2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

az önce çorba yaptım bebişime
kereviz
havuç
bir tane ısbanak yaprağı
soğan
irmik
birkaç damla limon
çorbaları çok az yapıyorum bir yada ikikez yiyebiliyor
afiyet olsun bebişlere çabucak büyüyüp koşup oynasınlar :KK66::118::122:

Selam kizlar ben daha yeni yazabildim sabah 6 dan beri kizim cok huysuz bugun sadece iki kez uyudu uykusuzluga hiz dayanamiyor sanirim gazi var karni gurulduyor siz gaz damlasi kullaniyomusunuz hala ? Ben nurse harvey kullaniyodum ama o da kalkmis artik ne alacam bilemedim

Selam kizlar ben daha yeni yazabildim sabah 6 dan beri kizim cok huysuz bugun sadece iki kez uyudu uykusuzluga hiz dayanamiyor sanirim gazi var karni gurulduyor siz gaz damlasi kullaniyomusunuz hala ? Ben nurse harvey kullaniyodum ama o da kalkmis artik ne alacam bilemedim

canım ben zinco kullanmıştım baya rahatlatıyordu oğlumu.

kızlar ben çıkıyorum size iyi sohbetler, ayva kompostosu yapcam bakalım nasıl olacak,bu sıralar biraz süt sorunum var inşallah işe yarar.

kereviz
havuç
bir tane ısbanak yaprağı
soğan
irmik
birkaç damla limon

ben hergün yenisini yapıyorum.. az az yapıyorum kalanını ben yiyorum.. ertesi gün tekrar.. ben de kereviz patates havuç ıspanak pırasa karışımı verdim :KK1: evde ne varsa attımiçine yani ben buna buggs bunny çorbası diyorum.. :KK60:

slm kızlar...oğlumu uyutmaya çalışıyorum malesef,tıslayıp duruyor:KK53:

arkadaşlar bebeğim emmiyordu yemiyordu şu ilaçları kulandım yada şu yöntemleri denedim şimdi düzeldi diyenleriniz varsa paylaşırmısınız fikirlerinize çok ihtiyacım var

Ben ilaç kullanmadım zorla zorla emzirdim. Uyanıkken daha az emiyordu.
emerken ağlıyordu , kucağımdan kaldırmadan ağlamasını durudup bir şekilde, yine meme verdim. Sonra yavaş yavaş bıraktı o huyunu.
Demir damlası kulanıyor musunuz? Demir eksikliği de iştahsızlık yapıyormuş. Aman dikkat. Bir iştahsız olursa toparlaması güç olur. Ben artık dikkat ediyorum damlasına.
Uyurken emzirdiğinin sayısını artır. Uyanıkken az emiyorlar çünkü. Ama sakın yılma.

kereviz
havuç
bir tane ısbanak yaprağı
soğan
irmik
birkaç damla limon

Teşekkür ederim canım. Böyle tarifler paylaşsak çok süper olur kızlar.
Ben bugün ki sebze çorbama
Patates,
Havuç
mercimek koydum. Yavaş yavaş başka şeyler de katacağım.

Ben 3 ay zinco kullandım, gaz sorunu yok artık kullanmıyorum. Ama ek gıdaya başladığım ilk zamanlar ne olur ne olmaz diye kullandım yine.
Zincoyu tavsiye edebilirim. Bitkisel yağlardan oluşan bir damla. Devlet ödemiyor. Hemen gidip eczaneden alabilirsin. Günde 3 kere 4er damla şeklinde kullanıyordum ben. Doktor öyle söylemişti ve beslenmeden önce kullanmamı tavsiye etmişti.

kızlar ben çıkıyorum size iyi sohbetler, ayva kompostosu yapcam bakalım nasıl olacak,bu sıralar biraz süt sorunum var inşallah işe yarar.

Ben dün şöyle bir komposto yaptım ve güzel oldu , yaradı da:
5-6 kuru kaysı
4 kuru incir
4-5 yemek kaşığı kuru üzüm
Göz kararı şeker
Göz kararı su
Kayısı ve incirleri yıkayıp doğradım, kuru üzümleri yıkadım hepsini bir tencereye alıp su ve şekerini kattım, kaynattım bir süre, dolaba koydum ılıyınca,
Afiyet olsun, süt olsun...

ben hergün yenisini yapıyorum.. az az yapıyorum kalanını ben yiyorum.. ertesi gün tekrar.. ben de kereviz patates havuç ıspanak pırasa karışımı verdim :KK1: evde ne varsa attımiçine yani ben buna buggs bunny çorbası diyorum.. :KK60:

buggs bunny mi? :KK60::KK60:
Prasa ben d ekoymak istiyorum, Nasıl , yan etkisi var mı?

pırasa soğangillerden olduğu için 7.aydan önce gaz yapar diye duymuştum ben

Tıslamak mı? Bu da yeni moda.:KK1:
Burnu kurumuz olabilir mi? Benimkinin burnu kuruyunca tıslıyor. :KK1:

yok canım burnu kuru değil çok şükür,uykuya dalmada problem yaşıyoruz son zamanlarda,sağa sola dönüp tıs tıs diye sesler çıkartıyor:KK1:

pırasa soğangillerden olduğu için 7.aydan önce gaz yapar diye duymuştum ben

Ben deneyeceğim, pişince genelde gaz yapmıyor soğan,
Soğan anneye de çok güzel süt yapıyor kızlar. Şöyle düdüklüde yarım ay doğranmış bol soğanlı bir yemek yapın göreceksiniz. İçinde kırmızı et de olursa şahane.

bu arada ben hala nohut kuru fasulye,mercimek,portakal ekşi vs.gaz yapan şeyleri yemiyorum,siz yiyormusunuz.oğlumun ilk 4 ay çok fazla gaz problemi vardı doktor yemememi söylemişti.şimdi çok şükür yok gaz problemimiz 2 aydır

mrb kızlar gaz yapabilecek sebzelere pişirirken çay kaşığının ucuyla şeker atınca gaz yapmıyo
bende havuç balkabağı ve pirinçten çorba yaptım bugün piştikten sonrada 1 ölçek aptamil koydum çookk lezzetli bişi oldu ama benim kız sevmedi
tatlı olan şeyleri seviyo hamileyken ben tatlıdan tiksinmiştim halbuki demekki anne ne yerse bebekde onu sever die bişey yokmuş

bu arada ben hala nohut kuru fasulye,mercimek,portakal ekşi vs.gaz yapan şeyleri yemiyorum,siz yiyormusunuz.oğlumun ilk 4 ay çok fazla gaz problemi vardı doktor yemememi söylemişti.şimdi çok şükür yok gaz problemimiz 2 aydır
Ben ilk üç ay yemedim heralde, öyle hatırlıyorum. Sonra yedim de yedim. Çok güzel süt yapıyor,özellikle etli kurufasulye, gaz da yapmadı üstelik.

mrb kızlar gaz yapabilecek sebzelere pişirirken çay kaşığının ucuyla şeker atınca gaz yapmıyo
bende havuç balkabağı ve pirinçten çorba yaptım bugün piştikten sonrada 1 ölçek aptamil koydum çookk lezzetli bişi oldu ama benim kız sevmedi
tatlı olan şeyleri seviyo hamileyken ben tatlıdan tiksinmiştim halbuki demekki anne ne yerse bebekde onu sever die bişey yokmuş

Evet bence de öyle birşey yok, ben hamileliğimde bir ton meyve yemişimdir. Aşerdiğim tek şey meyvelerdi. Pepino bile yedim :KK1: Ama oğlumun en zor yediği şey meyve. :KK50:

X