• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 sonu 2011 ilk aylarında ikizlerine kavuşacak anne adayları

Mrb kızlar nasılsınız.Ramazanlarınız mübarek olsun.Malum bu ramazan hepimiz off uz.Anjelic canım henüz randevuya gitmedik sanırım bugün morgenrot gidecekti ondan alalım haberleri.inşallah yaın gideceğiz.Dua edin sağlıklıdırlar ve kiloları artmıştır inşallah diye.ben doğumumu sanırım özel bir hastanede yapacağım ama henüz net karar veremedik.Temennnim miadında doğmaları ve inşallah öyle olur.Küvezdede kalmaya gerek kalmaz inşallah...

kızlar merhaba.. hepinizie öncelikle hayırlı ramazanlar

sonunda olan oldu bu sıcaklardan başıma neler neler geldi.. doktora gittim bekleme odasında -eşim de yanımda Allahtan- sıcaktan bunaldım (hastanenin kliması çalışmıyor, üstelik bir saate yakın bekledim) ve oracıkta bayıldım.. hem de ayağa kaldırdıklarında tekrar bayıldım... çok kötüydü.. hatırlamak bile üzüyor... hastanede 3-4 saatim geçti, eve yeni geldim dinlendim biraz da yemek yiyeceğim şimdi çok şükür daha iyiyim...
tansiyon normal idrarda bir şey çıkmadı sonra doktor bebeklere baktı çok şükür iyilerdi.. 1238 ve 1290 gram olmuşlar.. haftalarına göre iki hafta önden gidiyorlar maaşallah...
amaaa doktor iki kere aralıklı olarak ntsye bağladı ilk defa.. ve üç tane sancı çıktı, bir iki sancı daha çıksa hastaneye yatıracak serum tedavisine başlayacaktı.. şimdilik sıkı takibe aldı ve nidilat isimli bir tansiyon hapı var kasılmaları önlemekte kullanılıyor onu yazdı günde 4 defa kullanacağım...
ben karnımda asimetrik şekiller ve sertleşmeler hissediyor, çocuklar dönüyor kafaları herhalde bu diyordum değilmiş, kasılmaymış.. rahim boyum 5,1 cm ama bu kasılmalar sürerse rahmin ağzını açabilir ve erken doğum olabilirmiş..
çok korkuyorum erken doğumdan... artık karnımı daha dikkatli izleyeceğim.. siz de sertlik ve böyle top gibi karnınızda oluşan şişlik, asimetrik görünüm hissederseniz, elinizi koyunca da taş gibi sertse orası doktorunuza acilen haber verin.. kasılmalar gerçekten ciddi bir durum :((

Allah hepimizin yardımcısı olsun, inşallah hep güzel haberler verebiliriz burdan

sonunda olan oldu bu sıcaklardan başıma neler neler geldi.. doktora gittim bekleme odasında -eşim de yanımda Allahtan- sıcaktan bunaldım (hastanenin kliması çalışmıyor, üstelik bir saate yakın bekledim) ve oracıkta bayıldım.. hem de ayağa kaldırdıklarında tekrar bayıldım... çok kötüydü.. hatırlamak bile üzüyor... hastanede 3-4 saatim geçti, eve yeni geldim dinlendim biraz da yemek yiyeceğim şimdi çok şükür daha iyiyim...
tansiyon normal idrarda bir şey çıkmadı sonra doktor bebeklere baktı çok şükür iyilerdi.. 1238 ve 1290 gram olmuşlar.. haftalarına göre iki hafta önden gidiyorlar maaşallah...
amaaa doktor iki kere aralıklı olarak ntsye bağladı ilk defa.. ve üç tane sancı çıktı, bir iki sancı daha çıksa hastaneye yatıracak serum tedavisine başlayacaktı.. şimdilik sıkı takibe aldı ve nidilat isimli bir tansiyon hapı var kasılmaları önlemekte kullanılıyor onu yazdı günde 4 defa kullanacağım...
ben karnımda asimetrik şekiller ve sertleşmeler hissediyor, çocuklar dönüyor kafaları herhalde bu diyordum değilmiş, kasılmaymış.. rahim boyum 5,1 cm ama bu kasılmalar sürerse rahmin ağzını açabilir ve erken doğum olabilirmiş..
çok korkuyorum erken doğumdan... artık karnımı daha dikkatli izleyeceğim.. siz de sertlik ve böyle top gibi karnınızda oluşan şişlik, asimetrik görünüm hissederseniz, elinizi koyunca da taş gibi sertse orası doktorunuza acilen haber verin.. kasılmalar gerçekten ciddi bir durum :((

