2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın demeyi unutum :) günaydınnn ,,,

ya anlatmazsam çatlarım dün cadıyla evde tek kaldık çok seviyorum onla yanlız kalmayı :) balkona çıktım bir ara cadı yanıma geldi sandalyeye çıakrttım etrafı izlesin diye bir baktım bir ayağında benim çoarabım kendi giymiş ve doğru şekilde giymiş :) çok şaşırdım görünce :) sonra içeri geçtik aldım akmerayı elime otur diğerinide giy hadi diye baya uğraştı baktı bunu beceremiyor diğerinide çıkarmayı uygun gördü cadı :)

oyun hamurunuda ilk eline aldığında annemin yaptığı gibi bir kısmını kopardı elinde yuvarladı ve yere yapıştırıp üstüne bastırmaya başladı hoşuma gitti alkışladım felan ama sonra pek bi aktvite çıkmadı oyun hamurlarında küçük küçük kopartıp etrafa yapıştırmayı tercih etti cadı ,

Günaydınlar herkese
Nasıl boya kalemi aldın?parmak boyası dediklerinden mi? yoksa başka mı? bi de sandalye ve masayı kaça almıştın? i.keadan mıydı? amma soru sorasım varmış sabah sabah:KK1:

Ebeb-ek'te elleri boyamayan pastel boyalar var, onlardan aldım, Daha önce keçeli kalem ve parmak boyası da denedik, keçeli kalemler ellerini çok boyuyor diye kaldırdım. Parmak boyasını sevdi ama o her zaman yapılacak bir şey değil, çok batıyoruz çünkü, sonrasında ikimiz için de banyo şart oluyor ve ortalığı iyice silmek gerekiyor.
İ.ke.a'nın Ma.mut modelleri var ya, onlardan aldık biz, köşeleri falan yuvarlak, bi yerine zarar vermez diye, bir masa iki sandalye 100 lira civarında tuttu yanılmıyorsam...

oyun hamuru aldım ama pek bi fayda göremedim boya kalemide dayısının boyalarını yemeyi tercih ettiği için özellikle saklıyorum yani benim bıdık balık burcunun sanatçı ruhu özelliğini kullanmıyor ama anladığım kadarı ile cüce sonuna kadar değerlendiriyor çok sevdim :)

cadıyı her akşam bahçeye çıakrtıyorum şöyle bir oyun buldum bahçenin bir köşesinde kum yığını var kovalarımız ve kalıplarımızı bir şişe suyla alıp oturuyorduk üst baş berbat tabi çok keyif alarak oynuyor , ben camda kum sanatına baılıyorum , cadıyı bu yönde heveslendirmek için hem bu şekilde videolar izletiyorum hemde o kumlu alana kartonalr serdim kumu incecik üstüne döküyoruz ve orada parmaklarımzıla şekilelr çiziyoruz güneş araba ev bebek felan çok eğleniyor ,

Oyun hamuru da aldım, denedik ama pek anlamadı, onları da kaldırdım şimdilik, 15-20 gün sonra bir daha çıkarırım :)

Sizin oyun da çok güzelmiş bak, bunu da biz deneyelim. Üst baş berbat kısmını geçtim artık, her kıyafeti yarım gün giyebiliyoruz, üstelik sadece o değil, ben de öyleyim :)))

günaydın demeyi unutum :) günaydınnn ,,,

ya anlatmazsam çatlarım dün cadıyla evde tek kaldık çok seviyorum onla yanlız kalmayı :) balkona çıktım bir ara cadı yanıma geldi sandalyeye çıakrttım etrafı izlesin diye bir baktım bir ayağında benim çoarabım kendi giymiş ve doğru şekilde giymiş :) çok şaşırdım görünce :) sonra içeri geçtik aldım akmerayı elime otur diğerinide giy hadi diye baya uğraştı baktı bunu beceremiyor diğerinide çıkarmayı uygun gördü cadı :)

oyun hamurunuda ilk eline aldığında annemin yaptığı gibi bir kısmını kopardı elinde yuvarladı ve yere yapıştırıp üstüne bastırmaya başladı hoşuma gitti alkışladım felan ama sonra pek bi aktvite çıkmadı oyun hamurlarında küçük küçük kopartıp etrafa yapıştırmayı tercih etti cadı ,

:)))) Akıllı bıdık yaw...

