2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

gülencim afiyet olsun, yarasın bebişine...
bak soktun aklıma ekmek arası patates kızartmasını yaw...
hipoglisemi doktoru keser valla beni, hem kızartma hem beyaz ekmek :))

Bu sene bizi iftara cagıranda olmadı yaa şaka gibi zaten bizim tarafta yapılmıcak bu sene yenge vefat ettiği için.. ama eşimin tarafıda yapmazmı acaba çünklü dayısı felc gecirdi sag tarafı tutmuyor 4 hafta odu olmadı.. tühh yanii ama ben zate gitmezdim neyi nası yaptıklarını bilemedim için dışarıdan kimse bişi getirdinde kolay kolay yemiyorum

haa burada baan bir hafta ödev veridler ..,hala yaamıyorum.. kahvalı ettikten sonra 1.saat sonra kan şekerimi ölçüçektim bi türlü ölçemiyorum unutuyorum bugün patatesten sonra 152 çıktı .. zaten gıcık
daha öcneden 110 120 civarında bilen varmı normalmi

gülencim ilişkiye girdinizmi dedinya gülemkten öldüm.
kızlar biz varya üç aydan beri tık yok.ya korkuyorum çekiniyorum kocamdan.geçmedi isteksizlik.dr dedi birşey olmaz diye.ama yok.kızlar özel bir soru ama varmı aynı durumda olan.valla her akşam adamdan kaçmak için bahane arıyorum.ramazan geldiya birqaz daha rahatım.ama sürmez bu böyle.

AYY valla da dönüp okumama haa ,
pembiş sen ayva buldunmu? Bizim ayva agacını cucuklar yolmuş en tepelerde var zarla zorla düşürdü babam içinden kurt çıktı kocaman pis şey yemedim bende..
sen ayana çorap giy , çektik giyy beni gören deli sanıyor ama ben hep giyiorum halbuki ev laminat ama üşütmüyelim benim teyzem çok üşütmüş da bebek dogdundan kafasından bile iğne vurmuşlar..

Bana gelince sabah gene bulantıyla kalktım kahvaltıdan önce küçük ekmeğin arasına zeytin koydum midemi bastırdım sonrda kahvaltıda papates kızarttım yarım ekmein içine doldurdum peynirde koydum 2 bardak sütle onu yedimmm.. ohh çkk nnefistii
sonra eczaneye gittim evde yalnız kaldığım ilk gün bunlar.. tansiyonumu ölçtürdüm çünkü gecen gün doktorda 14 9 çıktı.. gecende bahsetmiştikya başıma geldi 2 günde bir takip ettiricem .. 12 8 çıktı bugün.. steteskopla kalp atışları duyuluyomuş akşama sipariş ettim gidip alacağım..
birde dün bi arkadaşım aradı eşim her akşam dinliyor içeriden garip sesler geliyor dedi.. dün eşimde uyumama yakın baktı ben gülmekten bişi duyamadı..
yengemde 16 haftalık gebe.. sabah bende onu dinledim sanki otobanda arabalar gecerle öyle bi ugultu sulu bi ses gurruldama değil..
dahi bende sana yapım dedi.. evin altında dükkanda actım karnımı oda eğildi dinliyo (hayır o anda biri görse tam rezillik) bebeğim tık yaptı tık diye ses geldi dedi biliyorum hissettim dedim :)

buarada Tsh tekrarladık .. 1aydır euthrox kullanıyodum 4.23'ten 2.78 düşmüş ama gebelikte 2 olmalıymış galiba doktorum amerikadaymış mail atıcam birazdan..
idrar tahlilide yaptırmıştım temiz çıkmış çok şükür .. iltihap felan yok acıkcası tansiyon yükske çıkınca bu durum tesadüfmü yoksa böyle bi sorunumumu var diye yaptırdım keton ve protein atılımı çıkmamış içim rafhatladı..
buarada dün ve bugün bulaşık yıkmaya başladım.. sopa yemiş gibi oluyorum :) dün yaprak dökümünü izledinizmi

Patetes kızarması mı, maşallah :)
Ayva isteyen mi oldu, bizim evde bir tane numune var : ) Biraz yeşil dolapta duruyor. Bir tane yeterse vereyim.