Allah hepimizin yardımcısı olsun, inşallah hep güzel haberler verebiliriz burdan

merhaba morgenrot benim 1 yaşında ikiz kızlarım var:ecrin_bebek::ecrin_bebek:
ben de senin gibi 27.haftamdayken kasılmalar yaşadım ve nidilat kullanmaya başladım 34.haftada doğum yaptım maalesef kızlarım 1 hafta küvezde kaldılarbenneyaptımki
canım sana tavsiyem ilacını aksatma ve dinlen bana doktor yat dedi ama ben çok fazla uymadım açıkçası bilseydim yerimden kıpırdamazdım valla :bbo:
kendine ve bebişlere iyi bak,Allah zamanında,sağlıklı,hayırlı doğum nasip etsin inşallah:Saruboceq:

merhaba morgenrot benim 1 yaşında ikiz kızlarım var:ecrin_bebek::ecrin_bebek:
ben de senin gibi 27.haftamdayken kasılmalar yaşadım ve nidilat kullanmaya başladım 34.haftada doğum yaptım maalesef kızlarım 1 hafta küvezde kaldılarbenneyaptımki
canım sana tavsiyem ilacını aksatma ve dinlen bana doktor yat dedi ama ben çok fazla uymadım açıkçası bilseydim yerimden kıpırdamazdım valla :bbo:
kendine ve bebişlere iyi bak,Allah zamanında,sağlıklı,hayırlı doğum nasip etsin inşallah:Saruboceq:

canım çok sağol cevabın için, haklısın bol bol dinlenmek lazım, evdeyim artık mutlaka dinleneceğim ama bu sıcaklar dinlenmeyi bile engelliyor.. habire ter habire duş perişan oluyorum :(( senin kadar dayansa oğullarım razıyım, benim korkum 34den önce doğmaları... sabaha kadar kabus gördüm dün yaşadıklarım yüzünden... rahat oluyum diyorum ama elimde değil :(
neyse güçlü olmalıyız bebekler için

merhabalar herkese ben bu topiğin ilk açıldığı sıra buralardaydım fakat daha sonra tatile gittiğim için yazamadım.ama geçmişi okuyarak sizler hakkında bilgi sahibi oldum.
anjelic beni listeye eklemişsin bilgilerimi de vereyim tam olsun sana zahmet.yaş-29,sat-6nisan,tahm dt-11 ocak,ham.kaldığım kg-61,bebişlerin cinsiyetleri-kız+kız,isim henüz bulamadım
benim 1kızım da önceden vardı üçleyeceğiz bakalım nasip olursa.
herkese kolay rahat hamilelikler hayırlı doğumlar olmasını dilerim.RABBİM hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.korktuğumuza uğratmasın.
bu arada hepimize hayırlı ramazanlar.oruç tutabiliyo musunuz?ben dün tuttum susuzluk biraz zorladı ama.tutabildiğim yere kadar tutmaya çalışayım diyorum.çünkü sonra tutmak daha zor oluyor

Canım geçmiş olsun neler yaşamıssın ya, dikkat et cnm o zaman, Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah, yatmak çok önemli diyorlar, kendine be meleklerine dikkat et, sevgiler..

