2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ben düşünmüyorum, yürüteç kullanan çocuklar yürümeyi daha geç öğreniyorlar. Ayaklarının üzerine tam basamıyorlar. Parmak uçlarında gezdikleri oluyor ve ağırlıklarını kendileri taşımıyor. Yürütece çok güveniyorlar çünkü.

Bahsettiğin çorbayı bizimki çok seviyor canım. Havucu biraz pütürlü bırakınca ben de bezinde görüyorum havuç parçacıkları, artık iyice inceltiyorum havuçlu birşey yapınca. Ben yemeklerine 2 3 damla zeytinyağı koyuyorum kabız olmadı bugüne dek. Kusmadı da, kusmayı bilmiyor benim yavrum, kusacak gibi olunca ödükopuyor Ama galiba dün verdiğim tahıl dokundu biraz. Gaz yaptı. Her sabah kakasını yapardı bu sabah yapmadı. İnşallah kabız olmamıştır.

canım ben biyerde okumuştum koyu olan gıdalarının içine katabilirsin anne sütünü hem o farketmez tadının degişik geldigini çorba konusunna gelince çigneyemedigi için bütün çıkıyodur yedigi önemli olcagını sanmam

Emin ol yazın aldıklarımızda da hormon var. Kışın çıkan kabakla yazın çıkan kabağın ne görünümünde ne de tadında bir değişiklik yok ki, o zaman hep havuç ve patates mi yiyecekler. Hem haavuçlara da bak hepsi de ne kadar düzgün şekilli. Malesef organik besinleri bulmak çok çok zor artık. Ne yedireceğiz ki, bu çocuklara. Aldığımız meyve sebzeler mersinden geliyor buraya, bilemiyhorum ki keşke görebilse gözlerimiz ne yedirdiğimizi.

ben yine de güvenemem mevsim sebzesi vermek gerekiyor. ben çeşitlendirmek için patates havuç pirinci (pişince 1 çay kaşığı zeytin yağı) haşlayıp içine 1-2 tatlı kaşığı kavanoz maması katıyorum artık ıspanak, brokoli, bezelye, karnabahar hepsinden aldım. ayrıca tel süzgeçten geçiriyorum mutlaka hiç kakasında hazmedilmemiş bir parçaya raslamadım. blenderdan daha güvenli bence.

bu arada arkadaşlar daha önce okumuştum ayrıca doktorum da özellikle belirtti çorba değil püre yedirin bebeklerinize aynı miktar yiyerek daha çok besin alacaklardır. benimki çok rahat yiyor artık.

hazır mamalar pratik oluyor ama daha sonra kendin yaptığın zaman hemen anlıyorlar senin yaptığını yemiyorlar
ben büyük kızıma danino yediriyordum paketini atmadın kendim yaptığım meyveli yordu içine kattım daha ağzına götürmeden kokusundan anladı yemedi cadı

Benim çorbayla kastettiğim de baya katı birşey, püre gibi.
Karnıbahar brokoli ... bu yazdığın sebzelerin bu aylarda verilmediğini okudum birçok yerde. çok az seçeneği kalıyor o zaman yavruların :26:

Danino ve benzer ürünler bebeklri çok uzun süre tok tutuyormuş, bu da ileri de beslenme bozukluklarına yol açıyormuş, ben hiç tattırmayı düşünmüyorum o tarz ürünler.

selam kızlar bende kızıma şimdi çorba yaptım
pirinç patates irmik birde ıspanak koydum içine havuç olsa havuçda koyuyorum
dr umuz eğer tok tutsun istersen çok az ekmeğin içini bile koyabilirsin diyo ama ben baya koyu yapıyorum ekmek koymuyorum..
yoğurt mayaladım sabah da mamasından akşam üzeride onu yices bakalım ilk kez mayalıyorum...

Danino ve benzer ürünler bebeklri çok uzun süre tok tutuyormuş, bu da ileri de beslenme bozukluklarına yol açıyormuş, ben hiç tattırmayı düşünmüyorum o tarz ürünler.
[/QUOTE]
bencede hiç tattırma sonra senin yaptığını beğenmiyorlar yaramazlar:84:

oooohhhhhhhhhhhhhhhh afiyet olsun yesinler büyüsünler kuzucuklar

Benim çorbayla kastettiğim de baya katı birşey, püre gibi.
Karnıbahar brokoli ... bu yazdığın sebzelerin bu aylarda verilmediğini okudum birçok yerde. çok az seçeneği kalıyor o zaman yavruların :26:

benim verdiğim kavanoz mamasında 4. aydan itibaren yazıyor.. aynı şeyi ben de mercimek için okudum bu arada..

benim verdiğim kavanoz mamasında 4. aydan itibaren yazıyor.. aynı şeyi ben de mercimek için okudum bu arada..

İşte bir standardı yok malesef, mercimek için de okudum ama vermiş bulunmuştum okumadan. Sonra yine verdim rahatsız etmedi yavrumu. Standardı olmadığı için de ben biraz hislerime göre hareket edeceğim. Rahatsız etmeyen şeyleri vereceğim. Uff ne zor ek besim işi.:78:
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bundan sonra işlerden vakit buldukça aranızda olmaya niyetliyim tabi kabul ederseniz.Hepinize bebeklerinizle sağlıklı uzun ömürler diliyorum
Hoşgeldin herzaman bekleriz. Seni ve paylaşımlarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…