2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

teşekkür ederim canım beraber hiç fotografımız yok diyordum ama bugün bunu buldum oğlum baya küçük tabi burda:KK1:

Tulumu da çok güzelmiş paşanın, :KK1: yeni kıyafetlere ihtiyacımız var artık, İstanbul'dan alışveriş yapacağım biraz, hazır gitmişken, hem oğluma hem bana:KK12:

Canım ben çıkıyorum erken yatmayı düşünüyorum bu akşam, iyi geceler.
Selam bıraktım geleceklere. :KK3:

Tulumu da çok güzelmiş paşanın, :KK1: yeni kıyafetlere ihtiyacımız var artık, İstanbul'dan alışveriş yapacağım biraz, hazır gitmişken, hem oğluma hem bana:KK12:

ben geçen ay Ankaraya gitmiştim o zaman oğluma biraz aldım nisanda da havalar biraz ısınmış olur artık mevsime uygun yine alırız,kendime de internetten bir elbise sipariş vermiştim sözde 36 beden dün geldi benim gibi iki insan girer içine:KK1:

sanal kızılcık yağmursaadet bozo hoşgeldiniz kızlar arada burayada uğrayalım face çıktı çıkalı tenhalaştı buralar. p.tesi görüşürüzzz

teşekkür ederim canım beraber hiç fotografımız yok diyordum ama bugün bunu buldum oğlum baya küçük tabi burda:KK1:

resim mi vardı göremedim oğlum çok zor uyudu hafta sonu ben de çamaşır yıka as yapacagım bu saatten sonra 3 makine çamaşır var hepsini balkondan aşağıya savursam nasıl olur? donsuz kalmasak yaparım :KK74::KK1:

ben kendıme 5 da bıle zaman ayıramıyorum oglum 23 eylü 2010 doğmlusadece 30dak yuyor gün içinde o amandada ben yemek yapıyorum zaten sürekı ilgi istiyor sizinkilere öylemi yaaa

Benim kızım da öyle canım ve seninkinden 3 hafta büyük. Genelde sadece geceyarısından sonra girebiliyorum buraya.

peki bebei kendi kendine oyalanan anneler warmı onlar nasıl başarıyor bunu çok merak ediyorum benim ilk çocugum acaba ben mı bilemiyorum diyorum

Canım inan bunun bilgiyle alakasu yok,çocuğun doğuştan getirdiği kişiliği ile ilgili birşey.Bu benim ikinci yavrum,hem de 8 yıl arayla,ilki de böyleydi,ikincisi de böyle!

Arkadaşlar dün doktora gittik,6.ay kontrolümüz için.Nihayet ek gıdaya geçiyoruz,hayırlı ve de uğurlu olsun. Daha önce fırsat bulup yazamadım çünkü benim kız aşı olunca iyice mızmız oluyor,bana iki dk kalmıyor.Dün bir ara girdim gece ama çabuk çıktım.İşte doktorun verdikleri:

Sabah 10.00 Kımızı elma suyu ve peşinden püresi(cam rendede yapılacak,bir iki kaşıkla başlayıp yarım orta boy elmaya kadar çıkılacak)

Öğle 12:00 Sebze püresi
Patates,havuç,balkabağı ile yapılacak ve yeşil sebzelerden(ıspanak,maydanoz,brokoli) bir tanesi eklenecek. İlk birkaç gün iki tatlı kaşığı kadar verilecek,yavaş yavaş arttırılarak 100 ccye çıkılacak.
İlk bir hafta alıştırma peryodu sonrası püreye yavaş yavaş zeytinyağı eklenecek,100 cc ye kadar çıkıldığında püreye katılan z.yağı miktarı 1 tatlı kaşığını bulmuş olacak.
Daha sonra püreye 30 gr kuzu eti katılacak,ama pişince içinden alınacak yani sadece suyu pürede kalacak.Sormadım ama ben püreyi pişirip blenderla eziyorum.

16.00 Yoğurt(50 cc) İnek veya keçi sütünden,önemli olan kaşıktan dökülmeyecek kadar kıvamlı olsun dedi.

20.00 Muhallebi-Evden de yapabilirsiniz dedi ya da Hipp organik pirinçli kaşık maması verebilirsiniz dedi.Yarım ölçü başlayıp(60-70 cc kadar) yavaş yavaş tama çıkın dedi(130-140 cc)

Eğer muhallebiyi iyi yiyorsa yoğurdu vermeyin dedi.Öncelikle sebze püresiyle başlayın,1 hafta kadar sonra muhallebiyi ekleyin menüye dedi. Elma püresini de sebze püresinden 3-4 gün sonra yavaş yavaş ekleyin dedi. Önce ekşili tatlarla başlamak daha iyiymiş ek gıdaya,yani sebze püresiyle.

Bunları yedikten sonra emiyorsa suya gerek yok,emmiyorsa su verin dedi. Emzirme tam hız devam dedi.

Kan ve idrar tahlili istedi,6 ay bitince rutin yapılıyormuş .