Merhaba arkadaşlar;
Ben bugün itibariyle 13+1 haftalık hamileyim henüz pıtırcıkların cinsiyeti belli değil ya benim de korkum şu ker an bebeklere bişey olacakmış gibi hissediyorum bunu nasıl yenerim bilmiyorum.Az önce KK den ikiz annelerinin bebeklerinin 4,5 aylık ken birinin kalbinin durduğunu falan okudum çok korktum ya ben hep bu korkuylamı yaşayacam bilmiyorum ve korkudan nerdeyse her hafta doktora gidiyorum.Sabır ver yarabbi.
Aslında uzanınca karnın sürekli hareket ediyor damar atıyor ya sizde de öyle olmuştur şimdiye kadar onu görünce ohhhh herşey yolunda deyip kendimi teselli ediyordum taaakiiii sevgili kocamın bana bunun hiçbir geçerliliği olmadığı gerçeğini tekrar tekrar söyleyinceye kadar....
ya sağlıklı olduklarını anlayacağımız bir yöntem olsa keşke....
Rabbime emanet inşallah.....:emir_bebek::emir_bebek:

MORGENROTcum yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm canım.çooook geçmiş olsun.Magnezyum kullanmıyor musun?Ben hergün kullanıyorum ayrıca muz yiyorum ve hurma içinde magnezyum var kasılmaları önlüyor.Biz de bugün gittik dr a çok şükür iyiler ama bizim kilolarımız 1070,1080 çıktı dr um iyi dedi ama çok mu zayıfız üzüldüm bak şimdi sen ne yiyorsan ben de yiyeyim bari.Şuan hangi ilaçları kullanıyorsun?Ben elevit,magnezyum ve ferplex fol kullanıyorum.kasılmaların esnasında ağrı oluyor mu?Çok mu sertleşiyor,bebek hareketlerinden nasıl ayırt edebilirim?Bana nst hiç yapılmadı henüz...

Canım geçmiş olsun neler yaşamıssın ya, dikkat et cnm o zaman, Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah, yatmak çok önemli diyorlar, kendine be meleklerine dikkat et, sevgiler..

canım çok sağol.. bugün çok şükür daha iyi hissediyorum kendimi.. inşallah ben de yavrularım da dayanacağız... tecrübeli annelerle de konuştum 20-30 defa bayılan benim haftalardan itibaren nidilat kullananlar var, buna rağmen çoğu 34ü geçmiş.. ben de ilaçlarıma dikkat edip bol bol dinleneceğim ve en önemlisi bol bol su içeceğim... erken doğumu en çok tetikleyen susuz kalmakmış... doktorum 3-3,5 litre içeceksin, nidilatın etkilerini azaltmak için buna mutlaka dikkat et dedi.. sizler de suyu ihmal etmeyin sakın

MORGENROTcum yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm canım.çooook geçmiş olsun.Magnezyum kullanmıyor musun?Ben hergün kullanıyorum ayrıca muz yiyorum ve hurma içinde magnezyum var kasılmaları önlüyor.Biz de bugün gittik dr a çok şükür iyiler ama bizim kilolarımız 1070,1080 çıktı dr um iyi dedi ama çok mu zayıfız üzüldüm bak şimdi sen ne yiyorsan ben de yiyeyim bari.Şuan hangi ilaçları kullanıyorsun?Ben elevit,magnezyum ve ferplex fol kullanıyorum.kasılmaların esnasında ağrı oluyor mu?Çok mu sertleşiyor,bebek hareketlerinden nasıl ayırt edebilirim?Bana nst hiç yapılmadı henüz...

nirsencim çok sağol, şükür daha iyiyim şimdi.. kasılmalar devam etti bugün de ama içim biraz daha rahat, dikkatli bi şekilde kullanıyorum nidilatı...

canım ben magnezyum kullanmıyorum, hiç kullanmadım daha doğrusu doktor gerek görmedi.. ama işte sonuç böyle.. ben de kasılmanın ne olduğunu bilmediğimi söyledim doktora, bana bu ntsde çıkan kasılmaları hissediyor musun dedi hayır dedim, ben onları bebek hareketi sanıyordum dedim.. sanki böyle bebek kafası çıkıyormuş dıları gibi bir tümsek oluşuyor, orası sertleşiyor bir süre taş gibi kalıyor öyle.. bunlakr hafif kasılmalarmış o yüzden acı vermiyor.. ama rahmi açabilirmiş bu yüzden dikkat et dedi.. ağrıya dönüşürse ya da sıklığı artarsa gece gündüz deme cepten ara beni dedi doktor...

