• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
poseidon83
Ben Istanbul da yasarken ne temizlik ne yemek bisi bilmezdim.Geldikten sonra cok zorluk cektim sinirlerim filan bozuldu .Simdi rahatim eskiye göre.Ne yapacagimi bilmezdim bunalir yorulurdum.O kadarda kirlenmiyor ev aslinda sadece bahceli ev oldugu icin örümcek cok oluyor.Gecende banyoda bi ag kurmus sabah kalktik sok olduk sanki eve yillarca girilmemis.
Sen ögrencimisin orda?

Ögrenciyim ama okul bitti sadece oturup tez yazmam gerek. okula git gel yapmam gerekmiyor o yüzden dogduktan sonra cocuk icin de iyi olucak. esim benden sonra geldi o yüzden uyum sorunu yasamadim elh. evlenmeden önce zaten burda olmak iyi oldu. Hatta evlenmeden önce annemleri nerdeyse hic aramazken evlendikten sonra sanki yeni ayrilmisim gibi hep aramaya basladim. senin icin daha zor olmustur evlilik yeni ülke yeni dil yeni.....

Herseye alisiyor insan. su bebisi de bi dogursam gözüm baska bisey görmicek heralde :emir_bebek:

e dr değil mi o da anlar belkim -tatlicadiarzu-
hakan bey de çok popüler,ona da 1 aydan önce randevu vermezler,sema hn a da..hakan bey i ben de başta düşündüm ,hamilelikten önce normal muayenemi o yapmıştı, uzman ve ilgili..ama leyla hn ağır bastı,hakan bey normal doğum yapmıyormuş diye duydum,zaten o esasen ayrıntılı ultrasonları yapıyor,bir de son haftalarında olanların takibini kabul etmiyormuş diye okudum forumlarda..bilmem doğrumudur,ben de felaket tellalı gibi :kedi: gerçi senin göz dr u halledebilir,randevu olayını..
dediğin gibi bayram geçsin hele,öğrenelim ne olacak,dönebilecek mi leyla hn,umarım uzatmaz,iyileşir hemen :Saruboceq:

Çok çok teşekkürler verdiğin bilgiler için a.s.

Poseidon83
Cok iyi yapmisin yasin daha genc hersey gönlünce olur.
Sorma uyum cok zor ama alistik artik burda dogmusum gibi geldigi oluyor bazen.istanbul dan sonra cok kücük bana burasi ama sistemi ögrenene kadar kafam karisti.En basiti doktora gidicen esim randevuyu sabahin körüne aliyordu.Ben o saatte hic doktora gitmemisim Türkiye de calistigim icin ne kadar basitte olsa tersi dönüyor insanin.Üstelik yasli nüfus cok burda sabah isleri yok yigiliyorlar doktorun kapisina.Sonra anladimki aksam üstü daha rahat oluyor doktor.Kendim randevumu istedigim saate aliyorum esim 25 yildir burda yasiyor ama bir anlamda ben ona burayi ögretir oldum :))))) Yani tek erkek farkli cocuklu kadin farkli.Simdi aksam üstü gidip iki dakikada cikiyoruz doktordan.Bunun gibi cok örnek var ama ilk sene oglana bakan yok ben kursa gidemiyordum almanca ögrenmek zor oluyordu.Neyse cok dertler var burda ama alistik kendi sorunlarimizi cözüyoruz allaha sükürler olsun.
Hadi iyiaksamlar herkese ben gittim

