Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eki Görüntüle 230323
ufffff ekleyemedim tabloyuda sorun oldu sinir sey
bi bakıp yorumlarsanız sevinirim dogum tarihim 14-08 ken son muayende 22 -08 cıktı drm bişey demedi bana haftaya pzt gidicem tekrar ogün konusuruz dogum tarihini dedi ufff sır gibi adam çok prensipli en basta 38. hafta dedi hala 38 i bekliyor sır gibi bişey demiyor yani
anlasılır değilse söyleyinde tekrar ekleyeyim(
ayyy allah kurtarsın hayırlısıyla canım artık bu beklemek kısmı zor gelecektir sana :))
ah o dertten bendede var canım hemde daimi.benimde yatılı misafirler yeni gitti 22 gün kaldılar kayınvalidemler (KAYGISIZLAR desek daha doğru olur ) 5 kişilerdi bide iş yaptılar yemek yaptılar ama genede rahat giyinemiyosun oturup kalkamıyosun biraz düşünceli olsalar ya
amin canım, hadı guzel haberlerını alırız ınsallah. rabbım hepimizin yardımcısı olsun.hemde ne zor hem korku hem sevinç allahım tüm doğum yapıcakların yardımcısı olsun
cnm fl(femur kemiği uzunluğu) değerini 7 ile çarpınca boyu ortaya çıkıyor ki bu 20. haftadan sonra net olmadığı için dr larımız ortalama boyu şu kadar diyorlar, sende yükselme var yani uzamış. bpd (baş yatay çapı)ve ac(karın çevresi) bu ikisinden kilo hesaplanıyo bunu hesaplamış dr'un ama yine de ben sana bi site adı vereym. Fetus Arl Hesaplaycs - uzmantabip.com
umarım bunlar işine yarar ve içini rahatlatır. ha ayrıca her ne olursa olsun 38. hafat dedikleri adet tarihine göredir her zaman...![]()
Eki Görüntüle 230323
ufffff ekleyemedim tabloyuda sorun oldu sinir sey
bi bakıp yorumlarsanız sevinirim dogum tarihim 14-08 ken son muayende 22 -08 cıktı drm bişey demedi bana haftaya pzt gidicem tekrar ogün konusuruz dogum tarihini dedi ufff sır gibi adam çok prensipli en basta 38. hafta dedi hala 38 i bekliyor sır gibi bişey demiyor yani
anlasılır değilse söyleyinde tekrar ekleyeyim(
ah o dertten bendede var canım hemde daimi.
bende evde şortla atletle, yada dırek askılı mını penye bı elbiseyle dolaşırım. eşimin aileside kapalı, zırt pırt zılı çalıyorlar , habersız oturmalara gelıyorlar. haydııı bu sıcakta eşortmanı giyyy, zaten vucut hem şişmiş hemde terden yapış yapış olmuşum, vallahı bacaklarımdan bıle zor gecırıyorum eşortmanlarımı. birde dört dörtluk hızmet beklerler, sankı kendılerı hıc hamıle kalmamıs, bu halsızlık sıcak zamanları hıc yaşamamıslar gıbı. dusuncesız ınsanlar vallahı allahın gucune gıtmesın kapıyı bazen hıc acmıyorum:)))))))
amin canım, hadı guzel haberlerını alırız ınsallah. rabbım hepimizin yardımcısı olsun.
canım yanlış bilgilendirme yapmış olmak istemem ama tabloya göre bi önceki kontrole göre bütün değerleri artmış. ama 37+1 de gitmişsin galiba kontrole o zaman 36+0 gözüküyor ya o yüzden tahmini doğum tarihi de 1 hafta kaymış.
ayyy bu insanlar niye düşüncesiz oluyor böyle. ben olsam ben de açmam kapıyı.
biz şimdi kayınvalidemlerde kalıyoruz. ben askılı elbise giyiyorum valla evde. yemekleri falan da kayınvalidem yapıyor. bütün gün evde yatıyorum. o yüzden çok şanslıyım. doğumdan sonra da burda olcam.
bütün hayallerim suya düştü![]()
bende bu konuda muallaktayım..şimdi 37 de izne ayrılıcam 38 de sezeryanla doğrdum diyelim..o 2 haftayı attırabilecek miym doğm sonrasına? öyle birşey varsa boşuna 37 ya kadar çalışmayayım..haftaya ayrılayım 36.haftamda![]()
günaydın güzeller,
günlerdir giremedim(cumartesi doktora gittim kızım gayet iyi biraz daha büyümüş hiç kasılma yok nst ye göre
)yarın tekrar gidicem doktor yüzde doksan alırız dedi!ben bir yandan bir kaç gün daha dursa daha iyi olur diye kalsın istiyorum bir yandan bir an önce kavuşmak istiyorum..38+5 oluyoruz artık dğmasında sakınca yok sanırım..tek endişemiz eşimle benim süt gelmemesi sanki uzun kalsa doğar doğmaz sütüm olcak gibi geliyor ..annem yolda bugün geliyor artık.kadını doğumdan 1 gün önce çağırdım ya nasıl bir evladım ben?haberi de yok yarın doğuma gideceğimden!!bozulur mu acep??
