2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

gözünaydın canım. melikede asla örttürmez ne yazın ne kışın. pencereniz açıksa onu örtebilirsin. üstüne incecik uzun kollu pijama giydirebilirsin. melike yarım kollu body we picama pantolonuyla yatıyor...bence gece üşütmesi diil o. yada terlio gece sonra soğuyo ben gece kalkınca bakıorm bazen sırtı çok terli oluo bez koyuyorum arkasına hep..onu takip et bide.. en kötüsü terleyip sogumak..buz gibi değiyorsa gece tenine o üşütebilir..

sağolasın..
gıcık durum..kolay gelsin canım..

dayan artık sen de:)maşallah iyi emdi bizimkiler ..zor oluyor ama eninde sonunda bitmeyecek mi..

hoşgeldin:)
gözün aydın canım..sevindim..
özgür de örttürmüyor bi çare bulamadım ben..

Sevindim tahlillerin temiz çıkmasına, hadi geçmiş olsun.
İnce uyku tulumları var, içi elyaf olmayan, penye, onlardan giydirebilirsin, karnı sırtı açık kalmaz hiç değilse, ben öyle yapacam, başka çare bulamadım :KK43:(
Teşekkürler kızlar. Ben de uzun kollu bişeyler giydiriyorum yatarken. Zaten hava serin olduğundan öyle pencere fln açamıyoruz. Ben yorganla yatıyorum ama bizim kız üzerine ne örtülse atıyor.Ateşli hatun.:KK3:
Çukurca'da 9 şehit...
Tam da üzerinde konuşmuşken...
Allah cezalarını versin !

Elime silahı versinler ben dağa çıkıcam onlara haddini bildirmeye.!!!!!
Bi sürü şey yazdım sildim..Bunun üzerine söylenecek o kadar çok söz var ki..:KK47: Ama bi ceza daha alıp da üyeliğimin tamamen iptal olmaması için susuyorum.. İçimden söylediklerimi siz duyuyosunuzdur nasıl olsa...:KK36: :KK36:

2 gecedir oğlu tarafından uyutulmamış ayrıca dişi ağrıyan bir anneden tünaydın
Okuyorum ama yazasım yok,şehit haberleri can sıkıcı,20-30 senedir hiç mi değişmez bir şey bir ülkede, neyse...
Kero da üstünü örttürmüyor, serin olunca pijama giydiriyorum, çok fazla terledi aman değiştireyim aman bez koyayım tarzı annelerden değilim bu yaz,üstüne ne kadar düşersen o kadar hasta oluyor bu veletler, hastalık da lazım ki bağışıklığı güçlensin.

Bikaç sorum var. Cevaplamayanı Yaz'a havale edicem ona göre! Artık kocalarınızı nereye gönderirse!:KK60:

1. Bebelerin dişlerini fırçalıyo musunuz?

2. Bebelere kavanoz maması yediriyo musunuz?

3. Seramik tencerelerden kullanıyo musunuz? Kullanıyosanız tavsiye eder misiniz?

Benim kızın 2 dişi var henüz biliyorsun ama o 2 dişi bile nasıl fırçalıyoruz anlatamam görmen lazım, ben banyoda diş fırçalarken yanımda o da fırçalıyor :)) Amam henüz macun kullanmıyoruz, onu da belirteyim de..

Kavanoz maması derken hangilerini kast ediyorsun bilmiyorum ama ben arada meyveyi iyi yemediğine kanaat edersem meyve pürelerinden veriyorum.

3. Seramik tencerelerden kullanıyo musunuz? Kullanıyosanız tavsiye eder misiniz?

Kullanmıyorum, annem kızıyor, herşeye atlayıp para döküyormuşum :)) Ama bir süredir takip ediyorum, yorumlarda herkes memnun olduğunu yazmış, çevremde hiç kullanan yok, biraz daha beklemekte fayda var..

