2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bizde az evvel 4.ay kontrolümzden geldik....boyu çok iyi dedi..ama kilosuna biraz düşündü...ortalamaya göre iyi %90 lık sınır içinde fakat geçen aydan bu yana 200 gr almış sadece mafoldumben.. o düşündürdü biraz...ek gıda verme ama 5.ay tekrar bakalım kilosuna dedi......oğluşumda anneannede su çiçeği olduğu için.....filizcim doktor da bu dönem içinde almış ta olabilir dedi.geçtiyse 15-20 günden çıkar dedi....aşısı olmadığı için ağır seyredebilir dedi....inşallah geçmemiştir....:1no2:

burcu canım geçmiş olsun..umarım ilaçlarını alınca tekrar düzelirsin canım....sabah okumuştum senin msj şimdi yok olmuş...

ebru allah sabır versin canım.evde huzur çok önemli.ama tek taraflı alttan alma olmuyo işte...

hasret nerelerde?

Çok teşekkür ederim Olcaycım...
Evet uçmuş bütün mesajlar, tekrar geçmiş olsun oğluna...

bizde az evvel 4.ay kontrolümzden geldik....boyu çok iyi dedi..ama kilosuna biraz düşündü...ortalamaya göre iyi %90 lık sınır içinde fakat geçen aydan bu yana 200 gr almış sadece mafoldumben.. o düşündürdü biraz...ek gıda verme ama 5.ay tekrar bakalım kilosuna dedi......oğluşumda anneannede su çiçeği olduğu için.....filizcim doktor da bu dönem içinde almış ta olabilir dedi.geçtiyse 15-20 günden çıkar dedi....aşısı olmadığı için ağır seyredebilir dedi....inşallah geçmemiştir....:1no2:

Allah Allah, niye hep az kilo almışlar ki böyle, Doruk da 390 gr almış bir ayda...
Sıcaktan mı acaba?
Bizim doktor da kararsız kaldı ek gıda konusunda, ben kendi kararımla bir atılım yaptım ama yemedi sıpa.
Napcaz?
İnşallah geçmemiştir Asya'ya, Allah korusun minik kuzuyu...

Bi süt sağıyım ben.
Sanki çok bişey çıkıyor da...
Bugün henüz 240 cc'deyiz, 300-320'ye tamamlarsak ne ala...
Offf ne yediricem ben bu miniğe yaa...

inşallah geçmemiştir ya oğluna kimden bulaştıki.çokmu düşük kızının kilosuki sınırda dedi doktor

malum kavgalar....

Çok teşekkür ederim Olcaycım...
Evet uçmuş bütün mesajlar, tekrar geçmiş olsun oğluna...

Allah Allah, niye hep az kilo almışlar ki böyle, Doruk da 390 gr almış bir ayda...
Sıcaktan mı acaba?
Bizim doktor da kararsız kaldı ek gıda konusunda, ben kendi kararımla bir atılım yaptım ama yemedi sıpa.
Napcaz?
İnşallah geçmemiştir Asya'ya, Allah korusun minik kuzuyu...

inşallah geçmemiştir ya oğluna kimden bulaştıki.çokmu düşük kızının kilosuki sınırda dedi doktor

ay ne bileyim kızlar ne yedircez bunlara.....aslında çok düşük değil 4.ay:7 kilo ama geçen aydan bu yana sadece 200 gr almış.....sütüm var ama kendi doyunca bırakıyo napıym....neyse bakalım 1ay daha bakcaz.....bina da bir arkadaşından geçmiş arda ya su çiceği filizcim....aman bide o çıkmasın başıma ya....

boşandığın zaman yaşadığın hayatta çocukların ve sen daha mutlu olacaksan şayet boşanmak en iyi çözüm

ama değişen bir durum olmazsa ve ya daha da kötü olacaksa boşanmak çare değil...

sen daha iyi bilirsin artılarını eksilerini...

kimse yuvam yıkılsın istemez...
ama ben anneme çok demişimdir boşan bu adamı çekme bize de eziyet çektirme
ben en küçüğüm bana hep sen evlen boşanacağım derdi..
ben evlendim şimdi bu yaştan sonra el ne der diye boşamıyor...

boşanırsam ne olaçağını tam olarak kestiremiyorum aslında ...iyimi olur kötü mü olur bilmiyoum..maddi olarak şu anda rahat olduğum kadar olamam,bu kesin...kafam karışıyor çok..net düşünemiyorum bu sıralar..eray okula başlayaçak....bu durum iyiçe bozaak psikolojsini..ne kadar kızsada seviyor yine babasını...boşanırsam annemin yanına gitmek zorunda kalaçağım..annemlede bir gün iki gün sonra ...annemde çok konuşur bazen...