bir de sabahtan beri kötüyüm yaa tansiyon mu çıktı noldu yine?üşendim komşumda var tansiyon aleti gidip ölçtürmedim sağlık ocağına da gitmedim şimdi kocişi ara gel beni götür de oooo..uzun iş inşallah çıkmamıştır.cumartesi 13/9 geldi doktor yüksek dedi bence şuan daha yüksek!!
bir de dün misafir geldi!!eski komşularımız taaa bingölden lojmandan ...eşimi aramışlar uğrucaz demişler ben de akşama doğru gelcekler diye yattım yemek falan yapmadım eşim et getirce diye bekledim ama bizim misafirler öğlen geldi!!neyse karpuz peynir sabahtan onların geleceğini bilmeden yaptığım yemekle idare ettik!!çok utandım ama valla suçu yoktu erken gelceklerini bilsem hazırlardım hemencik)
günaaaydın annişleerrr :))
ademel ve lorry yavrularını kucakladılar sanırım artık :)
kızlar su ultrason değerlerimi en son gittiğimle kıyasladım sizede yazayımda yorum yaparsınız belki ben hiç bişi anlamadım valla satım hep 7-11 2010 girilmiş (aslında 31 ekim ama gec yumurtladığımdan 7 kasım alıyoruz )
09-07-2011 25-07-2011
TRHLİ KONTRL TRHLİ KONTRL
LMP 07-11-2010 07-11-2010
EDD 14-08-2011 14-08-2011
EDD(AUA) 13-08-2011 22-08-2011
GA 34w6d 37w1d
AUA 35w0d 36w0d
EFW 2593 g 2912 g
BPD 8.69 8.89
HC 31.14 31.61
AC 31.70 33.61
FL 6.70 6.77
baktım da sat doğru girilmiş
ben 37+2 de aldım
sat doğru girilmiş canım ilk ona baktım zaten
ya ben su ana kadar büyük küçük hepsini hissettim ama bunu anlamadım kızım karnımda bi tur attı dedim heralde normal o anda eşim hissettinmi dedi bende neyi dedim çok komiktik ama dünya umrumda değil o heyecanlandı :))
aktarılıyor benim arkadaşım 37 yi doldurdu cuma izne çıktı pazar doğum yaptı 3 hafta eklendi onada erken dogundan dolayı yani 8+5+3 oldu :)
hamişsin hemde yaz gunu boşver idare edtmişler dir :))
kuzum sende sınav yapar gibi kadının yüregine indireceksin yoldan gelecek kendine gelmeden daha dinlenmeden anne doğuruyorum olacak :))) allah ıslah etsin cicim seni :))))))))
canım dün çok güzel emdi..ama gece ve bugün sabah yine zorluk çıkarmaya başladı ama neyse artık zorlıycaz....
canım doğum nezmandı senin?
Arkadaslar Merhaba
Yeni dogum yapan arkadaslarimiz olmus, saglikla mutlulukla bebeklerini buyutsunler. Doguma aza kalan arkadaslar, bir avazda saglikla bebislerinize kavusun.
Bebek dogduktan sonra bilgisayar kullanmak bir luksmus bunu anlamis durumdayim, bilginiz olsun kizlar.
Foto eklemeye calistim sanirim biraz buyuk geldi daha sonra terker deneyecegim. Ben ve Clarissa Ela bebek gecemiz gunduzumuz birbirine karismis bir sekilde hayatimiza devam ediyoruz. Sariligimizin ilerlemesinin durmasi bizi sevindirdi. Benim sezeryan olan bolge hissiz! Dun doktorum 8 ay kadar filan boyle hissedecegimi soyledi, sonmus bir balon gibi duruyor ama halen biraz hamile goruntusundeyim!
Gelisimci, fotolarinizi gordum, Allah saglikla buyutsun canim.
My Little Sunshine, emzirmeye kizimi zorladim, basini tutamadigi memeyi de almaya basladi cok sukur ama halen mama takviyesine devam ediyoruz.
Dogum yapan Agustos Anneleri icin yeni bir baslikla devam edecek miyiz, yoksa buradan mi devam edecegiz? Cunku yakinda, gaz durumlari, kusmuk durumlari, kaka cis durumlari konusuluyor olacak....
