kızlar merhaba.. hepinizie öncelikle hayırlı ramazanlar
sonunda olan oldu bu sıcaklardan başıma neler neler geldi.. doktora gittim bekleme odasında -eşim de yanımda Allahtan- sıcaktan bunaldım (hastanenin kliması çalışmıyor, üstelik bir saate yakın bekledim) ve oracıkta bayıldım.. hem de ayağa kaldırdıklarında tekrar bayıldım... çok kötüydü.. hatırlamak bile üzüyor... hastanede 3-4 saatim geçti, eve yeni geldim dinlendim biraz da yemek yiyeceğim şimdi çok şükür daha iyiyim...
tansiyon normal idrarda bir şey çıkmadı sonra doktor bebeklere baktı çok şükür iyilerdi.. 1238 ve 1290 gram olmuşlar.. haftalarına göre iki hafta önden gidiyorlar maaşallah...
amaaa doktor iki kere aralıklı olarak ntsye bağladı ilk defa.. ve üç tane sancı çıktı, bir iki sancı daha çıksa hastaneye yatıracak serum tedavisine başlayacaktı.. şimdilik sıkı takibe aldı ve nidilat isimli bir tansiyon hapı var kasılmaları önlemekte kullanılıyor onu yazdı günde 4 defa kullanacağım...
ben karnımda asimetrik şekiller ve sertleşmeler hissediyor, çocuklar dönüyor kafaları herhalde bu diyordum değilmiş, kasılmaymış.. rahim boyum 5,1 cm ama bu kasılmalar sürerse rahmin ağzını açabilir ve erken doğum olabilirmiş..
çok korkuyorum erken doğumdan... artık karnımı daha dikkatli izleyeceğim.. siz de sertlik ve böyle top gibi karnınızda oluşan şişlik, asimetrik görünüm hissederseniz, elinizi koyunca da taş gibi sertse orası doktorunuza acilen haber verin.. kasılmalar gerçekten ciddi bir durum(
Allah hepimizin yardımcısı olsun, inşallah hep güzel haberler verebiliriz burdan
merhaba morgenrot benim 1 yaşında ikiz kızlarım var:ecrin_bebek::ecrin_bebek:
ben de senin gibi 27.haftamdayken kasılmalar yaşadım ve nidilat kullanmaya başladım 34.haftada doğum yaptım maalesef kızlarım 1 hafta küvezde kaldılarbenneyaptımki
canım sana tavsiyem ilacını aksatma ve dinlen bana doktor yat dedi ama ben çok fazla uymadım açıkçası bilseydim yerimden kıpırdamazdım valla :bbo:
kendine ve bebişlere iyi bak,Allah zamanında,sağlıklı,hayırlı doğum nasip etsin inşallah:Saruboceq:
sonunda olan oldu bu sıcaklardan başıma neler neler geldi.. doktora gittim bekleme odasında -eşim de yanımda Allahtan- sıcaktan bunaldım (hastanenin kliması çalışmıyor, üstelik bir saate yakın bekledim) ve oracıkta bayıldım.. hem de ayağa kaldırdıklarında tekrar bayıldım... çok kötüydü.. hatırlamak bile üzüyor... hastanede 3-4 saatim geçti, eve yeni geldim dinlendim biraz da yemek yiyeceğim şimdi çok şükür daha iyiyim...
tansiyon normal idrarda bir şey çıkmadı sonra doktor bebeklere baktı çok şükür iyilerdi.. 1238 ve 1290 gram olmuşlar.. haftalarına göre iki hafta önden gidiyorlar maaşallah...
amaaa doktor iki kere aralıklı olarak ntsye bağladı ilk defa.. ve üç tane sancı çıktı, bir iki sancı daha çıksa hastaneye yatıracak serum tedavisine başlayacaktı.. şimdilik sıkı takibe aldı ve nidilat isimli bir tansiyon hapı var kasılmaları önlemekte kullanılıyor onu yazdı günde 4 defa kullanacağım...
ben karnımda asimetrik şekiller ve sertleşmeler hissediyor, çocuklar dönüyor kafaları herhalde bu diyordum değilmiş, kasılmaymış.. rahim boyum 5,1 cm ama bu kasılmalar sürerse rahmin ağzını açabilir ve erken doğum olabilirmiş..
çok korkuyorum erken doğumdan... artık karnımı daha dikkatli izleyeceğim.. siz de sertlik ve böyle top gibi karnınızda oluşan şişlik, asimetrik görünüm hissederseniz, elinizi koyunca da taş gibi sertse orası doktorunuza acilen haber verin.. kasılmalar gerçekten ciddi bir durum(
Allah hepimizin yardımcısı olsun, inşallah hep güzel haberler verebiliriz burdan
Canım geçmiş olsun neler yaşamıssın ya, dikkat et cnm o zaman, Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah, yatmak çok önemli diyorlar, kendine be meleklerine dikkat et, sevgiler..
MORGENROTcum yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm canım.çooook geçmiş olsun.Magnezyum kullanmıyor musun?Ben hergün kullanıyorum ayrıca muz yiyorum ve hurma içinde magnezyum var kasılmaları önlüyor.Biz de bugün gittik dr a çok şükür iyiler ama bizim kilolarımız 1070,1080 çıktı dr um iyi dedi ama çok mu zayıfız üzüldüm bak şimdi sen ne yiyorsan ben de yiyeyim bari.Şuan hangi ilaçları kullanıyorsun?Ben elevit,magnezyum ve ferplex fol kullanıyorum.kasılmaların esnasında ağrı oluyor mu?Çok mu sertleşiyor,bebek hareketlerinden nasıl ayırt edebilirim?Bana nst hiç yapılmadı henüz...
