- 9 Nisan 2008
- 667
- 5
canım hakkınızda hayırlısı olsun bir an önce kursun eşin işini inş. zeynebe de geçmiş olsun..
ben kocamı adam ettim bu konuda kafam rahat bana sormadan bişey almaz bilir başına ne gelceğini ...dilimden kurtulamz yoksam...neyse güle güle kullansın bebekçiğin sandalyesini canım...merhaba diyecegim ama kimsecikler yok. bugün pazar eşim evde yok bende cam sildim yemek yapacagım birazdan aksi gibi havada o kadar güzelki eşim evde olsa kesin yağmur yağardı. babası zehraya ikea dan mama sandalyesi almış istediğimi almaz bir aydır yürüteç alalım diyorum yok diyor gitmiş koca mama sandalyesi almış sanki mutfagım büyükmüş gibi resmen bi koltukluk yer kaplıyo bırak sandalyeyi hayır ne geregi vardı ben senden istedimmi be adam kendi kafana göre gidip aldın uff söylesen kavga hazır sussan ıyı bışey yaptım sanıyo .bunun üzerine bide zehra grip oldu bizden böyle işte . ne güzel bi hafta sonu değilmi !!!!
koca gün sadece yoğurt mu yedi bebeğin ya...zayıflatacam diye hasta etme bir de bebeği...öyle yerkene birden bu kadar az yemesi iyi değil...bence öğün sayısını değil verdiğin miktarları azatsan daha iyi olur...beril sıkı bir rejime girdi kızlar..
kaç gündür bişey yemiyor,dün sadece yoğurdunu yedi,
bugün kahvaltısını zorla bir kaşık yedirebilmişler,öğlen çorbayı aynı şekil,
bir de bugün emmekte istemedi zar zor emzirdim,alıyor bırakıyor alıyor bırakıyor uğraşmasam emmicekti,
sporda yapıyor ,çok hareketlendi,zayıflamaya karar verdi anlaşılan
aferin o hemşireye..valla drlarla hemşirelerin hakları ödenmez ha....işleri ne kadr zor şöyle bi düşünse insan.Allah yardımcıları olsun hepsinin.O bebeğe de Allah yardım etsin.tüm bebekleri korusun Allahım...ben çok düşünyorum hatta ağladığım bile oluyor
dün akşam yemek yiyorduk eşimle
haberlerde kaza haber vardı
7 aylık çocuk oto koltuğunda annesi üstüne kapanmış bişey olmasın diye
anne babası ise ölmüş
o kadr çok ağladım ki eşim kızdı
o çocuğun bakışları hala gözümde boş boş herkese şaşkın şaşkın
bi hemşire emzirmiş
mamayı içmeyince
çok duygulandım
bende çok ağlıyorum oferta
benzi kalmaısndan korkuyorum
demkki tek ben değilmişim bunu düşünen
benimde işim çok vakit buldukça buraya uğryorum
yaşı küçük değil normal aslında.72 ayı doldurunca alıyorlar okula.bence biraz daha sabretsinler baktılar olmuyor..bi dra götürsünler.bazı hiperaktif çocuklarda dikkat eksikliği çok oluyor hele o dediğin şey yani harflerin sırasını değiştirmeler filan.hatta b harfiyle d harfini a ile o harfini karıştırabiliyorlar..konsantre bozukluğu yaşıyorlar aynı zamanda...öğretmen ne diyor bu konuda?öğretmen arkadaşlarım yardımcı olurmusunuz sizin fikrinize ihtiyacım var
yoksa ablam çıldırcak bu gidişle
yiğenim 1.sınıfa başladı ama çok uyumsuz okulda yazmak istemyormuş ödevlerini yaptırırken annesi en az 2,5 saatini hazrcıyor 1 sayfayı yaklaşık 45dk yapıyorlar
bu hafta sonu ben yaptırmaya çalıştım ama malesef
el ele örneğin 1 saatte yazıyor
ata yazacak t'yi önce yazıyor vs
ve bilmyor okuyamıyor öğrendklerini bile
hep uyduryor harfleri tanıyamıyor
ne yapmamız gerek ablam çok şikayetci belli etmyor ama resmen çıldıryor
öğretmeninide sevmiyormuş hatta yüzüne söylüyor
ben birz konuştum annemi özlüyorum felan diye bahaneler söylüyor
29 ekimde 7 yaşına girecek 2004 doğumlu erken mi verdik okula lütfen yardımlarınzı rica ediyorum ne yapalım ,nasıl davranalım şaşşrdık
çok teşekkürler
narenciye sıkacağıyla iyi olur bencede o demir olanlardan ama şimdi kocişe desemki ondan alalım. bu sefer kafayı sıyıracak. laelaelaelaelae sağolsun bu borçlu halimizde bile ne desem almaya çalışıyor garibim. bi de mutfak zaten daracık onuda alsam nereye koyacağım oda var. İşte bu yüzden katı meyve sıkacağını kullanmam lazım.ben resmen tek tek ayıklayıp sıkıyordum geçen senelrde...
sokaklarda sıkıyorlar ya portakalı demir bişey ortadan kesip koyup bastırıyosun üstten en güzeli o ama mutfakta koyacak yer yok
zambakkız tabiki de narın kabuğunu soy önce.nasıl portakalın kabuğunu soyuyoruz sonra katı meyve sıkacağında sıkıyoruz öyle yani.yoksa kabuğunun da suyunu sıkar acı olur...kolay gelsin..
