2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bizdede yok yemek eşimi bekliyorum :)
malum öğürmekten mutfağa adım atamadığım için.
canım yanına cacıkta güzel gider bak...
hazır çorba bulgur pilavı cacık ohhh ne güzel...

ayy akşam yemekleri ölüm gibi geliyor bana şimdi nasıl yemek yiycem onu düşünüyorum miydem bulanmaya başladı

kızlar hazır çorba kullanmayın iindekşi koruyucu maddeler bebişlere zararlıymış

ayy akşam yemekleri ölüm gibi geliyor bana şimdi nasıl yemek yiycem onu düşünüyorum miydem bulanmaya başladı

benim yemek yemeyince midem çok fena bulanıo bana kalsa hiç yemicem ama midem acaip oluo cokacimcoook

Al benden de o kadar, istemeye istemeye, öğürerek yemek yapıyorum. Gözlerim çatlıycak gibi oluyor. Bronşit beni öldürecek. Benim eşim rica minnet haftada bikez süpürge tutuyor eve. Perdeleri falan kapatıyor görseniz. Lilicim maaşallah diyelim sana da.

kızlar hazır çorba kullanmayın iindekşi koruyucu maddeler bebişlere zararlıymış
Meraba şeker nerelerdesin sen? 2'li testin ne zaman yapılacak? Ben 13 şubatta gidiyorum yaptırmaya. Senle tarihlerimiz aynı ondan soruyorum sana. :1rolleyes:

Canım ben geçtiğimiz Cumadan beri bronşitten çekiyorum. Gecem gündüzüm zehir oldu. Öksürmekten ciğerlerim ağrıyor. Çok kötüyüm çokk:kedi:

senindmi kronik bronşitin var yoksa benim kronik bende çekiorum bronşitten hemde daha uzxun süredir 1 ayı geçti bilirim gecein gündüzün zehir olmasını

iyiakşamlar kızlarrrr
bendeakşam yemeği için çorba yaptım sempatiksalakcinni yazık kocişim 2 tabak çorbayla gece görevine gittii (((

kızlar konserve balık yiyormusunuz? sakıncası varmıdır acaba?

taze balıgın kokusuna dayanamıyorum,yememizde gerekli,belki konserveyi yiyebilirim

kızlar konserve balık yiyormusunuz? sakıncası varmıdır acaba?

taze balıgın kokusuna dayanamıyorum,yememizde gerekli,belki konserveyi yiyebilirim

canımcım ben zararlı olduğunu biliyorum ama yinede iice bi araştır

genelde konserve ve hazır gıdzden geldiince tüketmemeliiz ben balık ezelinden beri dokunup pişiremem ama bakalım belki yarın yemek için giderim bir türlü fırsat bulamadımki kaynanam ne gerek var onu yapmayın bunu almayın diip duruyo ama şükür bugün gitti arın gidip yerim belkim

şimdi bir kaç siteye baktım şöyle diyorlar;

Omega 3 yağ asitlerini balıklardan temin ederken nelere dikkat edilmelidir?

Omega 3 yağ asitleri için en iyi kaynak balık eti olmasına karşın özellikle büyük balıklar çevre kirliliğinin bir sonucu olarak vücutlarında civa barındırdıklarından taze ton balığı, kılıç balığı, köpek balığı, uskumru gibi büyük gövdeli balıkların tüketilmesinden, civanın rahim içinde gelişmekte olan bebeğin yeni gelişmekte olan sinir sistemine muhtemel olumsuz etkileri nedeniyle kaçınılmalıdır. Bunun yerine istavrit, sardunya, çinekop, levrek, çupra gibi ülkemizde bolca bulunan küçük, orta boy balık türlerini tercih etmek yerinde olur. Konserve ton balığı da ayda iki-dört kutuyu geçmemek koşuluyla tercih edilebilir.
başka bir sitede;

Büyük balıklar içerdikleri yüksek civa miktarları nedeni ile genellikle hamilelikte önerilmemektedir. Ton balığı ise büyük olmasına rağmen genelde düşük civa içeren balıklar sınıfına dahil edilmektedir.

Yüksek oranda Omega 3 içermesi, doymuş yağ oranlarının düşük olması ve yüksek kaliteli proteini nedeni ile deniz ürünleri ve özellikle ton balığı tüketilmesi gebelikte önerilmektedir. Ancak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur.

Ton balığı hazır kutulanmış konserve şeklinde tüketilebileceği gibi bütün eti biftek gibi ızgara şeklinde de yenilebilir. Gebelikte önerdiğimiz konserve ve light olarak adlandırılan yağsız ton balığı tüketilmesidir. Bunda sınır haftada 2 porsiyonun geçilmemesidir.

Tüm gebelik boyunca haftada 2 seferi geçmemek kaydı ile 80 gramlık kutu light ton balığı yemenizde yarar vardır.

ooo maşallah 1 günde kaynatmışsınızda kaynatmışsınız hanımlarrr

bak demedi demeyin bu bebişlerin çenesi en az bizim kadar düşük olacak kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…