Merhaba arkadaşlar;
Ben bugün itibariyle 13+1 haftalık hamileyim henüz pıtırcıkların cinsiyeti belli değil ya benim de korkum şu ker an bebeklere bişey olacakmış gibi hissediyorum bunu nasıl yenerim bilmiyorum.Az önce KK den ikiz annelerinin bebeklerinin 4,5 aylık ken birinin kalbinin durduğunu falan okudum çok korktum ya ben hep bu korkuylamı yaşayacam bilmiyorum ve korkudan nerdeyse her hafta doktora gidiyorum.Sabır ver yarabbi.
Aslında uzanınca karnın sürekli hareket ediyor damar atıyor ya sizde de öyle olmuştur şimdiye kadar onu görünce ohhhh herşey yolunda deyip kendimi teselli ediyordum taaakiiii sevgili kocamın bana bunun hiçbir geçerliliği olmadığı gerçeğini tekrar tekrar söyleyinceye kadar....
ya sağlıklı olduklarını anlayacağımız bir yöntem olsa keşke....
Rabbime emanet inşallah.....
Morgenrot cevabın için çok teşekkür ederim canım benim.ben fazla et yiyemiyorum,özellikle hamileliğimin ilk gününden beri tavuk eti yiyince kusuyorum sadece haftada bir somon yemeğe çalışıyorum inşallah yeterli olur ne dersin?Sende ricam olacak balık yağı ne ve hangi marka kullanıyorsun ,doktorun mu önerdi bende kullanmak istiyorum ama her kafadan çıkan ses benim kafamı karıştıyor.Kimileri kullan kimileri kullanma diyor...muz,hurma ye canım magnezyum var içinde.Bende başlarda magnezyum kullanmıyordum sonra eşimin kuzeniyle konuştum ki kendisi kadın doğumcu mutlaka iç dedi eşi tek gebelik olduğu halde hergün kullandırtmış.Son gittiği kongrede önemi çok vurgulanmış hatta çocuğun suyunu düzenlediği de idda edilmiş.
merhabalar herkese ben bu topiğin ilk açıldığı sıra buralardaydım fakat daha sonra tatile gittiğim için yazamadım.ama geçmişi okuyarak sizler hakkında bilgi sahibi oldum.
anjelic beni listeye eklemişsin bilgilerimi de vereyim tam olsun sana zahmet.yaş-29,sat-6nisan,tahm dt-11 ocak,ham.kaldığım kg-61,bebişlerin cinsiyetleri-kız+kız,isim henüz bulamadım
benim 1kızım da önceden vardı üçleyeceğiz bakalım nasip olursa.
herkese kolay rahat hamilelikler hayırlı doğumlar olmasını dilerim.RABBİM hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.korktuğumuza uğratmasın.
bu arada hepimize hayırlı ramazanlar.oruç tutabiliyo musunuz?ben dün tuttum susuzluk biraz zorladı ama.tutabildiğim yere kadar tutmaya çalışayım diyorum.çünkü sonra tutmak daha zor oluyor
Merhaba arkadaşlar;
Ben bugün itibariyle 13+1 haftalık hamileyim henüz pıtırcıkların cinsiyeti belli değil ya benim de korkum şu ker an bebeklere bişey olacakmış gibi hissediyorum bunu nasıl yenerim bilmiyorum.Az önce KK den ikiz annelerinin bebeklerinin 4,5 aylık ken birinin kalbinin durduğunu falan okudum çok korktum ya ben hep bu korkuylamı yaşayacam bilmiyorum ve korkudan nerdeyse her hafta doktora gidiyorum.Sabır ver yarabbi.
Aslında uzanınca karnın sürekli hareket ediyor damar atıyor ya sizde de öyle olmuştur şimdiye kadar onu görünce ohhhh herşey yolunda deyip kendimi teselli ediyordum taaakiiii sevgili kocamın bana bunun hiçbir geçerliliği olmadığı gerçeğini tekrar tekrar söyleyinceye kadar....
ya sağlıklı olduklarını anlayacağımız bir yöntem olsa keşke....
Rabbime emanet inşallah.....
arkadaşlar ben uzun zamandır olayı çözmeye çalışıyorum ama daha bu siteyi nasıl kullanabileceğimi çözemedim hamileliğin vermiş olduğu bi gariplikmidir bilemiyorum ama bana bi yardımcı olun lütfen msn imde mesajlarınızı okuyabiliyorum. 73 doğumluyum 93 yılında bi oğlum 2000 yılındada bi kızım oldu.hipo troid hastasıyım ve bir yumurtalığımın tamamı, diğerininde kist patlaması sonucu yarısı alındı.yani hamilelik imkansız ama daha öncede belitrttiğim gibi şu anda 20 haftalık hamileyim ve ikiz bebek bekliyorum. ikizlerimin ikisi de kız. doktorun dediğine göre sorun yok.ama 4 hafta önce biri 241 diğeride 242 gramdı.nasıl beslenmem gerektiği konusunda aslında doktorum çok fazla bişey söylemiyor.5 ayda 3 kilo aldım.asıl korkum kızımda dudak damak yarığı anomalisi var.bebeklerimdede aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum.bu durumla ilgili asıl teşhisi bu ayın 20 sindeki randevumda 4 boyutlu ultrasondan sonra öğrenicez.inşallah allahım aynı şeyleri bir daha göstermez hepinizden bu mübarek ramazan günlerinde bebeklerim için dua istiyorum rabbimin kimin duasını kabul edeceği hiç belli olmaz.allaha emanet oln
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?