2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

anlaşmadıklarında büyük ihtimal daha kötü olmalıdır. benim annemle eşim aynı dil konuşmadıkları için birbirlerini anlamakta zorlanıyorlar ama yine iyi geçiniyorlar fakat annem, ne olursa olsun eşimin tüm hareketlerini sorgulayıp duruyor. işte o beni çok sıkıyor. aslında normalde kimseye bunu yapmaz ama beni kıskandığı için eşime karşı hep mesafe tutuyor. ondan doğumdan sonra daha sıkıntılı olacağı kesin:) artık bize kolay gelsin diyelim:):)
bu arada, ben daha salı günü gazideydim. ordaki hemşireler yanınıza kendi çarşafınızı getirebilrisiniz dediler. bol bol bebek bezi getirmelerimi söylediler ama mamayı boşu boşuna alma dediler, hastane kendisi veriyormuş. sadece ne olur ne olmaz biberon da getirecekmişiz, yoksa orda hemşireler aldırıyormuş. bide sigortalıysan kapı süsü götürmen gerekiyormuş. şimdiden söyleyeyim dedim yarına hazırlıklı olursun diye. yani senle aynı zamanda yan yana doğurmak nasip olmadı ama olsun:) salıda bende hastaneye gideceğim:)

peppermittende iyi haberle duyduk, yani şimdilik kimsede sıkıntı görünmüyor gibi. umarım kimsede de olmaz bundan sonra:)

ohh pepermintten güzel haberler varmış sevindim yaaa :))
insan çok uzuluyor dimi my_little_sun_shine canım sanada tesekkür ederiz sen olmasan haberimiz olmayacaktı :)
venüs canım annenle olayınızı anlamadım tam olarak sen onu kırdın annende gittimi eşin veonun aileside tersler sanırım bence hiç bişeyi takma kafana boşver sen işini gücünü yapabiliyormusun mühim olan bu gerisi boş bebeğinide kaşıkla falan emzirki emmeyi bırakmasın bence
sıkma kendini ....
bikesha nerelerdesin kuzum yaaaa özledik valla :))
ayyyyy canımmmmm gözün aydın normalmi oldu nasıl gecti kolaymıydı anlatsana :))
allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun darısıda bana olsun :)))) benimkinde tık yok daha :))

Son düzenleme:

Tatlım benim ki de inmedi daha ama 37 den sonra iner d,yorlar. Doğum iznine peki ayrılmadın mı?

Tatlım çok heyecanlı, maceralı ve aslında unutulmayacak bir doğum yaşamışsın. Biraz sıkıntılar olmuş ama sonuç harika. Tekrar tekrar tebrikler. Güzel kızının fotoları nerede? :)) Bu arada doğum konusunda gerçekten rahatlattın saol :)))

Güle güle kullanın beşiğinizi canım. Bebekler bildiğim kadarıyla gözü kapalı doğmuyorlar ama 2 aya kadar sadece bulanık şekilde herşeyi karaltı olarak görüyorlar. Net görme 2. ayda başlıyor. O yüzden de bebeklerde göz muayenesi ilk olarak 2. ayda yapılıyor diyhe okumuştum.

Ya buna ben de ağlarım hüngür foşur. Çok duygusal. Ben zaten o doğum sonrası bebeğimle ilk temas anımı düşünemiyorum. Ben biraz fazla duygusalım ve hherşeye çpok uç tepkiler veren biriyim. Bakalım nasıl olacak :)))

oğlum suprız yapıpta gelmezse agustos annelerının doğum kapanısını ben yapıcam galıba :)

Tatlım geçmiş olsun ishal şuan durdu sanırım. Bu arada bebeği cam arkasından güneşe tut ki cam UV ışınları kırsın. ilk 1 ay bebeği direkt güneş ışınına çıkarmamakta fayda var. Malum şuan güneş ışınları çok zararlı.

kızlar ben bir göğsümü medelayla sağığımda anca 10ml süt geliyor.bu az demek oluyor demi?napıcam ben yaa...

venuscum sakin pes etme sen sagmaya devam et
ilk gelen sut sarimsi oluyor benim 1 hafta 10 gun o sekilde geldi
O bebek icin cok faydaliymis,ben malesef sagip sagip dokmek zorunda kaldim
bende medela kullaniyorum benimde 10 ml ancak geliyordu,toplamda 30 ml'yi gordugumde epey sevinmistim.Ne kadar sut sagasran (yada direk emzirirsen)vucut o kadar cok sut uretirmis
moralini bozmamaya calis, insallah sutun cogalacak

