2010 sonu 2011 ilk aylarında ikizlerine kavuşacak anne adayları

Nirsencim çok saol, ben de limonata yapıp içiyorum bi de ıhlamur, taze zencefil, karanfil karıştırıp çay yapıyorum içiyorum, ateşim yok şükür, klima mahvediyor insanı dediğim gibi

Doktorum 35 haftayı tamamladıktan sonra şayet bir problem olursa bebekleri alacağını söyledi.Kızımı da aynı doktor takip etmişti ve diğer sorunlarımda da aynı doktor la çözümledim(allah ondan razı olsun)şu anda da o bizden daha heyecanlı ve daha hevesli sanki. Bebeklerime bi şey olacak diye aklı çıkıyor,tabi benimde öyle.3 ay kadar folibol kullandım.şimdide sadece kan hapı kullanıyorum.magnezyumun öneminden çok bahsediliyor burda sizin bu konuda bi fikriniz varmı ilk kez duyuyorum açıkçası.ayın 20 sinde 4 boyutlu ultrasonda daha iyi görebileceğimizi söyledi doktorum.öğrenir öğremmez paylaşacağım hemen.allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Geçmiş olsun canım bende dün doktora gittiğimde ilk defa nst'ye bağladılar. Düzensiz kasılmalar başlamış . Doktor muayene etti rahimde açılma yokmuş :Banada nidilat verdi günde 3 defa nidilat içeceğim. Benim karnım hala top gibi olmaya devam ediyor . Bende çok korkuyorum erken doğumdan haftaya yine nst'ye gideceğim. Allah'ım herkese vaktinde doğum versin tüm hamillelerin Allah yardımcısı olsun....

arkadaşlar benim bebeklerimin oynaması zannettğiğm şey rahim kasılması olabilirmiş uzanınca göbegımın bı tarafı top gibi oluyo sankı bebek oraya toplanıyo oluyodu ben bunu şuana kadar bebeklerın hareketleri diye algıladım ama rahim kasılmasıda boyle olabılıyomus.e bu rahım kasılmasıysa benım bebeklerım nasıl hareket edıyo anlamıyorum ben ozaman.sizinde böyle oluyomu.ayrıca bu kasılmalar sonucu rahım agzı acılabılıyomus erken doguma sebebıyet verebılıyomus.cok endıselendım yarın doktora gıtmeyı dusunuyorum.bu konuda bılgısı olan varmı.

selsel ben de sırtüstü yatınca bazen karnımın bir tarafı sertleşiyor sanki orada toparlanma oluyor, doktora da söyledim önemli olmadığını söyledi, gelecek hafta muayeneye gittiğim zaman ben de söyliycem Allah korusun ya sancı falansa???

Günaydın iyi haftalar.Ben de dinlenme pozisyonunuda hareketler hissediyorum,ancak elimi koyduğumda hareket alanının altından teğet geçip gidiyorsa bebek diye yorumluyorum ama hep aynı yerde ve sert olarak uzun süre kalırsa kasılmadır benim internetten araştırdığım ve yaşadıklarım bu...sizlerde doktorunuza sorup yazarsanız sevinirim çünkü benim doktorum da şimdilik nidilat vermedi ama magnezyumu aksatmamam gerektiğini israrla vurguluyor...
Haaa.... bu arada morgentottan hiç haber yok nasıl oldu acaba????

günaydınlar,bu kasılma konusu benim de kafama takıldı gidince bir sorayım ama kontrolüm taaa31inde

nirsencim merhaba ancak cevap yazabildim.. ben nidilatı kullanmama rağmen kasılmalar devam ediyor.. sütelik bir kaç gündür bebeklerin hareketleri de azaldı. doktorumu aradım gel bakalım dedi...canım dün yine nstye girdim.. ama benim sıpalar beni yalancı çıkardı.. sanki tüm numaları bana üç kağıtçıların.. nst boyunca ikisi dfe coştu da coştu sanki şov yaptılar doktorla hemşireye.. inadına kasılma da az ç.ıktı nstde.. neyse onlar iyi olsunlar da tek değil annelerini parmağında oynatsınlar :))
canım balık yapı eczanede satılıyor, fiyatını tam hatırlamıyorum.. reçeteyle alınamıyor kendin alıyorsun.. günde bir kez sabahları eleviti alırken içiyorum..

