• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
selam kızlar.. ben sadece 2-3 dk gırebılıyorum bu ara nete..
soyle yazdıklarınıza bakıyorum cıkıyorum
cok az kaldı ısler var bayram var off cok gerılıyorum..
kafamda yapacakları habıre sıralıyorum
hıcbırını de duzgun yapamıyorum hep bır aksılık cıkıyor..
cok opuyorum sızlerı ve yıne cıkıyorum..:1no2:

Poseidon83
Sen nerdesin?Ben Almanya dayim burdada cok türk var ama bayram organizasyonu hic yok.Kendileri kesip kendi aile olarak görüsürler o kadar.Ama normal is günüyse kimse bayramin farkina varmaz.Bi tek türk markete gitmiceksin arife günü acayip oluyor sanki dünyanin sonu bir daha alisveris yapilmicak gibi :)))Halbuki ertesi gün de acik orasi.

Ben Avusturya Viyanadayim, Burali olanlar akrabalari olanlar nerde kesilecegini biliyorlar Bir arkadasimin esinin ailese burda onlar kesiyor bir tek diger tanidiklarim mecburen tükiyede kestirtiyorlar. Bizim Ailemiz Istanbulda Akraba da yok bir yandan iyi bir yandan kötü iste. Dogumumda Akrabalar toplasip cok karisamicaklar ama bi yandan da annemler yanimd aolsa da bana baksalar isterdim acikcasi. Midem bulandigi o ilk aylarda yaz ayina denk gelmisti ve herkes Türkiyeye gitmisti ben burda yalniz kalmistim, Cok kötü olmustu.

Senin ailen ya da en azindan görüstügün bir cevren varsa sen de arkadaslarina git Moral olur en azindan.

Yalniz oldugum icin esim doguma giricek bir aksilik olmazsa da annemi 1 ayligina buraya getirmeyi planliyorum. Lohusayken yalniz kalma diyor dogum yapmis olan arkadaslar.

Selam kızlar muhabbet koytu bakıyorum bende bebısımı 2010 da dogurmak ıstıyorum benım kı de 9 ocak gorunuyor dogum tarıhı umarım erken gelmez.fakat bana akıl verdıler eger 2009 olursa nufusunu 2010 yazdırmak ıcın nufus memuruna evde dogum yaptım dıyomusun yanı dogum belgesı yok o yuzden falan dıyıp dogum tarıhını 2010 yazdırabılırmısız bılmem ne derece dogru bana ole soledıler.bıkac gun ıcın yası buyuk gozukmesın nufusta bebıslerımızın?

Poseidon83
Bizim burda kimsemiz yok canim.Türklerlede cok görüstügümüz söylenemez.Genelde alman komsular arkadaslar.Sansliymisin annen yanina geliyor.Benimki yanimada gelmiyor.Oglumu dogurdugumda kimse yoktu hic biseyde bilmiyordum.Hastanede 4 gün tuttular beni hizli kurs verdiler resmen sagolsunlar.Sonra eve geldik esim ise gitti bende ne lohusa ne bisi hic bisi anlamadim.Bu seferde o kadar kalmam diyorum hastanede 1 gece belki. Ama oglumu dogum yaptigimda yeni gelmistim hic tanidik yoktu simdi bayagi gelen giden olur.Gene mecburen yatakta kalamam.Bizim kurban islerimizi Türkiye de esimin babasi hallediyor biz hic anlamiyoruz ya o isten.Burda marketten et almayanlar var.Normalde birlesip dana alip kestirip paylasip derin dondurucuya koyuyorlar.Ama ben bazi marketlerin temizligine güveniyorum o yüzden o isede hic kalkismadim abarti gibi geldi.Eskiden olsa neyse simdi cok türk var ve müsteri kaybetmek istemiyo kimse bu krizde.

Benim burda öyle bir sansim yok hastaneden dogum belgesi olmadan kayit yapmazlar. gerci evde dogum yaptiginda da ev ebesinden dilekce gibi bisey lazim olur ama evde dogum yapmayacagim icin özel ebem de olmicak ve öyle bir dilekce de alamam.

ins. Aralikta gelmez bebegim yoksa hep yasi büyük görünücek.

Gerci ben 21 ocaktan sonra gelsin de Kova burcu olsun isterdim ama biraz zor galiba. 14. ocaktan 21 ine kadar disimi sikamam herelde :(

Kibelesr
Kolay gelsin canim sana.

Sweetbaby
Merhaba sen nasilsin?

nese123
Hayat bu belli olmaz kismeti ne günse o günde dogsunlar nüfusada dogru tarih yazdir bence.

