• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

adet sancısı gibi ufak ufak ağrılarım var
ebe ağrı eşiğimin yüksek olduğnu söyledi

çook teşekkür ederim canım

rica edrm cnm

ben ağrıları hiç hissetmyrm ama bugün düzenli olarak ağrı eşiğim 100 ün üstüne kadar çıktı ...dr da dei zaten ii dayandm bu zamana kadar die sancm olsa açılma olup doğm gerçekleşrmiş... baklm tetikdeyz bu saatten sonra

herkeze merhaba arkadaşlar geç de olsa hayırlı ramazanlar diliyorum.. yeni yeni heyecanlar yeni yeni telaşlar gelmiş topiğimize emzirme doğmö şekli ve en önemlisi sağlık tabi:) hepsini bir süre sonra tebessümle hatırlayacağız eminin ama içindeyken insan etkileneniyor işte..

geçen hafta sağ ayağıma basamıyorum demişiitm sonra çok giremedim gelen giden iki gündür de hastanedeyim bebeğim iyi çok şükür 3080 gr olmuş ilk kez nstye girdim oda normal çıkmış. ağrıyla ilgili de fizik tedaviye yönlendirdi doktorum normal doğuma engel bişey var mı baksınlar diye. bugün de ona gittim doktor bel fıtığı olabilir ama kesin değil dedi normal doğum yaparsam fıtıkta varsa kötü olabilirmiş oh ne güzel sezeryan yap gitsin bahanende var diyo... yaa ne kadar meraklı bu doktor milleti sezeryana istemiyorum ben normal doğum yaparsam ne olur dedim fıtık patlar bu sefer onun için ameliyat olursun dedi... bence bebeğin baskısından bu ağrı ama kafam bulandı bir kere... bir hafta bekleyip ona göre bakıcaz şimdi..

bikaç kişi daha yazmıştı herhalde tek bacağımı basarken veya giyinirken problem yaşıyorum diye var mı benim gibi ayağını basarken veya giyinirken yatakta dönerken ağrı yaşayan topallayarak yürüyorum şimdi yürüyüş alışveriş te bitti benim için:( tabi biliyorum önemliolan sağlık tabi ama korkuyorum ben sezaryandan...
:43:

merhaba bende ağustos annelerindenim pek sık yazmıyorum ama bütün yazılanları takip ediyorum. senin yazını görünce cevap yazayım dedim. benimde 3.-4. aydan beri belimde ağrı var yatakta dönerken kalkarken çok zorluk yaşıyordum doktoruma sordum yatakta dönemiyorsan bel fıtığıdır dedi başka bi doktora sordum o da aynısını söyledi. 8.5 aylık oldk hala çekiyorum ağrıları 2 ay önce falan 2 iğne yaptı o dönem geçer gibi olmuştu sonra yine başladı. şu sıralar her gece ağrıyor ayaklarıma vuruyor uyuşma falan da var. cuma günü doktora sordum bel fıtığı olanların normal doğum yapması sakıncalı mı diye. o da yok öyle bişey dedi. doğum ayakta yapılan bişey değildir. zaten tuvalette de o kadar ıkınıyorsun doğum çok zorlu değildir dedi. yani normal doğum yapmama engel yokmuş. sende doktoruna iice bir sor istersen çok ileri olmayan durumlarda sezeryana yönlendirmiyorlar sanırım.

ben hangi ayağımın üzerine bastığım farketmiyor, tek ayak üzerindeyken canım yanıyor ya da yatakta dönerken... ama bel ağrısı şu ana kadar sadece dün çektim o da geçti gibi çok şiddetli değil.