zambakkız ben o beyaz kabukları da ayıklayabildiğim kadar ayıklıyorum ayıklayamadıklarımsa kalıyor...aslında en güzeli narenciye sıkacağı..bizde o da var...genelde eşim onu kullanıyor bense katı meyve sıkacağını...cevaplayan herkese teşekkürler
narenciye sıkacağıyla iyi olur bencede o demir olanlardan ama şimdi kocişe desemki ondan alalım. bu sefer kafayı sıyıracak. laelaelaelaelae sağolsun bu borçlu halimizde bile ne desem almaya çalışıyor garibim. bi de mutfak zaten daracık onuda alsam nereye koyacağım oda var. İşte bu yüzden katı meyve sıkacağını kullanmam lazım.
cantanelerim ben hiç portakal sıkmadım onda. Yani sonuç olarak sadece dış kabuğunu soymam yeterli değilmi içinin zarlarını ayıklamama gerek yok . Zaten içinin zarları bile çok faydalıymış daha bugün okudum.
aynen benim kızm da öyle bana küsüveriyor yanıma bile yaklaşmaz azcık bağırıversem ..oğlak burcu değil mi hemen darılırlar ama çabucak da unuturlar...ben de bi oğlak olarak aynıyım da o yüzden ...hemen barışırım eğer çok incinmemişsem..bebeğimi özledim şimdi....o tavırları yok mu yaramazım benim...sağol esracım iyiyim çok şükür akşam olsun artık eve gideyim istiyorum :)
yaaa dün Uras ı bir türlü uyutamadım kurt var sanki koydukça uyandı en sonunda kendime hakim olamayıp bağırdım yeter artık uyu diye ağlamaya başladı annemle babam gelip aldılar benden hergün telefonda konuşur benimle bugün telefonu alıp anneme uzatmış geri benimle hiç konuşmadı küsmüşşş bu küsmeleri arada oluyor kime çekti bilmiyorummm mesela onu görmeden çıksam sabah akşamına girince eve yüzüme bakmıyor gıdıklıyorum hamur gibi yoğuruyorum öyle kıvama geliyor o nedenle bugün bir an önce eve gidip ona sarılmak istiyorum((
cssa çok geçmiş olsun canım ya ..Allahtan uyanmışsınız...slm kızlar nasılsınız?
Cook kotu bı gece gecırdık
Dogalgaz sızıntı yapmıs
Yatak odasının kapısı kapalıydı Allah'tan...
Sabah namaz icin uyandıgımızda eymende uyandı ben onu emzırıodum..
Esım abdest almaya cıktı 5dak sonra odaya dondu cabuk gel askım eymenı bırak dedı..
Odadan cıktımkı heryer dogalgaz kokuyo..
Esım acmıs camları gazı kesmıs..
Bıraz daha kalkmasaydık
Esım ılk uyandıgnda sızıntıyı bılmedıgı ıcın ısıkları yakmıs bısey olmadı cok sukur..
Hemen annemlere gıttık yenı geldık eve
yaşı küçük değil normal aslında.72 ayı doldurunca alıyorlar okula.bence biraz daha sabretsinler baktılar olmuyor..bi dra götürsünler.bazı hiperaktif çocuklarda dikkat eksikliği çok oluyor hele o dediğin şey yani harflerin sırasını değiştirmeler filan.hatta b harfiyle d harfini a ile o harfini karıştırabiliyorlar..konsantre bozukluğu yaşıyorlar aynı zamanda...öğretmen ne diyor bu konuda?
evet canım o gün çok üzüldüm emzirdim diye anlatıyoraferin o hemşireye..valla drlarla hemşirelerin hakları ödenmez ha....işleri ne kadr zor şöyle bi düşünse insan.Allah yardımcıları olsun hepsinin.O bebeğe de Allah yardım etsin.tüm bebekleri korusun Allahım...
aslında keşke 1 yıl daha bekleselerdi...72 ay tam 6 yaş oluyor ama her çocuğun gelişimi aynı olmuyor refleks gelişimi filan yani kalem tutma gibi... bazı çocuklarda böyle şeyler görülebiliyor ..bence 7 yaşında gitmesi gerek çocukların okula...neyse sabretmelerini öneriyorum bi de bıkmadan usanmadan uğraşsınlar....bu seden sonra düzelir herşey...zaten el yazısı da başa bela..çocuklar zor kavrıyor..merhaba canım
nasılın buğlem nasıl?
öğretmeninin bu yıl ilk yılı
öğr. söylediği kadaryla dikkat eksikliği var diyor,okula alışamadı
denilen hiçbişeyi yapmıyormuş birde derste çok konuşuyormuş
yanındaki arkadşının gayet iyiymiş yazısı herşeyi ama yiğenimn tam aksiymiş
okulda derste bile evde yaparım ben öğretmenim diyormuş
evde zorla yaptryor
hatta dersini sabah yaparım diye erteliyormuş
bu hafta ben denedim hep ezbere gidyor kalemi tutmaktan bile bıkkınlık yaşıyor
aslında keşke 1 yıl daha bekleselerdi...72 ay tam 6 yaş oluyor ama her çocuğun gelişimi aynı olmuyor refleks gelişimi filan yani kalem tutma gibi... bazı çocuklarda böyle şeyler görülebiliyor ..bence 7 yaşında gitmesi gerek çocukların okula...neyse sabretmelerini öneriyorum bi de bıkmadan usanmadan uğraşsınlar....bu seden sonra düzelir herşey...zaten el yazısı da başa bela..çocuklar zor kavrıyor..