2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın dün yokluğumdan istifade döktürmüşsünüz:KK19:
Ben de eksik kalmayayım,rötarlı da olsa yorumlarımı yapayım.

kıymeeeeet bende gelmek istiyorum yaaaa:KK58:
mert artık tv de köpek görünce hav havvv diyo, kedi görüncede pisi pisi diyo ayyy çok mutlu oluyorum yeni bişey öğrenince:KK9: şuara en gıcık olduğum huyu tam iki seksen koltuğa uzanınca elimizden tutup hadi diye bizi evin içinde alakasız yerlere götürmesi, üstelik bazen hem benim elimden hemde babasının elinden tutup ailece evde gezmeye çıkıyoruz:KK52:

Aynı durum bizde de var,eğer uzanmışsam omuzlarımdan tutup çekiştiriyor ve geeel diyor,kalkıyoruz başka odaya gidiyoruz, niye?bilmiyorum :KK51:

Kıymet, tam adamına dedin valla, zaten bu aralar evde oturacam diye aklım gidiyor, Kayseri dediğin bir uçak ve bağ bahçe ortamına deliririm ben, gözüm karardı inan ki :)

Yasemin, ben de çok severim gezmeyi, bi aralar Eko da dediğin gibiydi ama şimdi iyileşti, takılıyor peşime.

Gülşan, aynen, biz de üçümüz elele dolaşıyoruz evde bazen :) Bazen de Ekrem'le ikimizi elele tutuşturup, önümüze düşüp üstümüzden çekerek gezdiriyor sıpa... Epey konuşuyor benim oğlum, ama anlaşılabilen 5-10 kelime var, fakat anlatışı bir görseniz, böyle bir ciddiyet, böyle bir mimik-jest olamaz, meclis tv'den konuşuyor sanki miniş :)))

Evet bi de nağmeli nağmeli konuşuyor Kero, bizim gibi konuştuğunu cümle kurduğunu sanıyor sanırım:KK1: Evet oğlum öyle mi oğlum diyorum ama kıkır kıkır da gülüyorum, bu aralar aşkım diyebilemeye çalışıyor :KK52:

Ameliyat edelim seninkini, ilaç tedavisi yeterli olmamış demek ki :)

Bende en çok onan korkuyorum, öpüyorum sarılıyorum kokluyorum, böyle kalbim aydınlanıyor resmen kuzuyu bağrıma basınca, ama yakında adam olur bunlar, sevdirmezler, öptürmezler, napıcaz o zaman bilmiyorum. Bir tane daha yaparım diyecem ama bunu zor yaptık zaten, olur mu bilmem :)

Zaten 2. çocuk bence bu sebepten yapılıyor, birinciler büyüyor kendini sevdirmiyor ve sen o kokuyu,o bıcırıklığı özlüyorsun 2. yi yapıyorsun.

Gelelim yemekler konusunaaaa
Kero çok iştahsız bu aralar, hava sıcak olduğundan üstüne düşmüyorum ama bi yandan da üzülüyorum elimde değil, bu aralar yemekten ziyade süte düşkün, biz devam sütünü kestik tamamen inek sütüne geçtik, çorbasını bitirmiyor ama süt konusunda pek hayır demiyor:44:
Şu taşınma olayı bitsin ben de dondurucuyu doldurucam çünkü kışın evde sebze falan kalmayınca çok rahat oluyor.
Fasülyeyi Yasemin in yaptığı gibi yapıyorum, domatesleri rendeleyip buzdolabı poşetlerine dolduruyorum, barbunyayı ayıklayıp b.poşetlerine koyuyorum,bezelyenin bittiğinden haberim yoktu ben de kaçırdım demek ki:KK37: kırmızı biberi sizden duydum onu da yapayım, bir de yeni bir tarif öğrendim, bol domates ve biberi (acı yapıyorlar ama ben tatlıdan yapıcam) zeytinyağlı yemek gibi pişiriyormuşsun ve b.poşetlerine koyup saklıyormuşsun,hem kahvaltı için hem yemeklerin yanına meze gibi oluyormuş.