Poseidon83
Bizim burda kimsemiz yok canim.Türklerlede cok görüstügümüz söylenemez.Genelde alman komsular arkadaslar.Sansliymisin annen yanina geliyor.Benimki yanimada gelmiyor.Oglumu dogurdugumda kimse yoktu hic biseyde bilmiyordum.Hastanede 4 gün tuttular beni hizli kurs verdiler resmen sagolsunlar.Sonra eve geldik esim ise gitti bende ne lohusa ne bisi hic bisi anlamadim.Bu seferde o kadar kalmam diyorum hastanede 1 gece belki. Ama oglumu dogum yaptigimda yeni gelmistim hic tanidik yoktu simdi bayagi gelen giden olur.Gene mecburen yatakta kalamam.Bizim kurban islerimizi Türkiye de esimin babasi hallediyor biz hic anlamiyoruz ya o isten.Burda marketten et almayanlar var.Normalde birlesip dana alip kestirip paylasip derin dondurucuya koyuyorlar.Ama ben bazi marketlerin temizligine güveniyorum o yüzden o isede hic kalkismadim abarti gibi geldi.Eskiden olsa neyse simdi cok türk var ve müsteri kaybetmek istemiyo kimse bu krizde.

Ben 6 yildir burdayim, buna ragmen yardim edebilecek fazla arkadasim yok, bilirsin herkesten de yardim istiyemiyor insan. Ailenin yeri baska oluyor. Aslinda sen de annene dogum yaptigin icin davetiye gönderebilirisn ama Türkiyede vize islemleri icin cok süründürüyorlar hayirlisi diceksin. Ilk dogumun kötü olmus gercekten, ins. bu ikincisinde rahat gecer. Doktor bir arkadasim Lohusayken is yapma dedi bana Rahim toplandigi icin toplanamaz sarkar dedi. sen de dikkat et Lohusayken varsin esine söyle ya da etraf pis kalsin ne olcak :(

herkese selamm..
Günaydın kızlar opuyorumnanaktan

Akşam doktor amcamıza gittik.
Görkem bebek 1763 gram ve 41 cm olmuş
Anası da 1 ayda 3 kilo almış :sinifsinif:
Bebek 3 kilodan fazla doğar dedi doktorumuz :nazar:
Oğluşumuz akşam bize güldü ve gözlerini kısıp kısıp kapadı,çok tatlıydı

Doğumunu nasıl istiyosun dedi doktor, herşey yolunda gidiyo dedi
Bende kesinlikle sezeryan istiyorum dedim, sezeryanda anlaştıkdelikafadulden
Zaten doktorda benim normal yapamıycağımı çok iyi biliyo:kedi:

Doğum iznime de 33.haftada çıkıcam yani 12 Aralık son iş günüm
Ama 32 haftalık olarak yazıcak rapora, 1 haftam yanmasın diye
Aslında işim rahat uzatabilirim de falan dedim ama doktor yok dedi uzatma erken çık,dinlen,bebeğini öyle karşıla dedizemuszemus
maşallah Görkem'e,sana da maşallah kaydirigubbakcemile5
seninle günlerimiz aşağı yukarı aynı,bakalım hangi sırayla olacak doğumlar :))
o göz şov süper oluyor dimi,bizde son seferde izlemiştik,önüme gelene anlattım günlerce :kedi:

hakoperi
:))))) Bebek ekgidaya baslayinca ne yapicaksin ona ayri yemek vermen gerekecek.4-5 aylik olunca baslicak hele büyüdümü kocayi unutuyo insan cocuga ne yemek yapsam derdine düsüyor.Dün benim oglanda mizmizlik vardi ödevlerini yaparken canimi cikardi aksam yemekleri begenmedi halbuki yedigi seyler bi sürü kusur buldu yeme git öyle yat dedik.Mutfakta gizli gizli ekmek yogurt yemis sabah bana söylüyor sanki görmedim anlamadim :))))
çocukların bir yandan cin gibi bir o kadar da saf olmasına bayılıyorum:)) ben de yoğurtlu ıspanağı tencereye geri döküp,yedim diye yalan söylemiştim :lepi: sonuç sıkı bir azar tabii..

herkese selam arkadaşlar...

zambakkız ben doktora gittim ama ilginç bişey oldu
doktor dün rahatsızlanmış bugünde ameliyat oluyormuş şansa bak yaa deyip duruyorum ama bir yandan da kendimi "herşeyde bir hayır vardır" diye avutuyorum maalesef başka bir doktor görüşü alamadım bilgilendirmek istedim seni...