Bu steteskop işi görümcemin 3 boyutlu ultrason da bebeğini görmesine benzemiş. Görümce hamileyken bu yeni ultrason cihazları çok ender yerde varmış. Bir sürü para verip gidiyormuşsun. Görümceme anlatmışlar bu cihazı, onun kafasında belgesellerde anne karnındaki bebek görüntüsü gibi bir görüntü canlanmış. Dökmüşler paraları heyecanla gitmişler. Bebek de kıçını dönmüş, görümcen bakıyormuş ekrandaki görüntüye hiçbir şey net değil. Bebeğin neresine bakıyor anlamamış. Bir üzülmüş, bir hayal kırıklığı :)

Ben pazartesi iş başı yapcam :KK43: sen ev işi diyince sadece bu aklıma geliyor.
Benim tv ile aram yok hele dizileri hiç izleyemem sabrım elbermiyor. Benim izleyeceğim şey çizgifilm :)

Harun kötü bi isimdeğil ama kıscazda hergün duymaktan basitleşmiştir isim bence bosna kocanı vazgeci bu sevdadan :)
bu sabah kocam giderken oğlumuza hakkı dedi manyak :) ne kadar kaba bi isim değilmi

kızılcık aşeriyordum.. ama nerde bulacamm.. kayınvalidem kızılcık yapmıştı şekerciz.. su ekledim şeker kkattım nası güzel nası güzell anlatamam.. hemide idrar yolalrına birebir..

Evet çok kötü bir isim değil, daha kötü de olabilirdi, haklısın...
Ama isim seçme hakkı bize ait olmalı be kızlar, onun tadı da başka yani...

Selkiecim
evet ama onlar anlamı gibi değil de, daha ziyade kimin ismi olduğu sanki gibi geliyor bana.
huysuz, inatçı, ve postacı demekmiş anlamı :))
Aman ne bileyim, Arnavut inadım tuttu, istemiyorum yaw :kedi:
Harun Kaan benim de en çok aklıma yatanlardan biri.
Bakıcaz artık, 26 Eylül'de bir emin olalım da geçen ultrasonda gördüğümüz şeyin pipisi olduğundan :))

aralarında en güzeli yine harun kaan....ben seni anlıyorum canım...

AYY valla da dönüp okumama haa ,
pembiş sen ayva buldunmu? Bizim ayva agacını cucuklar yolmuş en tepelerde var zarla zorla düşürdü babam içinden kurt çıktı kocaman pis şey yemedim bende..
sen ayana çorap giy , çektik giyy beni gören deli sanıyor ama ben hep giyiorum halbuki ev laminat ama üşütmüyelim benim teyzem çok üşütmüş da bebek dogdundan kafasından bile iğne vurmuşlar..

Bana gelince sabah gene bulantıyla kalktım kahvaltıdan önce küçük ekmeğin arasına zeytin koydum midemi bastırdım sonrda kahvaltıda papates kızarttım yarım ekmein içine doldurdum peynirde koydum 2 bardak sütle onu yedimmm.. ohh çkk nnefistii
sonra eczaneye gittim evde yalnız kaldığım ilk gün bunlar.. tansiyonumu ölçtürdüm çünkü gecen gün doktorda 14 9 çıktı.. gecende bahsetmiştikya başıma geldi 2 günde bir takip ettiricem .. 12 8 çıktı bugün.. steteskopla kalp atışları duyuluyomuş akşama sipariş ettim gidip alacağım..
birde dün bi arkadaşım aradı eşim her akşam dinliyor içeriden garip sesler geliyor dedi.. dün eşimde uyumama yakın baktı ben gülmekten bişi duyamadı..
yengemde 16 haftalık gebe.. sabah bende onu dinledim sanki otobanda arabalar gecerle öyle bi ugultu sulu bi ses gurruldama değil..
dahi bende sana yapım dedi.. evin altında dükkanda actım karnımı oda eğildi dinliyo (hayır o anda biri görse tam rezillik) bebeğim tık yaptı tık diye ses geldi dedi biliyorum hissettim dedim :)