Canım maşallah Kaan'a :nazar:
İnşallah hiç bi sorun çıkmaz da zamanında gelir kuzun
inşallah sevcanım inşallah hepimizin evladı sağlıcakla
sağolasın

merhaba millet bugün bizde doktora gittik bebeğim 35+1 günlük kilosu 2400 gr çıktı doktor alt sınırda zayıf dedi,doğum seklini konuştuk ben sezeryan istiyorum doktorum normal doğum öneriyor,kesinlikle normal yapamam dedim psikolojik olarak hazır değilim dedim çok ısrar etmedi 8 aralıkta nst bakılacak hersey normalse bir de 15 aralıkta nst olucak,yine sorun yoksa 20-24 aralıkta da doğum olucak,yani bebeğim yeni yılda bizimle olacak biraz erken olacak çünkü normal doğum 1 ocak falandı,ama napalım öyle olacak ben pek dinlenemeyeceğim 8 aralıkta işden ayrılacam çok bir zaman geçmeden doğum olacak,öyle işte...
canım maşallah bebeğine kilosu kötü değilki yani
bu dr ların işi gücü bizi strese sokmak
çoğu kişi sezeryan olacak galiba hadi bakalım sağlıcakla

slm kızlar biz gene grip olduk yauv oof offf.
geçmiş olsun canım

aaaaaa sevcan kusura bakma şimdi gördüm listede adımı ben hep 20 li sıralarda oluyordum şimdi 8. sıradayım o yüzden gözümden kaçmış benim tahmini doğum tarhim 6 ocak sata göre yani sezeryan olacağı için 1 ocak yapmak istedim sende 1 ocağa göre almışsın tahmini doğum tarihini o yüzden yukarı kaymış ismim sorun değil nede olsa 6 ocağa kadar kesinlikle beklemicez o yüzden böyle kalabilir eline salık canım ha bu arada kilo 85 oldu malesef toplamda 15 kilo oldu senağlamasenağlama

Arkadaşlar çıkmadan evvel hepinize Sevdiklerinizle beraberce geçireceğiniz Sağlıklı, mutlu güzel bir bayram diliyorum, Tüm hamişleri ve bebişlerini çok çok öpüyorum iyi akşamlar.....a.s.a.s.a.s.

Kibelesr
Kolay gelsin canim sana.

Sweetbaby
Merhaba sen nasilsin?

nese123
Hayat bu belli olmaz kismeti ne günse o günde dogsunlar nüfusada dogru tarih yazdir bence.

sağol canım daha yeni gördüm kusura bakma. iyiyim valal. artık yatarken kalkarken zorlanıyoruz biraz.ağırlıktan heralde.

womarch evet o göz hareketleri çok tatlı ya
Sanki göz kırpar gibi
Anlıyolar sanki ona baktığımızı opuyorumnanaktan

Hadi bakalım hangimizin ki daha hızlı çıkıcak
Benimki göbeğimi delmezse iyidir :roflol:

canım isim olarak görkem de mi karar kıldın. benceçok güzel. kilosu falanda iyi.ben d e4 boyutludan bi randevu daah alıcam bebişi daah yakından göriyim diye. bakalım gözü açık görrümüyüz diye.

Arkadaşlar çıkmadan evvel hepinize Sevdiklerinizle beraberce geçireceğiniz Sağlıklı, mutlu güzel bir bayram diliyorum, Tüm hamişleri ve bebişlerini çok çok öpüyorum iyi akşamlar.....a.s.a.s.a.s.

sağol canım iyi dileklerin için. ne o gidiyomusun

slm kızlar.ben gene hastalandım tam iyileştim derken bugün ateşlendim bronşit olmuşum.dr a gittim bana 1000 mglık antibiyotik verdi bi de minoset verdi.kızlar dua edin biran önce iyileşeyim.zaten 20 gündür atamamıştım hastalığı üzerimden.ateşleneceğim belliydi.bebeğim de çok az kıpırdandı bugün. o da etkilendi heralde hastalıktan ateşten....

slm kızlar.ben gene hastalandım tam iyileştim derken bugün ateşlendim bronşit olmuşum.dr a gittim bana 1000 mglık antibiyotik verdi bi de minoset verdi.kızlar dua edin biran önce iyileşeyim.zaten 20 gündür atamamıştım hastalığı üzerimden.ateşleneceğim belliydi.bebeğim de çok az kıpırdandı bugün. o da etkilendi heralde hastalıktan ateşten....