canım senin yavrulara da maaşallah.. gayet normal kiloları.. bu haftanın ortalaması zaten 900 grammış.. bizimkilerin büyük çıkmasının nedeni kafalarının büyüklüğü.. şimdi kilo üç şeyle hesaplanıyor,
1. kafa çapı çevresi,
2. bacak boyu (bu arada bacak boyunun 7 katını hesaplarsan o da çocuğun boyunu veriyor)
3. karın genişliği..
benimkiler maaşallah babalarına çekmişler, kendileri 27 haftalık ama kafaları üç hafta önden gidiyor (30 hafta ile uyumlu) bu tamamen çocuğun yapısıyla alakalı.. sen hiç bu konuda üzme kendini.. ultrason görüntülerinin altında kilosu yazar onun altında hangi hafta ile uyumlu olduğu yazar, onlar senin SATa göre hesaplanan gebelik haftandan geri kalmasın yeter..
canım beslenme konusunda daha önce de demiştim... sabahları bir haşlanmış yumurta ve süt.. yanında canım isterse peynir.. ardından haplarım elevit, coraspin (kan sulandırıcı) ve balık yağı geliyor... öğlen acıktığımda aç karnına kan hapı, sonra öğlen yemeğinde de ne yersem yeyim mutlaka yoğurt ya da ayran olmasına dikkat ediyorum.. akşam da eğer öğle yemeğinde et yer almadıysa etli sebze yemeği ya da direkt et yiyorum ve yine yoğurt vs.. pek salata falan yemiyorum çok yorucu hazırlaması... meyve ne olsa yiyorum, bu aralar en çok karpuz yiyorum.. dondurma da baya bir yiyorum ama hep beyaz ve özellikle maraş usülü (diğerleri tat vermiyor :))

ekmeği doktor altı dilimle kısıtladı ama pideye dayanamıyorum :)) biraz fazla kaçıyorum...

yani dikkat edersen pek ekstra bir şey de yok beslenmemde...

canım ilaçlardan bir de şimdi nidilat eklendi... benim bir de iğnelerim var, tüp bebek olduğundan kanamam olmadığpı halde baştan beri progesteron iğneleri kullanıyorum.. ilk üç ay hergün progynex ampül vuruldum.. şimdi haftalık proluton depot kullanıyorum...

bir de bende kabız olma ve fissür sorunu olduğundan fitil ve krem kullanıyorum..

sözün özü hayatımda kullanmadığım kadar ilaç kullanıyorum, bir de gebeler hiç bir şey kullanmaz derler :))))

aaa ne kadar uzatmışım lafı, çenem düştü tabi yine :)) ben kaçtım biraz uzanacağım, yatınca sıpalarım tekmeleye başlıyor onları dinleyim biraz da ayağımın şişi insin, fil ayağına döndü yine :)))

öptüm canım kendine iyi bak

Merhaba arkadaşlar;
Ben bugün itibariyle 13+1 haftalık hamileyim henüz pıtırcıkların cinsiyeti belli değil ya benim de korkum şu ker an bebeklere bişey olacakmış gibi hissediyorum bunu nasıl yenerim bilmiyorum.Az önce KK den ikiz annelerinin bebeklerinin 4,5 aylık ken birinin kalbinin durduğunu falan okudum çok korktum ya ben hep bu korkuylamı yaşayacam bilmiyorum ve korkudan nerdeyse her hafta doktora gidiyorum.Sabır ver yarabbi.
Aslında uzanınca karnın sürekli hareket ediyor damar atıyor ya sizde de öyle olmuştur şimdiye kadar onu görünce ohhhh herşey yolunda deyip kendimi teselli ediyordum taaakiiii sevgili kocamın bana bunun hiçbir geçerliliği olmadığı gerçeğini tekrar tekrar söyleyinceye kadar....

başkalarında okuduğun olumsuzlukları sakın kendine yorma canım... insanlar neler neler yaşıyor herkesin hamileliği birbirinden farklı... ben tek yumurta ikizi bekliyorum ikizden ikize kan çalma diye öldürücü bişey var biz aylardır ondan korkarak yaşadık hem doktor hem biz ... ama korktuğumuz değil düşünmediğimiz geldi başımıza... bende erken kasılmalar başladı, ilaçla duırdurmaya çalışıyoruz ki erken doğum olmasın... canım herşey olacağına varır.. sen kendine dikkat et yeter... 20li haftalardan sonra bebeklerinin hareketleri seni çok rahatlacak... çünkü bilinçli hareket edecekler ve sen de anlayacaksın ki iyiler..
hem bebişlerimize hem de kendimize dua ediyorum, hepimize sağlık diliyorum...