Selam..
Kimsecikler yok yine, benim kızım çok yaramaz oldu yaww, sandalyeyi çekip üstüne çıkıp istediği yere ulaşıyor, evdeki zararlı şeyleri tavana asacam sanırım :)) ben ne kadar yükseğe kaldırırsam O da o kadar oralara tırmanma hevesine girdi, engel olamıyoruz, bir anda neler yapıyor neler, hızına yetişemiyorum, sizinkiler de böyle mi..?
Süt içmez oldu, soğuk denedim, ılık denedim, yok içmiyor, iki fırt çekip itekliyor, nazar değdirdim çocuğa heralde, yada diş çıkaracak biberonu emmek mi istemiyor acaba damakları mı ağrıyor, anlam veremedim..
Sokaktan içeri girmek istemiyormuş, dün annemle markete gitmişler dönüşte kendini yere atıp tepinmiş eve girmemek için, annem ne yaptıysa ikna edememiş, o kadar ağlamış ve morarmış ki annemde korkusundan sokağa çıkarmış tekrar, eve gittiğimde hala sokaktalardı, gözlerinin altı mosmordu, ağlamaktan kan oturmuş resmen, ikna edip kucağımda eve çıkardım, evde de uyuma vaktine kadar canımı çıkardı haylaz, geceleri yine dönüp duruyor, uykusunda ağlıyor, haliyle bende uyuyamıyorum, ne sıkıntısı var anlamadım, doktora mı götürsem ki, karar veremedim..

Günaydın..

Evde ekmek kalmamış, ben de mecburi diyete başladım. Tahminimce öğle yemeğini müteakip son bulur diyetim:KK39:

AYLİN aynı matığa göre 3. 4. yü fln da doğurmamız lazım ama memleketim insanı 2. den sonra pes ediyor nedense:86: Ben 3 çocuk istiyorum aslında ama eşimle birbirimizi gırtlaklamadan 3. çocuğu yapacak kdr uzun süre evli kalabilir miyiz bilmem!!:KK35:

Bu arada TANYA nerde 2 gündür???

Dün akşam deprem olmuş. İstanbul'da hissedildi mi? AYLİN sen hissetmişsindir sanırım. Geçmiş olsun..

Amy'nin cenazesi de bugün kalkıyormuş.Bi anne baba için ne kadar zor.Allah bizim yavrularımızı böyle kötü alışkanlıklardan korusun..:KK25:

Selam..
Kimsecikler yok yine, benim kızım çok yaramaz oldu yaww, sandalyeyi çekip üstüne çıkıp istediği yere ulaşıyor, evdeki zararlı şeyleri tavana asacam sanırım :)) ben ne kadar yükseğe kaldırırsam O da o kadar oralara tırmanma hevesine girdi, engel olamıyoruz, bir anda neler yapıyor neler, hızına yetişemiyorum, sizinkiler de böyle mi..?
Süt içmez oldu, soğuk denedim, ılık denedim, yok içmiyor, iki fırt çekip itekliyor, nazar değdirdim çocuğa heralde, yada diş çıkaracak biberonu emmek mi istemiyor acaba damakları mı ağrıyor, anlam veremedim..
Sokaktan içeri girmek istemiyormuş, dün annemle markete gitmişler dönüşte kendini yere atıp tepinmiş eve girmemek için, annem ne yaptıysa ikna edememiş, o kadar ağlamış ve morarmış ki annemde korkusundan sokağa çıkarmış tekrar, eve gittiğimde hala sokaktalardı, gözlerinin altı mosmordu, ağlamaktan kan oturmuş resmen, ikna edip kucağımda eve çıkardım, evde de uyuma vaktine kadar canımı çıkardı haylaz, geceleri yine dönüp duruyor, uykusunda ağlıyor, haliyle bende uyuyamıyorum, ne sıkıntısı var anlamadım, doktora mı götürsem ki, karar veremedim..