Yaz' a havale edilmekten kurtuldum :))

Son düzenleme:
Frambu'ya cevaplar:
Dişlerimizi fırçalıyoruz, çok da seviyoruz. Günde iki kere diyorum ama bakıcı fırçalamıyordur, ben her akşam fırçalıyorum.
Kavanoz meyve pürelerinden kullanıyorum arada, dışarda falan rahat oluyor.
İkinci bir emre kadar yeni çıkan hiç bir şeyi almıyorum, seramik tencerem de yok, zira yakında konkordato ilan edecem :)

Geceleri, çok sıcaksa çıtçıtlı badi ile, çok sıcak değilse badi ve pijama altı ile yatırıyorum. Su gibi terli değilse müdahale etmiyorum, sadece çok terliyse, üstü nemli değil ıslak gibiyse tülbent koyuyorum.

Bir de Pelin'in tahlilleri temiz çıkmış, gözün aydın Frambuucum :)

Unutmazsam fırçalıyorum,Kerem fırçanın kıllarını ısırıyor pek fırçalama sayılmaz bizimkisi, ama muhakkak bişey yedirip içirdikten sonra su veriyorum ki ağzında kalmasın yedikleri.
Kavanoz maması uzun zamandır vermiyorum
3. soruyu bu uykulu halimle unuttum bakayım cevap veririm :KK51:

frambu çok sevindim tahlil sonuçlarının iyi çıkmasına:KK16:
diş fırçası aldık ama aklıma geldikçe haftada bir fırçalıyoruz dişleri sararmıştı bugün iyi aklıma düşürdün bizde düzenli fırçalayalım artık:kk77: :78:
kavanoz maması dışarı çıkarken mutlaka çantamıza atıyoruz bitane, en son çare yediriyorum ama artık iştahla yemiyor onlarıda:KK31:
seramik tenceremi oda ne:KK53: uyuyan devi uyandırmayın, cebimizde para kalmadı buay zaten:KK52:
şehit haberlerine dayanamıyorum artık, recep bey ramazan sonrasını bekleyin diyor ama, o itler beklemiyor işte, daha nekadar şehit vericez, o meclisteki tetöristler nezaman tahtlarından indirilip darağacında sallandırılacak, idam yasası nezaman geri gelecek ve bu bölgede sıkı yönetim nezaman ilan edilecek bilmiyorum:KK59:

ben geldim,nasılsınız bakayim?
benim keyfim yok.
bu arada adımı anmışsınız,frambu cum üzerlerse seni hemen söyle,bakatım ben icabına.diş henüz fırçalamıyoruz,biliyorum geç kaldık,enkısa sürede başlayacağız inşallah.kavanoz olarak nadiren meyve püresi veriyorum,dışarıda iyi oluyor.seramik tenceremde yok,oyüzden fikir veremeyeceğim.
kızının sonuçları iyi çıkmış,gözün aydın.
Pancuben cim senin kuzuyada geçmiş olsun,nesi var ki?doktora götürdün mü?acil şifalar diliyorum.

Son düzenleme:
Bikaç sorum var. Cevaplamayanı Yaz'a havale edicem ona göre! Artık kocalarınızı nereye gönderirse!:KK60:

hayır fırçalamıyorum çüki sonra elinden alamıyorum , gerek te görmüyorum şimdilik , yedi yaşındna sonraki dişleri için fırçalarız diye düşünüyorum neden bilmiyorum :)

kavanoz mamalarına bayılıyor doktorumda ne güzel ne kadr isterse yedir herşeyi yedirebiliyoruruz artık dedi tabi normal meyvede yiyor cadı,
seramik tencere tava ve bu gibi şeyler ile artık annem ilgileniyor mutfak ve ev düzeni ile hiç ilgim yok,,, içim kaldırmıyor yaww geç bu soruyu :)

FRAMBUAZ cımmm
kavanoz mamasını arada sırada veryorum...ama hiç meyve püei vermiyorum..yemiyor zaten..
dişlerimizi fırçalıyoruz ama özgür kendisi ne kadar fırçalıyorsa o kadar:) ara sıra gazlı bezle narince siliyorum ..
seramik tencere almadım henüz..kullananlar memnun.düşünüyorum almayı.. kullandığımız tef..lonn lardan daha az zararlı olduukları kesin..

simenay e-re-yon dan siparişlerim hala tedarik sürecinde:KK52: demekki dediğin doğruymuş:KK52: gerçi hepiciği burdadan verdiğim siparişlerde 10 günden önce elime geçmedi hiç:KK4:

Neye yanacağımı şaşırdım, gazetelere bakamıyorum artık.
Üvey annesi tarafından işkence yapılan 9 yaşında bir çocuk vardı, ölmüş o çocuk, okumuşsunuzdur belki... Haber ilk çıktığında bu kadar detay yazmamışlardı, şimdi işkencenin ayrıntılarını da yazmış gazete, titreyip duruyorum, insanlığımdan utanıyorum artık, bir kadın bir çocuğa nasıl bunları yapabilir!

