MORGENROTcum yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm canım.çooook geçmiş olsun.Magnezyum kullanmıyor musun?Ben hergün kullanıyorum ayrıca muz yiyorum ve hurma içinde magnezyum var kasılmaları önlüyor.Biz de bugün gittik dr a çok şükür iyiler ama bizim kilolarımız 1070,1080 çıktı dr um iyi dedi ama çok mu zayıfız üzüldüm bak şimdi sen ne yiyorsan ben de yiyeyim bari.Şuan hangi ilaçları kullanıyorsun?Ben elevit,magnezyum ve ferplex fol kullanıyorum.kasılmaların esnasında ağrı oluyor mu?Çok mu sertleşiyor,bebek hareketlerinden nasıl ayırt edebilirim?Bana nst hiç yapılmadı henüz...
nirsencim çok sağol, şükür daha iyiyim şimdi.. kasılmalar devam etti bugün de ama içim biraz daha rahat, dikkatli bi şekilde kullanıyorum nidilatı...
canım ben magnezyum kullanmıyorum, hiç kullanmadım daha doğrusu doktor gerek görmedi.. ama işte sonuç böyle.. ben de kasılmanın ne olduğunu bilmediğimi söyledim doktora, bana bu ntsde çıkan kasılmaları hissediyor musun dedi hayır dedim, ben onları bebek hareketi sanıyordum dedim.. sanki böyle bebek kafası çıkıyormuş dıları gibi bir tümsek oluşuyor, orası sertleşiyor bir süre taş gibi kalıyor öyle.. bunlakr hafif kasılmalarmış o yüzden acı vermiyor.. ama rahmi açabilirmiş bu yüzden dikkat et dedi.. ağrıya dönüşürse ya da sıklığı artarsa gece gündüz deme cepten ara beni dedi doktor...
canım senin yavrulara da maaşallah.. gayet normal kiloları.. bu haftanın ortalaması zaten 900 grammış.. bizimkilerin büyük çıkmasının nedeni kafalarının büyüklüğü.. şimdi kilo üç şeyle hesaplanıyor,
1. kafa çapı çevresi,
2. bacak boyu (bu arada bacak boyunun 7 katını hesaplarsan o da çocuğun boyunu veriyor)
3. karın genişliği..
benimkiler maaşallah babalarına çekmişler, kendileri 27 haftalık ama kafaları üç hafta önden gidiyor (30 hafta ile uyumlu) bu tamamen çocuğun yapısıyla alakalı.. sen hiç bu konuda üzme kendini.. ultrason görüntülerinin altında kilosu yazar onun altında hangi hafta ile uyumlu olduğu yazar, onlar senin SATa göre hesaplanan gebelik haftandan geri kalmasın yeter..
canım beslenme konusunda daha önce de demiştim... sabahları bir haşlanmış yumurta ve süt.. yanında canım isterse peynir.. ardından haplarım elevit, coraspin (kan sulandırıcı) ve balık yağı geliyor... öğlen acıktığımda aç karnına kan hapı, sonra öğlen yemeğinde de ne yersem yeyim mutlaka yoğurt ya da ayran olmasına dikkat ediyorum.. akşam da eğer öğle yemeğinde et yer almadıysa etli sebze yemeği ya da direkt et yiyorum ve yine yoğurt vs.. pek salata falan yemiyorum çok yorucu hazırlaması... meyve ne olsa yiyorum, bu aralar en çok karpuz yiyorum.. dondurma da baya bir yiyorum ama hep beyaz ve özellikle maraş usülü (diğerleri tat vermiyor :))
ekmeği doktor altı dilimle kısıtladı ama pideye dayanamıyorum :)) biraz fazla kaçıyorum...
yani dikkat edersen pek ekstra bir şey de yok beslenmemde...
canım ilaçlardan bir de şimdi nidilat eklendi... benim bir de iğnelerim var,
tüp bebek olduğundan kanamam olmadığpı halde baştan beri progesteron iğneleri kullanıyorum.. ilk üç ay hergün progynex ampül vuruldum.. şimdi haftalık proluton depot kullanıyorum...
bir de bende kabız olma ve fissür sorunu olduğundan fitil ve krem kullanıyorum..
sözün özü hayatımda kullanmadığım kadar ilaç kullanıyorum, bir de gebeler hiç bir şey kullanmaz derler :))))
aaa ne kadar uzatmışım lafı, çenem düştü tabi yine :)) ben kaçtım biraz uzanacağım, yatınca sıpalarım tekmeleye başlıyor onları dinleyim biraz da ayağımın şişi insin, fil ayağına döndü yine :)))
öptüm canım kendine iyi bak