ben hiç denememekten bahsediyorum.. mesela benimki deher gün denediğim halde 1.5 hafta hiç meyve yemedi. ben de doktora sordum 1 hafta falan ara ver unutsun dedi. sen herdün ona bu tadı tattırırsan hiç unutmaz ki.. bence içine bişey katmadan önce bir kere daha ara vermeyi dene.. bebişin daha çok minik yoğurt yemese vitaminsiz kalır diye düşünme zaten anne sütü ona yetiyor; şuan hala alıştırma devresindeyiz. :97:
Olur mu öyle şey canım benim, eminim büyük kızın da dünya tatlısıdır.
Bu arada annem, 4 torun sahibi, Leventi görünce özendi,Onlar bizi yetiştirirken çok çile çekmişler, şimdi herşey var çok rahat. "Şimdiki zamanda bebek büyütmek isterdim" diyor.
Keyfini sür canım.
bende 20 yasımda evlendım 23 de anne oldum.. bende cok acelecıymıssım hakketen :))
Bilinçsizlikten kastım çocuktan ne bekleneceğini bilmek canım.Ben anne olana kadar hiç bebek,çocuk görmemiştim ailede yoktu,tek çocuğum zaten.Kızımı iyi yetiştirdim,ona iyi anne ve arkadaş oldum biliyorum da bazen sabırsızlıklarım oldu,arada kızdığım oldu.Kızım da sağolsun zor bir çocuktu.
Her anne arada kızar söylenir biliyorum da ben annesiz büyüdüğüm için aşırı hassasım bu konularda,hep çoook iyi annelik yapmak istiyorum.Şimdi sizi okudukça bakıyorum daha bir biliyorsunuz çocuktan ne beklenebileceğini,uyumamasını,huysuzluklarını daha bir sakin karşılıyorsunuz.Şimdi ben de çok sakinim de ilkinde sanki biraz haksızlık yaptım kuzuma.Ahh ahhh...Şu annelik var ya,ömür boyu vicdan azabı ,düşünme!
Slm arkadaslar.. yaklasık 2 hafta sonra ek gıdalara baslayacagiz.. sizin ne gibi önerileriniz var??
hangisi eşin mi bebiş mibizimki "benim işim var şunu koltuğuna oturtayım" dedi ve kayboldu.. bizimki de şarkı söylüyor şuan ama şarkının tonu gittikçe klasik müzikten hard rocka doğru ilerliyor anlarsın ya
bu eşler var yaaa çok beterler. geçen baksın diye verdm işimi hallettim geldim ki oh bebişimi oturtmuş koltuğa açmış gazete okuyor..bizimki de bana yaptığı nazın 1 ini bile yapmıyor olacak iş mi? ben bütün gün ne eziyeti çekiyorum ki acabaa??eşim konuşmaya başladı bile oğlumuda bırakmış arabasının içine elinede oyuncak vermiş
benim annem de beni 38 yaşında kardeşimi 42 yaşında doğurmuş ve hep söylediği klişe bir sözü vardır buracıkta paylaşayım; lanet olsun o güne değil tabi kiİyi geceler güzel anneleeer...Geçmişi okudum geldim.Kızımı yanlışlıkla 10 dk ağlatmışım ya nasıl üzüldüm anlatamam.Telsizin iki kanalı var,yanlış kanalda kalmış alet.Yanına gittiğimde nasıl iç çekiyordu,kıyamam ben ona. Bir saat tuttum kucağımda ki kendini kötü hissetmesin. Of ya, kullanmayacağım şu aleti,sese alıştırmaya çalışayım bari gene. Çok çalıştım şimdiye kadar ama tilki gibi kulakları. Neyse ya ,tek sıkıntım bu olsun.
Harpy...Geçmişi okurken gördüm ki en kart anne statüsünü vermişsin kendine!!! He he, o bende ne yazık ki.Ben 28 yaşında evlendim,31 yaşına yaklaşırken ilk kızımı doğurdum. İkinci kızımı da tammmm 39 yaşında doğurdum. Ama şu anda kendimi genç anne olmuş hissediyorum,sağolsun en yakın arkadaşım ikinciye hamile ve şu anda 41 yaşında.42'ye doğru doğuracak yani. Kart annelik çok güzel,insan daha bir doya doya yaşıyor anneliği ama kızım için üzülüyorum,yaşlı annesi olacak diye.
benım de bu hafta sonu annem geldı ona bırakıp 2 saattlıgıne dısarı cıktım bı kac ısımı hallettım ya kızlar ınsanın annesının yakınında olması nası guzel bı sey her seyıne kosuyo ben burda yalnız degılım ama anne bı baska :) ayesercım senın ıcın cok sevındım az kalmıs baya ıstanbula gıdınce burayı unutma :) bende mama sandalyesı baktım ama karar veremedım hem fıyatı uygun hem kullanıslı bı sey olması lazım alan olursa paylasırsa sevınırım
benım de bu hafta sonu annem geldı ona bırakıp 2 saattlıgıne dısarı cıktım bı kac ısımı hallettım ya kızlar ınsanın annesının yakınında olması nası guzel bı sey her seyıne kosuyo ben burda yalnız degılım ama anne bı baska :) ayesercım senın ıcın cok sevındım az kalmıs baya ıstanbula gıdınce burayı unutma :) bende mama sandalyesı baktım ama karar veremedım hem fıyatı uygun hem kullanıslı bı sey olması lazım alan olursa paylasırsa sevınırım
Emine ben de beklerim İstanbul'a gelince.Ben Anadolu Yakası'nda Ataşehir'deyim. Harpy sen neredesin? Diğer arkadaşlar,İstanbul'da olan var mı başka? Oyun grubu kurarız ileride.