ayrıca womarch - krizalit doktorunuz 20 gün olmayabilirmiş ne kadar raporlu olacağı henüz belli değil bayramdan sonra belli olur dediler.... bugün doğum yapacak hastaları varsa ne üzülmüşlerdir ama ........
:(( demek ameliyat oldu leyla hn.,ben de yeni duydum ameliyat olma ihtimalini,ama bu kadar çabuk beklemiyordum..herşeyde bir hayır vardır canım,haklısın..ama sana haber vermediler mi hastaneden, bugün olan randevuları iptal etmeleri lazım,hatta madem olmayacak birkaç haftalık randevuları aramaları lazım,ayıp etmişler..benim 16 gün var randevuma aralık 11,kesin iptal olur o zaman :(( iyileşene kadar başımızın çaresine bakacağız,teşekkürler haber verdiğin için..sen yine de başka bir dr a görün,için rahat etsin..

ibb'desin yani kayışdağındaki darülacizedemi canım?

bende zabıtadayım canım ibbde...
kaydirigubbakcemile5
canım ben de sana soracaktım,dikkatimi çekmişti,profilinde Fransa da ve mimar yazıyor??

selam kızlar birkaç gündür yokum çok hastaydım bronşit türü bir hastalık olmuşum öksürmekten ciğerlerim parçalandı üç gündür yatıyordum bugün biraz kendime keldim ilaç kullanamadığım için buharla tedavi olmaya çalışıyorum aman kendinize dikkat edin hamileyken hasta olmak gerçekten çok zormuş.

bende kesinlikle epidural sezeryan olacam ilk doğumum genel sezeryandı oda çok rahattı ama bu kez epiduralı denicem.

canım öyle bariz bir amaliyat izi oluşmuyor bende hiç belli değil geçen ağdaya gittiğimde ağdamı yapan kız sezeryan olduğuma inanamadı hiç iz görünmüyor dedi.

canım ben genel anesteziyle doğum yapmıştım kendime gelir gelmez emzirmeye başlamıştım ama benim sütün 6-7 aylık hamileykek şakır şakır akıyodu zatan hamileliğin son üç ayında gğüs pedleriyle geziyordum.
delikafadulden sahi miii..ben de bunu merak ediyordum,ne iyi oldu yazdığınn..benim de ara ara süt geliyor iki göğsümden de,aynen pedlere başladım şakır şakır olmasa da,sezeryan olunca hemen gelir mi acaba diyordum..genelde bir gün sonra,bazısının aynı gün geliyormuş..o konuya takığım,şimdi zaten geliyor süt,pompayla falan gelir dimi sezeryanda ,lütfen lütfeennn.. :Saruboceq:

merhaba millet bugün bizde doktora gittik bebeğim 35+1 günlük kilosu 2400 gr çıktı doktor alt sınırda zayıf dedi,doğum seklini konuştuk ben sezeryan istiyorum doktorum normal doğum öneriyor,kesinlikle normal yapamam dedim psikolojik olarak hazır değilim dedim çok ısrar etmedi 8 aralıkta nst bakılacak hersey normalse bir de 15 aralıkta nst olucak,yine sorun yoksa 20-24 aralıkta da doğum olucak,yani bebeğim yeni yılda bizimle olacak biraz erken olacak çünkü normal doğum 1 ocak falandı,ama napalım öyle olacak ben pek dinlenemeyeceğim 8 aralıkta işden ayrılacam çok bir zaman geçmeden doğum olacak,öyle işte...
canım daha sonra yazmışsın zaten,kilo konusunu önemsemedim diye..gerçekten de takma, 39.haftasında 2600 doğdu arkadaşımın bebeği,önemli olan fonksiyonların gelişmiş olması,kiloya takmayalım hiçbirimiz..

Poseidon83
Bende 6 yildir burdayim.Ama gelirken ogluma hamileydim geldim 2 hafta sonra dogum yaptim.Canim annemin vize sorunu yok yesil pasaportu var.Sabah aksamda ucak var buraya 3 saat atla gel gene dön ama ucak korkusu var.Birde istemiyor herhalde gelmek o kadar dedim gelmiyor yapacak bisi yok.Hatta ben oglum cagirsa heryere giderim bile dedim ama biz alisik degiliz siz daha cok gezen kusaksiniz diyor.
Sorma ilkinde baska cocuk yoktu evde bebekle oynayarak gecirmistim günlerimi.Ama gecende bi doktor tv de lohusanin mezari 40 gün acik kalir diyince hem esime hem oglana kendi isinizi kendiniz yapinm en az 2 hafta benden tik yok diyip duruyorum.Hazirlasinlar kendilerini.Oglandan dolayi bayagi cevrem oldu canim bu sene ilkokul 1 e basladi daha öncede kindergartendaydi tanisiyosun cevreyle.Bu arada ben almanca kursuna gittim.Kücük yer burasi zaten hemen tanisiyor herkes. Gelen giden olur ama Allahtan buranin insani önceden gelecegini haber verir bide cay kahve hizmet beklemez.

