosterdi.

bu arada pepperment a cok sevindim iyiymis.

venuscum. takma hicbiseye kafani. kimse pek anlamiyor lohusalik psikolojisinden. benim anneminde psikolojisi bozuldu burda. herseye stress yapiyor. benide strese sokuyor. bi rahat ol diyorum. bide bebek ufacik miyk yapsa annem pesinde:DD sirf seviyim diye bebegi kaldiriyor. napicaz artik ben gulup geciorum. gormemisin torunu olmus iste. allahtan bizimkinin pipisi yok koparamaz:))

ayyyy canım yaaa cok seviniyorum böyle güzel seyler yazılınca annende komil valla :)) pipisi yok kısmınada bitiim :))),darısı bizlere olsun yaaa :))

Arkadaslar, bizde bitmek tukenmek bilmeyen bir gaz var, bebisimiz uykusundan uyaniyor, siz neler yapiyorsunuz?

Ayagina mutlaka corap giydiriyorum, her beslenmeden sonra gazini cikartiyorum, doktoru Metsil ve Zinco verdi. Hep gaz var hep gaz, cok uzuluyorum ne yapamali ki?

mrb arkadaşlar ben de kaç gündür giremiyorum internete dişimin ağrısından sabaha kadar oturuyorum sabah da öğleden sonraya kadar yatıyorum.dün kontrolüm vardı doktora gittim.ayın 16sında gel çatı muayenesi yapıcam sonra sancıların başlayabilir oda normal dedi normal günümüz ayın 26sında .ya bu çatı muayenesi olmazsa olmuyor mu dedim nasıl doğuracaksın dedi nasıl bişi bu çok mu gerekli olmazsa olmaz mı korkmaya başladım ben yaa:77:

çatı muayenesinde korkulcak bişey yok cnm kasma kendini sadece kasarsan acır :34:

canim benim karin agrilarim bir hafta 10 gun oncesinde falan baslamisti,sanki adet olucakmisim gibi
corap falan giyiyordum ayaklarimla,geceleride uyandirdigi oluyordu agrinin
sertlesme cok olmadi bende, o kinuda birsey diyemeyecegim
doktoruna danisirsin yine ama yalanci sancidr muhtemelen
bana doktorun 1 saatin icinde 6 dan fazla kasilirsam olursa (1 dakika suren)ve bebek hareletlerinde azalma olursa gelmemi soylemisti
insallah sagsalim bebegine kavusursun,son zamanlar gecmek bilmiyor

amiin cnm inş.. yaa cidden zaman geçmek bilmiyor ve ağrılar baya kötü yapıyor beni bebişe bişii olcak die korkuyom :26:

kızlar slm
bu akşam iftardan sonra kontrolmüz var bebeğimle kavuşma tarihimizi kesecek elimize verecek dr umuz
zaten biran evvel doğurmamı dört gözle bekleyen bi sürü kişi var çevremde özellikle eşimin erkek kardeşi adam 30 yaşında ama heves işte
bana 10 gün zaman tanıdı 10gündede doğurmazsam korkutacakmış ve erken doğumuma sebep olacakmış ama kendini kandırıyo
tahminimce 18 19 gibi doğumumuz olabilir
hakkımızda hatırlısı

inş sağlıcakla bebeğine kavuşursun cnm Rabbim yardmcın olsun

Arkadaslar, bizde bitmek tukenmek bilmeyen bir gaz var, bebisimiz uykusundan uyaniyor, siz neler yapiyorsunuz?

Ayagina mutlaka corap giydiriyorum, her beslenmeden sonra gazini cikartiyorum, doktoru Metsil ve Zinco verdi. Hep gaz var hep gaz, cok uzuluyorum ne yapamali ki?
bizede metsil verdi dr. şimdilik iyi..dün kabız sorunumuz oldu..2 gün kaka yapamadı..dr.u aradık fitil önerdi..bebişim hemen pıtır pıtır çıkardı çok rahatladı...:9:

arkadaşlar ben ilk kızımda almamıştım ama göbek bağı bandı almamız gerekiyor mu?

canım göbek bağı bandı ne bilmiyorum ama hastanede her türlü yapılması gerekeni yapıyorlar zaten...

merhaba kızlar nasılsınız biz bebişimle beraber cok ıyıyız şimdi uyuyor bılıyosunuz 3 ağustos çarsamba gunu sabah saat 8.20 de doğdu bebişim sezeryan oldum genel anestesi bebeğim 3 kilo 50 cm doğdu cok sağlıklı bıcırığım cok güzel bir duygu allahım herkese nasip etsin ömrüm boyunca yaptığım en güzel seymiş onu anladımcok harıka bır duygu sütümde hemen geldı allaha şükür şuan bir problem yok inş hiç olmaz:nazar::emir_bebek::66::66:

merhaba kızlar nasılsınız biz bebişimle beraber cok ıyıyız şimdi uyuyor bılıyosunuz 3 ağustos çarsamba gunu sabah saat 8.20 de doğdu bebişim sezeryan oldum genel anestesi bebeğim 3 kilo 50 cm doğdu cok sağlıklı bıcırığım cok güzel bir duygu allahım herkese nasip etsin ömrüm boyunca yaptığım en güzel seymiş onu anladımcok harıka bır duygu sütümde hemen geldı allaha şükür şuan bir problem yok inş hiç olmaz:nazar::emir_bebek::66::66:

maaşallah canım sana da bebişine de umarım herşey böyle güzel devam eder...