buarada Tsh tekrarladık .. 1aydır euthrox kullanıyodum 4.23'ten 2.78 düşmüş ama gebelikte 2 olmalıymış galiba doktorum amerikadaymış mail atıcam birazdan..
idrar tahlilide yaptırmıştım temiz çıkmış çok şükür .. iltihap felan yok acıkcası tansiyon yükske çıkınca bu durum tesadüfmü yoksa böyle bi sorunumumu var diye yaptırdım keton ve protein atılımı çıkmamış içim rafhatladı..
buarada dün ve bugün bulaşık yıkmaya başladım.. sopa yemiş gibi oluyorum :) dün yaprak dökümünü izledinizmi

canım nabersin göbüşü gördüm çok şeker olmuş,bu arada sarı saçlı halin güzel bence ama kahvede yakışır sana tenin çok musait...
şu steteskopu bende alayım bari,demek duyuluyor..?ilginçmiş...

geçmiş olsun canım...

ben kendi pişirdiğim hiç birşeyi yiyemiyorum. pişerken öyle kötü geliyor ki kokusu, yerken de hep aynı kokuyu alıyorum. ama annem pişirince yiyorum. benden önce doğum yapan bir arkadaşım aynı şeyi anlatmıştı da, içimden yemekleri annene yaptırmak işine geliyordur diye geçirmiştim. terbiyesizlik yaparsan, Allah da başına verir işte :)

bulantım çok fena dünden beri, akşam sadece çorba içebildim. öğlen de öyle...
hatta akşam o kadar kötüydüm ki, oturup ağladım biraz...
9 ay böyle sürecekmiş gibi geliyor valla ya...

ya bende yiyemiyorum hele yeöek yapmaktan bile tiksindim ya bugün etle bşişeyler yapacağım elim varmıyor...çok fenaoluyorum yaa......benim kimsemde yok burda yemek yapacak....

Ay kızlar merhaba,
Ay oku oku bitmiyo diyorumki tam sona geldim okuyım ondan sonra yazıyım dayanamadım bitmedi çünkü
Dila'cım göbeğin bayağı çıkmışşş, ya bende de göbek çıktı ama ben bebekten olduğunu düşünmüyorum sanırım benimki şişkinlik ve gaz... yahu ben kocama al fotoğraf makinasını benim göbeğimi çek internete koycam dersem, oda beni topa koyar valla...Delimi ne hamilelik hormonları iyice tavan yaptı filan der :)
Selkie'cim Senin kaynanana fitil oldum..O nası bi patavatsızlık yaaa..Aslında böle eli maşalı bi gelin olcaksın, böle bela bişi ilallah dicekler artık.... diceksinki "Annecim ne biliyosun yüzü benzemessede belki huyu benzer bana, işte o daha kötü olmazmı sizin içinde" diyim bide muuhahahaha diye gülceksin :KK70:..(düşünsene bi büyük bela bi küçük bela :KK70:)
Bu arada yeni gelenlere hoşgeldiniz hayırlı olsun demek isterim...