Selkie, canım yanlış anlama, benim haddime de düşmez belki, soruma cevap vermek zorunda da değilsin, 2. çocuğu niye doğurdun o halde, kafandan boşanma fikri geçiyorsa sık sık, en azından tek çocukla herşey daha kolay olurdu belki yada ne bileyim, sadece düşüneceğin tek çocuk olurdu..

yaptım hemde çok istedim olsun diye..kendim için yaptım,oğlum için yaptım..benim babamın ilk eşinden 6 tane çoçuğu var...ve hiç biri bize kardeş abi abla olmadılar..oğlumun kendi kanından öz kardeşi olsun istedim.hem beni ayakta tutan tek şey çoçuklarım..
kafamdan boşanma fikri geçiyor ama bunu uygulamaya sokamıyorum...
tam dilimin uçuna geliyıor artık söyleyeçeğim diyorum ama söylemeye gelinçede kilitlenip kalıyorum dökülmüyor ona karşı kelimeler dilimden..

Ebru Allah sana sabır versin...
Bu koşullarda yaşamak çok zor.
Ama bu devirde iki çocukla ne yaparsın adamı bıraksan, onu da iyi düşünmek lazım...
Bizim evimizden de hır gür eksik olmazdı ben çocukken ve ben çok ağlardım.
Şimdi kendi evimde bunların olmaması için herşeyi yaparım, özellikle de oğlumun hissedeceği şekilde olmaması için...
Evdeki huzursuzluk en çok çocukları etkiler, olan hep onlara olur...

Nilüfer haftasonunun ardından ne zor oluyor dimi...
Ne çok özlüyor insan.
Sabahtan beri durup durup gözlerim doluyor, içime akıtıyorum.
1 aydan fazla oldu, hala alışamadım...

Nehir hoşgeldinn...

ben yeri geldi oğlumun yanında bana bağırsada yuttum kavga büyümesin çoçuk etkilenmesin diye..ama adam bağırmaya başladımı kolay susmaz...başka odaya geçerim çoçukları alıp peşime gelir konuşmaya devam eder...

az önçede aramış çumartesi için idodan biletleri al diyor bende kendin alırsın sonra dedim..dün kavgamızda bu sebebden çıktı zaten ..ben dedimki idodan al biletleri..o dediki kara yolundan gidelim annemlerde kalırız dönüşte ve giderken..bende çoçukla çok yoruçu oluyor...istersen bizi bırakır sen gidersin annenlere dedim...oda dediki sen benimkileri istemiyorsun ...senin sülalen bundan sonra bu eve girerse ağzına s.... senin dedi.bende nankör sen mısırdayken benimle kalan annemdi senin çoçuklarınıda büyüten benim annem seninkiler hangi gün arayıp sordular beni dedim.hakkını nasıl ödersin annemin dedim......bu arada benim annem gelir bir tek bana sülalemden kaç senelik evliyiz amçamları bike tanımaz...
eskiden hiç itiraz etmeden gidiyordum ben annesi gile ,,,ben onun ailesine bişey demedimki...ben arabamız kuçük valizle sıgamıyoruz ben eşyaları poşetlere dolduruyorum sıgabilmek için...arabanın içinde sıkışıyoruz havada sıçak çoçuk bunalıyor...huysuzlanıyor ben uğraşıyorum arkada..gemiyle daha rahat oluyoruz ama ...

şimdide bilet al diyor..utanmadan akşam evine istemediği annemin evinde tatil geçirmeye çalışıyor...

ay ne bileyim kızlar ne yedircez bunlara.....aslında çok düşük değil 4.ay:7 kilo ama geçen aydan bu yana sadece 200 gr almış.....sütüm var ama kendi doyunca bırakıyo napıym....neyse bakalım 1ay daha bakcaz.....bina da bir arkadaşından geçmiş arda ya su çiceği filizcim....aman bide o çıkmasın başıma ya....

Aslında kilosu iyi ama az almış biraz...
Belki gelecek ay toparlar Olcaycım ya, sütüm varsa acele etme ek gıda için...
Benim durumum daha vahim.
Sütüm var mı yok mu emin değilim.
Her emdiğinde ağzının kenarında süt oluyor, emdikten sonra çok keyifli oluyor, kendi bırakıyor memeyi...
Ama sağarken az çıkıyor ve gitgide de azalıyor.
31 Temmuzda kontrol var yine, o zamana kadar risk alıp anne sütüyle devam mıetsem acaba ?
Bi akıl verin bana :)

boşandığın zaman yaşadığın hayatta çocukların ve sen daha mutlu olacaksan şayet boşanmak en iyi çözüm

ama değişen bir durum olmazsa ve ya daha da kötü olacaksa boşanmak çare değil...

sen daha iyi bilirsin artılarını eksilerini...

kimse yuvam yıkılsın istemez...
ama ben anneme çok demişimdir boşan bu adamı çekme bize de eziyet çektirme
ben en küçüğüm bana hep sen evlen boşanacağım derdi..
ben evlendim şimdi bu yaştan sonra el ne der diye boşamıyor...