Üvey annesi tarafından işkence yapılan 9 yaşında bir çocuk vardı, ölmüş o çocuk, okumuşsunuzdur belki... Haber ilk çıktığında bu kadar detay yazmamışlardı, şimdi işkencenin ayrıntılarını da yazmış gazete, titreyip duruyorum, insanlığımdan utanıyorum artık, bir kadın bir çocuğa nasıl bunları yapabilir!

Ben ne gazete okuyorum ne de haberleri seyrediyorum, psikolojim bozuluyor bu haberlerin yüzünden, yıllar önce olan haberleri bile hala unutabilmiş değilim, o zamanlar evli bile değildim, şimdi anne olduktan sonra kızıma her baktığımda aklıma geliyor :KK43:(
İnsan görünümlü kişiliksizler yüzünden masum küçücük çocukların çektiği reva mı bee, dilerim bu tür kişiliksizleri Rabbim cehenneminde cayır cayır yakar, o minicik ellere, minicik vücuda kalkan eller kırılır, kırılan minicik yürekler o kadar çok ki, bu gördüklerimiz-okuduklarımız bence hiç :KK43:((
Offf Allahım gözyaşına boğuldum, ne yazacağımı bilemiyorum, bu konuda çok hassasım.. Gereken cezayı en ağır şekilde versinler o kadına inşallah...

simenay e-re-yon dan siparişlerim hala tedarik sürecinde:KK52: demekki dediğin doğruymuş:KK52: gerçi hepiciği burdadan verdiğim siparişlerde 10 günden önce elime geçmedi hiç:KK4:

Ben 10 gün tedarik süreci bekledim, sonrada 1 hafta siparişimi iptal etmek için uğraştım, sonrasında paramı iade alabilmek için uğraştım, daha yazmayım için kararır, mail ve telefon trafiğini sen düşün, sinirlerim bozulmuştu..

hiççççç güzel günler de yaşamıyoruz aynı haberi ben de okudum ... Allah hiçbirimiz yavrularımızın basından eksk etmesin o kadınında belasını versn ahirette verecektir ama bu dünyadada tez versin amin.

bosna snein yüüznden açtım okudum ve resmen psikolojim bozuldu , bu ansıl bişeydir yaaa ,,

bir mamdı sanırım televizyonda konuşuyordu camilerde eğitim verilmeli diye bence devlet kontrol altında tutarak camilerde aile iç eğitimelr verilmeli özellikle üvey anne baba olan eğitimsiz yerlerde birde psikolog psikiyatır pedegog yerleştirilmeli onca cami var ve boş nedne kullanılmasın buda bir badet deği lmi hemde en güzel şekli olur ,,,

Mustican, vicdan, camide, okulda edinilebilecek bir şey değil bence, eğitimle pedagogla falan olmaz bu iş, o tıynette bi kadın benim üvey çocuğum var, napsam acaba deyip camiye gidip akıl mı alacak... Allah cezasını versin ne diyeyim!

Ancak sosyal hizmetler türü kurumların üvey anne baba elindeki çocukların beden ve ruh sağlığını sık aralıklarla denetlemesi ile biraz kontrol sağlanır belki ama bunun için bizim devletimizin bin fırın ekmek yemesi lazım daha.

Ne vatanı koruyan askerimize sahip çıkabiliyoruz, ne minicik evlatlarımıza, ne bu ülkeye emek vermiş dirsek çürütmüş aydınımıza... Belli konuları pelesenk etmişiz dilimize, yalancı gündemlerin peşinde savrulup gidiyoruz işte!

Son düzenleme:
X