He benimki de aynen böyle. Hem de 18 aydır!!!! Bi hal çaresini bulursan bana da söyle!!!! Doktor moktor çözüm diil onu söyliim... :KK37::KK53:

selam günaydınlarrr efenimmm nasılsınız bu sabah serhan bey 6 da kalkınca öğle uykusuna erken yattı neyse benimde işime geliyo sonra ikinci uyku saatini şaşırıyo bazen aklıma gelmişken sorayım sizin bıcırıklar gündüz kaç kez uyuyo ve akşam kaçta yatırıyorsunuz
bu arada şu gece maması işinden kurtulamadık hala istanbuldayken 1'e düşürmüştük ama taşınma yüzünden çok mekan değişikliği olunca yeniden 3 kez içmeye başladı off vermemek için elimden geleni yapıyorum ama yok illa istiyo ne zaman kesintisiz uykuya geçecek bilmiyorum miktarı azaltsammı acaba 150cc veriyorum her uyanışında 100cc ye düşürsemmi yada daha çok hazırlayıp tokluk süresinimi uzatsam bi akıl verin bana teyzelerii

Tanya yı bende merak ediyorum, kimse de numarası yok mu bi arasak..

Kıymetcim, benim kızım ilk dişini 14 aylıkken çıkardı, damakları çok sert, diş çıkarırken çok zorlanıyor, onun sıkıntısı mı acaba diye doktora götürsem mi ki dedim, yoksa haylazlığına doktorda bişey yapamaz farkındayım :)))
18 ay boyunca Pelincik benim anlattığım halde ise sana acıdım şimdi, ben susayım en iyisi..

günaydınn sizler için benim içinse akşamdan başlayan bir felaketler silsilesi gecesi önce büyük felaketi sööliyim gece kuzum yanımda uyumak istedi aldım etrafını da yastıklarla kapattım ama gece dönmüş dolaşmş yataktan düşmüş çığlığıyla uyandım önce korkudan ağlıyor sandım sonra kolunu oynatamağını farkettim biliyorsunuz yazlıktayız apar topar şehre hastaneye geldim acilde röntgen çekildi pratisyen doktor kırıktan şüphelendi emin olamadı sabaha bi ortopedist görsün dedi sabah gittik köprücük kemiğinde kırık armış tüm üst bedenini saracak şekilde ve kolu içinde kalacak şekilde bandajladılar bu sıcakta 15 gün kalacakmış 5 günde bir bandaj değişecek ıslak mendille silip tekrar bandajlanacak çok kötüyüm tüm gece uyumadım ama uykum yok sadece kalbim sıkışıyo

gecenin kötü olacağı belliydi akşam eser aradı ev konusunda sen ne düşünüyosun dedi dedim yarısı benim niye ne hakkın var para mı verdin dedi dondum kaldım dedim biz evli değilmiydik ortak değilmiydi hayatımız tmm dedim git babanla babamla çöz yok dedi ben babanla muhatap olmam senle çözecem dedim babamın gelmesini bekle o aman çünkü ben ona sormadan bişi yapmicam sinirlendim ağrısı mideme vurdu 5 dskika sonra bi mesaj geldi aynen yazıyorum ben yalan söylemem rol yapmam senin için değil ama yusuf cemin yokluğuna dayanamıyorum buna rağmen yeniden denemeye ne dersin dedi bende söylediğin onca şeyden ve bu mesjdan sonra sence ne derim dedim o da cevaben haklısın bu iş çoktan bitmişti dedi tabi dünkü bütün poitif enerjimi aldı götürdü gece de kuzunun olayı çıkınca şu an bitmiş durumdayım

selam günaydınlarrr efenimmm nasılsınız bu sabah serhan bey 6 da kalkınca öğle uykusuna erken yattı neyse benimde işime geliyo sonra ikinci uyku saatini şaşırıyo bazen aklıma gelmişken sorayım sizin bıcırıklar gündüz kaç kez uyuyo ve akşam kaçta yatırıyorsunuz
bu arada şu gece maması işinden kurtulamadık hala istanbuldayken 1'e düşürmüştük ama taşınma yüzünden çok mekan değişikliği olunca yeniden 3 kez içmeye başladı off vermemek için elimden geleni yapıyorum ama yok illa istiyo ne zaman kesintisiz uykuya geçecek bilmiyorum miktarı azaltsammı acaba 150cc veriyorum her uyanışında 100cc ye düşürsemmi yada daha çok hazırlayıp tokluk süresinimi uzatsam bi akıl verin bana teyzelerii
Pelin her sabah 6 da kalkıyor. Bazen gece uyumazsa 7 de... Sabah uykusu 10 gibi yatar en az 1 saat uyur. Öğlen uykusuna da 3:30 gibi yatar 1 saat de o zaman uyur. Artık uykuyu teke düşürmenin yollarını arıyorum ben de...

