Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aysgln canım doğru yerdesin.. forumu da burdan ikiz gebelik ve çoğul gebelikler başlığından takip et.. msne tabi ki özel mesajlar da gelir ama burda forumu takip edip yazman daha iyi.. sen bizlerden daha tecrübelisin aslında, beslenme konusunda doktorun da herşey yolunda olduğu için, gelişimleri normal olduğu için bir şey söylemiyordur büyük ihtimal...
ayrıltılı ultrasonda 4 boyutlu da bakıyor doktor, inşallah sorun çıkmaz sağlıkla kavuşursun kızlarına
sevgiler[/QUOTAslında insan hiçte tecrubeli olmuyor biliyomusunuz.sanki ilk kez bebek sahibi olacakmış gibi hissediyorum.aynı şeyleri kızımda da yaşamıştım.Bebeklerim çift yumurta ikizi çift yumurta ikizlerinde anomalilerin görülme olasılığı dahada az. Tek tesellim o, ayın 20 sini zor yapıcam sanırım haberi alır almaz sizinle paylaşacağım.iyi dilekleriniz için çok tşklr.:teselli:
aysgln bebeklerin gerçekten allahın mucizesi olmuş inşallah hepimiz miadında ve sağlıklı elimize alırız bebeklerimizi.[Benimkiler de kız].Folik asit kullandın mı,okuduklarıma göre yarık damak dudak anomalilerine bunun eksikliğinde daha fazla raslanıyormuş inşallah bu kez herşey gönlünce olacak.Bizimkilere 22. haftada bakıldı ,seninkilere de o zaman bakılır,sonucunu bizimle paylaşırsan seviniriz.Meryem ve fetih suresini okumamızı öneriyorlar okuyabilirsen arada inşallah daha da iyi olur.
kızlar merhaba.. hepinizie öncelikle hayırlı ramazanlar
sonunda olan oldu bu sıcaklardan başıma neler neler geldi.. doktora gittim bekleme odasında -eşim de yanımda Allahtan- sıcaktan bunaldım (hastanenin kliması çalışmıyor, üstelik bir saate yakın bekledim) ve oracıkta bayıldım.. hem de ayağa kaldırdıklarında tekrar bayıldım... çok kötüydü.. hatırlamak bile üzüyor... hastanede 3-4 saatim geçti, eve yeni geldim dinlendim biraz da yemek yiyeceğim şimdi çok şükür daha iyiyim...
tansiyon normal idrarda bir şey çıkmadı sonra doktor bebeklere baktı çok şükür iyilerdi.. 1238 ve 1290 gram olmuşlar.. haftalarına göre iki hafta önden gidiyorlar maaşallah...
amaaa doktor iki kere aralıklı olarak ntsye bağladı ilk defa.. ve üç tane sancı çıktı, bir iki sancı daha çıksa hastaneye yatıracak serum tedavisine başlayacaktı.. şimdilik sıkı takibe aldı ve nidilat isimli bir tansiyon hapı var kasılmaları önlemekte kullanılıyor onu yazdı günde 4 defa kullanacağım...
ben karnımda asimetrik şekiller ve sertleşmeler hissediyor, çocuklar dönüyor kafaları herhalde bu diyordum değilmiş, kasılmaymış.. rahim boyum 5,1 cm ama bu kasılmalar sürerse rahmin ağzını açabilir ve erken doğum olabilirmiş..
çok korkuyorum erken doğumdan... artık karnımı daha dikkatli izleyeceğim.. siz de sertlik ve böyle top gibi karnınızda oluşan şişlik, asimetrik görünüm hissederseniz, elinizi koyunca da taş gibi sertse orası doktorunuza acilen haber verin.. kasılmalar gerçekten ciddi bir durum (
Allah hepimizin yardımcısı olsun, inşallah hep güzel haberler verebiliriz burdan
Günaydın iyi haftalar.Ben de dinlenme pozisyonunuda hareketler hissediyorum,ancak elimi koyduğumda hareket alanının altından teğet geçip gidiyorsa bebek diye yorumluyorum ama hep aynı yerde ve sert olarak uzun süre kalırsa kasılmadır benim internetten araştırdığım ve yaşadıklarım bu...sizlerde doktorunuza sorup yazarsanız sevinirim çünkü benim doktorum da şimdilik nidilat vermedi ama magnezyumu aksatmamam gerektiğini israrla vurguluyor...
Haaa.... bu arada morgentottan hiç haber yok nasıl oldu acaba????
morgenrotcum cevabın için çok teşekkürler,canım ben magnezyum diasporal 300 mg lık saşe 1*1kullanıyorum,tadı idare eder kokarsa meyve suyunun içinde de içebiliyormuşsun.Elevitte de biraz var ama ikizlerde yetmez dedi doktorum ve bunu verdi çok şükür iyi.ayrıca kalp çarpıntılarını da azaltıyor,prospektüsü okursan daha çok için rahat eder.Bu balık yağını günde bir kez mi içiyorsun ve ne kadar içiyorsun?Eczanelerde mi satılıyor ve ne kadar fiyatı?
Geçmiş olsun canım bende dün doktora gittiğimde ilk defa nst'ye bağladılar. Düzensiz kasılmalar başlamış . Doktor muayene etti rahimde açılma yokmuş :Banada nidilat verdi günde 3 defa nidilat içeceğim. Benim karnım hala top gibi olmaya devam ediyor . Bende çok korkuyorum erken doğumdan haftaya yine nst'ye gideceğim. Allah'ım herkese vaktinde doğum versin tüm hamillelerin Allah yardımcısı olsun....
Kızlar merhaba
Bende de aynı sıkıntılar oluyordu ben kasılma değil de çocukların başı ayağı vs. sanıyordum.
Burda yazılanları okuyunca dr.umu aradım. O da hemen gel dedi. Pazartesiden beri hastanede yatıyordum. Bugün taburcu oldum. Eve de yeni geldim. Hastanede önce nidilat yüklemesi yapıldı. Sonra yavaş yavaş azaltılıp kesildi kasılmalar azalınca evde de devam et demedi. Bir de erken doğum riskine karşı proluton depo ve çocukların akciğerleri gelişsin diye celeston yapıldı 2 gün üst üste. Cuma günü de tekrar çağırdı dr. um. İnşallah bu sıkıntılarımız geçer. Bebeklerimiz 36. haftaya kadar dayanır en azından inş.