Geçmiş olsun kadus. Ben de ateşlendiğimde bebeğimin hareketlerinde yavaşlama olmuştu. Dikkat et kendine,umarım en kısa zamanda atlatırsın canım...

aaaaaa sevcan kusura bakma şimdi gördüm listede adımı ben hep 20 li sıralarda oluyordum şimdi 8. sıradayım o yüzden gözümden kaçmış benim tahmini doğum tarhim 6 ocak sata göre yani sezeryan olacağı için 1 ocak yapmak istedim sende 1 ocağa göre almışsın tahmini doğum tarihini o yüzden yukarı kaymış ismim sorun değil nede olsa 6 ocağa kadar kesinlikle beklemicez o yüzden böyle kalabilir eline salık canım ha bu arada kilo 85 oldu malesef toplamda 15 kilo oldu senağlamasenağlama
ben de liste de olmak istiyorum ne yapmam lazım :ecrin_bebek:

özgeakkoyun
SevcanGöksel e bilgilerini yaz o ekliyor.

ankara0606
Nereye yolculuk hava ve yol durumuna bakmadan cikmayin.Yoksa yolculugun normalde bir zarari yok hamileye.10 saat se yolculuk ayakta sisme filan yapar ama daha kisaysa bir sorun olmaz.

Geçmiş olsun kadus. Ben de ateşlendiğimde bebeğimin hareketlerinde yavaşlama olmuştu. Dikkat et kendine,umarım en kısa zamanda atlatırsın canım...

Kadus
Cok gecmis olsun.Bol bol ilik sivi tüket.

sağolun kızlar.aslında 4 gün önce kulak boğaz dr una gitmiştim .antibiyotik vermişti ama benim kadın doğumcum kullanma dedi.heralde kendi kendine geçeceğini düşündü ama geçmediği gibi daha da kötü oldum bugün ateşlendim.dahiliyeciye gittim o verdi antibiyotik.drumu aradım ve söyledim tmm kullan dedi ateşlendiğimi öğrenince...özge sen kullanmışmıydın herhangi bir ilaç hastalandığında?

sağolun kızlar.aslında 4 gün önce kulak boğaz dr una gitmiştim .antibiyotik vermişti ama benim kadın doğumcum kullanma dedi.heralde kendi kendine geçeceğini düşündü ama geçmediği gibi daha da kötü oldum bugün ateşlendim.dahiliyeciye gittim o verdi antibiyotik.drumu aradım ve söyledim tmm kullan dedi ateşlendiğimi öğrenince...özge sen kullanmışmıydın herhangi bir ilaç hastalandığında?

evet canım antibiyotik ve minoset kullandım. Biz kadındoğumcum dahil 3 dr daha sormuştuk antibiyotiği onlar da kullanabilir deyince kullanmıştım ben. Ama kendimi iyi hisseder hissetmez de bıraktım...

Günaydin kizlar

Sevcancim Masallah ikinizede.Benim dogum tarihim 19 ocak bi kac gün gecer diye düsünüyorum.Ayni zamanda dorabiliriz.