Dilek abla tesekkur ederiz paylasimlarin icin bizim icin gayet aciklayici ve bilgilendirici olmus insallah kizin seni uzmeden yer ve buyur :) bizde yeni yeni basliyoruz bende uygulayim bari seni menuyu :)) muhallebiye takildim ben genelde onermiyorlar ama bi faydasi yokmus bebeklere sqdece kilo yapar diye duydum ben

Bende bugun cok bunaldim kacmak istiyorum bi yerlere bizimkinin iyice huyu degisti 5 aydan sonra gaz sorunu yasiyoruz ne gece ne gunduz dogru durust uyumuyor bi haftadir sebze corbasi veriyorum ondan oldu heralde bugun vermedim biraz yogurt yedi sadece Bilmiyorum ne yapcam :KK43:

Dilek abla tesekkur ederiz paylasimlarin icin bizim icin gayet aciklayici ve bilgilendirici olmus insallah kizin seni uzmeden yer ve buyur :) bizde yeni yeni basliyoruz bende uygulayim bari seni menuyu :)) muhallebiye takildim ben genelde onermiyorlar ama bi faydasi yokmus bebeklere sqdece kilo yapar diye duydum ben

Rica ederim . Muhallebiyi evde de yapabilirsin dedi ama daha çok kaşık maması olarak veririm diye düşündü bence.Hazır kaşık mamalarında bayağı vitamin ve besin var ama ben de mama vermek istemiyorum,daha hiç vermedim. Aslında içinde formül süt olmayan kaşık maması da vardır araştıracağım.Bir de benim bebeğim 4060 gr doğdu ama sonra gelişimi yavaş oldu.Şu anda en az 8 kg olmalıymış,oysa 7600 gr,bu sebeple vermiş olabilir bana muhallebiyi,kilo alsın diye. Benim ilk kızım da 4060 gr doğmuştu ve 6.ayın sonunda 8800 grmış,karnesine baktım dünAma onun boyu da 5 cm daha uzunmuş!Bizim ikinci kuzu pintirik(minik yani ablasına göre).

Bende bugun cok bunaldim kacmak istiyorum bi yerlere bizimkinin iyice huyu degisti 5 aydan sonra gaz sorunu yasiyoruz ne gece ne gunduz dogru durust uyumuyor bi haftadir sebze corbasi veriyorum ondan oldu heralde bugun vermedim biraz yogurt yedi sadece Bilmiyorum ne yapcam :KK43:

Bilirim canım ne zordur,çünkü hep yaşıyoruz biz bunu,hem de ben ikinci kez yaşıyorum!!!Bazen ben de çok daralıyorum ama elden ne gelir.Benim kuzumun da gazı çok,eğer olmasa kuzu gibi olacak belki de!Ama şu anda gerçekten çok zor,doktorda inletti her yeri bağırmaktan.Şimdiye kadar her gittiğimizde ağladı,sadece geçen gidişimizde suskun ve mutluydu,ben de ümitlenmiştim ama!!Doktor bile bu ayda böyle yapan bebek görmedim dedi ya ve bunu doğduğundan beri 3.söyleyişi!!!Bebekler 8-9 aydan sonra ağlarmış muayene olurken falan.Benimki daha doktoru görünce tanıyor ve basıyor çığlığı.Genetik bu ya,ilk kızın ilk doktoru da(ay çok komik oldu ilk-ilk),bizimki 1.ay kontrolünde doktoru tanıyıp çığlığı basınca olmaz böyle şey,çok cin bu,çekeceğiniz var demişti,çekmiştik de bayağı!Neyse canım,Allah hepimizin bebeğine sağlık ve huzur versin,canları sağolsun,biz anneyiz,fazla sızlanmayacağız ne yapalım.

çok geçmiş olsun canım,oğlum bugün biraz fazla kustu ama yediğini çıkaracak kadar değil ek gıdayada geçtik biraz o da dokundu sanırım yediği beze çıkıyor tamamen hazmetmekte zorlandı diye düşünüyorum çok da vermedim eğer devam ederse bi kontrole gidelim
çook sağol canım sızede cok gecmıs olsnn

sanal kızılcık yağmursaadet bozo hoşgeldiniz kızlar arada burayada uğrayalım face çıktı çıkalı tenhalaştı buralar. p.tesi görüşürüzzz

pazartesi burdayız hepimiz.fire vermek yok.ama ben şimdi kaçıyorum.eymen paşa kalktı.off ya offf ağlamk istiyorum artık.kimbilir kaçta yatar yaa:KK43::KK43:

Tamam canım ben gelirim.İyi geceler inşallah Eymencim biran evvel uyur canım

Eymen pasa ins uyur cnm ya ben msndeyim optum hepinizi pzt burda bulusmak uzre :) muck muck ..iyi geceler..

Ne o kızlar pazartesi günü taarruz mu var?:KK1:

çamaşır bitti çok şükür ben de bitttimmmm pek kimse yok ama iyi geceler kızlar

X