Bu arada canini sıkmamaya calıs desekte,ailevi sorunlari insan gormemezlikten gelemeyebiliyor
insallah hersey cok guzel olacak,sabretmek zor ama senin ruh halin bebeginide, sutunude etkiler
kendini rahat hissetmeye calis,bol bol dua et canim

Tatlım inşallah sağlıkla yarın oğluşuna kavuşursun. Allah bir avazda kurtarsın bizlerden birilerinde telefonun falan var mı? Bizleri habersiz bırakma...
saol canım inşallah. bikesha da numaram var ona haber veririm canım. darısı başınıza

saol canım bilgiler için. ben ne olur ne olmaz diye her şeyi götürüyorum hazırlamıştım çantamı. bunları konuşunca bile heyecanım arttı yaa ayy salı günü fırsat bulabilirsen uğra canım aynı zamanda doğurmak nasip olmadı ama boşver senin daha vaktin var deniz hanım biraz daha beklesin

okurken inanamadım şaka olsun dedim ama şakalık bi yanı yoktu malesef hemen dua etmeye başladım,.çpk şükürlerki ikiside iyilermiş
ohh çok şükürki ikiside iyilermiş,peppermint adına çok üzüldüm kötü bi deneyim geçirdi ama iyi olmalarına çok sevindim
Allah bebeğini annesine annesini bebeğine bağışlamış...
aaa bebiş geldi demek göznaydın cnm Allah analı babalı büyütsün inş...
arkadaşlar bu facebook grubunu kuran kimdi bende istek gönderdim kabul edebilirmi beni..selda temiz adım

cnmgrubumuz malesef kapalı açılmayacakta
çünkü grubu kuran arkadaşa geçen rica ettik kk dan gelmek isteyenler var açarmısın diye oda kırmadı açtı sağolsun 10dan fazla kişiyi kabul ettik ama hiç biri 2 3 kişi hariç hiç paylaşımlarda bulunmadı ve silinmek zorunda kaldılar,orada kendimizle ilgili a dan ze ye herşeyi paylaştığımız için özel bi grup haline geldi paylaşımlarda bulunmayanlar ise sadece okumak ve izlemek için geldiklerini anladık
sonrada karar aldık daha kimseyi eklenmeyecek diye

canim benim karin agrilarim bir hafta 10 gun oncesinde falan baslamisti,sanki adet olucakmisim gibi
corap falan giyiyordum ayaklarimla,geceleride uyandirdigi oluyordu agrinin
sertlesme cok olmadi bende, o kinuda birsey diyemeyecegim
doktoruna danisirsin yine ama yalanci sancidr muhtemelen
bana doktorun 1 saatin icinde 6 dan fazla kasilirsam olursa (1 dakika suren)ve bebek hareletlerinde azalma olursa gelmemi soylemisti
insallah sagsalim bebegine kavusursun,son zamanlar gecmek bilmiyor

canım bugun son günümüz yarın bebişlerimize kavuşacagız hayırlısıyla

kızlar slm
bu akşam iftardan sonra kontrolmüz var bebeğimle kavuşma tarihimizi kesecek elimize verecek dr umuz
zaten biran evvel doğurmamı dört gözle bekleyen bi sürü kişi var çevremde özellikle eşimin erkek kardeşi adam 30 yaşında ama heves işte
bana 10 gün zaman tanıdı 10gündede doğurmazsam korkutacakmış ve erken doğumuma sebep olacakmış ama kendini kandırıyo
tahminimce 18 19 gibi doğumumuz olabilir
hakkımızda hatırlısı

kızlar slm
bu akşam iftardan sonra kontrolmüz var bebeğimle kavuşma tarihimizi kesecek elimize verecek dr umuz
zaten biran evvel doğurmamı dört gözle bekleyen bi sürü kişi var çevremde özellikle eşimin erkek kardeşi adam 30 yaşında ama heves işte
bana 10 gün zaman tanıdı 10gündede doğurmazsam korkutacakmış ve erken doğumuma sebep olacakmış ama kendini kandırıyo
tahminimce 18 19 gibi doğumumuz olabilir
hakkımızda hatırlısı

Arkadaslar Merhaba,

My Little Sunshine, Peppermint'ten haber verdigin icin tesekkurler. Hemoroidin umarim biraz toparlanmistir.

Peppermint, gozunuzaydin ve cok gecmis olsun. Tehlikeyi atlatmisiniz cok sukur, umarim yakinda bebisle evinize gecersiniz.