Gece beslenmeleri konusunda hiçbirşey söyleyemeyeceğim. Çünkü Pelin doğduğundan beri biberonu ağzına almadı, kaşıkla olsa bile mama yemedi, ayrıca şimdi de uykudan önce ya da günün herhangi bir saatinde süt kesinlikle içmiyor.. Gece de gündüz de bizde varsa yoksa meme... Özellikle de arabadaysak bluzumu açıp memeleri gelen geçene göstermeye bayılıyor!!!!
Tanya yı bende merak ediyorum, kimse de numarası yok mu bi arasak..

Kıymetcim, benim kızım ilk dişini 14 aylıkken çıkardı, damakları çok sert, diş çıkarırken çok zorlanıyor, onun sıkıntısı mı acaba diye doktora götürsem mi ki dedim, yoksa haylazlığına doktorda bişey yapamaz farkındayım :)))
18 ay boyunca Pelincik benim anlattığım halde ise sana acıdım şimdi, ben susayım en iyisi..

Bu anlattıklarından eksiği yok fazlası var Yasemin... Bursa'dan Kayseri'ye gelirken neler yaşadığımı anlatmadım daha...:KK53:

günaydınn sizler için benim içinse akşamdan başlayan bir felaketler silsilesi gecesi önce büyük felaketi sööliyim gece kuzum yanımda uyumak istedi aldım etrafını da yastıklarla kapattım ama gece dönmüş dolaşmş yataktan düşmüş çığlığıyla uyandım önce korkudan ağlıyor sandım sonra kolunu oynatamağını farkettim biliyorsunuz yazlıktayız apar topar şehre hastaneye geldim acilde röntgen çekildi pratisyen doktor kırıktan şüphelendi emin olamadı sabaha bi ortopedist görsün dedi sabah gittik köprücük kemiğinde kırık armış tüm üst bedenini saracak şekilde ve kolu içinde kalacak şekilde bandajladılar bu sıcakta 15 gün kalacakmış 5 günde bir bandaj değişecek ıslak mendille silip tekrar bandajlanacak çok kötüyüm tüm gece uyumadım ama uykum yok sadece kalbim sıkışıyo

gecenin kötü olacağı belliydi akşam eser aradı ev konusunda sen ne düşünüyosun dedi dedim yarısı benim niye ne hakkın var para mı verdin dedi dondum kaldım dedim biz evli değilmiydik ortak değilmiydi hayatımız tmm dedim git babanla babamla çöz yok dedi ben babanla muhatap olmam senle çözecem dedim babamın gelmesini bekle o aman çünkü ben ona sormadan bişi yapmicam sinirlendim ağrısı mideme vurdu 5 dskika sonra bi mesaj geldi aynen yazıyorum ben yalan söylemem rol yapmam senin için değil ama yusuf cemin yokluğuna dayanamıyorum buna rağmen yeniden denemeye ne dersin dedi bende söylediğin onca şeyden ve bu mesjdan sonra sence ne derim dedim o da cevaben haklısın bu iş çoktan bitmişti dedi tabi dünkü bütün poitif enerjimi aldı götürdü gece de kuzunun olayı çıkınca şu an bitmiş durumdayım

off off off canım kıyamam çok üzüldüm allah korusun beterinden onun bedeni çok taze güçlü merak etme annesi çabuk iyi olacak inşallah allah onada sana kolaylık güç versin üzlme diyemem üzülmemek elde değil ama çabuk atlatacak inan buna acil şifalar versin rabbim

Seyhancım merhaba, benim kızım gündüz bir kere uyuyor, 3 saat falan uyur öğlen, akşamda 21:00-22:00 arası yatıyor ve deliksiz uyuyor-du, şu sıralar diş çıkardığından mıdır, sıcaklardan mıdır bilmem yine uyuyor ama uyku içinde ağlayarak mızırdanarak..
Mama yerine süt içirsen nasıl olur acaba, uyumadan önce çokça içir, tok tutsun, belki gece istemez böylelikle.. Mamaların %80 i su dan ibaret, o yüzden acıkıyordur..