kızlar en son ıltrason ölçümünde bebeğinizin kilosu ve boyu kaç çıktı doğumda kaç çıktı yani uyumlu muydu

maaşallah canım sana da bebişine de umarım herşey böyle güzel devam eder...

kızlar en son ıltrason ölçümünde bebeğinizin kilosu ve boyu kaç çıktı doğumda kaç çıktı yani uyumlu muydu

canım benım ultrasonda bebegım 30kilo 750 gr 52 cm cıkmıstı ama 3010 gr 50 cm doğdu

ayyyy canım yaaa cok seviniyorum böyle güzel seyler yazılınca annende komil valla :)) pipisi yok kısmınada bitiim :))),darısı bizlere olsun yaaa :))

amin canimcim sizinde yaklasiyor. ama bebis gelsin gorucem ben seni ne giydiriyorsun:))bana suslu demissin facede yaa hehe. suslu neyimi gordun hatun. ilk gunleriydi bebisin o zaman giydirmekten cok korkuyordum ondan en kolay giydirilen elbisesini giydirdim. eldiven maalesef ben kullanmam diye almamistim ama bizim bebis dogdugundan beri yuzunu tirnakliyor:(( surekli eldiven takmak zorunda kaldik.

canim o senin yediklerinden. dedimya burda prosedur 4 gun hastaneden cikarmiolar herseyi ogretiolar. orda bize surekli haslama yiyecekler, balik, makarna,et,muhallebi sutlas verdiler. kizim emdikten sonra gazini cikarmiyordum cunku uyuyordu uyandirmak istemiyordum. hic gaz sorunu olmadi. eve geldik pediatrist solemesine ragmen gidip bisuru gazli sey yiyince o gun benimde bebisim gazdan cok rahatsiz oldu ilk defa saatlerce oturup gaz cikarmaya calismak zorunda kaldik. bende simdi hastanedeki diyete dondum.

sağolun kızlar çok yardımcı oldunuz!

çatı kendini kasmazsan acıtıcı değil rahat olman gerek yapılması şart değil ancak normal doğum istiyorsan catıda darlık vb problem varsa bunun doğum eylemi başlamadan fark edilmesi senin için önem taşır bu durumda doktor seni sezeryana yönlendirir. bu çatı kontrolu doğum eylemi başladıktan sonra hastanede açıklığın ne kadar oldugunu kontrol etmek için birkaç kez daha uygulanacak hrnüz başka bir yöntem yok burada yazılan 1cm 3 cm vb tanımlamalar bu çatı muayenesi ile ölçülüyor kendini buna hazırlaman iyi olur.dokrorun sana nasıl normal doğuracaksın demesi de bu nedenle.sonuçta doğum anı bu muayeneden daha fazla ağrılı olacagı bir gerçek buna takılma bebeğinin ve senin sağlığın için gerekli oldugunu düşün.bebeğin doğunca hepsini unuttuğunu söylüyor herkes.pozitif düşün canım

öncelikle geçmiş olsun... ben oğlumda (5 sene önce) dr.ların kolik dediği gaz problemini yaklaşık 6 ay yaşamış biri olarak o dediğin ilaçların-damlaların ve başka birsürü bitkisel şeyleri denemiştim... oğlum kırkını çıkarana kadar gayet normaldi ama kırkı çıktıktan bir müddet sonra bacaklarını karnına doğru çeke çeke ağlama nöbetleri başlamıştı... ne denediysek kar etmedi... muskat, rezene çayı, papatya çayı...metsil, zinco... en sonunda SUB_SİMPLEX diye bir ilaç duyduk o da tamamen bitkiselmiş, o zamanlar TR.de satılmıyordu, biz de yurtdışından getirtmiştik.... aslında etken madde olarak metsile benziyordu ama içinde farklı birşeyler daha vardı galiba... neyse ondan bayağı bi kullandık ama kolikte tamamen geçme gibi birşey sözkonusu olmadı, sadece biraz rahatlatmıştı... dr.umuz gaz nöbetleri geldiğinde oğlunuzu kucağınıza alıp evin en uzun koridorunda bir aşağı bir yukarı yürüyün... yapacak fazla bir şey yok, bebekler gazlı ve ağrılı dönemlerini tabiki hatırlamayacaklar, bebeğiniz için üzülmeyin olan analara babalara, harap olan sinirlere oluyor demişti..:))

peppermint.... Allah korumuş..... RAbbim bi daha sıkıntı göstermesin inşallah...

eyeszay..... doğum hikayene bayıldım... valla şanslı kızsın, harika bir normal doğum yapmışsın... azkişiye nasip olur böyle doğum.... aman nazar değmesin... maşallah bebeişe de sana da....