arkadaşlar ben uzun zamandır olayı çözmeye çalışıyorum ama daha bu siteyi nasıl kullanabileceğimi çözemedim hamileliğin vermiş olduğu bi gariplikmidir bilemiyorum ama bana bi yardımcı olun lütfen msn imde mesajlarınızı okuyabiliyorum. 73 doğumluyum 93 yılında bi oğlum 2000 yılındada bi kızım oldu.hipo troid hastasıyım ve bir yumurtalığımın tamamı, diğerininde kist patlaması sonucu yarısı alındı.yani hamilelik imkansız ama daha öncede belitrttiğim gibi şu anda 20 haftalık hamileyim ve ikiz bebek bekliyorum. ikizlerimin ikisi de kız. doktorun dediğine göre sorun yok.ama 4 hafta önce biri 241 diğeride 242 gramdı.nasıl beslenmem gerektiği konusunda aslında doktorum çok fazla bişey söylemiyor.5 ayda 3 kilo aldım.asıl korkum kızımda dudak damak yarığı anomalisi var.bebeklerimdede aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum.bu durumla ilgili asıl teşhisi bu ayın 20 sindeki randevumda 4 boyutlu ultrasondan sonra öğrenicez.inşallah allahım aynı şeyleri bir daha göstermez hepinizden bu mübarek ramazan günlerinde bebeklerim için dua istiyorum rabbimin kimin duasını kabul edeceği hiç belli olmaz.allaha emanet oln

aysgln canım doğru yerdesin.. forumu da burdan ikiz gebelik ve çoğul gebelikler başlığından takip et.. msne tabi ki özel mesajlar da gelir ama burda forumu takip edip yazman daha iyi.. sen bizlerden daha tecrübelisin aslında, beslenme konusunda doktorun da herşey yolunda olduğu için, gelişimleri normal olduğu için bir şey söylemiyordur büyük ihtimal...
ayrıltılı ultrasonda 4 boyutlu da bakıyor doktor, inşallah sorun çıkmaz sağlıkla kavuşursun kızlarına
sevgiler

Morgenrot cevabın için çok teşekkür ederim canım benim.ben fazla et yiyemiyorum,özellikle hamileliğimin ilk gününden beri tavuk eti yiyince kusuyorum sadece haftada bir somon yemeğe çalışıyorum inşallah yeterli olur ne dersin?Sende ricam olacak balık yağı ne ve hangi marka kullanıyorsun ,doktorun mu önerdi bende kullanmak istiyorum ama her kafadan çıkan ses benim kafamı karıştıyor.Kimileri kullan kimileri kullanma diyor...muz,hurma ye canım magnezyum var içinde.Bende başlarda magnezyum kullanmıyordum sonra eşimin kuzeniyle konuştum ki kendisi kadın doğumcu mutlaka iç dedi eşi tek gebelik olduğu halde hergün kullandırtmış.Son gittiği kongrede önemi çok vurgulanmış hatta çocuğun suyunu düzenlediği de idda edilmiş.

Merhaba, arkadaşlar benimde 28 Nisan da dünyaya gelen ikiz kızlarım var. Çok kullanamadığım Medela süt pompasını tüm parçaları eksiksiz ve kutusunda uygun fiyata vereceğim. Garantisi hala devam ediyor. İsteyenler özelden mesaj atabilirler. Hayırlı ve zamanında doğumlar hepinize.

aysgln bebeklerin gerçekten allahın mucizesi olmuş inşallah hepimiz miadında ve sağlıklı elimize alırız bebeklerimizi.[Benimkiler de kız].Folik asit kullandın mı,okuduklarıma göre yarık damak dudak anomalilerine bunun eksikliğinde daha fazla raslanıyormuş inşallah bu kez herşey gönlünce olacak.Bizimkilere 22. haftada bakıldı ,seninkilere de o zaman bakılır,sonucunu bizimle paylaşırsan seviniriz.Meryem ve fetih suresini okumamızı öneriyorlar okuyabilirsen arada inşallah daha da iyi olur.