ESİN Cem kuzuma çok geçmiş olsun. İnşallah çabucak iyileşir.Pelin de çok deli yattığından ben korkuyorum yanıma yatırmaya.

Bu Eser nasıl bir insanmış ya. Bu kadar lafı söyleyip üstüne böyle bir mesaj atıyor. Bence adamakıllı tedavi görmesi gerekir... Nasıl tahammül etmişsin sen buna bu kadar zaman...:KK50:

ya kıymetçim be kanlı bıçaklı düşmanıma böyle bir mesaj atmam seni sevmiyorum ama çocuk için gelirsen gel ne düşünüyor acaba hala midem ağrıyor

Pelin her sabah 6 da kalkıyor. Bazen gece uyumazsa 7 de... Sabah uykusu 10 gibi yatar en az 1 saat uyur. Öğlen uykusuna da 3:30 gibi yatar 1 saat de o zaman uyur. Artık uykuyu teke düşürmenin yollarını arıyorum ben de...

Gece beslenmeleri konusunda hiçbirşey söyleyemeyeceğim. Çünkü Pelin doğduğundan beri biberonu ağzına almadı, kaşıkla olsa bile mama yemedi, ayrıca şimdi de uykudan önce ya da günün herhangi bir saatinde süt kesinlikle içmiyor.. Gece de gündüz de bizde varsa yoksa meme... Özellikle de arabadaysak bluzumu açıp memeleri gelen geçene göstermeye bayılıyor!!!!

Bu anlattıklarından eksiği yok fazlası var Yasemin... Bursa'dan Kayseri'ye gelirken neler yaşadığımı anlatmadım daha...:KK53:

allah senii :KK1: off diyorum ya serhan süt içiyo günde bir kez sabah birde bazen yatmadan veriyorum onun dışında ona özel kahvaltısı yoğurdu çorbası onları yiyo akşam da biz ne yersek onlardan yediriyorum gece bazen süt bazende muhallebi yapıyorum tok tutsun diye ama yok yine istiyo mama deliricem bıraktıramadım bi türlü

Seyhancım merhaba, benim kızım gündüz bir kere uyuyor, 3 saat falan uyur öğlen, akşamda 21:00-22:00 arası yatıyor ve deliksiz uyuyor-du, şu sıralar diş çıkardığından mıdır, sıcaklardan mıdır bilmem yine uyuyor ama uyku içinde ağlayarak mızırdanarak..
Mama yerine süt içirsen nasıl olur acaba, uyumadan önce çokça içir, tok tutsun, belki gece istemez böylelikle.. Mamaların %80 i su dan ibaret, o yüzden acıkıyordur..

öyle yapıyorum zaten canımcım ya süt yada muhallebi veriyorum 9 yada 9:30 gibi yatıyo en geç 12 gibi uyanıp mama istiyo oturup beşiğin içinde ağlıyo emzik hiç almadı onunla kandırayım battaniyesini biliyosunuz zaten en fazla yarım saat onunla bi sağa bi sola dönüp duruyo ama yine uyanıyo ayağımda sallayıp yatırıyorum beşiğe koyduğum an yine ağlıyo içmeden uyumuyo ne yapıcamı şaşırmış durumdayım

Esincim, çok üzüldüm güzel gözlü kuzuma, yavrum benim yaa, atlatacaktır eminim, çünkü daha küçük olduğu için daha kolay ve hzılı iyileşir diye düşünüyorum, geçen kış 94 yaşındaki dedemin köprücük kemiği kırıldı, 15 günde iyileşti, sen düşün artık 94 yaşındaki adamın iyileşiyorsa Cemy nin ki daha kolay iyileşir, sıkma canını demek anlamsız olacak, ama kendini yıpratmamaya çalış, sen güçlü olmalısın ki Cemy e faydan dokunsun, salma kendini sakın arkadaşım, herşey düzelecek inşallah..