Loreena85
Sizede masallah

Kizlar
Su dogum ani icin ben yazayim daha önce normal dogum yapanlarda yazsinlar hem iciniz rahat olsun hemde bilincli gidin doguma.Ben hastaneye gittigimde sabahti o gece sabah kadar sanci cekmistim yatamayip tur atmistim evin icinde yürüyünce geciyordu sancim.Ama simdi düsününce sanki erken gitmisim.O sancilar cok rahatsiz edecek sanci degildi ama ben 1 ekim bekliyordum oglani 4 ekim olmus dogmamisti sanki panik yaptim artik dogsun diye.Doktorda kan yada su gelince hastaneye gelin sancida gelmeyin demisti. Kücücük bi kan gördüm geliyo diye ucarak hastaneye gittik.Bence erken gitmisim.Sancim yoktu gittigimde ama acilma var aksam 6 da gelir bebek dediler.Yani o günü evde gecirip beklesem gider gitmez dogum yapacakmisim.Bazi arkadaslar sanciyi cekip cekip sezeryana girmek istemiyorum diyor onlar icin yazdim.Sanci evde cekilir cünki hastanede makineye bagliyorlar yatar pozisyonda durmak gerekiyor sanci daha cok hissediliyor ayakta dolasinca geciyor.Bu sefer benim niyetim aksi bi durum olmadikca günü geldiginde sancida olsa evde bekleyip suyu geldiginde ambulansi cagirmak.Evde kendini oyalamak daha kolay oluyor zaman daha cabuk geciyor.Cünki beni dogurtan ebe gelip baktiginda daha suyun gelmemis demezmi saatlerce yat yat makineye bagli su gelmemis. Önce su gelecekki bebek dogsun.Bir sorun yoksa normal sartlarda dogum böyle gerceklesiyor.Birde benide Tr deyken alttan kesi yiyince zor diye korkutmuslardi ama hicte öyle olmadi hemde bayan doktor söylemisti neler uydurmus beni sezeryan yapabilmek icin.Dikisler atilinca oturamazsin mi demedi yok öyle bisi gayet güzel oturuyorsun.Oramin paramparca olup cok kötü görüneceginimi söylemedi hicte öyle olmadi:Doktor sapik gibi girip parcalamiyor orayi kücük bi kac dikislik bi kesi atiliyor.

bu açıklama çok iyi oldu meltemcim...

evet sonunda artık tarihimiz belli...
bu arada ben burda özel hastahaneye gidiyorum..
doğum fiyatlarını sordum normal olursa 200 lira sezaryan için 225 dediler..
1 gece hastahane kalınıyormuş sezaryan olursam...ve herşey için de bu fiyat...doktor parası oda parası vs...her şey dahil...
sizce nasıl?
bana uygun geldi açıkçası..

gayet uygun canım, aşırı uygun hem de buradaki fiyatlara bakınca...

herkese selam arkadaşlar...

zambakkız ben doktora gittim ama ilginç bişey oldu
doktor dün rahatsızlanmış bugünde ameliyat oluyormuş şansa bak yaa deyip duruyorum ama bir yandan da kendimi "herşeyde bir hayır vardır" diye avutuyorum maalesef başka bir doktor görüşü alamadım bilgilendirmek istedim seni...

ayrıca womarch - krizalit doktorunuz 20 gün olmayabilirmiş ne kadar raporlu olacağı henüz belli değil bayramdan sonra belli olur dediler.... bugün doğum yapacak hastaları varsa ne üzülmüşlerdir ama ........

ben bekliyordum bana söylemişti uzatabildiğim kadar uzatacağım ama sanki mecburen ameliyat olacağım gibi göünüyor demişti.Açıkçası kendi adıma sevindim, bir randevu kaynayabilir ve hatta bu aralar kaynasa daha iyi olur, son randevular ve doğumda Leyla Hn. olsun da...

Womarch sekreterinin dediğine göre dün 6 da fenalaşmış doktor kötü olmuş benim randevu aynı hastaneden bir doktor adına alındı ve o doktorun sekreterine söylemiş bu kız (Şule) ama biz gittiğimizde sabah tanıdık doktorda halen gelmemişti bu nedenle doktora bu bilgi iletilememiş dolayısıyla bizede maalesef :((
rahatsızlığı neymiş peki sen biliyormusun?

peki seni başka dr. a yönlendirmediler mi hemen? bçyle durumlarda hastaya haber vermeleri gerekiyor bence...

yok cnım Göz doktoru :) hakan bey varmış birde ama şu bayram bir bitsin ondan sonra tekrar leyla hn.ın sekreterini arayıp durumunu öğrenelimde ona göre bişeyler düşünelim diyorum...

bize de haber verirsen çok sevinirim rapunzel...

Back