canım dün magnezyumu sordum doktoruma sende gerek yok daha düşük dereceli olanlarda ya da önlem amaçlı kullanılıyor hem de nidilatla beraber alman çok doğru değil dedi.. nidilatı son 4-5 yıldır güvenle kullandıklarını, en etkin sonucun nidilatla alındığını, yüksek tansiyon hapı olduğu halde ve bir çok yan etkisi olduğu halde gebelikte güvenle kullanılabileceğini söyledi.. ben nidilata hep devam edeceğim anlaşılan.. ama seni dinledim eşim de araştırdı netten magnezyumu yhüksek oranda içeren besinleri... iki gündür bolca yemeye çalılşıyorum.. kasılmalara iyi geldi mi bilmem ama ayağımdaki ödeme eşim bile şaşırdı.. ne zamandan sonra beni de bileğim ortaya çıktı :))

çok öpüyorum canım, inşallah sen ve bebişler iyisinizdir

canım aynı durumdayız, ben günde 4 defa kullanıyorum.. bir haftadır kullanmama rağmen halen gün içinde bir çok kea kasılma oluyor... nstye de bir kere daha bağlandım doktorum azalmış kasılmalar dedi... inşallah biter bu erken doğum kabusu..

benim rahim boyu 5 cm ve Allaha şükür gebeliğin başından beri bu değerin altına düşmedi... aam bu kasılmalar devam ederse rahmi açabilirmiş.. bunun için doktorum bol bol dinlenmemi, yatmamı, nidilatı aksatmamamı ve nidilatın yan etkilerinden korunmak için de günde 3-3,5 litre su içmewmi söyledi...

sen de kendine çok dikkat et, öpüyorum

selsel, anjelic kızlar merhaba, kormayın ama ihmal de etmeyin.. herkes de olacak diye bir şey yok ama ikiz gebeliklerde rahim olması gerekenden daha çabuk büyüdüğü ve daha fazla yükle karşılaştığı için kasılıyor.. kasılma olduğunu bilmeden önce ben de herhalde bu top gibi şey bebeğin kafası diyordum çünkü çok sert bir şey geliyor elinize...
karnızın asimetrik bir şekil alıyor ve taş gibi oluyor o bölge.. benimkiler kısa süreli, bir dakika bile sürmeden geri düzeliyor.. bende genelde sağ üst tarafta olurdu şimdi solda da olmaya başladı.. bazen göğüs kafesime yakın oluyor o zaman çok sıkıntılı..
belki bu herkes de az da olsa olan bir şeydir ama sıklığı önemli.. doktor risk teşkil etmesi için saatte 3-4 kasılma olması gerektiğini söylüyor.. demek ki daha az olsa hiç önemli değil..
bir de bi şey farkettim yatakta dönerken falan çok oluyor.. acaba o sırada biz mi zorluyoruz diye düşünüyorum..
neyse inşallah başka kimsede böyle vakitsiz kasılmalar çıkmaz son aya gelene kadar
hepinize sevgiler, kendinize ve bebişlerinize çok dikkat edin

Morgenrot aramıza dönmene çok sevindim,çok şükür iyiyiz ama sıcaktan uyku düzenim alt üst oldu,haliyle bebişlerde sıcağı hiç sevmiyorlar.Sıcak iştahımı da etkiliyor sadece meyve yemek istiyorum ama eşim zorla yemek yedirttiriyor.Sadece 8.5 kilo aldık korkuyorum ikize göre az mı diye.İnternetteki araştırmamda ikizlerin 30. haftaya kadar tekizlerle kilo alımları aynı oluyormuş ancak 30 dan sonra yavaş kilo alıyorlarmış.Son iki hafta ne kadar alırsak kar alacak.dr. uma sordum ne yapayım diye oda birşey yapamazsın o senin tamamen damar yapına bağlı dedi inşallah miadında ve yüksek kiloyla sağlıklı doğururuz...herşey gönlünce olsun grsrz...

