- 13 Ağustos 2009
- 758
- 0
- 46
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #65.041
Esrincim sağol...
Anlatayım şimdi ben sana:
İşteyken 3 saatte bir sağıyorum, iki göğsümü de...
Bir sefer yaklaşık yarım saat sürüyor.
Her zaman aynı miktarda süt çıkmıyor tabi ama toplamda en az 300 cc çıkması için uğraşıyorum.
Bazı günler, sütün az olduğunu fark edersem, işten çımadan önceki son seferde tek göğsümü sağır, diğerini Doruk'a saklıyorum.
Ben işe başlamadan çok önce süt sağıp depolamıştım, Doruk hala o depoları tüketiyor.
Şu an günde 300-320 cc civarı içiyor, benim sağdıklarım şimdilik bu miktarı karşılayacak düzeyde çok şükür.
Evden saat 7'de çıkıyorum. 5:45 gibi kalkıyorum, biraz uyansın diye bekliyorum, uyanmazsa yavaşça kaldırıp memeyi veriyorum ağzına. Çoğu zaman emiyor. Ama bu sabah zaten 5'te yattığı için emzirmedim.
Sağdıklarımı biberonla veriyor annem, pazartesi günleri biraz zorlanıyor Doruk biberonu almakta ama sonra alışıyor. Beni emmesinde henüz hiç sorun olmadı çok şükür.
Sen zaman başlıyorsun canım?
İnşallah sen de Esin de kolayca alışırsınız...
...
2 temmuz da gel demişlerdi ben de senelik izinlerimi istedim. 2 ağustosa kadar vaktim var diye hesap ediyorum ama bizim işin sağı solu belli olmuyor. Esin o zaman 4. aylık olmuş olacak. 3-4 gün her emme sonrası sağıp sadece 2 tane 120'lik süt koydum buzluğa. Ben de tüm temmuz ayı boyunca süt sağıp biriktirmeyi deneyeyim. 15 günlük süt biriktirebilirim belki. Acaba 120'lik paketler değil de 90'lık paketler mi yaparak saklasam.
Benim kızım gün içinde ne kadar içiyor bilmiyorum. Ama 1,5 aylıkken 30 dk beni emip üzerinde günde 4 kere 90 'lık mama aldığını biliyorum. Şimdi mama istemiyor çok şükür. Ama ben işteyken ne kadar süt tüketir kestiremiyorum.
Çift göğüsü aynı anda sağacak bir göğüs pompası kiralamayı düşünüyorum. 3 saatte bir 30 dk içinde iki göğsümü de sağabilirim böylece. İş yerinde problem olmaz. Korkarım ki benim göğsümü sağmaya zaman bulmam çok zor olacak.
Biberondan süt göğsüme göre çok seri akar sonra yine beni emmeyi reddeder diye korkuyorum. O nedenle sağılmış sütüm varsa gece onu veriyorsam mutlaka içine bir parça mama da koyuyorum ki biraz yoğun olsun diye. Hemşire yapabilirsin demişti. Aklımda 40 tane soru var. Şimdiden beni endişeler aldı yürüdü. Neden ücretli iznimiz 6 ay değil ki. En az 6 ay emzirebilmek için bize bu imkanı vermeliler. Bir de başbakan 3 çocuk diyor. Bu devir de, bu ekonomik ve manevi şartlar altında 3 çocuğu nasıl yapacağız onu söylesinler