womarch evet o göz hareketleri çok tatlı ya
Sanki göz kırpar gibi
Anlıyolar sanki ona baktığımızı opuyorumnanaktan

Hadi bakalım hangimizin ki daha hızlı çıkıcak
Benimki göbeğimi delmezse iyidir :roflol:

Hoya Mehlikasu
Benim esimde kurufasulyeci.Bende bu durumdan faydalaniyorum ptesi günleri temizlik günüm yemekle ugrasamiyacagim icin hemen düdüklüde pisiriyorum :)))))))

Hoya

Ben gecende hastanede yatinca sonda takip idrar torbasini bosalttilar vücutta enfeksiyon vardi birde orda idrar birikiyor bebek baski yapinca ne kadar su icsende iltihap yapiyormus.Ama o islemden sonra ben de tuvaletim geldigini anlayamiyorum.Sadece göbek deligimin altina bir sanci giriyor o zaman anliyorum.Geceleri cok fena oluyor.Gündüz cok su ictigim icin sorun degilde gece su icmesem de 2 kez o sanciyla uyanmak hic güzel degil.Umarim dogumdan sonra kalmaz bu durum.Yada o sanci dogum sancisiyla karismaz yoksa duvarlari tirmalarim herhalde.
inşallah kalmaz ya.
dikkat edelim kendimize

selam kızlar.. ben sadece 2-3 dk gırebılıyorum bu ara nete..
soyle yazdıklarınıza bakıyorum cıkıyorum
cok az kaldı ısler var bayram var off cok gerılıyorum..
kafamda yapacakları habıre sıralıyorum
hıcbırını de duzgun yapamıyorum hep bır aksılık cıkıyor..
cok opuyorum sızlerı ve yıne cıkıyorum..:1no2:
kolay gelsin kibele
inşallah tüm aksilikler ortadan kalkar

bu arada tablo güzel olmuş
hastalara acil şifalar dilerim
bizim beklenen doğum tarihimiz 1 ocak
ben de inşallah tam tarihinde doğursam da yaş sorunu olmasa
yılbaşı berbesi olur işte ne güzel

Poseidon83
Bende 6 yildir burdayim.Ama gelirken ogluma hamileydim geldim 2 hafta sonra dogum yaptim.Canim annemin vize sorunu yok yesil pasaportu var.Sabah aksamda ucak var buraya 3 saat atla gel gene dön ama ucak korkusu var.Birde istemiyor herhalde gelmek o kadar dedim gelmiyor yapacak bisi yok.Hatta ben oglum cagirsa heryere giderim bile dedim ama biz alisik degiliz siz daha cok gezen kusaksiniz diyor.
Sorma ilkinde baska cocuk yoktu evde bebekle oynayarak gecirmistim günlerimi.Ama gecende bi doktor tv de lohusanin mezari 40 gün acik kalir diyince hem esime hem oglana kendi isinizi kendiniz yapinm en az 2 hafta benden tik yok diyip duruyorum.Hazirlasinlar kendilerini.Oglandan dolayi bayagi cevrem oldu canim bu sene ilkokul 1 e basladi daha öncede kindergartendaydi tanisiyosun cevreyle.Bu arada ben almanca kursuna gittim.Kücük yer burasi zaten hemen tanisiyor herkes. Gelen giden olur ama Allahtan buranin insani önceden gelecegini haber verir bide cay kahve hizmet beklemez.

ooo Oglun kocaman olmus o zaman senin maasallah, Walla esine internetten göster lohusanin bisey y apmamamsi gerektigini söyleyen yazilari, hem yeni bebek varken heralde gözleri de görmez bisey. Bizim ev hala cok pis ama be elektrik süpürgesi kullanmiyorum bise yolur bebegin suyu azalir ne olur ne olmaz diye esim yapana kadar ev pis kaliyor :1closedeyes: Ama yemek yapiyorum erkekler bir yemeksiz duramiyor galiba.

Bir de bizim ilk bebegimiz olacagi icin esim de dinliyor beni bebege bise yolmasin diye is yapma diyor zaten ama annesi burda olsaydi heralde 180 derece degisirdi. elh. buraya gelemiyor.

Back