Arkadaslar herseyi elbetteki okuyamadim, kusura bakmayin lutfen, hepinizi kocaman opuyorum sevgilerimi gonderiyorum.
http://pratikanne.com/2007/03/urun-degerlendirme-emzirme-takviye-sistemi-supplemental-nursing-system.html
kızlar gelişimci nin kızı gülse emme sorunu nyaşayınca ya bizede olursa diye bu ürünü buldum ma tr de satılmıyor maalesef( acaba buna benzer bir sistem yapamazmıyız sırıngaya süt doldurup serum hortumu gibi bişeyi gögüse yapıtırıp bebklerimizi emiyor gibi hissetiremezmiyiz ne dersiniz
ürün burda daha net anlaşılıyoır
‪Breastfeeding with a Supplemental Tube‬‏ - YouTube
bu arada ben kayınvalıdeme kayınpederıme cok kızıyorum dun gece dusun dusun stresten uyuyakalmısım.kotuluklerını gormedım ama ıyılıklerınıde gormedım(faydalarını)..ısım gucum olmadgndan bunları dusunuyorum kızlar stresten bende balperısı gıbı zona olmaya korkuyorum(daha once oldum)..
yanı surda 2-3 haftam kaldı daha bebege hıcbırsey almadılar ne alalı dıyede sormadılar dusunun ya.ımbunu eşıme demek ıstyrm ama demıyım boşver dıorum.çatlıcam sınırımden.kendı aılem yatagı alacak.ve yurtsıdında teyzem var 2tane.onlar bıle 23kg lık paket gondermısler dusunun kızlar ıcınde kıyafetınden ayakkabısından arabakoltugu susune emzık zıncırıne dışfırcasına falan hersey var.yanı kendı aılem ev kredısı odedıklerı ıcın teyzemler alacaklarının fazlasını almıslar(annem mahcu olmasın dye belkıde)..kayınvalıdemle carsıdayken bebek mgazasınagrdm yalandan.oradakı bebek yatagına baktım annemler alacaklar dıye.ordada hastne cıkısı gordum geldıgımde alırım ben dedı(adaya yazlığa gıdıp gelınce demek ıstedı)kadın geldı 15gun oldu hala tık yok.penye battanıye alcm dedım gecen hastane cıks ıcınde var aslnda ya tık yok yıne delırıyorum.ıcım ıcımı yıyor.bukdr dusuncesız olunurmu ya.kadın calısmıo ama kocasına soylemesı lazım dımı erkek dusunemez ama kadında ıs bıter bnm bıldgm.ustelık aramızda hıcccc problem falan yok 2oğlu var bırı antalyada bıde burda eşim v ben varım.kımselerıde yok bzden baska..EŞİMDE cok MÜDANASIZDIR soylemez hıc boyle seyler.bıde ismini kayınpederınkını dıle getrdler salak kocamda kabul ettı 2.ismi olarak.babasından da hıc hazetmez aslında kırılmasın dıyeymıs.anasına ee babamn adını koycaz dedı ne yapcak o bebege dedı oda hastaneden cıkarıverecek ıste demezmı(680 tl).yapacakları bu yanı.delı olcammmmmmmm
yani suanki gelişiminin 36+0 oldugunumu söylüyorsun kısacası geriden geliyor demek istedin sanırımcanım yanlış bilgilendirme yapmış olmak istemem ama tabloya göre bi önceki kontrole göre bütün değerleri artmış. ama 37+1 de gitmişsin galiba kontrole o zaman 36+0 gözüküyor ya o yüzden tahmini doğum tarihi de 1 hafta kaymış.
ayyy bu insanlar niye düşüncesiz oluyor böyle. ben olsam ben de açmam kapıyı.
biz şimdi kayınvalidemlerde kalıyoruz. ben askılı elbise giyiyorum valla evde. yemekleri falan da kayınvalidem yapıyor. bütün gün evde yatıyorum. o yüzden çok şanslıyım. doğumdan sonra da burda olcam.
cnm peki hangi modelini aldın?büyüklüğü nasıl fotosunu çekip koyabilirmisinmaşallah bebişine canım, ne kaldı şunun şurasına 38.haftana
ben o konuda şanslıyım,kastamonu diğer illere göre serin..ona rağmen bunalıyorum gerçi
ben aldım canım,henüz kullanmadım umarım dayanıklıdır ki öyle gözüküyor..hem şık hem çok fonksiyonlu
bece sat tarihini yanlş girmiştir..bir kere benım doktorum öyle yapmıştıda![]()
şu e seker i mi diyosun cnmkızlar şu elit çikolatalar kaç güne elinize ulaştı![]()
canım dün çok güzel emdi..ama gece ve bugün sabah yine zorluk çıkarmaya başladı ama neyse artık zorlıycaz....
canım doğum nezmandı senin?
selam kızlar artık gece kuşu oldum gece uyku uyuyamıyorum sabahsa uyanmak istemiyorum 10larda uyanıyorum.
yani suanki gelişiminin 36+0 oldugunumu söylüyorsun kısacası geriden geliyor demek istedin sanırım