Arkadaşımın hamileliği boyunca beli ağrıdı, hamile olduğu için bel fıtığı mı başka bir şey mi yoksa hamilelikten kaynaklanan bir şey mi bunun teşhisini koyamadılar ama yine de normal doğum dediler. Doğumu normal doğum ile başladı(bu arada epidural yapamadılar belindeki sorunun neden kaynaklandığını bilmedikleri için, hamilelikten önce düştüğü için disk kayması da olabilir diye epiduralden vazgeçildi. Neyse açılma 10cm açıklığa ulaştıktan sonra bebeğin başı büyük olduğu için sezeryana döndüler, ikisi de gayet sağlıklı şu anda. doğumdan sonra 8 hafta geçti, 2 hafta önce teşhis konuldu, bel fıtığı imiş. Önce egzerszilerle başladılar tedaviye, beli epeyce ağrıyor. ama doğumdan önce de ağrıyordu, doğumda arttı mı bilmiyorum. ama istersen öğrenirim.

bu arada egzersizlerini düzenli yap bence. arkadaşım yapmadı onun yerine bir cihaz kullandı(puls gönderen bir şey ağrılarını alması için) bence egzersizleri yapsa daha iyi olurdu...

saol canım benim şimdilik ortada doktor bi tuhaf geldi bana çok güvenemedim açıkçası çok arada garip konuştu ama şimdi yapacak bişey yok eğzersizde vermedi ufak yürüyüşler yapıyım mı dedim yok yok hiçbir şey yapma dinlen arada sıcak su torbası tut beline dedi önümzdeki haftaya kadar ağrılar geçsin diye dua edicez başka bişey gelmiyor elimden

ya bir de arkadaşlar benim iki göğsümden de açık renkli süt geliyor bikaç gündür daha erken değil mi bebeğimin şifası colostrum mu boşu boşuna telef oluyor acaba daha doğum sancı olmadan niye geliyorki bu süt :59:

merhaba bende ağustos annelerindenim pek sık yazmıyorum ama bütün yazılanları takip ediyorum. senin yazını görünce cevap yazayım dedim. benimde 3.-4. aydan beri belimde ağrı var yatakta dönerken kalkarken çok zorluk yaşıyordum doktoruma sordum yatakta dönemiyorsan bel fıtığıdır dedi başka bi doktora sordum o da aynısını söyledi. 8.5 aylık oldk hala çekiyorum ağrıları 2 ay önce falan 2 iğne yaptı o dönem geçer gibi olmuştu sonra yine başladı. şu sıralar her gece ağrıyor ayaklarıma vuruyor uyuşma falan da var. cuma günü doktora sordum bel fıtığı olanların normal doğum yapması sakıncalı mı diye. o da yok öyle bişey dedi. doğum ayakta yapılan bişey değildir. zaten tuvalette de o kadar ıkınıyorsun doğum çok zorlu değildir dedi. yani normal doğum yapmama engel yokmuş. sende doktoruna iice bir sor istersen çok ileri olmayan durumlarda sezeryana yönlendirmiyorlar sanırım.

bel ağrısı zordur inşallah önemli bişey yoktur seninde doğumdan sonra bakıcaz artık..

gittiğim doktor fizik tedavi uzmanıydı ama dedim ya bir tuhaftı canım ya fıtıksa ve normal doğum yaparsam ne olur dedim fıtığın patlar yine ameliyat olmak zorunda kalırsın dedi sezeryan zorunlu değil seçim senin ama bak bahanen oldu sezeryan için diyor adam bir lutufmuş gibi ben istemiyorum sezeryan diyorum şaşırıyor niye ne rahat temiz iş diye...fıtık varsa bile çok ileri değildir herhalde 1 haftadır var ağrım öncesinde çok hareketliydim hiçbişey yoktu...

iyi aksamlar kizlar, bugunte tik yok bende, artik bebisime kavusmak istiyorummmmm. ya burda tam gunu doluncada suni sanci vermiyorlar 42. haftada veriyorlar. son gunler gecmek bilmiyor. sancim felanda hic yok, hic bir belirti yok. neyse hayirlisi artik.

ignedaz tebrik ederim canim.
eyezsay haber yok daha galiba.
bal_perisi yaralarinin gecmesine cok sevindim, en kisa zamanda emzirirsin bebisini insallah.
gunu belli olan arkadaslar, saglicakla alin bebislerinizi kucaginiza. bakalim darisi biz normal dogumu bekleyenlere.

bel ağrısı zordur inşallah önemli bişey yoktur seninde doğumdan sonra bakıcaz artık..