öncelikle geçmiş olsun... ben oğlumda (5 sene önce) dr.ların kolik dediği gaz problemini yaklaşık 6 ay yaşamış biri olarak o dediğin ilaçların-damlaların ve başka birsürü bitkisel şeyleri denemiştim... oğlum kırkını çıkarana kadar gayet normaldi ama kırkı çıktıktan bir müddet sonra bacaklarını karnına doğru çeke çeke ağlama nöbetleri başlamıştı... ne denediysek kar etmedi... muskat, rezene çayı, papatya çayı...metsil, zinco... en sonunda SUB_SİMPLEX diye bir ilaç duyduk o da tamamen bitkiselmiş, o zamanlar TR.de satılmıyordu, biz de yurtdışından getirtmiştik.... aslında etken madde olarak metsile benziyordu ama içinde farklı birşeyler daha vardı galiba... neyse ondan bayağı bi kullandık ama kolikte tamamen geçme gibi birşey sözkonusu olmadı, sadece biraz rahatlatmıştı... dr.umuz gaz nöbetleri geldiğinde oğlunuzu kucağınıza alıp evin en uzun koridorunda bir aşağı bir yukarı yürüyün... yapacak fazla bir şey yok, bebekler gazlı ve ağrılı dönemlerini tabiki hatırlamayacaklar, bebeğiniz için üzülmeyin olan analara babalara, harap olan sinirlere oluyor demişti..:))

canim nasilsin? sarilik olayi nasil oldu? benim bebisimdede az seviyede sarilik oldu 3. gun. sana soledigim gibi doktorlar hicbirsey olmaz cogu bebek oluyor dedi. o gun eve ciktik zaten. iste sabah pediatrist geldi oda gunduzleri butun pencereleri acin odasinin isikta kalsin mumkun oldugunca dedi. boyle. seninki gectimi?

canim nasilsin? sarilik olayi nasil oldu? benim bebisimdede az seviyede sarilik oldu 3. gun. sana soledigim gibi doktorlar hicbirsey olmaz cogu bebek oluyor dedi. o gun eve ciktik zaten. iste sabah pediatrist geldi oda gunduzleri butun pencereleri acin odasinin isikta kalsin mumkun oldugunca dedi. boyle. seninki gectimi?

iyiyiz canım ç.ok şükür.... ya gözde bizde ABO uyşmazlığı diye bişey varmış, bizim sarılık sizinki gibi fizyolojik sarılık değildi yani... o yüzden 3 gün hastanede fototerapi gördü kızım, çokşükür şimdi iyi. cuma günü son kontrolümüz vardı ölçümler düşük çıktı Allah'tan... iyiyiz yani.... face de gördüm kızını...:))) aman Allah'ım... nazar değecek diye ben korktum senin adına...:))) oku sen onu sık sık.....

Arkadaslar Merhaba,

My Little Sunshine, Peppermint'ten haber verdigin icin tesekkurler. Hemoroidin umarim biraz toparlanmistir.

Peppermint, gozunuzaydin ve cok gecmis olsun. Tehlikeyi atlatmisiniz cok sukur, umarim yakinda bebisle evinize gecersiniz.

Sevrey, gozunuzaydin, bebisinizi gule gule mutlulukla buyutun.

Venus, sutun yagli olmasi daha iyi derler, bebisin daha cabuk toparlanir kilo alir. Herkesin dedigi bana hala soyledikleri emzirmeye devam et! Evet, pamukcuk icin karbonatli su ile temizleniyormus, umarim yakinda gecer ama dikkat et, karbonatli su meme ucunu tahris edebilir. Benim bir arkadasimin bebeginin gobegi 12.gunde dustu, sizinki de bugun yarin duser merak etme canim. Biz de hem mama hem anne sutu veriyoruz, mama vermek kotu bir sey degil o yuzden uzulme lutfen.

Dogum yapacak arkadaslar yakinda saglikla bebislerinize kavusmanizi dilerim.
inş düşer göbeği artık.altını değiştirken çok korkuyorum canı acıycak diye.benim bebk emekten vazgeçti malesef :(( biberon kolayına geldi.en azından şimdilik biberonlka besleyeyim diyorum biraz kilo alınca yve benimd e sütüm çoğalınca inş. emmeye devam e der belki.inş eder yaa..ben emzirmekten mutluluk duyuyorum inş. bebeğim bana bu hazzı yaşatır..birde bebeğin bir seferde kaç ml anne sütü alması gerekir biliyor musunuz?

kızlar bebğin bir seferde kaç ml anne sütü alması lazım acaba? bu takıldı a klıma bi araştırıp soruşturup bilgilenelim hemen.acaba bebeklerimiz beslenebiliyor mu?benimki 400 gr kaybetti doğumdan bu yana...

Back