• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 sonu 2011 ilk aylarında ikizlerine kavuşacak anne adayları

Merhaba kızlar size nst neden erken gördüler şikayetiniz olduğu için mi yoksa rutinde bu haftalarda mı yapıyorlarmış,ben sordum 32-34 hf dan sonra yaparız dedi doktorum ,kafam karıştı rica etsem doktorunuza ikizlerde ilk ne zaman yapılmalı sorabilir misiniz?teşekkürler

Günaydın arkadaşlar;
Dün sabah bir uyandım Allahın ölüyorum ishal,bulantı,baş ağrısı ,ateş ve eklem ağrısı....
İş yerinde bir kaç saat dayanabildikten sonra eve dinlenmeye gittim ama baş ve bel ağrımdan bir türlü uyuyamadım.İshalim ve bulantım durdu ama bel ağrıç çok var 14 haftam yeni bitti bebeklere bişey olmamıştır değilmi:(

geçmiş olsun bişey olmamıştır inşallah canım.şimdi nasıl oldun?

Canım çok geçmiş olsun. Bende de aynı sıkıntılar var. Günde 3 tane nidilat içiyorum. o da çok çarpıntı yapıyor. Dün tekrar nst'ye bağladılar kasılmalar azalmış dedi . Ama nidilata devam ediyorum. Allah'ım tüm hamillelerin yardımcısı olsun . Bebeklerimiz inşallah dayanır.

Sağolasın canım. Sana da geçmiş olsun. Amin inşallah. Yarın kontrolüm var bakalım ne dicek dr.um

Kızlar nasılsınız? Hepinize hayırlı cumalar diliyorum, benim de yarın randevum var hayırlısıyla, inşallah herşey yolundadır.

herkese merhaba...
bir süredir internetim olmadığı için sizleri takip edemedim..
hatırlar mısınız bilmiyorum ama...
ben de ikiz bekliyorum..19 haftalık oldular..:)..biraz zor zamanlar geçirdik o yüzden düşük korkumu bir türlü yenemiyorum..
umarım aranızda bana da yer vardır..

erbe hoşgeldin tekrar, geçmiş olsun canım, şimdi nasılsın, herşey yolunda mı?

2 gün önce yine bir kanamam oldu...acile gittik tabi ki yine hemen..ama neyseki bebişlerimde bir problem yok her şey yolunda görünüyor...nasıl stres oluyorum şu kanamam olunca anlatamam dünyam yıkılıyor sanki..senin nasıl gidiyor..

erbecim inşallah kısa sürede kesilir kanaman ve bir daha tekrarlanmaz, seni çok iyi anlıyorum, ben de hamileliğimin 5. haftasından 12. haftasına kadar sürekli kanama geçirdim, hastanede yattım serum yedim, iğnelerden kalçalarımda yer kalmadı, başladığında oluk oluk gidiyordu, şimdi Allaha şükür iyiyim ama sürekli içimde bir korku var, tekrarını yaşatmasın Rabbim, sen de istirahat et sakın iş yapma, sadece yemek tuvalet için kalk, kanaman bitince de yorma kendini güzelim.

çok teşekkür ederim canım...sana da çok geçmiş olsun..inşallah hiç kimsenin başına boyle bir şey gelmez..
bu ara da beni de listeye ekler misin..sat 13 nisan ..yaş 32...cinsiyetleri (2 kız bir tanesi çok net diil ama)..başka bi şi var mıydı ki..

İnşallah diyelim erbecim, ikizlerde bu tür sorunlar çok fazla yaşanıyor anladığım kadarıyla, ben aslında kılı kırk yaran bir insanımdır ama rahat olmaya çalışıyorum, zaten stresli bir süreç, her doktora gidişimde bile stresten sindirim sistemin bozuluyor hesap et artık :(

Bilgilerini hemen ekliyorum canım.

aynen ben de ama sanırım çok da başaramıyorum sterssiz olmayı işte..her ultrasonda ilk sorum..yaşıyorlar mı..diye oluyor..:)..
inşallah atlatırız bu günleri..bebişlerimizi kucağımıza alırız..mis mis...

Kızlar günaydın, nasılsınız? İşlerin yoğunluğundan giremedim...
Morgenrot canım şimdi iyi olmana sevindim, dikkat et kendine canım, Nirsen bence doktoruna bir sor bakalım NST olayını, belki bakar...

talya hoşgeldin, bildiğim kadarıyla rahim ağzına 12 hafta civarında dikiş atılıyor, benim doktoruma sordum bunu o da ikiz gebeliklerde bunu faydasız olduğunu söyledi, aklıma her takılanı sorduğumdan adam yaka silkecek yakında :)

nurtopu sana da çok geçmiş olsun, kızlar ben de mesela çok ayakta kaldığımda falan göbek altındaki kısımda sertleşme oluyor sanki, annem normal dedi ama ben doktora sorucam, dinlenince geçiyor, dün 12 saat dışarıda ve işyerinde koşturdum, belim, ayaklarım ağrıdı resmen, akşama da karnım setleşti, bu kadar koşturmada normal midir bu durum acab?