Günaydın arkadaşlar;
Dün sabah bir uyandım Allahın ölüyorum ishal,bulantı,baş ağrısı ,ateş ve eklem ağrısı....
İş yerinde bir kaç saat dayanabildikten sonra eve dinlenmeye gittim ama baş ve bel ağrımdan bir türlü uyuyamadım.İshalim ve bulantım durdu ama bel ağrıç çok var 14 haftam yeni bitti bebeklere bişey olmamıştır değilmi

günaydın arkadaşlarr.bugün nasılsınız.sıcaklar sanırım bu yıl daha yoğun üstelik progesterona bağlı eller ve ayaklar başta olmak üzere aşırı yanmalar var allah hepimizin yardımcısı olsun.
morgenrot cum ben de balık yağına başladım umarım çok işe yarar.nasılsın sağlık durumun nasıl oldu inşallah iyisindir.bebeklerinle konuş erken çıkmamaları için onları ikna et:))))umarım işe yarar...dr um beni hiç nst ye bağlamadı şüphelendiğinde mi yoksa rutinde mi yapıyorlar acaba fikrin var mı??

herkese merhaba bende ikiz bebek bekliyorum arkadaşlar ben size aranızda hiç rahim ağzı dikilen varmı diye soracaktım şimdiden cevaplarınız için teşekürler allah hepimizin yardımcısı olsun kendinize iyi bakın

Kızlar merhaba
Bende de aynı sıkıntılar oluyordu ben kasılma değil de çocukların başı ayağı vs. sanıyordum.
Burda yazılanları okuyunca dr.umu aradım. O da hemen gel dedi. Pazartesiden beri hastanede yatıyordum. Bugün taburcu oldum. Eve de yeni geldim. Hastanede önce nidilat yüklemesi yapıldı. Sonra yavaş yavaş azaltılıp kesildi kasılmalar azalınca evde de devam et demedi. Bir de erken doğum riskine karşı proluton depo ve çocukların akciğerleri gelişsin diye celeston yapıldı 2 gün üst üste. Cuma günü de tekrar çağırdı dr. um. İnşallah bu sıkıntılarımız geçer. Bebeklerimiz 36. haftaya kadar dayanır en azından inş.

Son düzenleme:
Kızlar günaydın, nasılsınız? İşlerin yoğunluğundan giremedim...
Morgenrot canım şimdi iyi olmana sevindim, dikkat et kendine canım, Nirsen bence doktoruna bir sor bakalım NST olayını, belki bakar...

talya hoşgeldin, bildiğim kadarıyla rahim ağzına 12 hafta civarında dikiş atılıyor, benim doktoruma sordum bunu o da ikiz gebeliklerde bunu faydasız olduğunu söyledi, aklıma her takılanı sorduğumdan adam yaka silkecek yakında :)

nurtopu sana da çok geçmiş olsun, kızlar ben de mesela çok ayakta kaldığımda falan göbek altındaki kısımda sertleşme oluyor sanki, annem normal dedi ama ben doktora sorucam, dinlenince geçiyor, dün 12 saat dışarıda ve işyerinde koşturdum, belim, ayaklarım ağrıdı resmen, akşama da karnım setleşti, bu kadar koşturmada normal midir bu durum acab?

Canım çok geçmiş olsun. Bende de aynı sıkıntılar var. Günde 3 tane nidilat içiyorum. o da çok çarpıntı yapıyor. Dün tekrar nst'ye bağladılar kasılmalar azalmış dedi . Ama nidilata devam ediyorum. Allah'ım tüm hamillelerin yardımcısı olsun . Bebeklerimiz inşallah dayanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…