Dizi olmasa benim için akşamların bi tadı kalmaz.. birde dün cheetos yedim :) ayy ne yaramazlık yapmışım değilmii
:)

eşimde o boyutluları sevmiyroum siyah beyazda daha tontiş çıkıyor diyoo ama bende acıkcası gitmek istiyorum dönerse poposunu hiç şaşırmam ama benimki rahat ya bacakların biri havadaydı bu gittimizdede şaşılcak şey nası kaldırıuyo bilmiyorum zaten agzınıda büzmüştü böyle hıhh yapar gibi çok komiktii ayy canımm evladımm benimm pilicimmmm ıoyy gaza geldimm

pembiş biz yaptık 3 kez ama da yapmak yok çok sık istemem.. bende istek var.. ama gareket eskisi gibi olmazki ben öyle put gibide duramam kaydirigubbakcemile3 dogumdan sonrada bırakıyorum tüm atraksyonları

gülencim ilişkiye girdinizmi dedinya gülemkten öldüm.
kızlar biz varya üç aydan beri tık yok.ya korkuyorum çekiniyorum kocamdan.geçmedi isteksizlik.dr dedi birşey olmaz diye.ama yok.kızlar özel bir soru ama varmı aynı durumda olan.valla her akşam adamdan kaçmak için bahane arıyorum.ramazan geldiya birqaz daha rahatım.ama sürmez bu böyle.

valla canım bende aynı durumdayım hiç istek yok adama sarılmak bile istemiyorum ne hakkın hikmetiyse....ama benim kanamam var yaradan dolayı ,ondan olabilir...ben şimdilik dr yasakaladığı için rahatım ama sonra bu geçmezse ne yapıçam hiç bilmiyorum...adam yakında düz duvara tırmanacak...kaydirigubbakcemile3

ezgi canım ıspanak çekti.valla senin miden bulanır benim canım ister.

Ay canım ya tüh keşke demeseydim hiç akıl edemedim :eek: valla keşke evdekini gönderme imkanım olsaydı bari sen yerdin.ben dokunmadım bile duruyor öyle. kalkıp yeniden başka birşey yapacağım belki onu yerim of ne zor.

anaaa hipoglisemi ne ya
zaten hipotiroid var bi o eksikti ya

canım hipoglisemi, benim anladığım tarifiyle, kan şekerinin çok hızlı yükselip, sonra da çok hızlı düşmesi... diyabet habercisi olabileceği gibi, sadece kan şekerini düşürmekle de kalabilir. benimki henüz diyabete çevirecekmiş gibi değil. 3 ayda bir kontrole gidiyorum. yediklerime dikkat ediyorum.
şeker yok... beyaz un yok... pirinç pilavı yok... şerbetli tatlı asla... haftada bir sütlü tatlı, o da ne kadar az o kadar iyi... daha bunun gibi bir sürü şey işte. ama bu aralar yasakları sık sık deliyorum, canım hep yememem gereken şeyleri istiyor :))
dikkat etmezsem, çok ciddi titreme, baygınlık, uyku hali, sinirlilik gibi belirtilerle düşüyor kan şekerim. özellikle hamilelikte daha rahatsız edici oldu. yarın kontrolüm var, bakalım ne olacak...

TABURCU canım selam daha yeni farkettim selamını.sen nasılsın canım?

Sağolasın. Bugün pek bir çenesi düşüğüm,
dün bir çorba yaptım elini veren kolunu kaptırır, annem şimdi de kalk yemek yap diye tutturuyor, onunla didişiyorum. Ben hamileyim ya hamileler mutfağa girmez diyorum, "heh eski köye yeni adet biz şöyleydin, biz böyleydik diyor"
Ahhh ahhh..

Vallayaa ama cok acık kendımdenn korkuyorumm çünkü ben zayıf biri olmaya alıştın biriyim mıy mıydım ama bilmiyorum neden böyle

hayı kıslar steteskopla duymadık bugün akşama alıcaz onu çıplak kulakla dinledik yengemle felann haa söylim steteskoplada duyulmaz sonra kızmayın bana kaydirigubbakcemile

selkie teşekkür ederimm canımm , senin kaynana cadımı buarada merak ettim..

bende buarada abime benzesin istiyorum abim çok yakışıklı kumral saclı gözleri masmasi öyle acıkta değil turkuaz gbi oğlan dayıyada benzer derler ama abimin ebbeği hık demiş yengemin burnundan düşmüş.. o kadar benziyor gerci ilk dogdunda babama benziyodu

X