Doruk da tam dediğin gibi oynadı oyun hamurlarıyla, o uyuduktan sonra bütün evden toplu iğne başı kadar oyun hamuru toplamak zorunda kaldım :)

Bu sabah duş yaparken, 31 yıllık hayatımın ilk beyaz saçı geldi elime...
Sanki hayatımın bir dönemi bitmiş gibi geldi bir an, pek garip hissettim, bir süre saç elimde öylece kalakaldım.
Sonra geçti :)))
Offf, en fenası da demek ki yakında saçlarımı boyamak zorunda kalacam...

Sanki hayatımın bir dönemi bitmiş gibi geldi bir an, pek garip hissettim, bir süre saç elimde öylece kalakaldım.

o beyaz saçlardan bende çok zamandır vardı hiç sıkıntı duymadım ama bu ara o kadar çok ki anlatamam bende boyatmak zorunda kalacağım sanırım , aman olsun daha güzel rengarenk :)

Bende de varmış gibi geliyor ama saçlarım açık renk olduğundan çok da anlayamıyorum, sık sık diplerime bakmaya başladım görürsem bana da kal gelebilir :KK1:
Benim oğlum legoyla da çok ilgilenmedi varsa yoksa top, evde eni konu top sürerek futbol oynuyoruz :KK1: boya kalemi alayım bakalım sevecek mi? sanattan ziyade sporla ilgilenicez biz sanırım :KK51:

günaydınlarrr uykusuzluk ve beraberindeki bazı sıkıntılardan sinir sistemi harab olmuş bi anneden selamlar

boya demişsiniz bende dün parmak boyası aldım kuzuya birlikte boya yaptık kağıda ve tabi her yerimize daha önce kuru boya almıştım ama pek sevmemişti bide pastel deniyeyim daha kalın çizgiler olacağından ilgisini çekebilir ama parmak boyası muhteşemdi face e koycam fotoları öyle bi ciddiyetle boyadı ki muhakkak tavsiye ediyorum

ÇOKO can bizdede favori top ama boyama a ilgisini çekiyor dene ben toys shoptan aldım bide büyük resim defteri aldım

BİDE dün şu oyun merkeziyle konuştum gittiğimde 2 yaş gurubu bi avuç velet kuduruyolardı haftada 2 gün 2şer saat gidiliyo sadece ingilizce konuşulan ingilizce masallar ve şarkılar söylenen bi yer sahibine çok anım ısındı sevgi dolu bi kadın çocuklar çok seviyo belli ayda 250 tl kışlığa taşınınca muhakkak göndericem kadın 2 yaş altı almıyoruz ama çok talep var bi sınıf açıcam dedi üstelik sınıf en fazla 6 kişilik olucak mekanda çok ferah ve temiz beğendim yani

EsEs ne güzelmiş anlattığın yer,keşke bizim burda da olsa da götürsem Kerocuğu,neyse şöyle bi 2 yaşına gelsin de araştırmalarım hız kazanır belki bulurum

günaydınlarrr uykusuzluk ve beraberindeki bazı sıkıntılardan sinir sistemi harab olmuş bi anneden selamlar

boya demişsiniz bende dün parmak boyası aldım kuzuya birlikte boya yaptık kağıda ve tabi her yerimize daha önce kuru boya almıştım ama pek sevmemişti bide pastel deniyeyim daha kalın çizgiler olacağından ilgisini çekebilir ama parmak boyası muhteşemdi face e koycam fotoları öyle bi ciddiyetle boyadı ki muhakkak tavsiye ediyorum

ÇOKO can bizdede favori top ama boyama a ilgisini çekiyor dene ben toys shoptan aldım bide büyük resim defteri aldım

BİDE dün şu oyun merkeziyle konuştum gittiğimde 2 yaş gurubu bi avuç velet kuduruyolardı haftada 2 gün 2şer saat gidiliyo sadece ingilizce konuşulan ingilizce masallar ve şarkılar söylenen bi yer sahibine çok anım ısındı sevgi dolu bi kadın çocuklar çok seviyo belli ayda 250 tl kışlığa taşınınca muhakkak göndericem kadın 2 yaş altı almıyoruz ama çok talep var bi sınıf açıcam dedi üstelik sınıf en fazla 6 kişilik olucak mekanda çok ferah ve temiz beğendim yani

günaydın canım,

oyun emrkezi olayına bende bayıldım doğrusu bosnanın verdiği linki inceledim ve çok beğendm , bende istiyorum,

parmak boyasını bende mutlaka almak istiyorum ,

senin cnaın neden sıkkın ?