Eser konusunda kocaman bir yuhhh diyorum, hakkaten ne tuhaf adam yaa, ''Cemy için sana katlanacağımı, gençliğimi sana harcayacağımı mı sanıyorsun'' desene, madem Cemy nin yokluğuna katlanamıyormuş, hafta sonu neden almamış çocuğu, geçen haftada önce alıp sonrada işim çıktı diye geri göndermiş, çocuğunun yokluğuna katlanamayan bir insan, çocuğu için fedakarlık yapar, senden niye bekliyor ki bu fedakarlığı, sen zamanında zaten yaptın, saçmalamış iyice yaa, çok özür dilerim, seni kırmak istemem ama çok kötü şeyler yazasım var..

Esincim, ne desem bilemedim, çok çok üzüldüm, çok geçmiş olsun.
Ne diyeceğimi bilmiyorum, Allah beterinden saklasın demek lazım herhalde...
Kuzuma da sana da Allah sabır versin, çabucak geçer inşallah bu 15 gün.
Eser için söyleyecek sözüm yok, o daha çok dolanır senin kapında.

kuzumu görseniz benim o kıpır kıpır güler yüzlü kuzum sakin durgun kulunu hareket ettirdikçe ağlıyor kucağımdan inmedi tüm gece bi an önce iyleşsin yavrum bu sıcaklarda sarıp sarmaladılar pişecek diyede korkuyorum

eserin ne yapmaya çalıştığınıysa hiç anlamıyorum heralde seni sevmiyorum demek için böyle bi yöntem buldu ama yok her geçen gün verdiğim kararın doğrluğunu anlıyorum eserde her geçen gün gerçek yüzünü çıkarıyor ortaya seviyeye bak evde ne hakkım varmış başına yıkılsın o ev:KK47:

alıntı yapıyorum ama yazamıyorum :26:

neyse esincim iyi olacak kuzucuk merak etme belki 15 günden daha kısa bile sürer çok çabuk toparlıyorlar göreceksin bi kaç gün içinde daha iyi olacak
eşin için yorumsuzum de diyeyim bilemedim boşver onu sen kendine ve cemyye odaklan

yazmadım buraya erzuruma gelirken uçakta serhan uyudu kucağımda bi eli arkamda kafası kolumda bana sarılır şekilde neyse kolumda uyuduğu için eşime benim kolluğumu indimesini söyledim serdar şöyle bi zorladı ve serhan çığlık çığlığa bağırarak fırladı kucağımdan bi baktık parmağı sıkışmış tırnak üzerinde bir yara alt tarafta da kan oturmuş tabi o bağırıyo biz perişan neyse bi süre sonra sustu o an elimizden bişeyde gelmiyo dedim bu tırnak düşer belki yerine de gelmez allahtan serdar daha çok bastırmamış benim arkamda olduğu için göremedi şimdi iz bile kalmadı parmağında diyeceğim esincim çabuk toparlıyor bebişler en kısa zamanda düzelecek merak etme

Dün akşam deprem olmuş. İstanbul'da hissedildi mi? AYLİN sen hissetmişsindir sanırım. Geçmiş olsun..

Amy'nin cenazesi de bugün kalkıyormuş.Bi anne baba için ne kadar zor.Allah bizim yavrularımızı böyle kötü alışkanlıklardan korusun..:KK25:

Hissetmez olur muyuz,anında dışarda aldık soluğu, bu sefer yıkılıyoruz diye düşünüyorum artık her seferinde:KK50:

He benimki de aynen böyle. Hem de 18 aydır!!!! Bi hal çaresini bulursan bana da söyle!!!! Doktor moktor çözüm diil onu söyliim... :KK37::KK53:
,

Hee evet yaramaz bebeler için bence de dr.çözüm değil, ben artık dişlerimi sıkarak Keremmmm diye bağırıyorum eşim taklidimi yapıyor :KK1:

Cemy için de çoook geçmiş olsun, şu bebeleri hayırlısıyla bi büyütebilseydik :26:
Eser için de daha ilk günden ne söylüyorsam ne diyorsam arkasındayım,hiç bi yaptığı ve söylediği beni şaşırtmaz,Allahından bulsun.

X