2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

cantanelerim sağol,arada deneme yapıyor bizimki bakalım tam ne zaman cesaret gelir...

ben kocamı adam ettim bu konuda kafam rahat bana sormadan bişey almaz bilir başına ne gelceğini ...dilimden kurtulamz yoksam...neyse güle güle kullansın bebekçiğin sandalyesini canım...

ecrin davetin için çok tşk ederim,yarın çalışıyorum melesef,
kız topik topik gezeceğine mutfağa girsene,ne yapacin kızlara,hamarat hatuun..

koca gün sadece yoğurt mu yedi bebeğin ya...zayıflatacam diye hasta etme bir de bebeği...öyle yerkene birden bu kadar az yemesi iyi değil...bence öğün sayısını değil verdiğin miktarları azatsan daha iyi olur...

aferin o hemşireye..valla drlarla hemşirelerin hakları ödenmez ha....işleri ne kadr zor şöyle bi düşünse insan.Allah yardımcıları olsun hepsinin.O bebeğe de Allah yardım etsin.tüm bebekleri korusun Allahım...

yaşı küçük değil normal aslında.72 ayı doldurunca alıyorlar okula.bence biraz daha sabretsinler baktılar olmuyor..bi dra götürsünler.bazı hiperaktif çocuklarda dikkat eksikliği çok oluyor hele o dediğin şey yani harflerin sırasını değiştirmeler filan.hatta b harfiyle d harfini a ile o harfini karıştırabiliyorlar..konsantre bozukluğu yaşıyorlar aynı zamanda...öğretmen ne diyor bu konuda?

cevaplayan herkese teşekkürler

ben resmen tek tek ayıklayıp sıkıyordum geçen senelrde...
sokaklarda sıkıyorlar ya portakalı demir bişey ortadan kesip koyup bastırıyosun üstten en güzeli o ama mutfakta koyacak yer yok
narenciye sıkacağıyla iyi olur bencede o demir olanlardan ama şimdi kocişe desemki ondan alalım. bu sefer kafayı sıyıracak. laelaelaelaelae sağolsun bu borçlu halimizde bile ne desem almaya çalışıyor garibim. bi de mutfak zaten daracık onuda alsam nereye koyacağım oda var. İşte bu yüzden katı meyve sıkacağını kullanmam lazım.

zambakkız tabiki de narın kabuğunu soy önce.nasıl portakalın kabuğunu soyuyoruz sonra katı meyve sıkacağında sıkıyoruz öyle yani.yoksa kabuğunun da suyunu sıkar acı olur...kolay gelsin..

cantanelerim ben hiç portakal sıkmadım onda. Yani sonuç olarak sadece dış kabuğunu soymam yeterli değilmi içinin zarlarını ayıklamama gerek yok . Zaten içinin zarları bile çok faydalıymış daha bugün okudum.

zambakkız ben o beyaz kabukları da ayıklayabildiğim kadar ayıklıyorum ayıklayamadıklarımsa kalıyor...aslında en güzeli narenciye sıkacağı..bizde o da var...genelde eşim onu kullanıyor bense katı meyve sıkacağını...

aynen benim kızm da öyle bana küsüveriyor yanıma bile yaklaşmaz azcık bağırıversem ..oğlak burcu değil mi hemen darılırlar ama çabucak da unuturlar...ben de bi oğlak olarak aynıyım da o yüzden ...hemen barışırım eğer çok incinmemişsem..bebeğimi özledim şimdi....o tavırları yok mu yaramazım benim...

cssa çok geçmiş olsun canım ya ..Allahtan uyanmışsınız...

merhaba canım
nasılın buğlem nasıl?
öğretmeninin bu yıl ilk yılı
öğr. söylediği kadaryla dikkat eksikliği var diyor,okula alışamadı
denilen hiçbişeyi yapmıyormuş birde derste çok konuşuyormuş
yanındaki arkadşının gayet iyiymiş yazısı herşeyi ama yiğenimn tam aksiymiş
okulda derste bile evde yaparım ben öğretmenim diyormuş
evde zorla yaptryor
hatta dersini sabah yaparım diye erteliyormuş
bu hafta ben denedim hep ezbere gidyor kalemi tutmaktan bile bıkkınlık yaşıyor

evet canım o gün çok üzüldüm emzirdim diye anlatıyor
hemişer tebrik ettim çok duygulandım
mamayı istemyince hemen emzirmiş
bebekde melek gb sağa sola bakıyor
o gözler hep annesini arıyomuş gibi geldi çok ağladım bak şimdi yine ağlıyorum :gitme:

aslında keşke 1 yıl daha bekleselerdi...72 ay tam 6 yaş oluyor ama her çocuğun gelişimi aynı olmuyor refleks gelişimi filan yani kalem tutma gibi... bazı çocuklarda böyle şeyler görülebiliyor ..bence 7 yaşında gitmesi gerek çocukların okula...neyse sabretmelerini öneriyorum bi de bıkmadan usanmadan uğraşsınlar....bu seden sonra düzelir herşey...zaten el yazısı da başa bela..çocuklar zor kavrıyor..

ama bu yıl 2004lü çoğunluk
bilmiyoruz
geçen gün ödevini yapmadığı için çikolaata vermemiş
yapanlara vermiş
oda beni sevmiyorsun diyomuş
sürekli
hep öğretmene söz veriyomuş
ama yapmıyormuş
inş düzelir

sinemis bence okulun rehberlik danışmanlık ögretmeni ile iletişime geçin..erken başladıgını düşünmüyorum muhtemelen ögretmenini sevmedi,kreşortamı gibisorumluluk olmayan birortam bekliyordu ödevler vs kurallara ona zor geldi zamanla alışacaktır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…