Emine ben de beklerim İstanbul'a gelince.Ben Anadolu Yakası'nda Ataşehir'deyim. Harpy sen neredesin? Diğer arkadaşlar,İstanbul'da olan var mı başka? Oyun grubu kurarız ileride.
canım bende ataşehirdeyim
Bilinçsizlikten kastım çocuktan ne bekleneceğini bilmek canım.Ben anne olana kadar hiç bebek,çocuk görmemiştim ailede yoktu,tek çocuğum zaten.Kızımı iyi yetiştirdim,ona iyi anne ve arkadaş oldum biliyorum da bazen sabırsızlıklarım oldu,arada kızdığım oldu.Kızım da sağolsun zor bir çocuktu.
Her anne arada kızar söylenir biliyorum da ben annesiz büyüdüğüm için aşırı hassasım bu konularda,hep çoook iyi annelik yapmak istiyorum.Şimdi sizi okudukça bakıyorum daha bir biliyorsunuz çocuktan ne beklenebileceğini,uyumamasını,huysuzluklarını daha bir sakin karşılıyorsunuz.Şimdi ben de çok sakinim de ilkinde sanki biraz haksızlık yaptım kuzuma.Ahh ahhh...Şu annelik var ya,ömür boyu vicdan azabı ,düşünme!
dilekcim merhaba beni en iyi sen anlarsın sana içimi dökeyim dedim,bebğim 3,5 ay kolikti hatırlarsın.dün ben ufak bir sinir krizi geçirdim,eşime patladım,eşim sabah 7de evden çıkar akşam 21.30 gibi gelir çok çalışıyorkıyamıyorumda,cumartesileri 4.30 da evde oluyor pazarlarıda izinli.şimdi benim bebeğim kolikten dolayı kucağa alıştığı için ne yaparsam yapayım bir yerde durmuyor hemen ağlıyor,bende ağlatmak istemediğim için hep kucağımda,çünkü artık ağlama sesinede kafam dayanmıyor,pskolojik olarak çöktüm,fiziksel olarakda çöktüm,eşime birde hergün 2 çeşit yemek pişiririm,işe götürür dışardan asla yemek yemez hemen sivilcelenir,dışarıda kullanılan yağlar dokunur,neyse bu koliğe rağmen ben hiç aksatmadım yemeğini,ama bebeğim sorunlu halen,geceleri ne kadar erken uyutmaya çalıştıysamda uyumadı hep 00.30 ve 01 arası uyuyor,oda uyutuyorum kollarımda sallıyorum,yerine koyunca uyanıyor,bun u her gece 5-6 kez yapıyor,artık dayanamıyorum,zaten bütün gün pilim bitiyor,gündüzleride ancak 1-1.5 saat uyuro,gece olsada yatağıma yatıp dinlensem diyorum ama her gece 11.30da sallamaya başlıyorum ve 2 gecedir saat 2 ye kadar 6- 7 defa uyutuyorum uyanıyor,yani ben 2-2.30 saat sallıyorumki uyusun e pilim bitiyor,sinirleniyorum,doktora götürüyoruz bşeyi yok çok şükür,ama ben bittim artık,etrafımdaki bebekleri görüyorum allahım benimki neden böle diyorum ama yinede şükrediyorum.dün eşimle tartıştım,bana hiç yardımcı olmuyor,tamam oda çok yoruluyor ama bari 1 saat ilgilense olmaz mı görüyorda halimi 10 dk bakar hemen bana veriri,dün zar zor salladım uyuttumkendimde salonda koltuğa kıvrıldım oda pc.de film izliyor,dalmışım,5 dk sonra oğlum uyaNMIŞ EŞİM ALMIŞ GETİRMİŞ KUCAğıma koydu şok oldum,ya biraz baksan ne olur dedim,azcık uyusaydım dedim,sen annesisin dedi,benim şalterler attı,hem ağladım hem bağırdım çağırdım,oğlumda ağlamaa başladı,eşim aldı oğlumu 15 dk susturamadı hemen ben aldım hemen sustu ama çok fena sinir krizi geçirdim.benim eşim hiç destek değil benim de tek bir günüm var onuda bana çok görüyorsun diyor.tamamda oğlumuz normal değilki zaten eşimin bana bütün gün faydası olmuyor,ben ne yapayım,nasıl oğlumu erken uyutacağım nasıl alıştıracağım,ne yaptıysam olmadı,herşeyi denedim,artık vücudum iflas etti ya dayanamıyorum,hiçbir şey fayda etmiyor,her gün ver her gece 2ye kadar uyumuyor uyuyor yatağayatırınca uyanıyor,burda insanlar saat 8de 9 da yatırmaktan bahsediyor ya ben onu bile değil saat 11de 11.30da yatsa bana yeter,ne yapıcam ne olur bana bir çözüm bulun,dayanamıyorum artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?