ay amaaan dert ettiğin şeye bak bende saçını boyamayan kadınları anlamam her renkte başka bi kadına dönüşürüm değişirim vede çok severim mesela şu an kahverengiyim son 1 senede 4 kere renk değiştirdim ii bişidir benimde bu boşanma hadisesiyle birlikte saçımda 4 tel beyaz oldu sayılabildiği sürece problem yok:KK37:

ewi tertemiz olmuş ama pelti çıkmış sabahın 6 bucugunda uyanmış, geçmişi okicam die geleceğe katılamamış bi anneden günaydınnn.
kızımı uyuttum bende uyumam lazım ama boş boş oturmak o kadar hoşuma gidiyordu uyuyunca vakit boşa geçiyormuş gibime gelio uyku halini saymazsak günde en fazla 1 saat kendimle kalabiliyorum we o yüzden uyumicam!
yarın yola çıkyıoruz ailelerin yanına 15 i gibide döncez bakalım inş. ewimi temiz bırakcaam için çoook mutluyum haliları oldugu yere dürüp gidecem silinci cunku hepsi gelince açıveririm sildikten sonra. bugün valizleri toplamayı düşünüyorum cunku yarın çok bunalıyorum hem valiz hem ew.
salı günü iki halı sildim hanfendinin 30 kere üstünü deiştim heralde bi yıkanmadıgı kaldı o suyla geldi tektek legolarını yıkadı sonra bebeklerini bezi alıo hooop yatagın üstünü silmeye çalışıo perişan etti beni. ama dün kadının kovasına yaklaşmadı bile bebeğiyle oynadı garezi bana bu cocuun biliyorum zatenwe cıglıgı geldi uff uyandı hade görüşürüz kızlarrrr.. bu arada tek oyuncaamız res,imli kitaplar bol bol okuyorum oda dinlio

can sıkıntımın tek bir nedeni yok bu ara psikolojim gelgitli herkesin her söylediği batıyo hayatımın ne olacağı belli değil çok programlı bi insanımdır bu belirsizlik geriyor beni

evet oyun merkezine bende bayıldım kadın diyo ki ben size çocğunuz şakır şakır ing konuşacak demiyorum ama kulak aşinalığı olacak 1 senedir gelen çocuklarımız var 3 yaşnda şu an ve söylenen herşeyi anlıyor diyo biz okul değiliz çocklar bizi yönlendirir diyo yani gerçekten çok beyendim açıkçası fiyatı yükek buldum yani burda tam gün kreşler 350 alıyo ki en iyileri bu fiyat ama yinede göndericem

Karavanam, ben de sevdim oyun merkezini, götür tabi kuzuyu, eğlensin...

Saç boyamak hiç bana göre değil, şimdiye kadar kaç dea teşebbüs ettiysem her seferinde eski rengime döndür beni diyerek kuaföre yalvardım, alışamıyorum kendime. Bir de çok sıkılıyorum kuaförde beklemekten :)

Musti, parmak boyasını P.Lay.doh al, suyla hemen çıkıyor, ondan önce başka bir marka almıştım, biraz zor çıktı. Bir de oynatmadan önce halı koltuk gibi yerlere örtü ser, kuzunun üstüne önemsiz bir kıyafet giydir ve 1 dakika içinde bir kızılderiliye dönüşmeye hazır ol :)

can sıkıntımın tek bir nedeni yok bu ara psikolojim gelgitli herkesin her söylediği batıyo hayatımın ne olacağı belli değil çok programlı bi insanımdır bu belirsizlik geriyor beni

evet oyun merkezine bende bayıldım kadın diyo ki ben size çocğunuz şakır şakır ing konuşacak demiyorum ama kulak aşinalığı olacak 1 senedir gelen çocuklarımız var 3 yaşnda şu an ve söylenen herşeyi anlıyor diyo biz okul değiliz çocklar bizi yönlendirir diyo yani gerçekten çok beyendim açıkçası fiyatı yükek buldum yani burda tam gün kreşler 350 alıyo ki en iyileri bu fiyat ama yinede göndericem

burada tam gün kreş 800 tl ortalama fiyat,, o yüzden 250 tl bana çok uygun göründü :)

Karavanam, ben de sevdim oyun merkezini, götür tabi kuzuyu, eğlensin...