gittiğim doktor fizik tedavi uzmanıydı ama dedim ya bir tuhaftı canım ya fıtıksa ve normal doğum yaparsam ne olur dedim fıtığın patlar yine ameliyat olmak zorunda kalırsın dedi sezeryan zorunlu değil seçim senin ama bak bahanen oldu sezeryan için diyor adam bir lutufmuş gibi ben istemiyorum sezeryan diyorum şaşırıyor niye ne rahat temiz iş diye...fıtık varsa bile çok ileri değildir herhalde 1 haftadır var ağrım öncesinde çok hareketliydim hiçbişey yoktu...

ya fıtık aniden ters bir hareketle de oluşabilir diye biliyorum ya da belki hamilelikle ilgilidir ağrın. İmkanın varsa bir kaç fizik tedavi uzmanına daha görün bence bakalım aynı şeyi mi söyleyecekler. Normal doğum istiyorsan normal doğum olur inşallah canım...

Yemege misafirimiz vardi esimin kuzeni ve esi yeni evliler simdi gittiler rahatladik annemle kardesimde yapsa herseyi hatta gelenlerde isin ucundan tuttular ama genede yoruldum gunduzde biraz dolanmistim ondanmi baska biseymi cok kasiliyorum dk tutmadimnama dinlenmeyle gecmedi dk tutmayida unutuyorum zaten ufff Yarina nst ye gidicez bakalim dr m ne diycek dogumntarihim ve sekli ile ilgili ???
herkeze merhaba arkadaşlar geç de olsa hayırlı ramazanlar diliyorum.. yeni yeni heyecanlar yeni yeni telaşlar gelmiş topiğimize emzirme doğmö şekli ve en önemlisi sağlık tabi:) hepsini bir süre sonra tebessümle hatırlayacağız eminin ama içindeyken insan etkileneniyor işte..geçen hafta sağ ayağıma basamıyorum demişiitm sonra çok giremedim gelen giden iki gündür de hastanedeyim bebeğim iyi çok şükür 3080 gr olmuş ilk kez nstye girdim oda normal çıkmış. ağrıyla ilgili de fizik tedaviye yönlendirdi doktorum normal doğuma engel bişey var mı baksınlar diye. bugün de ona gittim doktor bel fıtığı olabilir ama kesin değil dedi normal doğum yaparsam fıtıkta varsa kötü olabilirmiş oh ne güzel sezeryan yap gitsin bahanende var diyo... yaa ne kadar meraklı bu doktor milleti sezeryana istemiyorum ben normal doğum yaparsam ne olur dedim fıtık patlar bu sefer onun için ameliyat olursun dedi... bence bebeğin baskısından bu ağrı ama kafam bulandı bir kere... bir hafta bekleyip ona göre bakıcaz şimdi..bikaç kişi daha yazmıştı herhalde tek bacağımı basarken veya giyinirken problem yaşıyorum diye var mı benim gibi ayağını basarken veya giyinirken yatakta dönerken ağrı yaşayan topallayarak yürüyorum şimdi yürüyüş alışveriş te bitti benim için:( tabi biliyorum önemliolan sağlık tabi ama korkuyorum ben sezaryandan... :43:
Canim gcmis olsun bende de var tek ayak yatakta donerken agri aci durumu hatta sag ayagimla biseyleri ittiremiyorumda ama sanirim kizim baski yapiyibide kemikler acildi ondan diye dusunuyorumnhayirlisi artik ne diimn:)
bence eşini kırma o da güzel bir isim, bizimki de kartları bile basmıştım 2 gün önce Selen Su olsun dedi Asya yerine iyi dedim maksat gönlü olsun seninle aynıyız cnm benim ilki hala küçük zayıf söylüyorlar boşver dr.bu da küçük dedi büyük bekleme bazılarının uterusu dar oluyor anca bu kadar büyüyebiliyor dedi muhtemelen gene o civarda doğacak cnm...Güle güle kullanın cnm bende park yatak aldım yatak odasına inş.çok güzel uyurlar bizi yormazlar [Balperisi bak dediğimiz çıkıyor sıkma kendini inş.emzirmeye de başlarsın cnmbenim ilkinde sütüm yoktu ne kadar rahat da davransam sanki gene olmayacak gibime geliyoryarın saat 9 da kontrole gidiyoruz 38+4 oluyoruz
Aayyy bende yarina 38+3 olucaaam :)))
Efsuncum cok sagl canim, iyiyim cok sukur,yaralarimda iyilesiyorbebegimde iyi.Insallah bir hafta daha var kulucka suresi 14-20 gunmus.Yarin 14 gunluk olacak, simdilik birsey cikmadi bundan sonrada cikmaz insallahsen nasilsin?Bebisimiz nasil?:49:
Ayy canim yaa iyi haberler geldikce seviniyoruz vallaneminim 20 gun sonunda da bisey cikmayacak hayirlisiyla bebeginde emecek bence seni Bizde fena degiliz kordon dolanmasi benim seker dogumnseklimin belli olmamasi kizimin rogumnkanalina inmemesi yada inememesini annem ve babamla ayni evde sikilmaya baslamamizi stresin giderek artmasini saymazsak hersey yolunda iyiyiz :)))