Sevrey, gozunuzaydin, bebisinizi gule gule mutlulukla buyutun.

Venus, sutun yagli olmasi daha iyi derler, bebisin daha cabuk toparlanir kilo alir. Herkesin dedigi bana hala soyledikleri emzirmeye devam et! Evet, pamukcuk icin karbonatli su ile temizleniyormus, umarim yakinda gecer ama dikkat et, karbonatli su meme ucunu tahris edebilir. Benim bir arkadasimin bebeginin gobegi 12.gunde dustu, sizinki de bugun yarin duser merak etme canim. Biz de hem mama hem anne sutu veriyoruz, mama vermek kotu bir sey degil o yuzden uzulme lutfen.

Dogum yapacak arkadaslar yakinda saglikla bebislerinize kavusmanizi dilerim.

Saglikla kavusun bebisinize...

herkese merhaba
4 ağustos sabahı kızım dünyaya geldi
spinal anestezi ile sezeryan oldum.10 dk sonra bebişimi gördüm.yarım saat te benim işim sürdü 40 dkka da bitti herşey.
3 kg ve 48 cm doğdu.minicik bi kız
sütüm henüz gelmiyor problem yaşıyoruz.dua edin kızlar
ayrıca doğum yapan bütün arkadaşları tebrik ediyorum.geçmişi okuyamadım.

Arkadaslar, bildiginiz uzere Clarissa Ela 35 haftalik dogdu, simdi 3 haftayi bitirdik ve dogdugundan beri 200 gr.almis cok canimiz sikildi, simdi doktoru mamayi artirdi, anne sutu de veriyoruz ama sanirim cok kaliteli bir inek degilim ben! Bazen agzindan ve burnundan yedigi cikiyor nefes alamiyor cok korkuyoruz zor toparlaniyor. Allah hepimizin bebeklerini korusun. Sutum iyi olsun diye humana still tee iciyorum, bulgur pilavi dereotu yiyorum ama....

Azra sormus, diger kan sulandirici igne kullananlara da yazayim: Kan sulandirici ignelere doktorum dogumdan sonra 40 gun devam et dedi ama dun itibariyle biraktim, cunku bebisten dolayi saaatlerini aksatmaya baslamistim. Bir baska arkadasimin doktoru da bir hafta yeter demis. Benimki C677 heterezigot mutasyon idi. Oncekileri gobekten yapiyordum sezeryan nedeniyle digerlerini koldan yaptik, kollarim da mor! Iyi haber karnim bayagi indi hala fazlaliklarim var ama bircok kimse bebisin 40'i ciktiktan sonra daha da normale donecegimizi soyluyor, umarim oyle olur.

Operim hepinizi...

Gozunuzaydin, bebisinizi gule gule buyutun. Bizimki sizinkinden de minicik bir kiz! 2300gr. dogdu, annem minik bir yastik yapti bebegi ancak oyle kolay tasiyabiliyor kucagimiza alabiliyoruz. Bana herkesin soyledigini soyleyecegim, kuru kuru da olsa emzirme islemine devam...Ayrica hastanede pompa ile cektiler ondan sonra sut geldi ama meme uclari yara olmustu, hos hala toparlanamadilar. Gunde 4 lt'de su iciyorum tavsiye ederim, humana still tee de iyi geliyor.

canım benimde kızım 18 günlük ama hiç emmiyor sen de hergün emzirmeyi denedinmi? ben hergün deniyorum ama almıyor.sağıp veriyorum...gün geçtikçe hiç almıycak diye korkuyorum..nasış başardınız? acaba bebekten ebeğe fark mı ediyor?

çok şükür güzel haberler verdin bize canım..çok sevindim....inşallah dahada güzel olcak herşey...

canım heüzn doğurmadığına sevindim..sorun var sandım...buarada tek senin annen değil benim annemde pek çok şeyi sorguluyor..arada kalmaktan bıktım artık..beynim kazan gibi oldu..sürekli mutsuz dolanıyorum....eşim annemi annemde eşimi yanlış anlıycak diye korkuyorum...ben gerçi anneme sert davranıyorum biraz...bu arada annemde evde olmak hiç istemiyor..sürekli geziyor..hergün alışverişe gidiyo..sağolsun evde yardım ediyor ama mutlaka gezip bi geliyor...bi şurda oturayım demiyor..haftaya gidecek..inşallah krımadan gönderirrim...üzerimde lohusalığın verdi psikolojik bunalımda var..ama beni hiç anlamak istemiyor....

hayırlısı canım..güzel haberlerini bekliyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…