Morgenrot cevabın için çok teşekkür ederim canım benim.ben fazla et yiyemiyorum,özellikle hamileliğimin ilk gününden beri tavuk eti yiyince kusuyorum sadece haftada bir somon yemeğe çalışıyorum inşallah yeterli olur ne dersin?Sende ricam olacak balık yağı ne ve hangi marka kullanıyorsun ,doktorun mu önerdi bende kullanmak istiyorum ama her kafadan çıkan ses benim kafamı karıştıyor.Kimileri kullan kimileri kullanma diyor...muz,hurma ye canım magnezyum var içinde.Bende başlarda magnezyum kullanmıyordum sonra eşimin kuzeniyle konuştum ki kendisi kadın doğumcu mutlaka iç dedi eşi tek gebelik olduğu halde hergün kullandırtmış.Son gittiği kongrede önemi çok vurgulanmış hatta çocuğun suyunu düzenlediği de idda edilmiş.

canım et olarak daha çok kıyma ve tavuk eti yiyorum.. tavuk etini başlarda ben de yemek istememiştim ama pişirme şekliyle alakalı, ya ızgara ya da kuşbaşı kavurma yapınca baharatlarla da kokusu bastırılınca güzel oluyor... yoksa sade haşlanmışı ben de yiyemem..
canım ben hiç balık yiyemediğim için balık yağı kullanıyorum.. doktorum haftada iki kez balık yieceksin dedi baştan beri baktım denedim olmuyor, kusacak gibi oluyorum zorlamadım.. belki şuan olsa balık yiyebilirim ama o günler aklıma geldikçe midem almıyor.. doktorum da madem yiyemiyorsun o zaman hergün balık yağı kullanacaksın diyor.. benim bir ikiz annesi tanıdığım var o hamileliği boyunca kullanmış şimdi çocukalrına da veriyor.. zeka gelişimleri için çok iyiymiş... doktorum bana ithal bir ürün önerdi, kokusu tadı rahatsız etmiyor.. SEVEN SEAS PULSE diye yazıyor üstünde, 60 kapsüllük bir kutuda.. balık yiyebiliyrosan bile tavsiye ederim.. yanız biraz kilo yapıyormuş, benim kiloların hepsi yediğim yemeklerden değil zira ben gebe değilken de üç aşağı beş yukarı bu kadar yiyordum hatta ekmeği daha fazla yiyordum.. ama elevit olsun balık yağı olsun hep kilo yapıyor

canım magnezyumu araştırdım haklısın bir sonraki kontrolde yazdıracağım doktor da uygun görürse.. muz yiyemiyorum muz insanı kabız yapıyor ama tam ramazandayız hurmayı ihmal etmem.. benim halen sürüyor kasılmalarım bu kadar nidilata rağmen :(( biraz magnezyum desteği iyi olur

Morgenrot canım neler yaşamışsım, çok üzüldüm geçmiş olsun tatlım, en başından yakalamışsınız ama bu iyi, kendine çok dikkat et, suyu ben de çok içmeye çalışyorum, canım bir de magnezyum hapı ne kullanıyorsun bana yazabilir misin özelden zahmet olmazsa? Markası miligramı falan.

merhabalar herkese ben bu topiğin ilk açıldığı sıra buralardaydım fakat daha sonra tatile gittiğim için yazamadım.ama geçmişi okuyarak sizler hakkında bilgi sahibi oldum.
anjelic beni listeye eklemişsin bilgilerimi de vereyim tam olsun sana zahmet.yaş-29,sat-6nisan,tahm dt-11 ocak,ham.kaldığım kg-61,bebişlerin cinsiyetleri-kız+kız,isim henüz bulamadım
benim 1kızım da önceden vardı üçleyeceğiz bakalım nasip olursa.
herkese kolay rahat hamilelikler hayırlı doğumlar olmasını dilerim.RABBİM hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.korktuğumuza uğratmasın.
bu arada hepimize hayırlı ramazanlar.oruç tutabiliyo musunuz?ben dün tuttum susuzluk biraz zorladı ama.tutabildiğim yere kadar tutmaya çalışayım diyorum.çünkü sonra tutmak daha zor oluyor

vuslatcım benim doktorum oruç tutmama izin vermedi, özellikle bu uzun günlerde ve ikizlerde ekstra riskli dedi, Allah korusun su çok öneml, ben de ilk defa bu ramazanda tutamıycam, huzursuzum ama daha sonra inşallah tutucam, bilgilerini ekliyorum canım.