efsung canim hadi yarin iyi haberler alir gelirsin doktorundan insallah. son kontroller daha bi heyecanli oluyo dimi?
ayyy ya sorma su anne babalari, Allah eksiklerini gostermesin annem iyi her dedigimi yapar felan, hatta nazim cok gecer kendisine sunu oyle yapma boyle yap derim yapmaz. ama simdide babam Turkiyede bunalmismi ne, bi ev yaptiriyor memleketimizde istedigi gibi gitmiyomus bir stresli sinirli yemiyomus icmiyomus uyuyamiyorum diyomus buraya gelcek haftaya galiba, dedim sakin buraya gelip sinirini stresini yansitmasin bize benim en mutlu olmam gereken donemde niye insanlar bu kadar bencil ya. para icin ev icin insan kendini hastaliga vururmu ayip bile. Allah korusun saglikla ilgili birsey olur, sevdigin birine birsey olur uzulursun (yigenime uzuldugumuz gibi) . ayyy iyice gerdiler yani, hicbirsey duymak istemiyorum artik. beni arayip strese sokmayin diyorum abim bugun aramis hala baba boyle kotu soyle kotu psikologa gitmek istiyor diyor, sebeb yaptirdigi ev ne sacma ya, bakalim gelicek haftaya beni bunaltirlarsa avazim ciktigi kadar bagiririm hepsine :)

merhaba arkadaşlar bugün daha iyiyim :)) az önce haziran annelerini okuyordum hurma doğumu kolaylaştırıyormuş birsürü hurma yedim az önce belki dedim şu 10 gün içinde bebiş tombişleşmeden doğumun başlar ben de normal yolla doğurabilirim:) Ama şaka bi yana her şeyin hayırlısı hepimiz için olsun, her iki doğum şekli ile ilgili çok kötü hikayeler de okudum çok iyi hikayelerde.. hayırlısını dilemek en iyisi.. Şu mübarek ayda rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasib etsin geçmeyen bir rahatsızlık vermesin.. aminnn

Son düzenleme:
ya arkadaşlar,biz cuma günü itibariyle nidilatı kestik,doktor bebek kanalda değil,henüz doğacağını zannetmiyorum ama gelecek ollursada engel olmayız dedi....
sorun şu ki 1 haftadır adet sancılarım gün içinde acayip boyutlara geldi,uykudan acı içinde uyanıyorum ve arada sancılardan bağımsız olarak aşırı bi kasılma oluyo yarım saat kadar hiç yumuşamadan kasılıyo ve o esnada nefesim çok daralıyo ve karnımın içinde tarifsiz bi acı oluyo ama adet sancıcı gibi değilde,karnım yırtılcak gibi...
böyle sancıcı olan varmı yaaa,kime sorduysanm böyle bişey olmamış,yatakta olduysa ağlıyorum,dönemiyorum bile,ayaktaysam yürüyemiyorum...
ya bebek kanala bile inmemiş bu ne ağrısı karnımda böyle yaaa..
kasılmalar bildiğim birkaç dakika sürer,bu ne yarım saat ya...tehlikeli bişeymidir acaba..doktoruma sormadımda herşeye normal diyo çünki...
..doğumda neyapıcam ben ...buna bile dayanamıyorum...acaba aranızdda böyle acıyan varmı? :43:

efsung canim hadi yarin iyi haberler alir gelirsin doktorundan insallah. son kontroller daha bi heyecanli oluyo dimi?ayyy ya sorma su anne babalari, Allah eksiklerini gostermesin annem iyi her dedigimi yapar felan, hatta nazim cok gecer kendisine sunu oyle yapma boyle yap derim yapmaz. ama simdide babam Turkiyede bunalmismi ne, bi ev yaptiriyor memleketimizde istedigi gibi gitmiyomus bir stresli sinirli yemiyomus icmiyomus uyuyamiyorum diyomus buraya gelcek haftaya galiba, dedim sakin buraya gelip sinirini stresini yansitmasin bize benim en mutlu olmam gereken donemde niye insanlar bu kadar bencil ya. para icin ev icin insan kendini hastaliga vururmu ayip bile. Allah korusun saglikla ilgili birsey olur, sevdigin birine birsey olur uzulursun (yigenime uzuldugumuz gibi) . ayyy iyice gerdiler yani, hicbirsey duymak istemiyorum artik. beni arayip strese sokmayin diyorum abim bugun aramis hala baba boyle kotu soyle kotu psikologa gitmek istiyor diyor, sebeb yaptirdigi ev ne sacma ya, bakalim gelicek haftaya beni bunaltirlarsa avazim ciktigi kadar bagiririm hepsine :)
Ayyy sorma canim yaa cocuk gibiler mantikli dusunmuyorlar artik oylemi olmali boylemi demek hic insallah bizler oyle olmayiz diyorum 3 haftadir burda bizimkiler ama gercekten cok yalnizdim bunalmistim sekerimden dolayi beslenme zul olmustu artik bide ustune bu yapayalniz olma duygusunun ustune bebgimde bir garip hareketlenme oldu doguruyorummsandim panikledim neyse ki yanlis alarm oldugu anlasildi ben bizimkilere soylemedim hic bunu onlardankardesimden duyunca 3'gunnsonra geldiler amamben onlara dedimndogumnhu belli olmaz erkende olur gecde olur geliyorsunuznama sikilirsiniz ozelliklede babama dedim napalim kizim dedi bana 1 haftadir ki kontrollere beraber gidiyoruz ne zaman dogum diyir dedim belli degil iste biliyorummsikildin ee ben gitcemmdiyo ucaklan400 falan geliyor otobus 160 falan ama 14-15 saat surecek arabayla gidim dedi busefer dedim baba az yol degil seker hastasisin gozlerde de sorun var gozum iyi gormuyor diyip duruyor (ki gecenlerde bir dr a goturduk dunyaca unlu yasi ve hastaligina gore gozun iyi goruyor dedi ) onca yolu tek gitme riskli olur uykun gelir falan filan ee napim diyo sirf burda sikildigi icin keyfine gidiyor yani once dedimki biletini aliim sonrada dedim keyfi icin yaa zaruri bir ihtiyac degil isinden dolayi degil neyse sonra daha ucuz ucak bileti bulduk 9 unda gidip 25 inde donecek tekrar bu seferde esim bekledin bekledin tam dogum zamani gidiyorsun diyor ( ki hakli aslinda ) babamda diyorki o zamana dogurmus olurum demisim ben dedimki bu kordon olayindan sezeryana donunce muhtemelen sat tarihimden 10 gun once alir benidedim satim da 14 u yaninsezerde tarihim 4-5-6 gibi oda ya cuma yada pzt olur sanirim dedim yaa babam da bi akilli iste Ama gercekten sunu anladimki beyinde pratiklikte yaslaniyor tamam cok sikildi ama bu kadarda mantiksiz olmaz ki napimnkizim diyo bana napican dayanican analarimiz nasil dayandi sizlere sizin zahmet eziyetlerinize ee sizde lutfen bir zahmetngeldiysen sabret en basta ben dedim ona erken sikilirsiniz diye dinlemedi bende sayelerinde stres yasadim gerildim hatta pazarGunu anneme ucuyodum yemege bal koydu sekerim olmasina ragmen :(Velhasil kelam canim onlari boyle kabul etmekten baska yolumuz yok degislezler artik ha hu diyip gecicez valla