Saç boyamak hiç bana göre değil, şimdiye kadar kaç dea teşebbüs ettiysem her seferinde eski rengime döndür beni diyerek kuaföre yalvardım, alışamıyorum kendime. Bir de çok sıkılıyorum kuaförde beklemekten :)

Musti, parmak boyasını P.Lay.doh al, suyla hemen çıkıyor, ondan önce başka bir marka almıştım, biraz zor çıktı. Bir de oynatmadan önce halı koltuk gibi yerlere örtü ser, kuzunun üstüne önemsiz bir kıyafet giydir ve 1 dakika içinde bir kızılderiliye dönüşmeye hazır ol :)

canım o deddiğim bahçede oynayacağız biz annem eve hayatta sokmaz pastelelrle bile oynadığını görünce kızmıştı bana :) yok biizm oyun bahçemiz çok güzel az önce babasıylada konuştum parmak boyasını aldığımda o bahçede birlikte bir aktivite yapacağız ,

GÜNAYDIN ŞEKERLER
ramazan nasıl geçiyor
son 2 iş günü oh ne güzel

sergolik hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin
bizimkiler tam 1 buçuk oldu
aman ilk bebeklikleri farklı bi tat anne olmak çok güzel

merhaba,herkes harıl-harıl ya çalışıyor yada bayrm temizliği yaıyor sanırım........
bosna,dün havuzdan söz ettin-benim gittiğim spor salonda ders olarak 5 yşından itibaren diyorlar
şuan kızımı çocuk havuza sokuyorum-su biraz göbeğinden üstünde olduğundan-yürüyor,top peşinde uzanıyor...aqua gym mı desem:)çok eğleniyor,diğer çocuklaın nasıl yüzdüğünü izliyor..

kreş bende araştırdım..bizim buralarda ortalama tam gün 550 den başlıyor..yarım gün,oyun grubu -300 tl..ben de oyun grubu olarak spor salona yazıldım..hem maliyet daha düşük,hem oyun grubu vazifesi gören etkinikli çocuk odası var..

kizlar baya bi okudum gecmisi su oyun gruplari ilgimi cekti bosnanin werdigi linki buladim bana yazarsaniz sewinirim.
bende cery icin kres dusunuyorum ama seneye eylulde falan yarim gun olur sanirim. biz eylul 20si gibi midurnudaki dewremulke gidecegiz 15gun yada 1ay orda kres oyun grubu hizmetide weriliyor eger cery hoslanirsa belki donduguzde burdan werebilirim haftada 2-3gun. g
Yüzme erken coştun bakıyorum :) kreşte zaten yüzme kursları da oluyor hatta folklor bile oluyor o zaman verirsin

Duruma göre bakıcam belki ilk zamanlarda yarım günle başlayıp alışınca tam güne geçerim, sabahın köründe geliyorum ben işe, en azından uykusunu alıp kahvaltısını ettirdikten sonra bakıcı götürür,akşam vakti de yine bakıcısı gider alır gelir, ama tabi ne olacağı hiç belli olmaz.
Oyun grupları güzel fakat parkta bakıyorum Kerem ve yaşıtındakiler birbirlerinin suratlarına bile bakmıyorlar, ipini koparmış gibi ordan oraya koşturuyorlar,o da daha erken olmasın?
ewet bizde parkta bolbol kosuyoruz kendi yasitlariyla pek oynamiyor cunku pek bi kirilganlar yada bizimki fazla hasere :)
Ben de oyun gruplarına götürmeyi düşünüyorum, hatta bir organizasyon buldum bile, eylül ayında başlayacak, belki sen de katılırsın Musti, beraber götürürüz :)
3 yaşına gelince kreşe vermeyi planlıyorum evet ama tam gün vermem herhalde...

banada bilgi wer cnm linkide atarsan sewinirim..

slm millet :KK71::KK52::KK52::KK52:

ben geldim :KK51: sizleri çok özledim yav evde henüz internet yok mümkün olduğu kadar hızlı nakli tamamlamaya çalışacağız bir kaç gün daha seyrek girerim ama bayramdan sonra eski performansıma dönmeyi umudediyorum.
geçmişe şöyle bir bakcam son sayfayı inceledim boyalara başlamışsınız daha erken değil mi yav :26: ayrıca oyun hamurunu 3 yaştan önce önermiyorlar, çocuklar işlevini kavrayamıyor ve yemeye kalkışıyormuş.
bir de aklım takıldı neden birbirinize rumuzlarla hitabediyorsunuz kaçırdığım birşey mi var ona göre davranayım :26::26:
öptüm hepinizi yakında görüşürüz :KK54::KK54::KK54:

X