Merhaba arkadaşlar;

stera aynı korkuyu az çok hepimiz yaşıyoruz anlaşılan, hiçbir şey hissetmeyince endişeleniyor insan, ama kaderde olandan kaçılmıyor canım Allaha emanet yavrularımız, tevekkül edicez, olumsuz örneklere fazla takılıp üzme kendini, bebeişleri de strese sokarsın, kafanı başka şeylerle meşgul et canım.

arkadaşlar ben uzun zamandır olayı çözmeye çalışıyorum ama daha bu siteyi nasıl kullanabileceğimi çözemedim hamileliğin vermiş olduğu bi gariplikmidir bilemiyorum ama bana bi yardımcı olun lütfen msn imde mesajlarınızı okuyabiliyorum. 73 doğumluyum 93 yılında bi oğlum 2000 yılındada bi kızım oldu.hipo troid hastasıyım ve bir yumurtalığımın tamamı, diğerininde kist patlaması sonucu yarısı alındı.yani hamilelik imkansız ama daha öncede belitrttiğim gibi şu anda 20 haftalık hamileyim ve ikiz bebek bekliyorum. ikizlerimin ikisi de kız. doktorun dediğine göre sorun yok.ama 4 hafta önce biri 241 diğeride 242 gramdı.nasıl beslenmem gerektiği konusunda aslında doktorum çok fazla bişey söylemiyor.5 ayda 3 kilo aldım.asıl korkum kızımda dudak damak yarığı anomalisi var.bebeklerimdede aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum.bu durumla ilgili asıl teşhisi bu ayın 20 sindeki randevumda 4 boyutlu ultrasondan sonra öğrenicez.inşallah allahım aynı şeyleri bir daha göstermez hepinizden bu mübarek ramazan günlerinde bebeklerim için dua istiyorum rabbimin kimin duasını kabul edeceği hiç belli olmaz.allaha emanet oln

aysgln gerçekten seninki mucize gibi bir şey canım, kilo az veya çok alman değil önemli olan bebeklerin beselnmesi benim bildiğim, endişelenme kiloları iyiymiş ne güzel, arkadaşlar yazmışilar folik asid al her gün, ben mesela mthfr heterezigot olduğum için folbiol alıyorum hergün, yüksek doz folik asid.

Kızlar ben şifayı kaptım bu sıcaklarda, işte klimalar çarptı herhalde, başım boğazım burnum çok kötü:çok üzgünüm:

anjelic çok geçmiş olsun kaynatılmış ılıtılmış suya 1 çay kaşığı karbonat ve tuz koy ve bununla gargara yap,burnunu temizle çok rahatlarsın.limon ye,iç.boğazın çok kötü olursa zencefilli organik ilaç olmayan boğaz pastilleri var bir tane emebilirsin.ben bunları yapmıştım çok iyi geldi,kbb doktorumn önerileriydi çünkü benim allerjim olduğundan ve bizim memlekette yol çalışmaları yüzünde heryerde toz oplduğunda sürakli burnum tıkanıyor.doktoruna da danış ateşin olursa mutlaka doktoruna haber ve ateş çok tehlikeli antibiyotiklerden bile daha fazla...

morgenrotcum cevabın için çok teşekkürler,canım ben magnezyum diasporal 300 mg lık saşe 1*1kullanıyorum,tadı idare eder kokarsa meyve suyunun içinde de içebiliyormuşsun.Elevitte de biraz var ama ikizlerde yetmez dedi doktorum ve bunu verdi çok şükür iyi.ayrıca kalp çarpıntılarını da azaltıyor,prospektüsü okursan daha çok için rahat eder.Bu balık yağını günde bir kez mi içiyorsun ve ne kadar içiyorsun?Eczanelerde mi satılıyor ve ne kadar fiyatı?

Back