ya arkadaşlar,biz cuma günü itibariyle nidilatı kestik,doktor bebek kanalda değil,henüz doğacağını zannetmiyorum ama gelecek ollursada engel olmayız dedi....sorun şu ki 1 haftadır adet sancılarım gün içinde acayip boyutlara geldi,uykudan acı içinde uyanıyorum ve arada sancılardan bağımsız olarak aşırı bi kasılma oluyo yarım saat kadar hiç yumuşamadan kasılıyo ve o esnada nefesim çok daralıyo ve karnımın içinde tarifsiz bi acı oluyo ama adet sancıcı gibi değilde,karnım yırtılcak gibi...böyle sancıcı olan varmı yaaa,kime sorduysanm böyle bişey olmamış,yatakta olduysa ağlıyorum,dönemiyorum bile,ayaktaysam yürüyemiyorum...ya bebek kanala bile inmemiş bu ne ağrısı karnımda böyle yaaa..kasılmalar bildiğim birkaç dakika sürer,bu ne yarım saat ya...tehlikeli bişeymidir acaba..doktoruma sormadımda herşeye normal diyo çünki.....doğumda neyapıcam ben ...buna bile dayanamıyorum...acaba aranızdda böyle acıyan varmı? :43:
Vallanenniyi cevapmdr ve nst den gelecek bence ... Cok gecmis olsu canim

Kizlaaar cigdem33 den haber yok imi oda dun hippyle ayni gundu ama ses cikmadi maalesef Bugunde eyeszay ve scedcedu vardi bakalim onlar naptilar yarinada tavas var allah onuda bir avasda kurtarir insallah 2-08-2011eyeszay .... epidural normalscedcedu ..... sezeryan3-08-2011Tavas epidural? Sezeryanmı?4-08-2011Arsume .sabah 9:30

ya arkadaşlar,biz cuma günü itibariyle nidilatı kestik,doktor bebek kanalda değil,henüz doğacağını zannetmiyorum ama gelecek ollursada engel olmayız dedi....
sorun şu ki 1 haftadır adet sancılarım gün içinde acayip boyutlara geldi,uykudan acı içinde uyanıyorum ve arada sancılardan bağımsız olarak aşırı bi kasılma oluyo yarım saat kadar hiç yumuşamadan kasılıyo ve o esnada nefesim çok daralıyo ve karnımın içinde tarifsiz bi acı oluyo ama adet sancıcı gibi değilde,karnım yırtılcak gibi...
böyle sancıcı olan varmı yaaa,kime sorduysanm böyle bişey olmamış,yatakta olduysa ağlıyorum,dönemiyorum bile,ayaktaysam yürüyemiyorum...
ya bebek kanala bile inmemiş bu ne ağrısı karnımda böyle yaaa..
kasılmalar bildiğim birkaç dakika sürer,bu ne yarım saat ya...tehlikeli bişeymidir acaba..doktoruma sormadımda herşeye normal diyo çünki...
..doğumda neyapıcam ben ...buna bile dayanamıyorum...acaba aranızdda böyle acıyan varmı? :43:

canım ben de kaç gündür rahat olmadığımdan okuyup çıkıyorum yazamıyorum.Geçen pazartesiden beri ben de bir tuhafım.Yatakta dönerken,giyinirken arabaya binerken ağrım oluyordu söyledim ona normal dedi.Artık ona alıştım ama geçen pazartesi sağ tarafımda br ağrı peydah oldu,klimadan heralde dedim üstünde durmadım.Geçeceğine artıyor.Günde 3-4 kez geliyor 15- 20 dakika sürüyor acayip ağrıyor,ayaktaysam bayılacak gibi oluyorum dayanamıyorum.(Pazar günü eşimi marketin ortasında bırakıp öylece çıktım dayanamadım ağrısına)YAtmak ya da ayaklarımı uzatmak da işe yaramıyor sadece oturunca biraz azalıyor.Bir de hafiften mensturasyonun ilk günü hissettiğime benzer bir gerginlik oluyor karnımda.Aslında cuma gidecektim kontrole ama bu ağrıya dayanmak zorlaştı yarına randevu aldım.Benim kızımda inmedi sanmıyorum hala karnım yukarda yarın akşam gidicem dr.a bakalım ne diyecek.

Back