Kızlar siz de erkek annelerisiniz. Yetiştirdiğiniz çocukların hakkaniyetli, dütüst, kul hakkı yemeyen, sevecen, düşünceli erkekler olmasına özen gösterin. Her şey analarda bitiyor. Siz ne verirseniz oğullarınız onu alacak. Ben kayınvalidemden bunu gördüm. Ablam garibim eşinden çok çekti şimdi boşanıyor bir kızı var. Daha önce yeri gelmişti yazmıştım onun hakkında. Onun evliliğinde de gördüm ki herşey eniştemin annesinde bitiyor bencil bir evlat yetiştirmiş. Kul hakkına önem vermeyen. Ablama karşı en büyük kabahati kul kallı yemiş olması. Ablamın emeklerini çaldı. Uzun sözün kısası oğullarınız büyüyecek inşallah onlar hayırlı evlat ve hayırlı eş olurlar.

arkadişler cuma günü haktanın aşısı vardı,hemşire demir ilacı verdi,bir yaşına kadar kullanacakmışız,.içirmeye başladım,ama dışkısı kapkara,.nedendir acep,,.sizler kullanıyomusunuz,.benneyaptımki

Demir ilacı hem kabızlık yapar hemde dışkıyı karartır.

Canım geçmiş olsun, inşallah su çiçeği geçmemiştir. Bir işe yara mı bilmiyorum ama az kilo alıyor diye doktor bize sık emzir dedi. Ben de 1 yada 1,5 saatte bir emziriyorum. Çok şükür reddetmiyor ama 2 dk emiyor. Tabii kilo alıyor mu henüz bilmiyorum dr gidince öğreneceğiz.

tatlım eşimle aramda birebir bir sorun yoktu bu borçlar beni bunalttı eşime sardım iyiyiz çok şükür ödenmeye başlandı borçlar,sen nasılsın herkes nerde bçok özledim hepinizia.s.

Hoşgeldin Nehir, sorunlarını hallettiğin için de gözün aydın.

burcucum dediğin gibi ağlamıyo keyifli ise başlama derim ek gıdaya...memede doymadığını belli eder zaten.....bak benimki 200 grcık almış olmasına rağmen doktorum 1 ay daha devam anne sütüne dedi...

sağolun teşekkür ederim hepinize,bizim kızın kilo alımı ve boy uzaması bu aya kadar iyiydi perşembe günü 5. ay kontrolümüz var bakalım ne dicek drumuz,bu arada<geçen ay dr Zeynep için baş çevresi biraz küçük dedi biz de geçen hafta araştırma hastanesinde hem beyin cerrahına hem de çocuk druna götürdük:ters giden korkulucak bir durum yok
çok az denilicek derecede küçük,bazı bebeklerin baş çevresi önde gider bazı bebeklerde sonradan yakalar 1 ay sonra gelin yine bakalım dediler,ama beyin cerrahisi boşuna endişe etmeyin hiçbir sorun yok dedi

bu arada ben sebze ve meyve püresine özellikle kızçemin kaka problemi için başladım bu çözümüde kendim buldum sürekli kalça usg si yok bilmeme ne istediler ben de netten araştırdım ek gıda alan bebeklerin kaka problemi çözülür sonucuna vardım dru dinlemedim usg vs çektirtmedim ek gıda verdim sebze meyve p,resi,üç gün sonunda normal bir şekilde kakasını yapmaya başladı ki duyucak şekilde değil tadımlık vermeye başladım artık neredeyse hergün yapıyor

bu arada ben sebze ve meyve püresine özellikle kızçemin kaka problemi için başladım bu çözümüde kendim buldum sürekli kalça usg si yok bilmeme ne istediler ben de netten araştırdım ek gıda alan bebeklerin kaka problemi çözülür sonucuna vardım dru dinlemedim usg vs çektirtmedim ek gıda verdim sebze meyve p,resi,üç gün sonunda normal bir şekilde kakasını yapmaya başladı ki duyucak şekilde değil tadımlık vermeye başladım artık neredeyse hergün yapıyor

evet emirhanında düzeldi ek gıdalara başlayına..mediançada ali beye götürmiştüm ben o demişti ek gıdaya başlayınça düzelir diye..haklı çıktı dr..birde azçık zeytin yağı kat çorbalarına:..

selkie senin neyin var noldu eşinle kızçeden geçmişi okuyamıyorum

yine kavga bizim hiç bitmiyor zaten...ama ben kavgadan çok oğluma üzüldüm..sabah aradım telde sesimden anladı bişey olduğunu''yinemi babam seni üzdü? diye sordu çoçuk...annemede erolla bütün kavgalarımızı falan anlatmış..annemde aradı üzülmüş...öyle işte...

selkie canımcım,bütün olanlar cocuklara oluyo,ve bu durum beni çok üzüyo,.haktan bile daha malum çok küçük,eşimle yüksek sesle tartışırken hemen ağlamaya başlıyo,:sinifsinif: mafoldumben

X