hoşbulduk canım ben 12. haftamdayım daha dikilmedi ama ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım merkezden sonra kendi doktorumdaki ilk randevumda ikili test inş iyi çıkar her şey yolunda giderse ikiz gebelik olduğu için erken doğumu yani bebeklerin rahime yüklenmesini önlemek için dikicez ve diktikten sonra fazla ayakta kalmayıp yatarak erken doğmalarını önlemeye çalışıcaz dedi rahmimle ve bebeklerle şimdilik bi sorun yok ama önlem dedi sonradan niye dikmedik demeyelim diye neyse yine fazla konuştum galiba canım listeye benide eklermisin sat<25 mayıs doğum<27 şubat <hamile kaldığım kilo<83 yaş<26 bebeklerin cinsiyetleri henüz belli değil :emir_bebek::emir_bebek:

Kızlar merhaba
Bende de aynı sıkıntılar oluyordu ben kasılma değil de çocukların başı ayağı vs. sanıyordum.
Burda yazılanları okuyunca dr.umu aradım. O da hemen gel dedi. Pazartesiden beri hastanede yatıyordum. Bugün taburcu oldum. Eve de yeni geldim. Hastanede önce nidilat yüklemesi yapıldı. Sonra yavaş yavaş azaltılıp kesildi kasılmalar azalınca evde de devam et demedi. Bir de erken doğum riskine karşı proluton depo ve çocukların akciğerleri gelişsin diye celeston yapıldı 2 gün üst üste. Cuma günü de tekrar çağırdı dr. um. İnşallah bu sıkıntılarımız geçer. Bebeklerimiz 36. haftaya kadar dayanır en azından inş.

canım iyi ki yazmışız o zaman brda yaşadıklarımızı.. inşallah şu kasılmalar gider artık.. ben günde 4 defa nidilata devam ediyorum, dün sadece iki kere kasılmam oldu tüm gün boyunca ama bugün çok oldu bir saatte 4ü geçti ama doktor randevum zaten pazartesi olduğundan dişii sıkacağım... bol bol dinleniyorum... geceleri uyuyamıyorum ama gündüz maaşallahım var :)
kendine iyi bak canım, inşallah 36 haftayı geçeceğiz Allahın izniyle

günaydın arkadaşlarr.bugün nasılsınız.sıcaklar sanırım bu yıl daha yoğun üstelik progesterona bağlı eller ve ayaklar başta olmak üzere aşırı yanmalar var allah hepimizin yardımcısı olsun.
morgenrot cum ben de balık yağına başladım umarım çok işe yarar.nasılsın sağlık durumun nasıl oldu inşallah iyisindir.bebeklerinle konuş erken çıkmamaları için onları ikna et:))))umarım işe yarar...dr um beni hiç nst ye bağlamadı şüphelendiğinde mi yoksa rutinde mi yapıyorlar acaba fikrin var mı??

canım balık yağına başlamakla iyi yapmışsın.. yazıun zaten doğru düzgün balık yok böyle takviye etmek daha doğru...
bebekler söz vediler 36dan önce gelmeyeceklermiş :)) kasılmalar sürüyor benim pğaşalar içerden annelerine yardımcı oluyorlar.. tekmeleri ile sertiliği gerçirmeye çabalıyor kuzularım :)))

Merhaba kızlar size nst neden erken gördüler şikayetiniz olduğu için mi yoksa rutinde bu haftalarda mı yapıyorlarmış,ben sordum 32-34 hf dan sonra yaparız dedi doktorum ,kafam karıştı rica etsem doktorunuza ikizlerde ilk ne zaman yapılmalı sorabilir misiniz?teşekkürler

canım nstye beni biliyorsun bayılma sonrası bağladı şüphe üzerine yoksa 32lerden sonra bakıyorlar ikizlerde.. sen kendini iyi dinle eğer karnında taş gibi sertlikler oluyorsa birden bire ve şekli top gibiyse doktoruna haber ver.. malum bizler tek bebeğe göre daha büyük bir yük taşıdığımızdan onlardan daha önce gösteriyoruz bazı belirtileri..
kendine dikkat et canım, öptüm

herkese merhaba...
bir süredir internetim olmadığı için sizleri takip edemedim..
hatırlar mısınız bilmiyorum ama...
ben de ikiz bekliyorum..19 haftalık oldular..:)..biraz zor zamanlar geçirdik o yüzden düşük korkumu bir türlü yenemiyorum..
umarım aranızda bana da yer vardır..

canım içini ferah tut.. herşey yolunda gidecek inşallah.. artık düşük tehlikesi değil de erken doğum riski deniyor bu haftalardan sonra... doktorun ne söylüyorsa fazlasıyla uymaya çalış ve hiiç kendini yorma sakın

yeni gelen arkadaşlar da hoş gelmişler.. inşallah hepimiz sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde kavurşuruz kuzulara
hepinize sevgiler... ben yine fazla duramayacağım.. yine uyku bastırdı :))))

canım iyi ki yazmışız o zaman brda yaşadıklarımızı.. inşallah şu kasılmalar gider artık.. ben günde 4 defa nidilata devam ediyorum, dün sadece iki kere kasılmam oldu tüm gün boyunca ama bugün çok oldu bir saatte 4ü geçti ama doktor randevum zaten pazartesi olduğundan dişii sıkacağım... bol bol dinleniyorum... geceleri uyuyamıyorum ama gündüz maaşallahım var :)
kendine iyi bak canım, inşallah 36 haftayı geçeceğiz Allahın izniyle

sağolasın canım inşallah
ben de aynı durumdayım gündüzleri iyi uyuyorum

Back